میرنیوز

معاون وزیر علوم: ادارک نظری روشنی درباره جنبش دانشجویی نداریم/دولت سیزدهم به دنبال پررنگ کردن زیست سیاسی دانشجویان

 معاون وزیر علوم: ادارک نظری روشنی درباره جنبش دانشجویی نداریم/دولت سیزدهم به دنبال پررنگ کردن زیست سیاسی دانشجویان 2023-12-06T11:18:19+03:30

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، همه ساله در ایام 16 آذر که در تقویم کشور ما به نام "روز دانشجو" نامگذاری شده است از اهمیت توجه به این قشر و ایجاد بسترهایی برای توانمندی دانشجویان به عنوان نسل آینده در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری سخن گفته می شود.

در این میان توجه به مشکلات دانشجویان برای جامعه پذیری و درک درست از وظایفی که در آینده ای نه چندان دور بر دوش آنها قرار خواهد گرفت از جمله مسائلی است که نیازمند زیرساختهایی است که توسط جامعه و به خصوص دانشگاه و از همه مهمتر بسترسازی و سیاست گذاری هایی است که توسط وزارت علوم صورت می گیرد.

در گفت وگو با عبدالحسن کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم که در کسوت استاد حوزه علوم اجتماعی در دانشگاه تهران نیز اقدام به تربیت دانشجویان می کند نکاتی را درباره فضای حاکم بر فعالیت تشکل های دانشجویی و اقدامات این وزارت خانه بررسی کردیم.

 تسنیم: طی سال های اخیر شاهد مطرح شدن  ادعاهایی درباره کمرنگ شدن اثرگذاری جریان دانشجویی در تحولات اجتماعی و گفتمان سازی در جامعه هستیم. ایا این روند رو قبول دارید. نظر شما درباره علل این مسئله چیست؟ به نظر شما این ادعا فقط درباره فعالیت جنبش دانشجویی در ایران است یا در سطح جهانی چنین چیزی وجود دارد؟ 

کلانتری: در تحلیل جنبش دانشجویی و فراز و فرود آن در ایران دو لایه بحث را  تواما با هم باید لحاظ کرد. یک سطح فرایندی (پروسه)ای این فراز و فرودهاست و دیگری وجه برنامه ای و (پروژه وار) فعالیت جنبش های دانشجویی در ایران است. بخشی از فراز و فرودهای جنبش دانشجویی در کشور، ناشی از فرایندهای جهانی است که در ایران تاثیرگذار بود . برخی  دیگر ناشی از برنامه هایی است  که در دوره های مختلف از سوی دولتها در دستورکار قرار گرفته، دولتهای خاصی نسبت به این موضوع نظرهای ویژه ای داشتند. لذا برای تحلیل این مسئله فرایندها و برنامه ها را تواما باید بررسی کرد.

**ادارک نظری روشنی درباره جنبش دانشجویی نداریم

برخی اساسا مفهوم جنبش را برای فعالیت های دانشجویی مورد سوال قرار دادند و یک پرسش نظری را مطرح می کنند که آیا می شود در قبال حرکت ها و خیزش هایی که از سوی دانشجویان صورت می گیرد، عنوان جنبش را مطرح کرد که باید پیرامون این موضوع  بحث  و مسئله مورد بررسی قرار گیرد. البته این مسئله خود موضوع مهمی است و ما چون ادراک نظری روشنی از این موضوع نداریم در مواجه با پویش های دانشجویی، جنبش دانشجویی و تحرکات دانشجویی دچار ابهام و ضعف هستیم و حرکت های نامنظمی داریم؛ لذا ادارک نظری موضوع مهمی است.

در ساحت فرایندی، تحولات ایران و فعالیت های دانشجویی، جدا از تحولات کل جهان نیست. ما در مقطعی در جهان، شاهد شکل گیری جنبش های عظیم دانشجویی بودیم که تغییرات بزرگی را در جهان به همراه داشت به صورت خاص شاهد بروز و ظهور جنبش هایی از سال 1960 تا 1980 بودیم که فعالیت این جنبش ها در سال  1980 به اوج خود رسید، در اروپا و سایه آن در امریکا تغییرات بزرگی را در جهان ایجاد کرد.

