میرنیوز
به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور در آیین رونمایی درگاه ملی قوه قضائیه با اشاره به گزارش عملکرد ۸ ماهه اول امسال گفت: در دوران کرونا دستیابی به قوه قضائیه هوشمند یکی از محورهای تحول قوه قضائیه است که در یک برنامه ۴ ساله به آن دسترسی پیدا خواهیم کرد و اکنون در سال اول این دوره ۴ ساله هستیم.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که با استفاده حداکثری از فناوری در کشور، دسترسی مردم به خدمات قضایی در عین سهولت و کرامت انجام شود، رسیدگی به دعاوی در قوه قضائیه با حداکثر سرعت، دقت، شفافیت صورت بگیرد و آرایی که صادر میشود به سرعت و به شکل موثر اجرا شود. یکی دیگر از محورهای هوشمند سازی این است که با استفاده از اطلاعاتی که دراختیار قوه قضائیه است بتوانیم فضای جامعه را به نحوی شفاف کنیم که از وقوع جرم پیشگیری کنیم.
زارع پور با اشاره به تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی گفت: در این راستا تا پایان آبان بیش از ۲۰ اقدام انجام دادیم که عبارت است از: سامانه خود کاربری وکلا تا کارهایی که وکیل با قوه قضائیه دارد به شکل غیرحضوری انجام شود و به اذعان بسیاری از وکلای محترم، آنها در ۶-۷ ماه گذشته به دفاتر خدمات قضایی اصلا مراجعه نکردند و از همین طریق ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار تعامل وکلا با قوه قضائیه انجام میشود. هم چنین سامانههای صدور گواهی عدم سوء پیشینه نیز در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی طی یک روز این گواهی را صادر میکند هم چنین در سامانههای نوبت دهی مراجع قضایی، ماهانه ۳۰۰ هزار نوبت را از طریق سامانه صادر میکنیم.
وی با اشاره به کاهش اطاله دادرسی گفت: یکی از بحثهای کاهش اطاله دادرسی، توسعه استعلامات الکترونیکی است که خوشبختانه زیرساخت آن در قوه قضائیه فراهم شده است و همه دستگاهها باید به شکل الکترونیکی به قوه قضائیه پاسخ بدهند.
زارع پور با بیان اینکه در ۸ ماه اول سال بیش از نیم میلیون مراجعه به قوه قضائیه را کاهش دادیم گفت: علاوه بر این آمار به بیش از ۸۰۰ هزار مراجعه نیز سامان دادهایم یعنی مردم سر وقت تعیین شده خود نوبتشان را دریافت کردهاند و تا پایان سال نیز هر هفته یک اقدام جدید در راستای هوشمندسازی قوه قضائیه انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ اقدام در راستای افزایش سرعت و دقت در رسیدگیها در مراجع قضایی انجام دادهایم گفت: در تلاش هستیم برای استعلامات الکترونیکی تمام دستگاهها را پای کار بیاوریم و هدفگذاری ما ۲۰۰ نوع استعلام است که در این ۳ سال فراهم شود و در ۸ ماهی که کرونا شیوع پیدا کرده است بیش از ۲ میلیون مراجعه مردم به قوه قضائیه و دستگاههای اجرایی دیگر را حذف کردیم.
زارعپور با اشاره به الکترونیکی کردن جلسات رسیدگی به پروندهها گفت: در این زمینه ۱۴۰۰ اتاق دادرسی الکترونیکی را در سراسر کشور راهاندازی کردیم و تا پایان سال ۳۰۰۰ شعبه را نیز مجهز خواهیم کرد و در این قالب بیش از ۳۰ هزار جلسه رسیدگی به اتهامات زندانیان از طریق ارتباط تصویری فراهم شده است و بیش از ۳۰ هزار پرونده نیز به شکل آنلاین رسیدگی شدهاند.
وی درارتباط با درگاه قوه قضائیه گفت: در این درگاه تمام اطلاعات و خدمات قوه قضائیه به شکل یک پارچه دردسترس مردم قرار گرفته است و به آدرس eadl.ir در دسترس عموم است.
