میرنیوز
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه حل اختلاف، حجت الاسلام والمسلین هادی صادقی در جلسهای که به صورت ویدئوکنفرانسی در مرکز توسعه حل اختلاف با حضور جمعی از مدیران مراکز شوراهای حل اختلاف استانهای سراسر کشور برگزار گردید، به بیان و تبیین برخی از موارد لایحه جدید شوراها و مسائل و مشکلات استانها پرداخت.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف در ابتدا با یاد و خاطره شهید بزرگوار فخری زاده و بیان ویژگیهای شخصیتی وی و تلاش و مجاهدتهای این شهید عالی قدر، با بیان سه محور اصلی و مهم در لایحه جدید شوراهای حل اختلاف، مباحث خود را آغاز کرد.
وی در خصوص تغییرات اعمال شده در لایحه ارسالی به مجلس اظهار کرد: لایحه مسیر تصویب خود را طی میکند و این لایحه از کمیسیون لوایح دولت با اعمال تغییراتی که برخی از آنها مورد موافقت مرکز توسعه حل اختلاف نمیباشد، به مجلس شورای اسلامی ارسال گردیده است که با دستور رییس محترم قوه قضاییه و با جدیت درصدد پیگیری و اصلاح آن خواهیم بود.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف در ادامه، به بحث استخدام در شوراهای حل اختلاف پرداخت و بیان کرد: دولت در صحن عمومی خود مسأله استخدام را در این لایحه حذف کرده است و در این لایحه بر افتخاری بودن صرفا اعضاء شوراها تاکید شده است. ولی دولت، کارمندان شورا را نیز افتخاری پیش بینی کرده است که این مسأله مد نظر مرکز توسعه شوراها نمیباشد و از آنجایی که نظر قوه قضاییه بر افتخاری بودن اعضاء شوراها بوده است و این بدان معنی نیست که اعضاء فعلی نتوانند در آزمون استخدامی شرکت کنند بلکه هم اعضا و هم کارمندان، چه ستادی، چه شعبهای میتوانند مانند هم، در آزمون مربوطه شرکت کنند و از اولویت جذب برخوردار شوند و بعد از پذیرفته شدن و واجد شرایط بودن، به استخدام شوراهای حل اختلاف در بیایند که با تلاش رییس محترم قوه قضاییه و رییس مرکز توسعه این مسئله نیز پیگیری خواهد شد.
صادقی در ادامه به اهمیت بحث بودجه در شوراها اشاره کرد و گفت: وجود ردیف اختصاصی بودجه یک ضرورت مهم و اساسی است و پیشنهاد ما به وجود آمدن ردیف اختصاصی بودجهای است که با تلاشهای مضاعف به این مهم دست خواهیم یافت.
وی در ادامه به بحث داوری و میانجیگری پرداخت و تصریح کرد: از آنجایی که بعضیها علاقهمند هستند که مسئله داوری و میانجیگری را از بدنه قوه قضائیه حذف کنند و یک سازمان داوری منفک از قوه قضائیه با عناوین مشابه تشکیل دهند، باید متذکر شوم که مسائل داوری و میانجیگری و سایر روشهای حل اختلاف از وظایف ذاتی قوه قضائیه و در حوزه صلاحیتهای مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه است و تغییر نام شوراهای حل اختلاف به مرکز توسعه حل اختلاف به همین منظور صورت پذیرفت و حتی در ابتدا مد نظر ما، تغییر نام به سازمان حل اختلاف بود که در درون آن بحث داوری و میانجیگری نیز پیش بینی شود و لازم به ذکر است که موازی کاری در این راستا ما را به نتایج مطلوبی نخواهد رساند چرا که مسئله داوری یک کار شبه قضایی است و جایگاهش نیز در دستگاه قضایی است و رأی داور نیز کاملا مثل قاضی است و قابلیت اجرایی دارد و محاکم نیز طبق همین رأی، اجرائیه صادرمی کنند.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف به بحث مدل و الگوی تعالی در بحث مدیریتی اشاره کرد و گفت: مفهوم تعالی در عرصه مدیریت به عمل رساندن آن است. بدین معنا که با الگو قرار دادن یک مدل متعالی و تلاش همگی برای رسیدن به این الگو، ما را به هدف غایی آن که پیشرفت در زمینههای مدیریت، کارآمدی، اخلاق و انسانیت، ارائه خدمت بهتر به مردم و نهایتا پیشرفت در کسب رضایت عمومی خواهد بود، میرساند که برای رسیدن به این مهم، همه مدیران مجموعه، با تلاشهای مستمر درصدد تدوین و ارائه معیارها، شاخصها و نقطه نظرات لازم باشند که به یک ساختار اساسی و اصولی دست یابیم و در این راستا مدیران، معیارهایی را جهت خود ارزیابی خودشان نیز، پیشنهاد دهند که بتوانند نتایج کار خود را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهند تا بتوانیم به چشم انداز مطلوبی دست یابیم.
