میرنیوز

رشد عملکرد مرکز پژوهش‌ها در دوره یازدهم مجلس

رشد عملکرد مرکز پژوهش‌ها در دوره یازدهم مجلس 2024-07-24T13:29:48+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک نگاهداری در صحن علنی صبح امروز (چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی در تشریح عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره یازدهم مجلس و ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سه ساله این مرکز، با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر کار کارشناسی در تصویب قوانین، اظهار کرد: مروری بر گزارش‌های منتشر شده از سوی مرکز پژوهش‌ها در طی ۴ سال مجلس یازدهم، حاکمیت برخی رویکردهای ارزشی و اصولی را در محتوا و جهت گیری گزارش‌های تولیدی مرکز به وضوح نشان می‌دهد.

جهت‌گیری اصولی و ارزش مرکز پژوهش‌ها در دوره یازدهم مجلس

وی به برخی از این رویکردها اشاره و اظهار کرد: تلاش کردیم در تدوین گزارش‌ها شرافت حرفه ای و استقلال کارشناسی را در تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی، دفاع از منافع ملی و حقوق مردم با پرهیز از تأثیرپذیری از بازی‌های سیاسی رعایت کنیم. همچنین تلاش ما این بوده که بر الگوهای اسلامی و ایرانی پیشرفت در ارائه راه حل های مختلف برای حل مسائل کشور تکیه کرده و از الگوهای صرفاً تقلیدی از رویکردهای غربی بپرهیزیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: ما در تدوین گزارش‌ها به دنبال آن بوده ایم که با شناسایی گلوگاه‌های فقر، فساد و تبعیض به دنبال رفع و مبارزه با آن باشیم و راه حل‌هایی را برای رفع این گلوگاه‌ها ارائه دهیم. استکبارستیزی و مبارزه با رویکردهای سلطه جویانه قدرت‌های استکباری به سردمداری آمریکا و صهیونیسم را هم در معرض نگاهمان قرار داده ایم.

رویکردها و اقدامات تحولی مدیریتی در مرکز پژوهش‌ها

وی به رویکردها و اقدامات تحولی مدیریتی مرکز پژوهش‌ها در مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز اکثر کشورها با بهره‌گیری از انواع نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید به ارتقای ظرفیت‌های مجالس در راستای جلب مشارکت حداکثری مردم و نخبگان، ارتقای کیفیت قانونگذاری‌ها و نظارت‌ها و هوشمندسازی فرآیندها مبادرت ورزیده‌اند.

نگاهداری ادامه داد: مجلس یازدهم به ریاست قالیباف، چهار رویکرد مدیریتی مردمی سازی، کارآمدسازی، هوشمندسازی و شفاف سازی را با حفظ اصول و ارزش‌ها و در واقع گام نخست حرکت از مجلس سنتی به مجلس نوین را برداشته است از همین رو می‌توان مجلس یازدهم را نقطه عطفی در تحول از یک مجلس سنتی به مجلس نوین بدانیم.

وی در ادامه به تبیین کارآمدسازی و ارتقای کیفیت قانونگذاری و نظارت در مجلس پرداخت و گفت: در این راستا ما برنامه‌هایی نظیر تهیه و تدوین اولویت‌های کاری مجلس یازدهم را در قالب برنامه چهار ساله، شبیه سازی قوانین و سیاست‌ها و پویایی شناسی چالش‌های حکمرانی کشور را مدنظر قرار داده ایم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: برنامه‌محوری و تصویب به‌هنگام برنامه‌های سالانه خود را با بیش از ٧٠٠ برنامه عملیاتی در هرسال تصویب و با پایش فصلی یکایک برنامه‌ها هر سال موفق به تحقق ٨٠ درصدی برنامه‌های خود شد.

ارتقای نمره کیفی گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها

وی با اشاره به ارتقای نمره کیفی گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نسبت به دوره‌های قبل، افزود: در این دوره از مجلس شورای اسلامی شاهد رشد کمی ۱۳۹ درصدی در پژوهش‌ها و گزارش‌های راهبردی-نظارتی و رشد ۳۱ درصدی در گزارش‌ها و اظهارنظرهای کارشناسی در مورد طرح‌ها و لوایح بودیم.