این جنبش ها هم متاثر از مکاتب نظری وقت خود بود و هم تاثیرات عمیقی بر مکاتب نظری دوره خود گذاشت، به طوریکه پیشتازی جنبش دانشجویی را در آن مقطع در فرایندهای بزرگ جهانی تثبیت کرد. خیلی از نظریه پردازان در آن دوران متاثر از آن حرکتها به بازنگری نظرات خود پرداختند و بخش اعظمی از نقشی که طبقه کارگر در تغییرات نظام سرمایه داری داشت را به جنبش دانشجویی دادند.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , وزارت علوم , روز دانشجو | ١٦ آذر , دانشگاه تهران , دانشگاه صنعتی شریف ,

شب قدر جنبش دانشجویی در ایران انقلاب اسلامی بود

متاثر از آن اتفاقات در جهان، در ایران هم اتفاقات بزرگی رخ داد و جنبش دانشجویی به تدریج رشد پیدا کرد. می شود گفت شب قدر جنبش دانشجویی در ایران انقلاب اسلامی بود. در انقلاب اسلامی بود که وزن کشی خوبی از جنبش دانشجویی صورت گرفت و فراتر از مناسباتی که در سطح دانشگاه وجود داشت در آن مقطع توانست در کل جامعه نقش ایجاد کند. بسیاری از تحرکات و پویایی هایی که در فضای اوایل انقلاب می بینیم ناشی از کنشگری جریان دانشجویی بود و این مسیر، رشد خود را ادامه داد تا با تسخیر لانه جاسوسی و آن حرکت مهم دانشجویان پیرو خط امام(ره) این جایگاه تثبیت شد. تایید حضرت امام نیز قوت قلب مضاعفی به جریان های دانشجویی داد و این مسیر امتداد پیدا کرد.

**جنبش دانشجویی در ایران همواره در ضدیت با استکبار بوده است

این جنبش دانشجویی همواره بر محور؛ چند ارزش نظیر، عدالت، آزادی و ضدیت با استعمار، استبداد و استکبار استوار است این عناصر قوام بخش جنبش دانشجویی در ایران بود که پیرامون حضرت امام (ره) شکل گرفت، گسترش یافت و اتفاقات بزرگی را رقم زد. در آن مقطع بار عظیمی از جنگ بر دوش جریان دانشجویی بود. آنها به این مسئله ورود کرده بودند. نهادهای انقلابی را همین جریان های دانشجویی ایجاد کردند. سپاه، جهادسازندگی و نهادهای انقلابی دیگری که  در این دوران در جامعه ایجاد شد، توسط همین دانشجویان شکل گرفت و تقویت شد.

پس از جنگ، با روی کار آمدن دولت آقای هاشمی با سیاست هایی که در بخش داخلی  و خارجی در آن زمان پیگیری و اجرایی شد، فشارهای جدی بر جریان های دانشجویی وارد شد و نهاد دانشگاه  تحت فشارهای خاصی قرار گرفت. بحث سر این بود که از جنگ عبور کرده و نهادهایی برای امورات کشور تاسیس شدند، لذا لزومی به حضور مردم و دانشجویان در عرصه های مختلف نیست.کارکرد دانشگاه به یک نهاد صرفا علمی و پژوهشی تقلیل پیدا کرد و وظیفه دانشگاه تنها پرورش  نخبه  برای کشور بود و الباقی موضوعات حرفه ای باید از ساحت دانشگاه خارج می شد البته در آن مقطع در این موضوعات حرفه ای هم انسدادهایی دیده می شد. یعنی حتی در سطح کلیت جامعه فضای سیاسی، بسیار بسته و تنگ بود و اجازه فعالیت سیاسی داده نمی شد.

جنبش دانشجویی از زمان مرحوم هاشمی دچار سرکوب و تضعیف شد

در چنین فضایی فعالیتهای جنبش دانشجویی سرکوب و تضعیف می شد. در این فضا بود که رهبرمعظم انقلاب آن هشدار تاریخی را دادند که ما هنوز هم از آن استفاده می کنیم و این سخن هنوز طنین دارد. هشداری مبنی بر اینکه دستهایی قصد دارند دانشجوی ما را غیر سیاسی کنند.چنین گزاره ای را در سخنان ایشان نشنیدم و یا به خاطر ندارم که لعنت بفرستند بر دستهایی که چنین کنشی را مرتکب شوند و دنبال این باشند که دانشجوی ما را غیرسیاسی بار بیاوردند.

