میرنیوز
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فردا کار خود را با حضور 277 منتخب از 197 حوزه انتخابیه آغاز میکند.
در این فرصت باقیمانده تا آغاز به کار مجلس یازدهم، به میانگین سنی وکلای ملت در ده دور گذشته و مجلس پیشرو میپردازیم و به اعضای هیئت رئیسه سنی این مجالس اشاره خواهیم کرد.
گزارش تسنیم|در مراسم افتتاحیه مجلس چه اتفاقاتی میافتد؟
** دوره اول مجلس، سال 59-63
اولین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ 7 خرداد 1359 آغاز به کار کرد. میانگین سن نمایندگان در دوره اول 39.8 بوده و تنها پنج نفر از این نمایندگان 25 سال سن داشتند.
در این دوره یدالله سحابی نماینده تهران با 75 سال سن مسنترین نماینده و مهدی بازرگان دیگر نماینده تهران با 73 سال دومین نماینده مسن مجلس اول بودند.
سید محمدتقی آل سید غفور نمایندهی شوشتر، مجتبی استکی نماینده شهرکرد، محمد علی خسروی نماینده میاندوآب، غفور گرشاسبی نماینده بندر لنگه و سید مجتبی عرفانی نمایندگانی بودند که در دور اول مجلس شورای اسلامی تنها 25 سال سن داشتند. در این دوره بیشترین فراوانی مربوط به سن 32 سالگی است.
** دوره دوم مجلس، سال 63-67
مجلس دوم در سال 1363 آغاز به کار کرد. در این دوره باز هم فراوانی سنی اکثر نمایندگان مجلس 31 تا 35 سال و میانگین کلی آن 39.6 بود. در این دوره سعید امانی همدانی نماینده همدان مسنترین نماینده مجلس بود که 69 سال سن داشت. عبدالمجید شرع پسند نماینده کرج نیز جوانترین نماینده مجلس در دور دوم بود که 25 سال سن داشت. در این دوره نیز سن 36سالگی بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده بود.
**دوره سوم مجلس، سال 67-71
این دوره از مجلس شورای اسلامی در سال 1367 آغاز به کار کرد. بیشتر نمایندگان در دسته سنی 31 تا 35 سال قرار داشتند و میانگین کلی مجلس 40 سال بوده است. بیشترین فراوانی سن در این دوره نیز مربوط به سن 35 سالگی است. محمدحسین چهرهگانی نماینده تبریز با 68 سال سن در این دوره مسنترین نماینده مجلس بود.
جوانترین نمایندگان مجلس در این دوره 27 سال سن داشتند که بالا رفتن سن نمایندگان را نشان میدهد. در این دوره حبیب برومند داشقاپور نماینده مغان، یوسف بسنجیده نماینده کردکوی و بندر ترکمن، احمد حسین پودینه نماینده زابل، داوود توحیدی نماینده بروجن، اسدلله جامی نماینده تربت جام، بخشعلی رحیمنژاد نماینده ماکو، کریم شامخی نماینده تبریز، میرعلی عبداللهپور حسینی نماینده تبریز و سید احمد موسوی نماینده اهواز از نمایندگانی بودند که در دوره سوم مجلس تنها 27 سال سن داشتند.
در این دوره همچنان اکثر نمایندگان مجلس در دسته 31 تا 35سال قرار داشتند و میانگین کلی مجلس 40 سال بوده است.
**دوره چهارم مجلس، سال 71-75
مجلس در این دوره از سال 1371 آغاز بهکار کرد. در این دوره میانگین سنی نمایندگان مجلس افزایش پیدا کرد و برخلاف سه دوره گذشته بیشتر نمایندگان مجلس در دوره سنی 36 تا 40 سال قرار داشتند.
نمایندگانی که در بدو این دوره، 39 سال سن داشتند، بیشترین کرسیهای مجلس را به خود اختصاص دادند. میانگین کلی سن نمایندگان مجلس در این دوره 42.2 بوده است.
در این دوره سیدعلی غیوری نجفآبادی نماینده تهران و سید عباس پاکنژاد نماینده یزد مسنترین نمایندگان مجلس بودند که هر دو 62 سال سن داشتند. جوانترین نماینده مجلس در این دوره نیز احمد مرادی نماینده چناران و طرقبه است که 27 سال سن داشت.
**دوره پنجم مجلس، سال 75-79
این دوره مجلس در خرداد 1375 آغاز به کار کرد. در این دوره که سن نمایندگان با یک رشد مواجه شده بود، بیشتر آنها در دوره سنی 36 الی 40 قرار داشتند. در این دوره میانگین سنی نمایندگان 43.7 بوده است. بیشترین فراوانی سن در این دوره نیز مربوط به سن 40 سالگی است.
جوانترین نمایندگان مجلس در این دوره 31 سال سن داشتند که حیدر ابراهیمبای سلامی نماینده خواف و حسن الماسی نماینده مغان و همین طور ابراهیم کریمی نماینده لردگان از جمله آنهاست. در این دوره محمدعلی شیخ نماینده شوشتر نیز مسنترین نماینده مجلس بود که 69 سال سن داشت.
**دوره ششم مجلس، سال 79-83
این دوره مجلس نیز در سال 1379 آغاز به کار کرد و میانگین سنی نمایندگان 44.7 بود که بیشترین فراوانی مربوط به 40 سال بوده است. در این دوره جوانترین نماینده مجلس 29 سال سن داشته است که غلامعلی کوهساری نماینده رامیان بوده است. مسنترین نماینده مجلس نیز محمدعلی شیخ نماینده شوشتر بوده است که71 سال داشته است.