رشد ۴۷۴ درصدی تهیه پیش نویس قوانین

نگاهداری گفت: ما با تدوین و تهیه پیش نویس قوانین، تلاش کردیم تا پشتیبانی تخصصی از مصوبات مجلس را داشته باشیم که این پشتیبانی در سه سال اخیر رشد ۴۷۴ درصدی داشته است. اکنون ۱۱۵ پیش نویس قانون را در اختیار نمایندگان قرار داده ایم.

وی با اشاره به حضور کارشناسان و پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس در جلسات کمیسیون‌های تخصصی، ادامه داد: کارشناسان این مرکز در دوره سه ساله اخیر، ۱۳۵ درصد بیشتر از گذشته در کمیسیون‌های تخصصی حضور داشتند که این امر حاصل رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس در کمیسیون محوری بود.

پاسخگویی ۷۵ درصدی به درخواست‌های کارشناسی نمایندگان

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: در این راستا توانستیم درخواست‌های کارشناسی و تخصصی نمایندگان را تا ۷۵ درصد پاسخ دهیم. ۲۵ درصد باقیمانده نیز به دلیل عدم دریافت اطلاعات از نهادهای مربوطه بوده است. این درحالی است که در دوره‌های گذشته، تنها ۲۹ درصد درخواست‌های کارشناسی نمایندگان مجلس، از سوی مرکز پژوهش‌ها پاسخ داده می‌شد.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی با صاحب نظران و مدیران و اساتید دانشگاه‌ها، افزود: برگزاری نشست‌های تخصصی در مرکز پژوهش‌های مجلس نسبت به سه سال گذشته حدود ۱۸۸ درصد بیشتر شده است.

نگاهداری بیان کرد: ما برای هر یک از دفاتر به صورت فصلی و ۶ ماهه، کارنامه عملکرد منتشر می‌کنیم تا ضمن پایش عملکرد هر دفتر، تحقق اهداف مدنظر برای موضوعات مختلف را رصد کنیم.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان این مرکز در بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ نشست کمیسیون‌های تخصصی مجلس شرکت کرده اند، افزود: هرچه در آمار و ارقام عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس رشد مشاهده می‌کنید، به دلیل این است که مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم به مرکز پژوهش‌ها میدان عمل داده و ما را همراهی کرده اند.

تهیه نقشه جامع پویایی شناسی ابرچالش‌های حکمرانی

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه نقشه جامع پویایی شناسی ابرچالش های حکمرانی در مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده، گفت: سامانه‌های شبیه سازی در مرکز پژوهش‌ها مستقر است که می‌تواند این چالش‌ها را بررسی کند. ما حتی به دولت محترم اعلام کرده ایم که برای تنظیم لوایح در هر زمینه‌ای، آمادگی داریم که شبیه سازی لایحه را انجام دهیم.

وی توضیح داد: برخی گزارش‌های این مرکز بر اساس داده‌های سامانه‌های شبیه سازی تدوین شده است. به عنوان نمونه می‌توان به شبیه سازی وضعیت صندوق‌های بازنشستگی، قوانین مرتبط با فرزندآوری و حمایت از خانواده و … اشاره کرد. در آینده گزارش‌های بیشتر بر اساس داده‌های این سامانه منتشر خواهد شد.

تدوین ۵۵ بسته عملیاتی برای رفع گلوگاه‌های فساد

نگاهداری راه اندازی دبیرخانه دائمی مبارزه با فقر، فساد و تبعیض را به عنوان چهارمین کارویژه در راستای کارآمدسازی و ارتقای کیفیت قانون گذاری و نظارت در مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: کارکرد قوه قضائیه مبارزه با مفسد است و مبارزه با فساد می‌تواند در مجلس و دولت صورت گیرد. در همین راستا و با همکاری سازمان بازرسی کل کشور و دیگر نهادهای مرتبط، ۲۰۲ گلوگاه فساد شناسایی شده و ۵۵ بسته‌های عملیاتی برای رفع این گلوگاه‌های تدوین شده و در اختیار نهادهای نظارتی و بازرسی قرار داده شده است.