زارعپور با اشاره به کارتابل یک پارچه خدمات قضایی گفت: در این کارتابل میتوانند درخواست گواهی عدم صدور پیشه بدهند و در کمتر از ۲۴ ساعت این گواهی به شکل الکترونیکی با هزینه ۲۰ هزارتومان صادر میشود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به سامانه هدایت الکترونیک قضایی (سها) اظهار کرد: ما بر اساس قانون مکلفیم به مردم چگونگی طرح دعوا را آموزش دهیم. در این سامانه در هزار مورد از دعاوی پرتکرار برای طرح دعوی، آموزش لحاظ شده است و تا پایان سال تمامی دعاوی پرتکرار برای مردم قابل اطلاع رسانی است.
زارع پور با اشاره به برگزاری بیش از ۳۰ هزار جلسه در راستای توسعه دادرسیهای الکترونیکی گفت: در فروردین ماه سال جاری بیش از ٥٠ جلسه در این خصوص برگزار و این اقدام در ١٢ استان به شکل پایلوت انجام شده است و بنا داریم تا پایان سال این زیرساخت را به سراسر کشور توسعه دهیم تا مردم بتوانند از محل کار یا منزل در جلسات رسیدگی حضور داشته باشند.
وی افزود: تا پایان سال سامانه شناسایی و توقیف اموال محکوم علیه را راه اندازی خواهیم کرد و این اقدام بسیار تحولی در قوه قضاییه است که باعث میشود پرونده های اجرای احکام به سرعت اجرا شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در ارتباط با ملاقات های الکترونیک زندانیان گفت: استفاده از زیرساخت برای ملاقات با زندانی در استان هرمزگان اجرا شده است اما ملاحظات بسیار زیادی دارد که در سازمان زندانها روی آن کار میکنند و امیدواریم با برطرف شدن ملاحظات این طرح را در سراسر کشور اجرا کنیم.
وی در ارتباط با کندی سامانههای الکترونیک قضایی نیز گفت: طرحی برای نوسازی زیرساختها و سیستمها به تصویب رئیس قوه قضائیه رساندیم و به مرور تجهیزات فناوری قوه قضائیه را بازسازی و نوسازی میکنیم.
ادامه دارد...
منبع : خبرگزاری ایسنا
معاون وزیر امور خارجه بر گسترش همکاریهای تهران - بغداد تاکید کرد
دیدار و رایزنی عراقچی با وزیر خارجه هلند
عراقچی: یک بار دیگر حزبالله افسانه شکستناپذیری اسرائیل را فروریخت
رهبر انقلاب: توان رزمی کشور را در نگاه و رصد بدخواهان ایران برجسته کنید
حواشی اولین نشست خبری قالیباف در قامت ریاست مجلس؛ توصیه باظرافت به ظریف!
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
عراقچی: ایران حق دارد به اسرائیل پاسخ دهد اما تحولات منطقه را هم در نظر میگیرد
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
ایران حق دارد به اسرائیل پاسخ دهد اما تحولات منطقه را هم در نظر میگیرد
پیشثبتنام از داوطلبان نمایندگی میاندورهای مجلس از فردا
پزشکیان: به هیچ وجه نمیگذاریم معیشت مردم دچار مشکل شود
قالیباف: حتما وعده صادق ۳ را پیش رو داریم
قالیباف: از همه میخواهم که موضوع مسکن را رها نکنند
قالیباف: قول دادم حداقل در سال دو نوبت نشست خبری برگزار کنم
نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد
پیام تبریک پزشکیان به رئیس جمهوری اسلامی موریتانی
سردار جلالی: تهدیدات نهفته در ذات فناوری باید جدی گرفته شوند
اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی سرخس به تایید شورای نگهبان رسید
پیام تسلیت رئیس جمهور به مناسبت درگذشت پدر شهیدان فاضل بجستانی
امام جمعه جدید کازرون منصوب شد
پزشکیان: به هیچ وجه نمیگذاریم سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود
دبیر جدید هیئت عالی گزینش کشور منصوب شد
صالحی: تلاش ما رفع محدودیت برخی سلبریتیها است
رهبر انقلاب: افزایش آمادگی و توان رزم، مهمترین وظیفه نیروهای مسلح است
فرمانده کل سپاه درگذشت مادر شهیدان فرهمند را تسلیت گفت
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با رهبر انقلاب دیدار کردند
مهاجرانی: غیرقانونی بودن انتصاب ظریف را پیگیری میکنیم
پزشکیان: وفاق ملی در داخل کشور پشتوانه محکم سیاست خارجی دولت است
تاکید آیتالله جنتی بر انتقال صدای مظلومیت فلسطینیان به گوش مردم جهان
اوحدی: نوبت کمیسیون پزشکی جانبازان و آزادگان به روز میشود