صادقی در ادامه در خصوص دستوالعملهای مربوط به آموزش داوری و میانجیگری اضافه کرد: دستورالعملها ظرف دو یا سه روز آینده به استانهایی که کار گزینش میانجیگرانشان نهایی شده، ابلاغ خواهد شد و آموزشهای مجازی را نیز در دستور کار قرار دادهایم که تمامی میانجیگران که در آزمون پذیرفته شدهاند، پس از گذراندن این دورهها و پس از کسب نتایج و امتیازات لازم موفق به امتیازات لازم و اخذ پروانه میانجیگری خواهند شد و آن استانهایی که کار میانجیگرانشان نهایی نشده نیز ظرف دو یا سه روز آینده به آنها ابلاغ خواهد شد که آنها نیز پس از گزینش در حیطه آموزشهای لازم قرار خواهند گرفت.
رییس مرکز توسعه حل اختلاف با بیان اینکه بر اساس لایحه جدید، شوراهای حل اختلاف در آینده به جای ۳ عضو، ۲ عضو خواهند داشت و با اشاره به استخدام کارمندان و مواجه شدن با کاهش نیروها، یادآور شد: مدیران شوراهای حل اختلاف درصدد ساماندهی جدیدی متناسب با آنچه در لایحه پیش بینی شده است، برآیند.
وی در ادامه در خصوص تلاش حداکثری و ساماندهی نیروها با یادآوردی به مدیران شوراهای حل اختلاف عنوان کرد: ما بنا نداریم که کسی را اخراج کنیم، البته لازمهاش همانطور که بارها متذکر شدهام کسب نمره قبولی و امتیازات لازم است و اگر کسانی در شوراها استعفا داده باشند و یا به هر ترتیبی از شوراها خارج شده باشند، مدیران شوراهای حل اختلاف در هر استان، اقدام به ادغام شوراها کنند و از درخواست افزایش افراد در شعب خودداری نمایند و با بررسیهای لازم در خصوص اینکه هر استان و یا هر شهری به چند شعبه حل اختلاف نیاز دارد، کار ساماندهی را دنبال کرده و در بعضی از شهرهای کوچک نیز لزوما نیازی به دو شعبه رای و صلح نمیباشد و سعی در ادغام حداکثری نمایند.
صادقی در پاسخ به پرسش یکی از رییسان شوراهای حل اختلاف استانها در خصوص مدل تعالی و نامفهوم بودن آن، یادآور شد: هدف ما دستیابی به یک مدل متعالی، واقعی، عملی و قابل اعمالی است که با ارائه پیشنهادات و انتقادات همه استانها و نقد و بررسی و ارئه استدلالهای منطقی و با اهتمام و کوشش عزیزان، میسور خواهد بود.
وی در پاسخ به یکی دیگر از رییسان شوراهای حل اختلاف استانها در بکارگیری مدل تعالی در شوراها به همه استانها توصیه کرد: با توجه به تجربه و آگاهی برخی کارمندان معاونت فرهنگی در استان و تسلط آنها بر مدل تعالی از آنها برای همکاری در این مدل استفاده شود تا از تجربیات این عزیزان در حوزه فرهنگی استفادههای لازم صورت گیرد و جزء پیشتازان مدل تعالی در شوراهای حل اختلاف باشیم.