وی با اشاره به تهیه و تدوین برنامه هفتم توسعه در مرکز پژوهش‌های مجلس، به تهیه منشورهای راهبردی در زمینه کارآمدسازی و ارتقای کیفیت قانونگذاری و نظارت در مجلس اشاره کرد و گفت: منشورهایی نظیر اولیت‌های مجلس دوازدهم، حکمرانی مردمی که مورد تأکید رهبر انقلاب و ریاست مجلس است، تصویر ایران آینده، الگوی عملیاتی مردمی سازی جهش تولید و دستاوردهای وعده صادق را در مرکز پژوهش‌های مجلس تدوین کرده ایم.

شایسته‌گزینی مرکز پژوهش‌ها در جذب پژوهشگر و اعضای هیئت علمی

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس دیگر اقدام تحولی این مرکز را جذب پژوهشگر و هیأت علمی از طریق فراخوان عمومی دانست و افزود: این اقدام برای اولین بار در مرکز پژوهش‌ها صورت گرفته و پنج هزار پژوهشگر و نخبه برای همکاری پژوهشی و ۶۸۰ نفر برای عضویت در هیأت علمی شرکت کردند.

وی ادامه داد: برای جذب پژوهشگر، فرایندهای گزارشی آزمایشی ایجاد کردیم تا با شایسته گزینی و نخبه گزینی، پژوهشگران را به همکاری با مرکز پژوهش‌ها جذب کنیم.

نگاهداری هشتمین اقدام تحولی مرکز پژوهش‌های مجلس را راه اندازی کنسرسیوم مراکز راهبردی کشور دانست و افزود: این کنسرسیوم به ابتکار مرکز پژوهش‌های مجلس ایجاد شده و تاکنون بیش از ۱۰ نشست مشترک با حضور رؤسای مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، پژوهشگاه قوه قضائیه، پژوهشکده راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه عالی دفاع ملی و مؤسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی برگزار شده است.

راه‌اندازی جایزه ملی قانون در راستای حاکمیت بیشتر قانون

وی با اشاره به اعطای جایزه ملی قانون به عنوان دیگر اقدام تحولی مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: این جایزه برای اولین بار توسط مرکز پژوهش‌های مجلس راه اندازی و دبیرخانه آن در مرکز پژوهش‌ها ایجاد شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه اولین دوره جایزه ملی قانون در اسفندماه برگزار شد، افزود: هدف ما از اعطای این جایزه، حاکمیت بیشتر قانون، فرهنگ سازی و ارتقای کیفیت کارهای کارشناسی بود.

وی بیان کرد: دهمین اقدام تحولی ما، راه اندازی مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس بود که در آن دوره‌های کوتاه مدت و میان مدت تخصصی و متنوع برگزار شد. این مدرسه برای اولین بار در مجلس یازدهم ایجاد شده و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه به کارگیری و تربیت نخبگان برای حکمرانی و مدیریت آینده بوده است.

نمایه‌سازی گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها در پایگاه‌های استنادی معتبر

نگاهداری اظهار کرد: دیگر اقدام ما در زمینه کارآمدسازی قانونگذاری در مجلس، در کنار ارزیابی‌های کارشناسی و تخصصی، دفاتر فرعی نیز در هر گزارش اظهارنظر می‌کنند و علاوه بر آن، گزارش‌های مرکز را ناظران بیرونی نیز مورد بررسی قرار می‌دهند. بنابراین در دوره جدید، نظارت علاوه بر نظارت پیشینی بر محتوای گزارش‌ها، نظارت پسینی بر گزارش‌ها ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این طور نیست که ما در یک مجموعه بسته مشغول تدوین گزارش‌ها باشیم. ما فرایندی بسیار پیچیده و چند مرحله‌ای با حداکثر نظارت بیرونی و داخلی و افزایش سازوکارهای کیفی سازی، در تدوین گزارش‌ها پیش گرفته ایم. به همین دلیل مشاهده می‌کنیم که برای اولین بار گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در پایگاه‌های استنادی نظیر ISC، google scholar،SID نمایه شده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: در یک سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار مراجعه به گزارش‌های این مرکز در پایگاه استنادی SID صورت گرفته و بیش از ۲۱۸ بار گزارش‌های مرکز در این پایگاه، بارگیری شده است.

