میرنیوز
سعید یاری در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این که با توجه به پاندمی کرونا در اکثر کشورها از جمله بلاروس، سفارت ایران در این کشور چه اقداماتی برای دانشجویان مشغول به تحصیل انجام داده است؟ اظهار کرد : شاید بتوان گفت که اولین اقدام موثر، برقراری ارتباط صمیمانه و اعتماد آمیز بین سفارت و مقامات ذی صلاح بلاروسی به خصوص، وزیر وقت بهداشت عمومی و معاون وی و نیز، مسئولین دانشگاه های بلاروس، از جمله با رئیس وقت دانشگاه دولتی پزشکی ( پرفسور سیکورسکی ) و معاون بین الملل این دانشگاه بود که در نتیجه دیدارها و رایزنی های تلفنی به عمل آمده، تصمیمات و اقدامات به موقع و موثری در جهت حفظ سلامتی دانشجویان و ارتقاء ضریب ایمنی آنها اتخاذ و اجرا شد.
وی با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده برای دانشجویان گفت: بازدید از دانشگاه دولتی علوم پزشکی و دیدار با دانشجویان و پاسخ به سوالات آنها، برگزاری آن لاین کلاس های دانشگاه، برگزاری آنلاین امتحانات پایان ترم، تعویق برگزاری کارگاههای عملی تا بهبود شرایط ناشی از همه گیری کرونا، تسهیل ارائه خدمات رفاهی و مساعدت دانشگاه در زمان بندی پرداخت شهریه های دانشجویان از جمله برخی از پی گیری های انجام شده است.
این دیپلمات کشورمان تصریح کرد : اقدام مهم دیگر، برقراری ۵ پرواز فوق العاده و مستقیم در مسیر مینسک - تهران و انتقال دانشجویان به میهن اسلامی و بازگرداندن آنها به بلاروس بود که با همکاری هواپیمایی جمهوری اسلامی امکان پذیر شد.
یاری افزود: حمایت مادی و تامین نیازهای اولیه دانشجویانی که در قرنطینه اجباری قرار گرفته بودند و امکان خروج از خوابگاه را نداشتند یکی دیگر از اقدامات انجام شده بود و این مهم با همت برخی تجار ایرانی مقیم بلاروس انجام شد که حقیقتا، شایسته قدردانی هستند.
به گفته سفیر کشورمان در مینسک ، «کمک به حل مشکلات نظام وظیفه و مشمولیت دانشجویان در سفر به ایران و بازگشت به بلاروس»، «ارائه مشاوره های پزشکی و درمانی به برخی دانشجویان حسب مورد و متناسب با شرایط خاص برخی از دانشجویان، توسط پزشکان ایرانی مقیم بلاروس که مسئولیت شناسی و حس انسان دوستانه این بزرگواران شایسته سپاسگزاری است»، « اطلاع رسانی پیوسته و ارائه توصیه های لازم برای حفظ سلامت دانشجویان در ایام همه گیری کرونا، از طریق ابزارهای ارتباطی سفارت از جمله کانال تلگرامی و وب سایت سفارت» و « طرح و پیگیری مشکلات دانشجویان ایرانی در وبیناری با حضور معاون امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری» برخی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی سفارت بوده است.
وی همچنین درباره این که با توجه به پاندمی کرونا، آیا مشکلی در زمینه ورود این افراد به بلاروس ایجاد نشده است؟ گفت: طبیعتاً با شدت یافتن همه گیری کرونا، در تمام دنیا موانعی برای تردد افراد به وجود آمده است. اما خوشبختانه باید بگویم که با توجه به ارتباط و همکاری سازنده بین سفارت و نهادهای ذی صلاح بلاروسی از جمله وزارت بهداشت ، وزارت آموزش، دانشگاه ها، کمیته دولتی مرزی و نهادهای نظارتی تابعیتی در بلاروس تاکنون مشکل خاص و لاینحلی برای دانشجویان ایرانی به وجود نیامده است.
این دیپلمات کشورمان در ادامه در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی از سوی دولت بلاروس برای ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی در دوره کرونا در نظر گرفته شده است؟ ابراز کرد: با توجه به ارتباطات خوبی که بین سفارت و دانشگاههای بلاروسی برقرار شده است، مسئولان دانشگاهها حداکثر همکاری را در پاسخ به درخواست های سفارت، از جمله برگزاری آن لاین کلاس ها، برگزاری آن لاین امتحانات پایان ترم، به تعویق انداختن کارگاه های عملی، سرعت عمل در پاسخ به مکاتبات سفارت و نیز، تامین نیازمندیهای دانشجویان داشته اند. .
وی خاطرنشان کرد: باید یادآوری کنم که به صورت مرتب اطلاعیه ها و قوانین صادره از سوی دولت بلاروس در خصوص ورود به این کشور به اطلاع ایرانیان و دانشجویان رسانده می شود. در مواردی که به صورت خاص مشکلاتی حادث شده، در اسرع وقت رسیدگی و مشکل مرتفع شده است.
سفیر کشورمان در بلاروس همچنین درباره همکاری های علمی و تحقیقاتی دو کشور نیز اظهار کرد: همکاری های علمی، آموزشی و فنآوری بین دو کشور عمدتاً در قالب کمیسیونی به همین نام پیگیری می شود که تاکنون شش دور نشست این کمیسیون در تهران و مینسک برگزار شده و هفتمین نشست آن نیز به زودی در مینسک برگزار خواهد شد.
در چارچوب همین کمیسیون، همکاریهای خوبی بین دانشگاه ها و مراکز علمی دو کشور شکل گرفته و پروژههای مشترک نیز تاکنون اجرا شده است.
وی درباره تعداد دانشجویان ایرانی در بلاروس که مشغول به تحصیل هستند نیز گفت: در حال حاضر قریب به ۸۵۰ دانشجوی ایرانی در رشته های مختلف علوم پزشکی، مهندسی، حقوق و روابط بین الملل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و تخصص مشغول به تحصیل هستند. گفتنی است که اکثریت این دانشجویان ( حدود ۴۰۰ دانشجو ) در دانشگاه دولتی علوم پزشکی بلاروس مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام؛ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
بیانیه وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی درباره قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم
دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا
دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس
عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود
بحرینی: پیشرفتهای علمی و هستهای، نشاندهنده شکست تحریمهاست
امیر الهامی: اجازه نمیدهیم پرچم عزت رزمندگان روی زمین بماند
وتوی بیشرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است
فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد
دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا
علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد
آیتالله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
صهیونیستها منتظر سیلی قاطع حزبالله باشند
سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درونزا و ظرفیتهای ملی است
امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است
قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم
نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمیدانیم
رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟
نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بیاعتمادی مردم میشود
محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد
ثابتی: باید خودروسازان داخلی را مجبور به رقابت کنیم
سرلشکر صفوی: امنیت مهمترین نیاز کشور است
تاکید بر ترویج و اجرای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف در جلسه امروز هیئت دولت
آیت الله جنتی: تفکر بسیجی میداندار مبارزه با رژیم صهیونیستی است
پزشکیان: مرحومه حدیدچی نمونهای کامل از بانوان انقلابی در مکتب انسانساز اسلام است