میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محسن قنبریان استاد حوزه و دانشگاه در برنامه شب گذشته ثریا با اشاره به اینکه حل مسائل داخلی بدون توجه به مسائل پیرامون ما محال و نشدنی ست گفت: تجربه تاریخی ما نشان داده که هر وقت صرفاً به داخل مشغول شدیم، نگاه جهان نگر خودمان را از دست دادیم و سیاست منطقهای قدرتهای بزرگ را ندیدیم مسئله داخلی مان هم حل نشد. این هم در مشروطیت اتفاق افتاد و هم در نهضت ملی که بعداً عبرت گرفتیم. امام (ره) که بیشترین جدیت را بر سر مسائل داخلی داشت و بیشترین تشر ها را هم به دولتها میزد از همان اول کشور را با پیرامون ما گره زد البته نه اینکه ما میخواستیم گره بزنیم بلکه سیاستهای منطقهای روی ما اثر گذاشت و ما نمیتوانستیم بی تفاوت باشیم.
وی افزود: دلسوزانی که در مشروطه و نهضت ملی نفت بودند کلاه سرشان رفت! یک بار خواستیم از استبداد فرار کنیم اما دچار مسئله دیکتاتوری شدیم چون سیاست انگلیس این بود که دیکتاتوری را به جان ما بیندازد. ما این روزها جملات درست و غلط و تلخ و شیرینی را میشنویم. باید آینده نگر و دور اندیش بود برای دفع بلاها. روایتهای ما میگوید که زیرکی دور اندیشی ست. در همین مسئله داعش که آمده بودند برای ترسیم و ایجاد خاورمیانه جدید ما قبل از اینکه گرفتار تجزیه شویم پیش دستی کردیم خب این اقدام ما همین دوراندیشی همراه با تدبیر درست بود. نمیخواهیم خیلی عقب تر برویم حتی تا برجام! اما رئیس جمهور ما به تازگی گفت که آمریکاییها به ما قول آتش بس داده بودند و بعد زیرش زدند! خب پس این تجربه را دوباره چرا باید تکرار کرد؟! احتیاط هم اندازهای دارد و اگر بیشتر بشود بزدلی و ترس است. اصلاً نباید این پیام از ایران به آنها برود. آن چیزی که از پدافند قوی ما هم مهمتر است رسیدن پیام قدرت و قوت ما به آن هاست به خصوص در مورد آنهایی که میدانند حرفهایشان به گوش اسرائیل میرسد. مسئولان ما نباید مقاومت مردم را با بعضی حرفها بشکنند یا هدر بدهند باید خیلی در تعابیرشان امانت دار باشند.
حجت الاسلام قنبریان ادامه داد: بعضیهای دیگر هم در این ایام حرفهایی زدند که بیشتر ناظر بر طرحها بود یعنی صدای پیشنهاد دو دولتی در فلسطین را ما در قم دیدیم که خیلی عجیب بود! این بازتابی که این حرفها داشت حتی از یک گروه خاص خیلی حرف و حدیث دارد. از جامعه مدرسین، بزرگان حوزه و… گله داریم. وقتی مقاومت به این حد از خودش رسیده که جنگ وارد فاز وجودی شده دیگر زمان بیانیه نیست. صدای حوزه را باید بلند تر میشنیدیم. آنهایی که گفتند بعد از رأی آوردن ترامپ وقت ترک مخاصمه و زمان دو دولتی رسیده کجای کارند؟! چرا وقتی سیاست رسمی جمهوری اسلامی شده مقاومت و مردم این را انتخاب کردند روشنفکران ما اینطور میگویند؟! وقتی به خود ما تجاوز شده چه چارهای جز انتقام است؟! چرا حداقل مثل مابقی روشنفکران عالم عمل نمیکنید که بیشتر از بیانیه، جنایات اسرائیل را محکوم کردند؟!