متنوع‌سازی نحوه انتشار گزارش‌های مرکز

وی با اشاره به تنوع در سبد گزارش‌های کارشناسی این مرکز و تسهیل دستیابی به گزارش‌ها، گفت: برای اینکه نمایندگان مجلس بتوانند محصولات مرکز را به فراخور شرایط، مورد استفاده قرار دهند، علاوه بر گزارش‌های تخصصی تفصیلی، چکیده مدیریتی در هر گزارش، پژوهشنامه سیاستی ماهانه، رهنامه تک برگی شامل چند گزاره مدیریتی منتخب تمامی گزارش‌ها، پادکست‌های صوتی و … تهیه کرده و در اختیار نمایندگان قرار می‌دهیم.

نگاهداری با اشاره به انتشار کتاب‌های تخصصی در مرکز پژوهش‌ها، گفت: در سال ۱۴۰۱، هفت عنوان کتاب و در سال گذشته، ۱۱ عنوان کتاب در کنار ویژه نامه‌های مرکز پژوهش‌ها، منتشر شده است.

تدوین ۵۲۰ نامه راهبری مستخرج از گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها

وی با اشاره به ارسال نامه‌های راهبری به کمیسیون‌های مجلس و وزارتخانه‌های دولت، گفت: این نامه‌های راهبری از گزارش‌های تهیه شده در مرکز، استخراج شده است و از مهرماه ۱۴۰۰ تا مهر سال گذشته، ۵۲۰ نامه راهبری و بسته عملیاتی در اختیار نمایندگان و دولت محترم قرار گرفته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به راه اندازی سامانه سیاق در راستای ارتقای کیفیت قانون گذاری در مجلس اشاره کرد و گفت: این سامانه به عنوان بانک طراح‌های پژوهشی فارسی ایجاد شده و در کنار ۱۵ هزار گزارش تخصصی این مرکز، گزارش‌های زیادی از مراکز پژوهش‌های مجالس دنیا را در اختیار دارد.

وی به ایجاد موتور جستجوی معنایی اشاره کرد و گفت: این موتور جستجو با کمک هوش مصنوعی ایجاد شده و به سادگی موضوعات مختلف درباره یک موضوع خاص را در اختیار نمایندگان قرار می‌دهد.

نگاهداری در خصوص تدوین کتاب سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اظهار کرد: برای اولین بار در مرکز پژوهش‌های مجلس کتاب سال تهیه شد که شامل عنوان گزارش‌های منتشر شده در آن سال است و در کنار هر گزارش رمزینه پاسخ سریع (QR code) قرار داده شده تا مخاطبان را به راحتی به گزارش مرتبط وصل کند.

مردمی‌سازی برای مشارکت بیشتر مردم و نخبگان

وی دومین محور تحول از مجلس سنتی به مجلس مدرن را مردمی سازی برای مشارکت بیشتر مردم و نخبگان در امر قانون گذاری و نظارت دانست و گفت: ما در مرکز پژوهش‌های مجلس چندین اقدام مهم در این زمینه انجام داده ایم که یکی از این اقدامات، راه اندازی مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه است که بیش از ۵۵ رویداد نوآور و خلاق مانند رویداد نظاره، اقدام، همرسان، تجربه نگاری و نوآیند در عرصه‌های قانونگذاری، نظارت ور آینده نگاری برگزار کرده است.

ایجاد زیست‌بوم نخبگانی برای جمع‌آوری ایده‌های خلاق

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: با برگزاری این رویدادها توانستیم زیست بومی با حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر نخبه در اطراف مرکز شکل گرفته و جوانان می‌توانند ایده‌های خلاق خود را با یک رویکرد نوآوری باز مطرح کنند.

