میرنیوز
سید رضا قزوینی غرابی در گفتوگو با ایسنا در مورد سفر اخیر رییس جمهور فرانسه به عراق و اهداف وی از انجام این سفر گفت: فرانسوی ها از گذشته روابط قابل توجهی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی با عراق داشته اند و از شرکای جدی بغداد بودهاند. این مناسبات پس از اشغال عراق به دلیل تسلط آمریکا بر کشور تضعیف شد. مکرون از مدتها قبل به دنبال احیای جایگاه فرانسه در منطقه و حوزه مدیترانه است. قدرت نظامی بالای فرانسه و عضویت دائم در شورای امنیت باعث میشود که ظرفیت بالایی برای عرض اندام در گستره مدیترانه و همچنین منطقه داشته باشد.
در صورت ناکامی ترامپ در انتخابات، احتمالا شاهد افزایش نفوذ فرانسویها در عراق باشیم
وی افزود :به نظر می رسد توجه اخیر آمریکا به انتخابات ریاست جمهوری پیش روی این کشور باعث شده است تا فرصت مناسبی برای پاریس پیش بیاید که نفوذ منطقهای خود را تقویت کند. به نظر می رسد فرانسویها روی احتمالات انتخابات آمریکا هم توجه نشان میدهند. به اعتقادم در صورت ناکامی ترامپ در انتخابات، احتمالا شاهد افزایش نفوذ فرانسویها در عراق باشیم. پاریس میداند عراق کشوری است که به شدت نیاز به بازسازی دارد و بازار بسیار اشباع ناپذیر و گسترده ای در همه حوزه ها از جمله، برق، تسلیحات و سرمایه گذاری در زیرساخت ها دارد.
قزوینی غرابی تاکید کرد: همچنین به نظر می رسد، پاریس سعی دارد تا سیاست مهار آنکارا در مدیترانه و منطقه را به نوعی در عراق نیز اجرا کند.
این کارشناس ارشد مسائل عراق در پاسخ به این سووال که در حال حاضر روابط فرانسه و عراق از بعد سیاسی و اقتصادی در چه سطحی قرار دارد؟خاطرنشان کرد :در دو سال گذشته تاکنون هم نخست وزیر سابق (عبدالمهدی) و هم رییس جمهور برهم صالح سفرهایی به پاریس داشته اند. فرانسه به دلیل روابط تاریخی سیاسی و اقتصادی خود را عراق ظرفیت بالایی در احیای آن روابط دارد. هرچند سطح تبادلات اقتصادی دو کشور همچنان پایین است. در سال 2015 حجم تبادل 1.2 میلیارد دلار و در سال 2016 با کاهش چشمگیر کمتر از 600 میلیون دلار بوده است. اکنون فرانسوی ها به دنبال بالا بردن این سطح از مناسبات اقتصادی خود با بغداد هستند.
مشارکت فرانسه در پروژه هستهای عراق
قزوینی غرابی در مورد مهمترین مباحثی که در جریان این سفر از سوی مکرون مطرح شده است نیز گفت: دو کشور بر سر موضوع ادامه همکاری برای مبارزه با تروریسم در قالب ائتلاف بینالمللی در ابعاد نظامی و اطلاعاتی تأکید کردند. موضوع تجاوز نظامی ترکیه به شمال عراق نیز از دیگر موضوعات مورد گفتوگوی دو طرف بود. همچین مباحث اقتصادی بخش قابل توجهی از گفتوگوها را شامل میشد. اجرای پروژههای کلان اقتصادی مانند خط مترو بغداد و پروژه هسته ای عراق و همچنین خرید تسلیحات از جمله این گفتوگوها بوده است.