در مقابل اسرائیل سرتان را پایین نگیرید
حجت الاسلام قنبریان اضافه کرد: خود محمد رضا پهلوی هم گفت که ما در جنگ جهانی دوم بی طرف بودیم اما از قضا اشغال شدیم! اگر سیاست قدرتهای بزرگ در اتاق فکرشان که حالا دیگر اسنادش هم چاپ شده این شده که ایران را تجزیه و تکه تکه کنند نمیتوانید این را ندید بگیرید و سرتان را بندازید پایین!
کریدور اسرائیل ایران را وارد تحریم ابدی میکرد
وی با ذکر این مهم که دو گانه اقتصاد و جنگ بعد از ١١ سپتامبر اصلاً جدا نیستند اضافه کرد: چه شده که حالا صرفاً حرف از دوگانگی اقتصاد و جنگ میشود؟! سیاست خودش امروز ابزار جنگ شده. در منطقهای که زندگی میکنیم یکبار با داعش خواستند خاورمیانه جدید را ایجاد کنند و حالا از طریق کریدورهایی که میخواهد ایران را دور بزند. بلوک بندی کشورها قرار است تغییر کند، کوچک مقیاسهایی در حد شیخ نشین های امارات که هیچوقت جرأت جسارت مقابل اسرائیل را پیدا نکنیم.
اگر ما امروز تحریمیم و گاهی این تحریم شکننده میشود، با کریدور جدید اسرائیل ما در تحریم ابدی خواهیم بود حالا چطور میتوانیم اقتصاد خودمان را از جنگ جدا کنیم؟! این پشت صحنه عجیب و غریبی که نتانیاهو از آن در سازمان ملل گفت و پیمان ابراهیم چه چیزی بود جز حصر ابدی اقتصاد ایران؟ در سه هفته مانده به این اقدام اسرائیل در تثبیت کریدور جدید در خاورمیانه، طوفان الاقصی اتفاق افتاد و این یعنی یک معجزه توسط مردم اسطورهای غزه و دقیقاً همینجا بود که عادی سازی ارتباط کشورهای عربی با اسرائیل هم فراموش شد. فلسطین ما را آزاد کرد، ما کی آنها را آزاد میکنیم؟!
طوفان الاقصی برای منطقه آزادی از زندان اسرائیل را به دنبال داشت. انسان انقلاب اسلامی امروز در فلسطین است. آنها ابا دارند از ننگ و ظلمی که به آنها وارد میشود حتی اگر این ابا را با دادن خونشان بدهند. ما ساده و روشن میگوئیم که طرح جمهوری اسلامی برای حل مسئله فلسطین، مردم پایه و از جنس خود ماست. نه کسی به نیابت از ماست و نه ما به نیابت از کسی، بلکه یک مقاومت تماماً مردمی را میخواهیم برای نابودی اسرائیل. اما این طرح چیست؟ برگزاری رفراندوم در فلسطین برای انتخاب دولت در فلسطین. هستههای مقاومت اسرائیل را مجبور به این خواهند کرد. امروز افکار عمومی دنیا هم اسرائیل را وادار به این میکند. اسرائیل تا الان زیر بار دو دولتی هم نرفته و فقط به فکر کشتن مردم و کوچاندن آن هاست اما نگاه ما جز ماندن فلسطینیان در خاک مادری شأن نیست. این عقلانیت باید در تمام دنیا باشد نه فقط در منطقه ما، باید تمام دولتها در دنیا تحت فشار مردمشان قرار بگیرند. رهبر انقلاب بارها از محاسبه غلط اسرائیل برای ما گفتند، مردم ما به جایی از عقلانیت رسیدهاند که پاسخ ما به اسرائیل را معطوف به پاسخ نظامی میدانند، چرا؟! برای اینکه بازدارندگی ما به حداکثر برسد.
ایران، امارات و کویت نیست که بلهقربانگوی شما شود!