وی یکی دیگر از اقدامات مهم در این حوزه را ایجاد نهاد پارلمان اندیشه‌ورز دانشجویی عنوان کرد و گفت: تاکنون سه دوره پارلمان دانشجویی برگزار کرده ایم و در آن بیش از ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر در قالب سازوکارهای مختلف مجلس برنامه ریزی شدند تا با دستور کار مشخص، در موقعیت شبیه سازی مجلس قرار گرفتند. نتیجه این پارلمان دانشجویی این بود که از نظرات این دانشجویان در تدوین برنامه هفتم استفاده کردیم و آنان تجربه نزدیکتری از روند قانونگذاری در مجلس را به دست آوردند.

راه‌اندازی سامانه جمع‌سپاری مردمی

نگاهداری با بیان اینکه سامانه جمع سپاری مردمی، اقدامی دیگر در راستای مردمی سازی قانونگذاری است، گفت: این سامانه با تأکید ریاست محترم مجلس ایجاد شده و در تدوین برنامه هفتم توسعه و بودجه توانسته نقش خود را ایفا کند.

وی توضیح داد: این سامانه به عنوان یک مرکز فعال برای دریافت نظرات مردم مورد استفاده است و آمادگی داریم که از این سامانه در پویش‌های مختلف و برای به کارگیری ظرفیت‌های مردمی، استفاده کنیم.

ایجاد اندیشکده‌های حکمرانی و شبکه اجتماعی قانون‌گذاری در استان‌ها

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: از دیگر اقدامات ما در این زمینه، تأسیس اندیشکده های حکمرانی و استانی است که تاکنون در ۲۲ استان راه اندازی شده است. این اندیشکده ها به صورت ساختار اداری ایجاد نشده و در واقع یک شبکه اجتماعی است که با مشارکت وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در هر استان و به عنوان واسط بین مردم و مجلس کار می‌کند.

وی بیان کرد: یک ایراد مهم به مرکز پژوهش‌های مجلس وارد می‌شد که صرفاً از نظرات نخبگان ساکن تهران برای تدوین گزارش‌ها استفاده می‌شود. با راه اندازی این اندیشکده ها، ضمن رفع این ایراد، می‌توانیم از مشارکت دانشجویان و نظرات آنان در تدوین گزارش‌ها و پیش نویس قوانین استفاده کنیم.

نگاهداری از مؤسسه افکارسنجی ملت به عنوان یکی از بازوهای مردمی سازی قانون گذاری در این دوره مرکز پژوهش‌های مجلس یاد کرد و گفت: تاکنون بیش از ۶۰ افکارسنجی توسط این مؤسسه صورت گرفته است و اخیراً نیز در رویدادهای مهمی مانند انتخابات مجلس و ریاست جمهوری به کمک ما آمده است.

وی خاطرنشان کرد: آخرین اقدام ما در این حوزه، راه اندازی گروه مطالعاتی ارزیابی مردمی سیاست‌ها و قوانین بوده که به تازگی ایجاد شده و گامی مهم برای مردمی سازی و حرکت از مجلس سنتی به مجلس نوین است و انشاالله در آینده شاهد نتایج مطالعات این گروه در تصویب قوانین بهتر خواهیم بود.

به‌کارگیری هوش مصنوعی در ارتقای کمی و کیفی قوانین

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه محور سوم تحول از مجلس سنتی به مجلس نوین، هوشمندسازی امور و فرآیندها برای ارتقای کمی و کیفی قوانین است، گفت: هوشمندسازی در کنار مردمی سازی، به عنوان یک ابزار مهم در ارتقای کمی و کیفی قوانین به کار گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: در سه سال گذشته بحث ضرورت تنقیح قوانین از سوی رهبر انقلاب و ریاست مجلس شورای اسلامی مطرح شد. فرآیند تنقیح قوانین هوشمندسازی توسط مرکز پژوهش‌ها و معاونت قوانین مجلس دنبال می‌شود. این سامانه با کمک هوش مصنوعی الان کاملاً آماده و قابل بهره برداری است.