صادقی در پاسخ به نماینده دیگری از استانها در خصوص تعیین صلاحیتها، بیان کرد: در تعیین صلاحیت داوران و میانجیگران کمیتهای تحت عنوان کمیته صلاحیت در خود استان تشکیل گردد و معاونان و روسای کل دادگستریها به عنوان مسئول این کمیته در تعیین صلاحیتها نقش خود را ایفا کنند و در تعیین صلاحیتها حتما از نظر استان مربوطه، استفاده خواهد شد.
وی در ادامه مباحث مطروحه در این ویدئو کنفرانس به مسئله آزمونها اشاره کرد و گفت: آزمون برای همگان آزاد است ولی برای اعضا و کارکنان شورا در اولویت قرار دارد و با نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمون، یک دورههای بازآموزی برای این عزیزان برگزار میکنیم و احتمال قبولی این افراد به مراتب بالاتر خواهد رفت.
شایان ذکر است در این جلسه که به صورت ویدئو کنفرانس با رییسان شوراهای حل اختلاف سراسر کشور برگزار شد به بیان نقطه نظرات و مسائل و مشکلات مبتلا به در استانها پرداخته شد و با جمع بندی و ارائه پیشنهادات لازم و ارائه راهکارهای اساسی توسط رئیس مرکز، پایان یافت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
صالحی: تلاش ما رفع محدودیت برخی سلبریتیها است
رهبر انقلاب: افزایش آمادگی و توان رزم، مهمترین وظیفه نیروهای مسلح است
فرمانده کل سپاه درگذشت مادر شهیدان فرهمند را تسلیت گفت
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با رهبر انقلاب دیدار کردند
مهاجرانی: غیرقانونی بودن انتصاب ظریف را پیگیری میکنیم
پزشکیان: وفاق ملی در داخل کشور پشتوانه محکم سیاست خارجی دولت است
تاکید آیتالله جنتی بر انتقال صدای مظلومیت فلسطینیان به گوش مردم جهان
اوحدی: نوبت کمیسیون پزشکی جانبازان و آزادگان به روز میشود
زاکانی: تونل ۹ کیلومتری شهید متوسلیان جزو افتخارات تهران خواهد بود
ارز مورد نیاز کالاهای اساسی به هر طریق ممکن باید تأمین شود
پزشکیان: مشکلات بهداشتودرمان را در عرض یکسال حل خواهیم کرد
پزشکیان: برای ارتقای کیفی نظام آموزشی برنامههایی داریم
ارز ترجیحی به کالاهای اساسی تخصیص داده می شود
اوحدی: نوبت کمسیون پزشکی جانبازان و آزادگان به روز میشود
دولت مجاز به واردات بنزین در سال آینده شد
سفارت ایران در بیروت، پیروزی مردم لبنان را تبریک گفت
چرا کاسبان فیلترینگ باید آزادانه فیلترشکن بفروشند؟
اسلامی: آمریکاییها مسیر زورگویی را در پیش گرفتند
وعده صادق پیروزی شهید نصرالله محقق شد
سلیمی: طرح انتخاب شهرداران توسط مردم در مجلس بررسی شود
مهاجرانی: معاون حقوقی رئیس جمهور غیرقانونی بودن انتصاب ظریف را پیگیری می کند
امیر سیاری: تفکر بسیجی موجب موفقیت کشور در همه عرصهها میشود
ظفرقندی: وضعیت تأمین پانسمانهای بیماران پروانهای خوب است
دبیری: سعی میکنیم دغدغههای نمایندگان را در لایحه بودجه لحاظ کنیم
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
رسیدگی به خشونت علیه زنان نیازمند اقدام فوری مجلس
امیر دریادار سیاری: تفکر بسیجی موجب موفقیت کشور در همه عرصهها میشود
کاظمی: در این دولت مدارس کانکسی و سنگی برچیده خواهد شد
ظریف: از رئیس جمهور سوال کنید
صالحی امیری: خانه آیتالله طالقانی مرمت و ثبت ملی شد