نقشآفرینی بیشتر فرانسه در عراق، منوط به نگاه و رویکرد آینده واشنگتن به بغداد است
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا زمینه ای برای نقشآفرینی بیشتر فرانسه در خاورمیانه از جمله عراق وجود دارد، گفت: همانطور که اشاره شد فرانسویها در چارچوب طرح صلح به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه و حوزه شرق مدیترانه هستند. به اعتقاد بنده نقش آفرینی پاریس در عراق منوط به نگاه و رویکرد آینده واشنگتن به بغداد است. دولت ایالات متحده تمایلی برای بازیگری مستقل سایر کشورها در عراق ندارد و رغبتی برای ورود رقیبان جدید در این میدان ندارد. تا زمانیکه واشنگتن ، عراق را در اولویت سطح بالای منطقهای خود داشته باشد ورود جدی سایر کشورها به این کشور سخت خواهد بود.
درخواست اقلیم کردستان برای حمایت نظامی پاریس از اربیل
این کارشناس ارشد مسائل عراق در پاسخ به این سوال که رییس جمهور فرانسه در این سفر با تعدادی از مقام های اقلیم کردستان دیدار و رایزنی کرد به نظر وی این دیدارها در چه راستایی صورت گرفته است؟ تصریح کرد: فرانسه مناسبات قابل توجهی با اقلیم کردستان دارد. از سال 2014 فرانسه به اشکال مختلف از جمله آموزش و ارسال مهمات، پیشمرگه های اقلیم را در نبرد با داعش امدادرسانی کرد و در جریان انتشار ویروس کرونا نیز کمک های پزشکی به این منطقه از عراق ارسال کرد و عالی ترین مقامات سیاسی و نظامی فرانسه و اقلیم نیز از 2014 همواره در حال رفت و آمد به پاریس و اربیل بوده اند.
قزوینی غرابی همچنین اظهار کرد: نیچروان بارزانی نخستوزیر اقلیم چند ماه قبل از فرانسویها خواسته بود تا برای سرمایه گذاری در این منطقه اقدام کنند. به نظر می رسد کردها در این سفر نیز خواستار حضور اقتصادی پاریس در اقلیم شده باشند. درخواست برای حمایت نظامی پاریس از اربیل نیز با توجه به سوابق کمک های این کشور و آموزش نیروهای پیشمرگه دور از انتظار نیست و به احتمال زیاد موضوع حضور نظامی ترکیه در شمال عراق نیز از محورهای گفتوگوی نخست وزیر اقلیم با مکرون در بغداد بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
الحاق خودروهای ارتباط تاکتیکی خاتم ۲۷۰ و ۴۵۰ به سپاه
بررسی آخرین تحولات امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس
«سیدکاظم دلخوش» به عنوان معاون امور تقنینی منصوب شد
سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد را مقاوم کرد
واکنش بقایی به ادعاهای بیاساس گروه ۷ علیه ایران
پزشکیان: اگر بخواهیم رشد کنیم باید در صلح و آرامش باشیم
آخرین تحولات امنیتی کشور بررسی شد
نقش عناصر گروهکهای ضدانقلاب در ارتباط با قتل دانشجوی دانشگاه تهران
بررسی جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران در کمیسیون آموزش مجلس
خط حزبالله ۴۸۴؛ معجزه مردم در خیابان ایران
تشریح جزئیات نشست کمیسیون آموزش مجلس با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
تأکید پزشکیان بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از تصادفات جادهای در آستانه نوروز
اسلامی: فناوری هستهای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
ضرورت تقویت ارتباط بخشهای خصوصی تجاری ایران و سریلانکا
پزشکیان لایحه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارسال کرد
دولت مصوبه کالابرگ الکترونیکی را ابلاغ کرد
فناوری هستهای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
سومین همایش اقتصادی خزر در تهران برگزار میشود
اعضای هیئترئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام قانونگذاری مجلس مشخص شدند
تقدیر عراقچی از کشورهای عربی به خاطر مخالفت با طرح کوچاندن اجباری مردم غزه
تاکید عراقچی بر گسترش روابط ایران با کشورهای منطقه در دیدار با وزیر خارجه هند
سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
الگوی سوم زن مسلمان، پاسخ جهانی به عدالت اجتماعی و خانواده
سردار سلامی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس
خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمیشود
چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایرانخودرو شود؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
عدهای با راهاندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی میکنند