نگاهداری با اشاره به ایجاد مرکز داده کاوی در راستای هوشمندسازی روند تدوین گزارش‌ها و پیش نویس قوانین، گفت: این مرکز در حال حاضر با بیش از ۴۰۰ داشبورد اطلاعات تخصصی، در اختیار نمایندگان قرار دارد که از دیگر اقدامات نوآورانه مرکز پژوهش‌های مجلس به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از فناوری اتوماسیون در حوزه‌های مختلف گردش اطلاعات و مکاتبات در مجلس یازدهم توسعه قابل توجهی یافت‌، به‌گونه‌ای که اکنون فرآیند تولید و نظارت و نهایی‌سازی و ارسال گزارش‌های تخصصی در مرکز پژوهش‌های مجلس‌، فرآیند کارشناسی طرح‌ها و لوایح در معاونت قوانین‌، دریافت و استفاده اطلاعات و گزارش‌ها توسط نمایندگان با هدف حذف کاغذ و از طریق بستر سامانه‌ها و اتوماسیون اداری صورت می‌گیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان سخنان خود ضمن تشکر از رهبر انقلاب، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با نمایندگان مجلس، روح جدیدی به کالبد مرکز پژوهش‌ها دمیده اند و به کارشناسان مرکز انگیزه و انرژی بیش از پیش داده اند.

وی خاطرنشان کرد: تشکر ویژه ای دارم از ریاست مجلس که همیشه از شرافت حرفه ای مرکز پژوهش‌ها حمایت کردند و همچنین هیئت امنای مرکز و رؤسای کمیسیون‌ها با ما همراهی کرده و در ارتقای کیفیت گزارش‌های کارشناسی به ما یاری رساندند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 

خوش سیما: انقلاب اسلامی با تحریم و تهدید، تضعیف نمی‌شود 
2025-02-16T14:16:20+03:30
نماینده مردم گرمی در مجلس گفت: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب اعتقادی است و با تحریم، تهدید، زور و فشار حداکثری در همه حوزه‌ها تضعیف نمی‌شود.

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران‌خودرو شود؟
2025-02-16T13:49:42+03:30
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: آنچه در جریان ایران‌خودرو اتفاق افتاد، جای سوال دارد و چرا شرکتی که متهم است، باید صاحب ایران‌خودرو شود.

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند

راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند
2025-02-16T13:49:41+03:30
نماینده مردم مهاباد در مجلس گفت: باید مسئولان‌ به فکر مردم باشند. راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد مردم همراه نظام هستند و باید قدر مردم را بدانیم.

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است

یکی از اهداف فراکسیون کارآفرینی مجلس کمک به تولید داخلی است
2025-02-16T13:36:19+03:30
رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی، اهداف تشکیل این فراکسیون در مجلس را تشریح کرد.

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند

عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند
2025-02-16T13:36:19+03:30
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: عده‌ای با راه‌اندازی بازار سیاه دارو با جان مردم بازی می‌کنند که دستگاه‌های نظارتی باید دست دلالان را کوتاه کنند.

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟

چرا شرکتی که متهم است باید صاحب ایران خودرو شود؟
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: آنچه در جریان ایران‌خودرو اتفاق افتاد، جای سوال دارد و چرا شرکتی که متهم است، باید صاحب ایران خودرو شود.

پیشنهاد یک نماینده مجلس درباره نحوه تعیین حداقل حقوق و دستمزد سال آینده

پیشنهاد یک نماینده مجلس درباره نحوه تعیین حداقل حقوق و دستمزد سال آینده
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انتظار ما از دولت این است که تورم را علاوه بر آمار و اعداد، از چشم زندگی روزمره مردم و دشواری‌های معیشتی اقشار مختلف ببیند.