حجت الاسلام قنبریان در ادامه توضیح داد: امروز کشورهای منطقه سه دسته شدهاند. کشورهای نگران که امارات، کویت بحرین و…، که تا دیروز گرفتار ایران هراسی و در یک دورهای هم گرفتار عراق هراسی بودند. دسته دوم کشورهایی اند که آرزومندند یعنی میخواهند به یک دستاوردی برسند اما کشورهای دسته سوم آنهایی هستند که خصلت قهرمانی و نجات دهندگی دارند اما آمریکا چه میگوید؟! میگوید همه این کشورها باید فدای اسرائیل شوند، کوچک شوند حتی اگر زیبا باشند! بشوند امارات و کویت که بله قربان گوی مابقی در سیاست باشند. یعنی اسرائیل بشود غول و بقیه از او فقط بترسند. اگر با داعش نشد با اسرائیل این ترس شدنی باشد. استقلالی وجود نداشته باشد چه برسد به اقتصاد و چیزهای دیگر.
وی افزود: ما در تجربه داعش موفق بودیم. نگذاشتیم برسند به خاک ما. نفع این رویارویی غیر مستقیم و خارج از مرزهای کشور برای ما بیشتر بود. تکه تکه کردن ایران عزیز ما آرزوی اسرائیل است.
سرنخ حوادث تروریستی در ایران کجاست؟
محسن مقصودی نیز در بخش دیگری از ثریا با اشاره به حادثه تروریستی در سراوان سیستان و بلوچستان و شهادت ۵ تن از بسیجیان اهل سنت این منطقه گفت: هر زمان که ایران با رژیم صهیونیستی درگیر میشود در جنوب شرق کشور حوادث تروریستی رخ میدهد. مسئولین ما گفتند که سرنخها نشان از این دارد که این حوادث کاملاً مرتبط با طراحیهایی ست که اسرائیل بر علیه ما انجام داده.
وی افزود: امروز هم دشمن و هم برخیها در داخل برای مردم دوگانه سازی درست کردهاند. برخی از سیاسیون و رسانههای ما کارشان شده تاکید بر اینکه ما در تله جنگ افتادهایم و اصلاً نباید به اسرائیل پاسخ دهیم! دشمن بیشتر از حمله مستقیم به خاک ما باید از چه چیزی تعدی میکرد که در این نقطه مهم تاریخی از عزت کشور باز هم صحبت از تله جنگ میشود؟! محاسبه غلط اسرائیل در مورد ایران باید تغییر کند و اگر این نشود دشمن دوباره دست به رد کردن چه خط قرمزی میزند؟!
مقصودی ادامه داد: اتحاد مردم لبنان و نگاه ملی که مقاومت به آنها داده خیلی از نقشههای رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کرد. آن الگویی که مقاومت به مردم داد حول مسئله قدس، از برکات نبرد اخیر است حتی با وجود تلخیهایی که برای ما و مقاومت داشت.
سید محمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما در بیروت: سربازان رژیم صهیونیستی از حزب الله فراری اند.
حسینی در این باره گفت: بیش از ۴٠ روز از نبرد زمینی ارتش اسرائیل با نیروهای حزب الله میگذرد. دقیقاً بعد از ترور دبیر کل شهید حزب الله، اسرائیل بارها اعلام کرد که کار حزب الله تمام است و خودتان را برای دنیای بعد از ان آماده کنید! اما اشغال جنوب لبنان، نابودی کامل حزب الله و ریشه کنی مقاومت امروز توسط اسرائیل نه تنها تحقق پیدا نکرده که آنها حتی نتوانستهاند یک روستای مرزی را در اختیار خودشان بگیرند و امروز کارشان به جایی رسیده که میخواهند آتش بس با شروط خودشان را به حزب الله تحمیل کنند که نه فقط حزب الله که دولت لبنان هم با آن موافقت نمیکند.
وی در این باره گفت: در طرحی که امروز اسرائیل منتشر کرده است آمریکا و روسیه دو طرف ضامن برای توقف درگیریها و آتش بس عنوان شدهاند. اینکه روسیه وارد فضای آتش بس شده است شاید حاکی از تحولات جدید در روند آتش بس باشد اما تنها عامل اساسی که موجب آتش بس خواهد بود استیصال و ناتوانی ارتش رژیم در مواجهه با حزب الله و از آن مهمتر عدم تحمل بار روانی سنگین سربازان آن هاست. فارغ از بازیهای سیاسی باید این را در نظر گرفت که آتش بس قطعاً بدون رضایت لبنان شدنی نخواهد بود و در عین حال احتمال افزایش دامنه جنگ میان اسرائیل و لبنان هم وجود خواهد داشت و باید دید در روزهای آینده چه اتفاقی میافتد. همزمان با اینکه در مورد آتش بس گفته میشود درگیریها و افزایش شمار شهدا در غزه و لبنان وجود دارد و شاید اسرائیل فکر حمله گسترده به سوریه را هم داشته باشد.