این اندیشه مبنی بر اینکه دانشجو فقط باید درس بخواند و سرش در کتاب و درس و مشق باشد و وجه مطالبه گرایانه و کنشگری سیاسی آن را باور نداند کماکان در بدنه سیاسی و مدیریتی کشور طرفدارانی دارد. این داستانی است که از ان تاریخ بوده و هست.

تسنیم: دولت سیزدهم در این خصوص چه دیدگاهی دارد. آیا برنامه هایی برای خروج از این وضعیت را در دستورکار خود قرار داده است؟

کلانتری: در این دولت تاکید اصلی این است که وجه سیاسی هویت دانشجو را تقویت کرده و کمک کنیم به ریل اصلی باز گردد. یعنی با بستر سازی و کمک تشکل های دانشجویی تلاش کنیم کنشگری سیاسی دانشجو پررنگ شود  و زیست سیاسی دانشجویان را در دانشگاهها تقویت کنیم. طبعتا در ابتدای کار با توجه به اینکه قریب 2 تا 3 سال ماجرای کرونا را در کشور داشتیم و این مسئله تاثیرات عمیقی را بر بدنه دانشجویی از حیث زیست فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشت مشکلات زیادی را پیش روی خود می بینیم. اقدام اول ما احیای مجموعه های دانشجویی بود که با محوریت خود تشکل ها و مجموعه بازیگران در فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاهها صورت گرفت. این تشکل ها و مجموعه های دانشجویی زنده و احیا شدند.

دولت سیزدهم به دنبال پررنگ کردن زیست سیاسی دانشجویان در دانشگاههاست

مرحله بعد این بود که کار را از ریل قبلی به ریل اصلی برگردانیم. اینکه بدنه دانشجویی با میانداری مجموعه های انقلابی بتوانند بین مردم و حاکمیت میانداری کنند و در عین حال که صدای مردم و انقلاب هستند، ارتباط معقولی را با بدنه مسئولین کشور برقرار کنند. این اتفاق تا حدودی افتاده البته در نقطه مطلوبی نیستیم ولی تلاش ها ادامه دارد.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , وزارت علوم , روز دانشجو | ١٦ آذر , دانشگاه تهران , دانشگاه صنعتی شریف ,

تسنیم: به نظر شما مشکل اصلی کجاست؟

کلانتری: یک بخش آن  فرایندی است که در کل جهان رخ داده است. زمانی تشکل های سیاسی دانشجویی، تشکل های بلا رقیب در مجموعه های دانشگاهی بودند و تقریبا عموم فعالیت های فرهنگی و اجتماعی توسط همین تشکلها رخ می داد. در دوران ما عمده فعالیت های فرهنگی، هنری و مذهبی در مجموعه تشکلهای سیاسی رخ می داد اما به تدریج کانون های فرهنگی و انجمن های علمی را در درون دانشگاهها داشتیم.

در کلیت جامعه و جهان هم میل به کنش های سبک زندگی و کنش هایی که به نوعی به ساحت فرهنگ و هنر ارجاع می دهد را داریم بخشی از تمایلات دانشجویان هم این است و دوست دارند در این حوزه ها فعالیت کنند و لذا از حوزه های سیاسی منفک شدند. طبیعتا این تقسیم کار و تفکیک کارکردی که با پیچیده شدن جوامع صورت می گیرد تا حدی طبیعی است. خیلی نباید این مسئله را امری نابهنجار دانست امر نابهنجار آنجاست که بخواهیم بخش سیاسی را سرکوب کنیم و به آن میدان ندهیم لذا از این باید پرهیز کرد.

