میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف صبح امروز (شنبه یکم دی ماه) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس اظهار کرد: بنده حتماً در آینده نزدیک فرصتی را میگذارم تا در خدمت دوستان در مرکز پژوهشها باشم تا بازدید میدانی داشته باشیم و هر یک از دفاتر را جداگانه بتوانیم ببینیم و مسائل را با هم مورد بررسی قرار دهیم.
وی ضمن تبریک هفته پژوهش، بیان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس حتماً عقل و فکر منفصل مجلس است و حتی میخواهم بگویم که مرکز پژوهشها فقط متعلق به مجلس نیست و جایی است که باید ریل حکمرانی را در همه استراتژیهای بخشی در کشور به گونهای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نشویم.
قالیباف افزود: مرکز پژوهشهای مجلس متعلق به یک دوره از مجلس یا دولت نیست، بلکه متعلق به انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است.
وی بیان کرد: ما باید به درستی یاد بگیریم که چگونه فکر کنیم و فکر تولید کنیم و متفکر باشیم.
قالیباف تاکید کرد: مجلس اگر جای خودش قرار گیرد، حتماً میتواند کشور را ناوبری کند. بنده تجربهای که در سال پنجم از مجلس پیدا کردم، باید بگویم که حتماً این تجربه را در سال اول یا دوم مجلس نداشتم.
وی متذکر شد: شناخت بنده از مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس در سالهای ابتدایی بسیار ضعیف بود که حتماً بخشی از این موضوع از ضعف بنده بود و بخشی هم از ضعف مرکز پژوهشها بود که نتوانسته آنطور که باید و شاید خودش را نشان دهد و معرفی کند و به جامعه بشناساند.
وی ادامه داد: زمانی که حرف از قانون گذاری میزنیم باید بگوییم که امروز دامنه قانونگذاری بیشتر و بزرگتر شده است و فقط مجلس قانونگذاری نمیکند و این یک واقعیت است و ما باید به این مسائل دقت کنیم، چون میخواهیم با این قوانین در عرصههای مختلف حکمرانی کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتماً مجلس باید نسبت به سیاست خارجی توجه بیشتری داشته باشد، چرا که مقام معظم رهبری در آغاز این دوره از مجلس تاکید داشتند که مجلس حتماً باید مسائل سیاست خارجی را نیز مورد توجه قرار دهد.
قالیباف گفت: مرکز پژوهشهای مجلس نیازمند یک تجربه خوب و شناخت از تجارب گذشته و در این مسیر سیر کردن است. ما نیازمند حکمت نظری و حکمت عملی به صورت توأمان هستیم.
وی ادامه داد: ما باید با جمع سپاری قانونگذاری کنیم. چند روز پیش با عزیزان مرکز تحقیقات اسلامی قم دیدار داشتم و تاکید میکنم که باید مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی قم هماهنگ و همراهی داشته باشند و در قوانین باید این دو با یکدیگر هماهنگ باشند.
وی افزود: ایجاد مدرسه حکمرانی، خانه خلاق و نوآوری و پارلمان دانشجویی و مرکز افکارسنجی از جمله ابتکارات خوب مرکز پژوهشهای مجلس است و باید توسعه یابد و ما باید همواره به مردمی سازی توجه داشته باشیم.
قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس باید در متن و بطن مردم تحقیقات و پژوهشهای خود را انجام دهد، تصریح کرد: این مسئله باعث میشود که ما در اولویتها و قانون نوشتن به درستی تصمیم بگیریم.
وی در ادامه گفت: امروز سندی که در بالادستی خود داریم و مهلت قانونی آن تمام نشده است، برنامه هفتم است، چرا که سند ۲۰ ساله ما امسال تمام میشود.
قالیباف متذکر شد: قبل از اینکه دولت سیزدهم وارد بحث مربوط به تدوین برنامه هفتم شود، به خاطر دارم که مرکز پژوهشهای مجلس برنامه کاملی را از دید خودش تهیه کرده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خداوند شهید رئیسی را رحمت کند و از همان ابتدا بین مجلس و دولت سیزدهم تعامل و ارتباط خوبی برقرار بود؛ زمانی که برنامه هفتم با حدود ۳۲۰ ماده تنظیم شده بود و شهید رئیسی آن را امضا کرده بود که به مجلس ارسال شود، بنده با ایشان درباره برنامه صحبت کردم و قبول کردند و برنامه تهیه شده دولت را پس گرفته و دو مرتبه آن را مورد تجدیدنظر قرار دادند.
