میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در برنامه زنده نگاه یک که از شبکه یک سیما پخش شد، با اشاره به انتخابات اسفند ۹۸ اظهار کرد: دقیقا روز ۳۰ بهمن در هیئت دولت آقای دکتر نمکی گزارش دادند که دو مورد مبتلا به کرونا در قم مشاهده شده است. ما دو روز بعد انتخابات را داشتیم. ما بلافاصله جلسهای با وزارت بهداشت برگزار کردیم و گفتیم هر نوع صلاحدیدی دارند بگویند، دوستان نیز گفتند استامپ را در فرایند رأی گیری حذف کنید.
وی افزود: ما انتخابات مجلس را در شرایط ویژه ای برگزار کردیم، یک شهادت حاج قاسم سلیمانی، سقوط هواپیما، کرونا، حوادث آبان و بحث تحریم را داشتیم. ما توانستیم در حدود ۵۴ هزار ۶۱۱ شعبه انتخاباتی انتخابات را برگزار کردیم. در امنیت انتخابات بهترین شرایط را تجربه کردیم و مشکل امنیتی نداشتیم. ۵۰۰ هزار نفر را بعنوان مجری، ۴۶ هزار نفر بعنوان بازرس و یک میلیون نیروی امنیتی را آموزش دادیم و بکار گرفتیم و تکلیف ۱۹۷ حوزه انتخابیه از ۲۰۸ حوزه تعیین تکلیف شد و ۱۱ حوزه انتخابیه باقی ماند و قرار است در شهریور ماه انتخابات مرحله دوم را داشته باشیم.
وزیر کشور گفت: اگر کرونا نبود انتخابات را در خرداد برگزار میکردیم. جایگزین دو منتخبی که مرحوم شدند، در انتخابات ۱۴۰۰ تعیین میشوند و در انتخابات میاندوره ای مشخص نخواهند شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: در هردوره به انتخابات یک اصلاحیه خورده است. نگاه وزارت کشور این بوده است که ما باید یک لایحه جامع انتخاباتی داشته باشیم. ما امروز ۴ انتخابات با چهار قانون مختلف داریم. در انتخابات ۹۸، هزار و ۱۲۳ هیئت اجرایی داشتیم و همین میزان هم هیئت نظارت. ۱۷ هزار و ۹۵۲ نفر درهیئت های اجرایی عضو بودند.
وی ادامه داد: وقتی انتخابات خبرگان رهبری و ریاست جمهوری هم پیش میآید، عین همین هیئت ها را باید داشته باشیم. به عنوان مثال ما برای انتخاب یک نماینده باقی مانده تهران باید کل فرآیند انتخابات مجلس را اجرا کنیم و هیئت های اجرایی تشکیل دهیم. اگر بخواهیم در این میان انتخابات میاندوره ای خبرگان هم برگزار کنیم باید مجددا یک انتخابات دیگر با یک قانون مجزا را به اجرا در بیاوریم.
وزیر کشور تاکید کرد: با توجه به مطالعاتی که از قبل در وزارت کشور انجام شده بود، ما لایحه جامع انتخابات را در دولت آماده کردیم و به مجلس فرستادیم اما پشت طرح ها و لوایح دیگر ماند. همزمان مجلس نیز طرحی را آماده کرد و آن طرح اولویت پیدا کرد و سپس به کمیسیون رفت و بعد به صحن آمد و سپس در رفت و برگشت بین صحن و شورای نگهبان نهایتا چند بند شد که آنها هم تصویب نشد.
وی با بیان اینکه ما روی همان لایحه ای که به مجلس فرستادیم اصرار داریم، ادامه داد: بنابراین دولت وظیفه خود را در این زمینه انجام داده است و منتظر است مجلس این لایحه را بررسی کند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: ما ضعفهای زیادی را به دلیل نقص در قانون در اجرای انتخابات داریم. این مسائل باید به صراحت در قانون تعیین تکلیف شوند. مساله هیئتهای اجرایی، روابط ما با شورای نگهبان و هیئت های نظارت، نقش احزاب در انتخابات و الکترونیکی شدن از جمله مواردی است که باید در قانون انتخابات تعیین تکلیف شوند. به نظر من احزاب باید هویت بیشتری در انتخابات داشته باشند تا متعاقب آن نیز پاسخگو باشند اما امروز اینطور نیست.