میل دانشجویان به کنش های غیر سیاسی با پیچیده تر شدن جوامع

تمام توان مدیریتی آموزش عالی و دانشگاهها باید در این مسیر قرار گیرد که این بخش(سیاسی) تقویت شود و مطالبه گری خود را داشته باشد زیرا اینها آینده سازان کشور هستند. همه گروههای دانشجویی این شانیت را دارند اما به طور خاص تشکل ها و مجموعه های دانشجویی افرادی هستند که عن قریب وارد حوزه مسائل سیاسی کشور می شوند و پستهای سیاسی کشور را بر عهده می گیرند. فعالیت در تشکل دانشجویی به نوعی بستری برای آموزش آنها برای جامعه پذیری است و هر چقدر این بستر را محیا کنیم و کنشگری در این عرصه داشته باشند، آینده نظام و فعالیت های سیاسی کلان کشور را تضمین کرده ایم لذا آنجایی که سرکوب می شود غیر طبیعی است و باید مقابل آن ایستاد.

مدیریت دانشگاه نباید مانع فعالیت سیاسی دانشجویان شوند

کاری که در مجموعه وزرات علوم با مجموعه ابلاغیه های ما صورت می گیرد این است  1 بستری را برای فعالیت مجموعه تشکل های دانشجویی فراهم کنیم 2 مجموعه مدیریتی دانشگاه را توجیه کنیم که کار را به مجموعه های دانشجویی واگذار کنند و آنها فقط بسترسازی کنند. کماکان مقاومتهایی از سوی بدنه مدیریتی را در برخی از دانشگاهها می بینیم که می خواهند صفر تا صد کار را خودشان انجام دهند و آن اعتماد به مجموعه دانشجویی وجود ندارد این را باید تمرین کرد و مرتبا تذکر داد و ارزیابی کرد.

نتیجه این ارزیایی ها و بررسی ها چه بوده است؟

کلانتری: کاری که ما سال گذشته صورت دادیم و امسال هم انجام خواهیم داد ارزیابی  عملکرد دانشگاهها در همراهی با تشکل ها در اجرا و برگزاری برنامه های مختلف است. سال گذشته دانشگاههایی که ممانعت هایی را به طور خاص در برگزاری برنامه های 16 آذر انجام داده بودند از طرف معاونت فرهنگی و وزارت خانه مورد بازخواست و توبیخ قرار گرفتند. در دانشگاههای شهر تهران در دانشگاه امیرکبیر این مشکل را داشتیم و گلایه های زیادی از سوی دانشجویان مطرح می شد لذا این مسئله را پیگیری کردند تا تسهیلی در آن دانشگاه صورت گیرد.

 تذکر به مسئولان دانشگاهی که مانع کنشگری دانشجویان در 16 آذر شوند

این موضوع که  وزارت علوم مشکل فعالیت و کم تحرکی تشکل های دانشجویی را روی دوش تشکل ها انداختنه و آنها را مقصر اصلی این فضا می داند کذب محض است و با سخنان و نگاه بنده سازگاری ندارد. اساسا مقصر دانستن این یا آن گروه کمکی به حل مسئله نمی کند. باید نقاط آسیب زا را شناخت و آنها را مرتفع کرد. این نقاط آسیب زا تا انجایی که بر عهده ما و وزارت خانه است را دنبال می کنیم.

تسنیم: شاهد مطرح شدن انتقاداتی از سوی دانشجویان  نسبت به عدم حضور وزیر علوم در جمع این قشر و نشست های دانشجویی هستیم در این خصوص چه نظری دارید؟

کلانتری: حداقل در دو سه هفته اخیر وزیر محترم در چندین جلسه با تشکل ها و مجموعه های دانشجویی حضور داشتند. به علاوه طی تقسیم کاری که صورت گرفته بخشی از این کار به عهده بنده، بخشی بر دوش دکتر شمسی پور و بخشی بر عهده سایر معاونان و مسئولان وزارت خانه قرار گرفته است. نگاه آقای وزیر این است که علاوه بر اینکه خودشان باید در این جلسات و در جمع دانشجویان حضور پیدا کنند مجموعه معاونان شان هم باید در این زمینه گام برداند و حضور پیدا کنند. بر همین اساس از تمامی معاونین خود خواستند در دانشگاه شریف برای پرسش و پاسخ دانشجویی حاضر شوند.