**دوره هفتم مجلس، سال 83-87
در دوره هفتم که از سال 83 آغاز به کار کرد شاهد افزایش نمایندگان 46 تا 50 سال بودیم.
در این دوره میانگین سنی نمایندگان 47 سال بود. در این دوره نیز نمایندگانی که 46 سال سن داشتند، توانستند بیشترین کرسیهای مجلس را به خود اختصاص دهند. در این دوره سید عباس پاکنژاد نماینده یزد مسنترین نماینده مجلس بود که 75 سال سن داشت.
هوشنگ حمیدی نماینده سنندج، فخرالدین حیدری نماینده سقز و بانه و پیمان فروزش نماینده زاهدان نیز جوانترین نمایندگان مجلسی بودند که 32 سال سن داشتند.
** دوره هشتم مجلس، سال87-91
در این دوره از مجلس که از سال 87 آغاز به کار کرد بیشتر نمایندگان مجلس در دسته سنی 46 تا 50 سال قرار دارند و میانگین سنی آنها نیز 48.8 بوده است. در این دوره محمدتقی رهبر نماینده اصفهان با 73 سال سن مسنترین نماینده مجلس شناخته میشود.
همچنین سید احمدرضا دستغیب نماینده شیراز و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز جوانترین نماینده این دوره است که در ابتدای ورود به مجلس 32 سال سن داشت.
**دوره نهم مجلس، سال 91-95
نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از 7 خرداد 1391 آغاز به کار کرد. میانگین سنی نمایندگان این دوره از مجلس 51 سال بود که میتوان گفت پیرترین مجلس از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است.
در این دوره علیرضا مرندی نماینده تهران با 73 سال سن مسنترین نماینده مجلس و ابوالقاسم جراره نماینده بندرعباس ومحمد حسننژاد نماینده مرند و جلفا با 31 سال سن جوانترین نمایندگان این دوره مجلس بودند.
**دوره دهم مجلس، سال 95-99
در این دوره از مجلس شورای اسلامی که در خرداد 95 آغاز به کار کرد، میانگین سنی وکلای ملت در این دوره 50 سال بود.
در این دوره مجلس عبدالرضا هاشم زایی نماینده مردم تهران یا 72 سال سن مسنترین و سیده فاطمه حسینی دیگر نماینده تهران با 31 سال سن جوانترین نماینده مجلس دهم بودند.
** دوره یازدهم، سال 99-1403
با انتخاب شدن تعداد زیادی از منتخبین مجلس یازدهم میتوان مشخص کرد که در مجلس آینده هیئت رئیسه سنی متشکل از کدام نمایندگان است.
تاکنون میانگین سنی منتخبین مجلس یازدهم 51 سال بوده است.
سیدرضا تقوی منتخب مردم تهران با 74 سال مسنترین نماینده مجلس آینده خواهد بود و ریاست هیئت رئیسه سنی را نیز برعهده خواهد داشت.
روح الله نجابت منتخب مردم شیراز با 30 سال سن نیز جوانترین نماینده مجلس یازدهم خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سفارت ایران در بیروت، پیروزی مردم لبنان را تبریک گفت
چرا کاسبان فیلترینگ باید آزادانه فیلترشکن بفروشند؟
اسلامی: آمریکاییها مسیر زورگویی را در پیش گرفتند
وعده صادق پیروزی شهید نصرالله محقق شد
سلیمی: طرح انتخاب شهرداران توسط مردم در مجلس بررسی شود
مهاجرانی: معاون حقوقی رئیس جمهور غیرقانونی بودن انتصاب ظریف را پیگیری می کند
امیر سیاری: تفکر بسیجی موجب موفقیت کشور در همه عرصهها میشود
ظفرقندی: وضعیت تأمین پانسمانهای بیماران پروانهای خوب است
دبیری: سعی میکنیم دغدغههای نمایندگان را در لایحه بودجه لحاظ کنیم
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
رسیدگی به خشونت علیه زنان نیازمند اقدام فوری مجلس
امیر دریادار سیاری: تفکر بسیجی موجب موفقیت کشور در همه عرصهها میشود
کاظمی: در این دولت مدارس کانکسی و سنگی برچیده خواهد شد
ظریف: از رئیس جمهور سوال کنید
صالحی امیری: خانه آیتالله طالقانی مرمت و ثبت ملی شد
امیدواریم لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت زودتر در دستور کار نمایندگان قرار گیرد
نحوه استعلام صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها تعیین شد
امیر حیدری: نیروی دریایی در خط مقدم دفاع از مرزهای آبی و منافع ملی کشور قرار دارد
امیر ایرانی: تامین امنیت اقتصاد دریایی و شاهرگ اقتصادی کشور ماموریت اصلی ارتش است
مملکت ما موضوعی مهمتر از «ظریف» ندارد؟
نحوه بررسی شکایات داوطلبان انتخابات شوراها مشخص شد
صالحی امیری: تلاش داریم که سهم واقعی ایران از ۱۶۰ میلیون توریست چین را داشته باشیم
قالیباف: انتصاب ظریف در دولت غیرقانونی است
امیر حیدری فرارسیدن روز نیروی دریایی ارتش را تبریک گفت
دیدار رئیس جمهور با «داوری اردکانی»
سردار نائینی رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت یومالله ۹ دی شد
فراخوان همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس
راهکار مجلس برای برگزاری انتخابات میان دوره ای در حوزه های انتخابیه فاقد نماینده
اساتید سیاست خارجی و روابط بینالملل با پزشکیان دیدار کردند