باید پاسخ ترامپ قمارباز را با وفاق و همدلی دهیم

باید پاسخ ترامپ قمارباز را با وفاق و همدلی دهیم
2025-02-16T13:36:18+03:30
نماینده مردم مشهد در مجلس، در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، گفت: پاسخ کوبنده به این مردک قمارباز و قاتل را با همدلی و وفاق دهیم.

ورود دیوان محاسبات به ترک فعل‌ها در افزایش قیمت ارز

ورود دیوان محاسبات به ترک فعل‌ها در افزایش قیمت ارز
2025-02-16T12:56:19+03:30
دیوان محاسبات کشور علل افزایش قیمت ارز را بررسی و عدم اقدام قانونی بانک‌مرکزی را به دادسرا ارسال کرد.

حجازی زاده: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است

حجازی زاده: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است
2025-02-16T12:43:04+03:30
یک استاد دانشگاه گفت: انقلاب اسلامی نه تنها یک حرکت سیاسی، بلکه یک جریان فرهنگی و معنوی است که ریشه در آموزه‌های دینی و الهی دارد

حاجی بابایی: مسئولان حداقل مشکل سیب‌زمینی را حل کنند

حاجی بابایی: مسئولان حداقل مشکل سیب‌زمینی را حل کنند
2025-02-16T12:29:44+03:30
نایب رئیس مجلس گفت: مسئولان ذیربط حداقل مشکل سیب زمینی را که امروز مشکل اساسی برای خانوارهای کم درآمد شده است، حل کنند.

۳ فقره سوال از وزرای دولت در مجلس اعلام وصول شد 

۳ فقره سوال از وزرای دولت در مجلس اعلام وصول شد 
2025-02-16T12:16:23+03:30
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، دو فقره سوال از وزیر اقتصاد و یک سوال از وزیر اطلاعات اعلام وصول شد.

تقدیر مجلس از نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن 

تقدیر مجلس از نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن 
2025-02-16T12:16:23+03:30
نمایندگان مجلس، به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان (عج)، از نقش بی‌بدیل زحمتکشان خدوم عرصه گمنامی در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان تقدیر کردند.

حاجی‌دلیگانی: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو چند هزار میلیارد تومان به جیب مافیا می‌رود

حاجی‌دلیگانی: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو چند هزار میلیارد تومان به جیب مافیا می‌رود
2025-02-16T12:16:23+03:30
نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس گفت: با یک تصمیم درباره ایران‌خودرو و کروز چند هزار میلیارد تومان به یک مافیا می‌رود.

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد برای اولین بار در کشورهای جهان
2025-02-16T11:36:20+03:30
با همت جوانان متخصص ایرانی، جهادگران عرصه سازندگی و دولت چهاردهم مرکز تجارت جهانی مشترک ایران و عراق در بغداد به زودی بهره برداری می‌شود.

یک فوریت لایحه اصلاح قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی تصویب شد

یک فوریت لایحه اصلاح قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی تصویب شد
2025-02-16T11:36:19+03:30
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با یک فوریت لایحه اصلاح و تکمیل برخی از قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی موافقت کردند.

انسجام داخلی حول محور منویات رهبری منجر به شکست دشمنان می‌شود 

انسجام داخلی حول محور منویات رهبری منجر به شکست دشمنان می‌شود 
2025-02-16T11:36:19+03:30
نماینده مردم رشت در مجلس گفت: نتیجه انسجام داخلی و حول محور منویات رهبر معظم انقلاب بودن، قدرت ایران و شکست دشمنان است.

مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است

مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است
2025-02-16T11:36:19+03:30
همسر شهید رئیسی در همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: مقاومت زنان غزه نتیجه هویت‌سازی مادران است و اسلام به زن نگاهی تعالی‌بخش دارد.

نخست‌وزیر تاجیکستان دوشنبه به تهران می‌آید

نخست‌وزیر تاجیکستان دوشنبه به تهران می‌آید
2025-02-16T11:23:01+03:30
نخست‌وزیر تاجیکستان به دعوت رسمی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور به منظور انجام سفر رسمی دوجانبه به تهران می‌آید.