قالیباف تاکید کرد: بر این اساس، برنامه هفتم با یک خرد جمعی و توجه به واقعیت کشور و واقعیات برنامههای گذشته توسعه کشور تنظیم شده است. البته نمیگویم برنامه هفتم بینقص است، از جمله آنکه نمیدانیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی میرسیم یا خیر اما با بهرهوری میتوانیم تولید ثروت کنیم.
وی اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت کشور میثاق ملی همه ماست. زمانی که به مردم میگوئیم از برق کم مصرف کنید، این کار را انجام میدهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: برنامه هفتم بسیار مهم است و مرکز پژوهشهای مجلس باید به درون مجلس نگاه داشته باشد و فکر منفصل مجلس و نمایندگان باشد، البته تاکید میکنم که اصالت در مجلس با نمایندگان است و مرکز پژوهشهای مجلس باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد و اگر این موضوع را درک نکنیم، در گام اول گیر میکنیم و مرکز پژوهشهای مجلس باید با منطق قوی، قدرت علمی بالا، فکر دقیق، اخلاق خوش و فروتنی کارهای پژوهشی را انجام دهید که قطعاً ذخیره اخروی آنان و مایه عزت و منزلت دنیا و آخرت پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس خواهد شد.
قالیباف گفت: حتماً باید معاونتها در مرکز پژوهشهای مجلس شکل گیرد و باید به دولت نزدیکتر شوند و همفکری با دولت باید بیشتر شود، چرا که رئیس جمهور نیز بارها تاکید کرده است که مبنای وفاق، سیاستهای کلان نظام و برنامه هفتم است.
منبع : خبرگزاری مهر
عراقچی: همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه هستیم
مداحان اهل بیت(ع) فردا با رهبر انقلاب دیدار می کنند
۷ وزیر برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس میروند
شهادت کارمند سفارت ایران در سوریه؛ وزارت خارجه موضوع را پیگیری میکند
انجام رزمایش جنگهای شناختی نزاجا در بازه ۶ تا ۹ ماهه
پیگیر شهادت کارمند محلی سفارت ایران در دمشق از مجاری بین المللی خواهیم بود
عارف: مدیران دولت باید پایبند به گفتمان وفاق ملی باشند
واکنش سفیر ایران در لبنان به شرط آمریکا برای حاکمان جدید سوریه
۵ وزیر برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس میروند
طرح ساماندهی وضعیت حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان در دستورکار هفته جاری مجلس
عدم استفاده از حقوق مالکانه معادن برای توسعه زیرساختها و رفع آسیبهای محیط زیستی
قالیباف: مجلس باید نسبت به سیاست خارجی توجه بیشتری داشته باشد
پیشبینی ۴ سال پیش شهید امیرعبداللهیان از اشغال سوریه توسط آمریکا
ناوگروه صلح و دوستی پاکستان در بندرعباس پهلو گرفت
قالیباف شب یلدا را در تکیه آقامرتضی علی (ع) گذراند
حاجی بابایی: مهمترین مؤلفه اقتدار، مردم هستند
پزشکیان: حل مشکلات با وجود جوانان باانگیزه امکانپذیر است
تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس
پزشکیان: کشور نیازمند کسانی است که درد مردم را داشته باشند
حکمرانی دانش بنیان اهمیت بسیاری دارد
مرکز پژوهشهای مجلس عقل و فکر منفصل مجلس است
ایران و مصر دارای هویت و فرهنگی مشترک هستند که ریشه در اعماق تاریخ دارد
پیام فرمانده کل ارتش بهمناسبت درگذشت همسر آیتالله سیدحسن آلطه
امیر صباحی فرد از یگان پدافندی جزیره خارگ بازدید کرد
نمایش دستاوردهای ایران در نمایشگاه دفاعی ویتنام
امیدوارم در دوره ریاست مصر بر سازمان دی ۸، شاهد تعمیق دوستی و برادری بین اعضا باشیم
درخواست وزارت خارجه از دولت فرانسه برای پیگیری قتل دو ایرانی
امیدوارم در دوره ریاست مصر بر سازمان D۸، شاهد تعمیق دوستی و برادری بین اعضا باشیم
رژیم صهیونیستی در مواجهه با مقاومت اسلامی لبنان شکست خورده است
هشدار عراقچی نسبت به بازگشت تهدید تروریسم در سوریه