میرنیوز
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اینترفکس، کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه در گفتوگو با این خبرگزاری در پاسخ به این سوال که با گذشت پنج سال از توافق هستهای، امروز این توافق چقدر قدرتمند است، گفت: برجام(توافق هسته ای) در پنج سال گذشته ضربه های متعددی از آمریکا خورده است، اگرچه وضعیت آن طوری که واشنگتن انتظارش را داشت نشد و این توافق هنوز پابرجا است. کشورهای باقی مانده در برجام مصمم هستند که وضع پیرامون این توافق را حل و فصل و آن را حفظ کنند. اگرچه فشار غیرقانونی مضاعف از جانب آمریکا تاثیر غیرسازنده ای بر اجرای توافق هسته ای داشته است. در حال حاضر، کشورهای عضو در تلاش بوده و امیدوارند مشکلات موجود را از بین ببرند. باید منتظر بود و دید که تغییرات در آینده چه تاثیری خواهند داشت.
جلالی سپس درباره این که آیا ایران مراحل جدیدی برای کاهش تعهداتش نسبت به اجرای برجام در نظر دارد، گفت: اقدامات غیرقانونی خروج آمریکا از برجام و بازگردانی تحریم های یک جانبه و شکست کشورهای اروپایی در اجرای تعهداتشان به این واقعیت منتهی شد که برای برخی مردم در ایران سوال و جای تعجب باشد که منافع بنیادین برجام برای کشور چه بوده است. ممکن است کسی این فکر را کند که اگر روسیه، چین و اروپا می توانستند در برابر فشار مضاعف آمریکا مقاومت کرده و از منافع ایران حفاظت کنند، میتوانستند مسیر سکوت حال حاضر را تغییر دهند.
سفیر کشورمان در مسکو درباره این که آخرین مشکل پس از خروج کامل ایران از برجام چه می تواند باشد، توضیح داد: بسیار زود است که درباره این صحبت کنیم. اگرچه به باور من اگر این روند در اجرای برجام پیش برود، به از بین رفتن آن منجر خواهد شد. بنابراین، علاوه بر عوامل تاثیر گذار بر خروج ایران از برجام، ضرورت دارد که بر مرگ تدریجی آن توجه کنیم. به همین دلیل است که اعضای باقی مانده در برجام تلاش می کنند. اگرچه تا زمانی که نتیجه ملموس و عمل گرایانه ای در کار نباشد، این کار هیچ فایده ای ندارد.
او در ادامه در پاسخ به این که ساز و کار ویژه مالی اروپا برای تبادلات تجاری ایران(اینستکس) تا چه اندازه کارآمد بوده است، با اشاره به تاخیر در اجرایی شدن آن و محدودیت هایی که برای انجام دادن تبادلات با این سازوکار وجود دارد، اظهار کرد: اروپایی ها هنوز از آمریکا کسب اجازه می کنند. امیدواریم آن ها از فرصت های بزرگشان استفاده کرده و سیاستی مستقل را دنبال کنند.
جلالی درباره تاثیر تحریم های آمریکا بر همکاری ایران با روسیه گفت که با توجه به آن دسته از تحریم های آمریکا که به کشورهای طرف سوم مرتبط می شود، برخی تعلل هایی در همکاری ایران با برخی دیگر از کشورها پیش آمده است، ایران و روسیه همچنان به همکاری شان ادامه می دهند، چراکه فشار از جانب آمریکا کاملا غیر قانونی است.
سفیر کشورمان در مسکو علاوه بر این درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام بر اجرای برخی جنبه های برجام از جمله وضعیت صادرات آب سنگین به خارج از ایران و همکاری با روسیه در زمینه صادرات اورانیوم با غنای پایین به روسیه در ازای دریافت اورانیوم طبیعی، شرح داد: در حال حاضر همکاری میان دو کشور(روسیه و ایران) ادامه دارد، اگرچه محدودیت در تامین آب سنگین بخشی از واکنش ایران تحت کاهش تعهداتش در برجام در اثر عملکرد بد آمریکا در اجرای تعهداتش بوده است.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به پایان یافتن تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر و تلاش آمریکا برای تمدید آن، روسیه به ایران تضمینی داده است که این تحریم تحت هیچ شرایطی تمدید نخواهد شد، بیان کرد: روسیه مانند قبل بر سیاستش مبنی بر حمایت از برجام، پایان تحریم تسلیحاتی ایران مطابق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ که بخشی از برجام است پافشاری می کند. مسکو نشان داده است که فضای حساس کنونی را درک می کند و به دنبال عملکردی مستقل است. چرا که که آمریکا می خواهد دیگر کشورها را ترغیب به تخطی از هنجار ها و قوانین بین المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل کند.
سفیر کشورمان در مسکو درباره این که با پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران، آیا ایران از روسیه تسلیحات خریداری خواهد کرد، اظهار کرد: ما در حال توسعه فعالانه روابطمان در زمینه های متعدد با روسیه هستیم که از جمله آن ها در زمینه نظامی-فنی است. کشورهای ما به این زمنیه (همکاری) تمایل دوجانبه دارند. روسیه فرصت های خوبی در این زمینه دارد و ما امیدواریم روابطمان در این عرصه با گسترش زمان فقط تقویت شود.
جلالی همچنین در این گفت و گو بر صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته ای ایران و عدم وجود اهداف نظامی برای تولید تسلیحات هسته ای در آن بر اساس فتوای رهبر انقلاب اسلامی ایران مبنی بر حرام بودن تولید، نگه داری و به کارگیری تسلیحاتی اتمی اشاره کرد و ادعاهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در این باره را در راستای تلاششان برای افزایش ایران هراسی تلقی کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام؛ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
بیانیه وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی درباره قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم
دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا
دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس
عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود
بحرینی: پیشرفتهای علمی و هستهای، نشاندهنده شکست تحریمهاست
امیر الهامی: اجازه نمیدهیم پرچم عزت رزمندگان روی زمین بماند
وتوی بیشرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است
فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد
دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا
علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد
آیتالله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
صهیونیستها منتظر سیلی قاطع حزبالله باشند
سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درونزا و ظرفیتهای ملی است
امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است
قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم
نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمیدانیم
رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟
نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بیاعتمادی مردم میشود
محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد
ثابتی: باید خودروسازان داخلی را مجبور به رقابت کنیم
سرلشکر صفوی: امنیت مهمترین نیاز کشور است
تاکید بر ترویج و اجرای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف در جلسه امروز هیئت دولت
آیت الله جنتی: تفکر بسیجی میداندار مبارزه با رژیم صهیونیستی است
پزشکیان: مرحومه حدیدچی نمونهای کامل از بانوان انقلابی در مکتب انسانساز اسلام است