زنان نخبه در خط مقدم؛ الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب

زنان نخبه در خط مقدم؛ الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب
2025-02-16T11:23:01+03:30
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور زنان نخبه را در خط مقدم الگوی زن مسلمان در گام دوم انقلاب دانست.

تصویب طرح‌ فهرست قوانین نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و کشاورزی 

تصویب طرح‌ فهرست قوانین نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و کشاورزی 
2025-02-16T11:23:01+03:30
در جلسه علنی امروز مجلس، طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و همچنین در حوزه کشاورزی تصویب شد.

مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند

مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند
2025-02-16T11:09:42+03:30
نایب رئیس مجلس با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، گفت: مردم ایران همیشه پای نظام انقلابی ایستادند.

قالیباف: ۱۲ هزار قانون خلاصه شده و در قالب ۵۰ طرح جامع قرار می‌گیرند

قالیباف: ۱۲ هزار قانون خلاصه شده و در قالب ۵۰ طرح جامع قرار می‌گیرند
2025-02-16T11:09:42+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۱۲ هزار قانون به یک‌سوم خلاصه می‌شوند و در قالب ۵۰ طرح جامع قانون قرار می‌گیرند.

عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد

عراقچی: امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد
2025-02-16T10:56:22+03:30
ویر امور خارجه کشورمان گفت: ما بر این باوریم که امنیت دریاها نباید ابزاری برای فشار یا اعمال نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد، بلکه باید نتیجه همکاری کشورهای م...

ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی ابعاد وقوع سیل در برخی مناطق رشت

ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی ابعاد وقوع سیل در برخی مناطق رشت
2025-02-16T10:56:22+03:30
رئیس مجلس شورای اسلامی، به کمیسیون عمران ماموریت داد تا ابعاد وقوع سیل در برخی از مناطق رشت را مورد بررسی قرار دهد.

زنگنه: سیاست‌های غلط دولت درباره طلا و سکه منجر به تحریک جامعه می‌شود 

زنگنه: سیاست‌های غلط دولت درباره طلا و سکه منجر به تحریک جامعه می‌شود 
2025-02-16T10:56:21+03:30
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: سیگنال افزایش قیمت طلا متناسب با سیاست‌های تحریمی نیست و این سیاست‌های غلط باعث تحریک جامعه می‌شود.

قالیباف: تنقیح قوانین یکی از کارهای مهم و اولویت مجلس است

قالیباف: تنقیح قوانین یکی از کارهای مهم و اولویت مجلس است
2025-02-16T10:43:02+03:30
رئیس مجلس گفت: با توجه به اینکه شاهد تورم قوانین و بروکراسی در کشور هستیم، تنقیح قوانین یکی از با اولویت‌ترین موضوعات مجلس است.

مردانی: زنان مسلمان ایرانی با تکیه بر ارزش‌های اسلامی در عرصه‌های مختلف پیشرفت کرده‌اند

مردانی: زنان مسلمان ایرانی با تکیه بر ارزش‌های اسلامی در عرصه‌های مختلف پیشرفت کرده‌اند
2025-02-16T10:43:02+03:30
رئیس سازمان بسیج اساتید گفت: زنان مسلمان ایرانی توانسته‌اند با تکیه بر ارزش‌های اسلامی، در عرصه‌های مختلف پیشرفت کنند و نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

پیشرفت ۸۳ درصدی برنامه‌های بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳

پیشرفت ۸۳ درصدی برنامه‌های بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳
2025-02-16T10:29:41+03:30
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: برنامه‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سال ۱۴۰۳ با پیشرفت ۸۳ درصدی مورد ارزیابی قرار گرفت.

عارف: راهی جز اولویت بخشیدن به هوش مصنوعی نداریم

عارف: راهی جز اولویت بخشیدن به هوش مصنوعی نداریم
2025-02-16T10:16:19+03:30
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت فناوری‌های نوظهور و خصوصاً هوش مصنوعی گفت‌: راهی جز اولویت بخشیدن به هوش مصنوعی نداریم و این حوزه و همچنین رمزگذاری کو...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)