حسینی با اشاره به اینکه شاهد تشدید حملات حزب الله علیه شمال فلسطین اشغالی هستیم افزود: آنها در حال هدف گیری مراکز حساس اسرائیل در حیفا و حتی تل آویو هستند در حالی که مهاجرت معکوس اسرائیلیها به شدت برای نتانیاهو نگران کننده است. وقتی آنها ریشهای و جایی در سرزمین فلسطین ندارند حتی با وجود امکانات عجیب و غریب ارتش اسرائیل، سربازان آنها از حزب الله فرار میکنند و مردمشان هم علاقهای به زندگی بیشتر در فلسطین اشغالی ندارند. ضربه روانی که حماس به اسرائیل زد با هیچ چیزی برای رژیم صهیونیستی جبران نمیشود.
منبع : خبرگزاری مهر
یادواره سیزدهمین سالگرد شهادت حاج حسن تهرانی مقدم برگزار شد
رافائل گروسی با عراقچی دیدار و گفتگو کرد
ضرورت اقدام دستگاهها برای حل آسیبهای اجتماعی
طرح ۷ساله شدن دوره ششم شوراها به کمیسیون امور داخلی مجلس ارجاع شد
بقایی اظهارات وزیر کابینه رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
آمادگی مجلس ایران برای توسعه همکاریهای پارلمانی ایران و عراق
مومنی: همه نهادهای فرهنگساز و اجتماعی براساس یک راهبرد حرکت کنند
آملی لاریجانی: ۴۰ مورد از ۴۲ قانون FATF را انجام میدهیم
میدری: متناسب سازی حقوق بازنشستگان از امروز آغاز میشود
حسین زاده: ماموریت ما توانمندسازی روستاها و مناطق محروم است
پورمحمدی: انرژی پاک برای واحدهای تولیدی فراهم میکنیم
قاسمی: اگر حافظان امنیت نباشند، شرارت در کشور به وجود میآید
امیر سیاری: نیروهای مسلح به هرگونه حماقت دشمنان پاسخ میدهند
عراقچی: گفتگوهای منطقهای یک گزینه نیست بلکه یک الزام است
عارف: دولت نگاه جدی به صادرات و اهمیت دیپلماسی اقتصادی دارد
همتی: وام ازدواج در حال پرداخت است
فرزین: رشد نقدینگی را در کانال ۲۵ درصد حفظ میکنیم
حاجی بابایی: حقوق نیروهای خرید خدمات پرداخت شود
عبدلی: ۷.۵ میلیون ایرانی درگیر بیماری دیابت هستند
پاکنژاد: دغدغه جدی در خصوص فروش نفت نداریم
فاطمی: همسان سازی حقوق درباره فرهنگیان بازنشسته اجرا شود
پزشکیان: رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست
جلالی: انفجار پیجرها نشان داد نمیتوان به فناوری خارجی اتکا کرد
وزیر رفاه: متناسب سازی حقوق بازنشستگان از امروز آغاز میشود
عراقچی: گفتگوهای منطقه ای یک گزینه نیست بلکه یک الزام است
قزلجه: قیمت مرغ کیلویی زیر ۹۲ هزار تومان است
نوروزی: باید نیروهای شرکتی تبدیل وضعیت شوند
باقری: چرا مازوت سوزی در همه نیروگاهها ممنوع نشد؟
آملی لاریجانی: ۴۰ مورد از ۴۲ قانون FATF را انجام میدهیم/ در CFT حق تحفظ برای ایران قائل نشدهاند
موضوع حجاب باید در سطح کلان، ذیل شورای فرهنگ عمومی کشور بررسی شود