وزیر کشور با اشاره به الکترونیکی شدن انتخابات گفت: ما ۲۵ مرحله از ابتدا تا انتهای فرآیند انتخابات داریم که ۲۳ مورد آن الکترونیکی است. فقط اخذ و شمارش آراء الکترونیکی نیست. مهمترین مساله احراز هویت بود که ما در این دوره این موضوع را با شورای نگهبان حل کردیم.
وی ادامه داد: ما ۵۸ هزار دستگاه تشخیص هویت سفارش دادیم که با نظارت شورای نگهبان ساخته شد. ما در این دوره شناسنامه تکراری، مرده، تقلبی و تکرار در رای گیری نداشتیم و انتخابات در این دوره از سلامت بهتری برخوردار بود.
رحمانی فضلی گفت: شورای نگهبان همیشه نگرانی هایی در حوزه نرم افزاری و امنیتی دارد که ما یکی دو بار در انتخابات قبلی ریاست جمهوری و مجلس اخذ و شمارش را انجام دادیم. امیدواریم با این تجارب بتوانیم در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری اعتماد شورای نگهبان را جلب کنیم. ما اصلا دنبال این نیستیم که دستگاهها را حتما ما بسازیم، اصلا شورای نگهبان نرم افزار و دستگاهها را بسازد و ما نظارت کنند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: ما آماده ایم که اگر پاسخ مثبت شورای نگهبان را دریافت کنیم، انتخابات را به صورت کامل الکترونیکی برگزار کنیم. البته ملاحظات فنی وجود دارد که باید رفع شود.
وی با اشاره به مساله کرونا گفت: به صورت کلی باید از مردم تشکر کنیم که جانانه همکاری کردند. وزارت بهداشت یک نظرسنجی انجام داد و نشان داد بیش از ۹۸ درصد مردم در مدیریت این بیماری همکاری داشتند. در کنار این ستاد ملی کرونا تشکیل شد که با ریاست رئیس جمهور است. هیچکدام از کسانی که در حوزه مقابله با کرونا بودند به مرخصی نرفتند و آقای رئیس جمهور مدام جلسات را تشکیل میدادند و شخصا جلسات کمیتهها را برگزار میکردند.
وزیر کشور گفت: ما توانستیم در سطح بین المللی نیز مدیریت خوبی داشته باشیم. هر تصمیمی که میخواهد اجرا شود وزارت کشور به عنوان نماینده عالی دولت باید هماهنگی و پیگیری های آن را انجام دهد. کمیته امنیتی اجتماعی زیر مجموعه ستاد ملی کرونا بود که تصمیمات در آنجا گرفته میشود و به ستاد ملی می آمد. وزارت کشور توانسته یک شبکه اجرایی را در کنار سایر دستگاهها تشکیل دهد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: امروز پزشکان ما تجربه خوبی دارند و تجهیزات خوبی در اختیار داریم. شرایط متفاوت تر از روزهای اول اسفند است. نیروهای مسلح بیش از ۵ هزار تخت را مجهز کردند و نقاهتگاههایی ایجاد شد. امروز روند کاهشی با ثبات را در زمینه بیماری داریم.
وی افزود: رهبر انقلاب مدام پیگیر تصمیمات بودند. همه مصوبات ستاد، به دستور رهبر انقلاب حکم قانون را دارد. تصمیمات ستاد برای ایشان ارسال می شود و ایشان تائید میکنند.
وزیر کشور ادامه داد: یکی از نگرانی های ما بحث فروشگاهها بود، همانطور که در نقاط مختلف دنیا مردم به فروشگاهها حمله میکردند. خب ما انقدر الکل و دستکش نداشتیم. آن مقداری هم که بود فقط در حد مصرف بود. ما نمیتوانستیم واردات انجام بدهیم چون هم تحریم بودیم و همچنین کشورها خودشان به ماسک و دستکش نیاز داشتند و به ما نمیدادند. اما مردم در تولید ماسک به ما کمک کردند و خط تولید برخی کارخانجات تغییر پیدا کرد و بسیج در این زمینه اقدامات جامعی انجام داد.
وزیر کشور تاکید کرد: الگوی مدیریت کرونا برای ما بسیار موفق بود که میتواند در دیگر زمینه ها تعمیم یابد. اوایل سال بعد هم ما چنین مدیریتی را در زمینه مدیریت سیل داشتیم. یعنی ما امروز دو الگوی مناسبی مدیریتی برای مدیریت شرایط خاص داریم.
