میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نخستین نشست «فراکسیون اقتصاد دانشبنیان» مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت: ما به دانشگاه به دید آموزش نگاه نمیکنیم بلکه دانشگاهها پایه اقتصاد هستند.
نخستین نشست «فراکسیون اقتصاد دانشبنیان» مجلس یازدهم شورای اسلامی با حضور محمدباقر قالیباف؛ منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی، سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از نمایندگان منتخب مجلس یازدهم برگزار شد.
در این نشست، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گزارشی از وضعیت دانشبنیان کشور را ارائه کرد.
ستاری در خصوص وضعیت نیروی انسانی در کشور اظهار کرد: برخی رتبههای ما در بخش نیروی انسانی در جهان دوم یا سوم است؛ آن چیزی که ما در اقتصاد دانشبنیان با آن روبرو هستیم، استفاده از این نیروی انسانی است.
وی با تاکید بر اینکه پول نفت زیرساختهای فکری ما را نابود میکند، تصریح کرد: صادرات کیتهای تشخیص کرونا به کشور آلمان در این روزها، نشاندهنده قدرت علمی وفناوری کشور ما بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه وظیفه تأمین نیروی انسانی را دارد، تاکید کرد: ما به دانشگاه فقط به دید آموزش نگاه نمیکنیم بلکه دانشگاهها پایه اقتصاد هستند.
ستاری با اشاره به اینکه ۵۰۰۰ شرکت دانش بنیان ۶ هزار استارتاپ، ۳۰۰ مرکز نواوری وشتابدهنده و ۴۲ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد، گفت: پایه توسعه استارتاپها بر پایه سرمایهگذاری خطرپذیر است؛ با توجه به اینکه استارتاپها با وام رشد نمیکنند، صندوقهای خطرپذیر را توسعه دادیم.
وی با تاکید بر اینکه ما در کشور کارخانهسازی کردیم و صنعتسازی نکردهایم، افزود: کارخانهسازی نیازی به دانشگاه ندارد اما صنعتسازی نیاز به دانشگاه دارد زیرا در آن طراحی لازم است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان سال ۸۸ تصویب شد، خاطرنشان کرد: باید اصلاحاتی در این قانون انجام گیرد، زیرا اکوسیستم حاکم بر فعالیتهای دانشبنیان با اکوسیستم سال ۸۸ متفاوت است.
ستاری تاکید کرد: مطمئن هستم در این مجلس (مجلس یازدهم) با توجه به تشکیل این فراکسیون (فراکسیون اقتصاد دانشبنیان)، حرکت جوانان در این مسیر تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این اقتصاد، اقتصاد جوانانی است که سرمایهشان در جیبشان نیست و سرمایه آنها تفکرشان است، یادآور شد: امروز زمینهای فراهم شده است تا با کمک شما اتفاقات بزرگی رقم بخورد.
تمدن ایرانی - اسلامی به اقتصاد قوی نیاز دارد
در بخش دیگری از این نشست سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمدن ایرانی - اسلامی به اقتصاد قوی نیاز دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از اندیشمندان به این دوره (دوره یازدهم) مجلس شورای اسلامی راه پیدا کردهاند، دست مجلس برای پیگیری موضوع دانشبنیان باز است.
وی خاطرنشان کرد: در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، جلسات زیادی با شرکتهای دانشبنیان برگزار شد؛ همچنین جلسهای در صحن علنی مجلس گذاشته شد و نمایندگان شرکتهای دانشبنیان مشکلات خود را بیان کردند و جمعبندی این مباحث، گزارشی بود که در تاریخ ۱۹ آذر ۹۸ ارائه شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر بخواهیم جهشی در اقتصاد ایجاد کنیم، مسیرش تقویت استارتاپها و اقتصاد دانشبنیان است.
زیرساخت اصلی اقتصاد «فناوری اطلاعات» است
همچنین رضا تقیپور؛ منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی در این نشست گفت: زیر ساخت اصلی اقتصاد، فناوری اطلاعات است.
وی با اشاره به سرمایه عظیم نیروی انسانی در کشور، افزود: در حال حاضر ۵۸۰ هزار دانشآموخته در رشتههای مرتبط با فناوری اطلاعات در کشور داریم که یک آمار استثنایی است.
باید در مجلس یازدهم قوانین مربوط به شرکتهای دانشبنیان را اصلاح کنیم
در بخش دیگری از این نشست حجتالاسلام موسوی لارگانی؛ نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر میخواهیم در مجلس یازدهم فعالیتهای دانشبنیان را تقویت کنیم، باید قوانین مربوط به شرکتهای دانشبنیان را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به اینکه دلیل رشد کم اقتصادی در کشور، میدان ندادن به فعالیتهای دانشبنیان است، یادآور شد: شرط تقویت این شرکتها، این است که همه نهادها دست به دست هم دهند.
در ادامه این نشست برخی از نمایندگان منتخب مجلس یازدهم شورای اسلامی، به بحث و تبادل نظر در خصوص «اقتصاد دانشبنیان» پرداختند.
منبع : خبرگزاری مهر
عارف: آزادراه تهران شمال باید در اولین فرصت تکمیل و نهایی شود
جمعی از بسیجیان سراسر کشور تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند
جمعی از بسیجیان تا دقایقی دیگر با رهبر انقلاب اسلامی دیدار میکنند
رزمایش مشترک نیروی زمینی سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان آغاز شد
ایران ادعای مداخله در قتل خاخام اسرائیلی در امارات را قاطعانه رد کرد
ایران ادعای مداخله در قتل خاخام اسرائیلی در امارات را رد کرد
اسلامی: ظرفیت سالانه تولید کیک زرد بهطور چشمگیر افزایش یافته است
ارجاع لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به دولت
اسلامی: ظرفیت سالانه تولید کیک زرد بهطور چشمگیر افزایش یافته است/ جانمایی نیروگاههای اتمی جدید
اختصاص ۲۷۵ همت برای اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در بودجه
مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران شد
کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها به تصویب رسید
محمد نوذری استاندار قزوین شد
لایحه کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر تصویب شد
اسلامی: تحول در بهرهبرداری از معادن، رویکرد صنعت هستهای است
مهدی یونسی رستم آبادی استاندار مازندران شد
نشست مشترک دولت و مجلس یکشنبه هفته آینده برگزار میشود
محمدجواد کولیوند استاندار سمنان شد
عارف: بسیجیان برای عینیت بخشیدن به «وفاق ملی» به میدان بیایند
سلیمی نمین: در موارد متعددی در تاریخ وفاق داشتیم
برگزاری جلسه کارگروه مدیریت مصرف انرژی به ریاست رئیس دفتر پزشکیان
اتمام پروژههای نیمه تمام از محل مولدسازی در اولویت قرار دارد
نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار میشود
نشست «نسبت وفاق ملی و اصولگرایی» آغاز شد
بیانیه مجمع جهانی بیداری اسلامی درمحکومیت حمله تروریستی درپاکستان
بقائی: نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار میشود
نشست «نسبت وفاق ملی واصولگرایی» آغاز شد
متکی: جلادان و سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی باید محاکمه شوند
رئیسی: مردم از ما میپرسند چرا یک شبه خودرو ۳۰ درصد گران شد؟
شجره: باید حمایتهای سیاسی،نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی قطع شود