رحمانی فضلی گفت: در کشورهای مختلف مثل انگلستان میگفتند ما نباید کاری داشته باشیم و همه باید مبتلا بشوند، یک مدل مدل چین بود که با تانک قرنطینه را اجرا کرد. مدل بینابینی برای ما بود.
وی با اشاره به آسیب های اقتصادی کرونا گفت: امروز ۸۰۰ هزار نفر کارگران بیمه ای ثبت نام کردند که قبلا مشغول کار بودند و امروز بیکار شدهاند. زمانی که وزارت بهداشت اعلام کرد میتوانیم بازگشاییها را داشته باشیم، در کمیته امنیتی و اجتماعی بررسی کردیم و بیش از ۸۵ درصد فعالیت به شرایط عادی بازگشته است. البته برگشت فعالیت ها به معنای عادی شدن شرایط نیست زیرا این بیماری هست و امکان بازگشت بیماری هم وجود دارد. بازگشت به فعالیت ها یعنی شرایط جدیدی برای یک زندگی مسالمت آمیز با کرونا ایجاد شده است.
وزیر کشور تصریح کرد: وقتی میخواستیم مترو و اتوبوسرانی را فعال کنیم دغدغه ماسک را داشتیم. امروز طبق آمار شهرداری تهران، در اتوبوسرانی و مترو تا حدود ۸۰ درصد مردم رعایت میکنند. نظارت کلی با وزارت بهداشت است اما نظارت اجرایی با شهرداری ها است.
وی ادامه داد: ما تصویب کردیم طرح ترافیک اجرا شود. با این تصمیم اتوبوس ها شلوغ تر خواهد شد، البته با دستور رئیس جمهور به ناوگان اتوبوسرانی اضافه میشود. امروز حدود ۴۵ درصد ظرفیت تاکسیرانی استفاده نمیشود. وقتی طرح ترافیک اجرا شود این طرفیت آزاد خواهد شد. بین ۵ تا ۱۰ درصد ظرفیت مترو و اتوبوسرانی افزایش پیدا میکند.
رحمانی فضلی آلودگی هوا، ترافیک در نقاط مرکزی شهر، کند شدن مسیر رفت و آمد اتوبوس ها را از جمله دلایل اجرای طرح ترافیک عنوان کرد و گفت: به شهردار تهران گفتیم از امروز میتوانید طرح ترافیک را اجرا کنید منوط به اینکه به وزارت بهداشت اطمینان داده شود که دستورالعمل ها رعایت می شود.
ادامه دارد ...
منبع : خبرگزاری مهر
بررسی آخرین تحولات امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس
«سیدکاظم دلخوش» به عنوان معاون امور تقنینی منصوب شد
سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد را مقاوم کرد
واکنش بقایی به ادعاهای بیاساس گروه ۷ علیه ایران
پزشکیان: اگر بخواهیم رشد کنیم باید در صلح و آرامش باشیم
آخرین تحولات امنیتی کشور بررسی شد
نقش عناصر گروهکهای ضدانقلاب در ارتباط با قتل دانشجوی دانشگاه تهران
بررسی جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران در کمیسیون آموزش مجلس
خط حزبالله ۴۸۴؛ معجزه مردم در خیابان ایران
تشریح جزئیات نشست کمیسیون آموزش مجلس با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
تأکید پزشکیان بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از تصادفات جادهای در آستانه نوروز
اسلامی: فناوری هستهای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
ضرورت تقویت ارتباط بخشهای خصوصی تجاری ایران و سریلانکا
پزشکیان لایحه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارسال کرد
دولت مصوبه کالابرگ الکترونیکی را ابلاغ کرد
فناوری هستهای بر سایر علوم و فنون تأثیرگذار است
سومین همایش اقتصادی خزر در تهران برگزار میشود
اعضای هیئترئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام قانونگذاری مجلس مشخص شدند
تقدیر عراقچی از کشورهای عربی به خاطر مخالفت با طرح کوچاندن اجباری مردم غزه
تاکید عراقچی بر گسترش روابط ایران با کشورهای منطقه در دیدار با وزیر خارجه هند
سردار سلیمانی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
الگوی سوم زن مسلمان، پاسخ جهانی به عدالت اجتماعی و خانواده
سردار سلامی: برای ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاوم داشته باشیم
افتتاح نمایشگاه شکوه سرافرازی توسط رئیس مجلس
خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمیشود
چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایرانخودرو شود؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
عدهای با راهاندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی میکنند
چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