درخواست وزیر علوم از معاونان خود برای حضور در جمع دانشجویان

وزیر محترم دستوری داشتند که  انشالله این موضوع را سریع عملیاتی و پیگیری کنیم که جلسات تخصصی با مجموعه تشکلهای دانشجویی با حوزه های مختلف وزارت خانه برگزار شود. برخی از تشکل های دانشجویی نسبت به عملکرد حوزه های مختلف ستاد، نظیر جذب، سازمان سنجش و... نقدها، نظرات و نکاتی را داشتند. دستور دادند زمینه برگزاری این جلسات فراهم شود و تک تک این بزرگواران در جمع دانشجویان حضور پیدا کنند و پاسخگو باشد. بخشی هم ناشی از این است که تراکم کار وزارت خانه بسیار بالاست. فشار کاری زیاد منجر به ایجاد عارضه قلبی در وزیر شد اما نگاه مسئولان وزارت  علوم این است که  ارتباط با دانشجویان باید بیشتر و سوالات و مطالباتی که در حوزه دانشگاه و آموزش عالی هست، شنیده و پیگیری شود.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار سیاسی

روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی

روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی
2024-11-21T20:14:03+03:30
خبرنگار المیادین گفت: مهمترین بخش مصاحبه با عراقچش آنجا بود که وی تاکید کرد پاسخ ایران به تجاوز نظامی اسرائیل حتمی است و وعده صادق ۳ حتما اجرا خواهد شد.

عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه می‌شود

عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه می‌شود
2024-11-21T18:54:02+03:30
وزیر خارجه ایران خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با قطعنامه ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی شد و هشدار داد: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل...

نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم

نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم
2024-11-21T17:20:43+03:30
نمایندگی ایران در سازمان‌های بین‌المللی از پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید به گروسی خبر داد.

دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا

دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا
2024-11-21T16:40:42+03:30
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با وزیر دارایی ونزوئلا دیدار و گفتگو کرد.

دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس

دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس
2024-11-21T16:40:41+03:30
رئیس بخش ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ونزوئلا با فعالان اقتصادی ایرانی بخش‌های دولتی و خصوصی در کاراکاس دیدار کرد.

عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود

عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود
2024-11-21T16:40:41+03:30
وزیر خارجه ایران سفر اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران را سیاسی دانست و تاکید کرد که ایران عزم جدی برای همکاری با آژانس و حل مشکلات دارد.

بحرینی: پیشرفت‌های علمی و هسته‌ای، نشان‌دهنده شکست تحریم‌هاست

بحرینی: پیشرفت‌های علمی و هسته‌ای، نشان‌دهنده شکست تحریم‌هاست
2024-11-21T16:40:40+03:30
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو «پیشرفت‌های علمی و هسته‌ای ایران را نشان‌دهنده قدرت ملت ایران در عبور از موانع و شکست سیاست‌های تحریمی» دانست.

امیر الهامی: اجازه نمی‌دهیم پرچم عزت رزمندگان روی زمین بماند

امیر الهامی: اجازه نمی‌دهیم پرچم عزت  رزمندگان روی زمین بماند
2024-11-21T16:27:20+03:30
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: ما به شهدای گرانقدر قدس نیروی پدافند هوایی افتخار می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم پرچم عزت، افتخار، آزادگی و سلحشوری رزمندگان رو...

وتوی بی‌شرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است

وتوی بی‌شرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است
2024-11-21T15:20:47+03:30
سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به وتوی قطعنامه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکاواکنش نشان داد.

فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد

فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد
2024-11-21T15:20:47+03:30
فرمانده کل ارتش با حضور در منزل شهدای پدافند هوایی، «حمزه جهان دیده» و «محمدمهدی شاهرخی‌فر»، نشان فداکاری را به خانواده این شهیدان اعطا کرد.

دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا

دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا
2024-11-21T15:20:47+03:30
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با گابریل خیمنز وزیر علوم و تکنولوژی ونزوئلا دیدار و گفتگو کرد.

علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد

علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد
2024-11-21T15:20:46+03:30
رئیس جمهور در حکمی حجت‌الاسلام سید محمود علوی را نظر به مراتب تعهد، تجارب و سوابق ارزشمند، به عنوان «دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و ...

آیت‌الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود

آیت‌الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
2024-11-21T15:20:46+03:30
نمازجمعه این هفته تهران، دوم آذر ماه، به امامت آیت الله خاتمی در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود. 

صهیونیست‌ها منتظر سیلی قاطع حزب‌الله باشند

صهیونیست‌ها منتظر سیلی قاطع حزب‌الله باشند
2024-11-21T15:20:45+03:30
جانشین فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: حزب‌لله لبنان دارای ذخایر قابل توجهی از انواع موشک‌هاست و بر اساس شرایطی که در منطقه رقم می‌خورَد، از آن‌ها استفاده خو...

سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درون‌زا و ظرفیت‌های ملی است

سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درون‌زا و ظرفیت‌های ملی است
2024-11-21T15:20:45+03:30
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان گفت: بسیج، یکی از مهم‌ترین نیروهای درون‌زا و ظرفیت‌های ملی کشور در مسیر آرمانی و تمدن ساز انقلاب اسلامی، ایفاگر نقش‌های راه...

امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است

امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است
2024-11-21T15:20:44+03:30
جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: ایستادگی و مقاومت مردم غزه در برابر جنایتکاران صهیونیستی مورد تحسین جهانیان قرار گرفته و به یک الگو تبدیل شده است.

قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم

قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم
2024-11-21T15:20:44+03:30
رئیس مجلس با بیان اینکه سوریه را در خط مقدم جبهه مقاومت می‌دانیم و هفته‌های پیش رو حیاتی و مهم برای میدان و دیپلماسی است، گفت: نقش سوریه و ایران در منطقه منح...

نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمی‌دانیم

نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمی‌دانیم
2024-11-21T05:14:22+03:30
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما هیچ کدام از مسئولان نظام از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس را خیانتکار نمی‌دانیم.

رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟

رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟
2024-11-21T05:14:21+03:30
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به رها بودن فضای مجازی و فروش فیلترشکن در کشور انتقاد کرد.

نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود

نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود
2024-11-21T05:14:21+03:30
نماینده مردم نهبندان در مجلس گفت: افزایش قیمت خودرو و دریافت پول بیشتراز افرادی که قبلا ثبت نام کرده بودند، باعث بی‌اعتمادی و ناامیدی در جامعه می‌شود.

محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد

محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد
2024-11-21T05:14:20+03:30
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران به دنبال گسترش جنگ نیست، اما از خود دفاع خواهد کرد، به رژیم اسرائیل هشدار داد که وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد.

ثابتی: باید خودروسازان داخلی را مجبور به رقابت کنیم

ثابتی: باید خودروسازان داخلی را مجبور به رقابت کنیم
2024-11-21T05:14:20+03:30
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به افزایش قیمت خودرو با مکانیزم های عجیب و غریب انتقاد کرد.

سرلشکر صفوی: امنیت مهمترین نیاز کشور است

سرلشکر صفوی: امنیت مهمترین نیاز کشور است
2024-11-21T05:14:19+03:30
سرلشکر صفوی گفت: بدون امنیت نظامی پیشرفت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شکل نخواهد گرفت. ایران قوی و قدرتمند بدون قدرت نظامی شکل نخواهد گرفت.

تاکید بر ترویج و اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف در جلسه امروز هیئت دولت

تاکید بر ترویج و اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف در جلسه امروز  هیئت دولت
2024-11-21T05:14:19+03:30
پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت گفت: افزایش بهره‌وری منابع پایه همواره باید از اولویت‌های اصلی مدیران دستگاه‌های اجرایی به ویژه در استان‌ها باشد.

آیت الله جنتی: تفکر بسیجی میدان‌دار مبارزه با رژیم صهیونیستی است

آیت الله جنتی: تفکر بسیجی میدان‌دار مبارزه با رژیم صهیونیستی است
2024-11-21T05:14:18+03:30
دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز این شورا گفت: امروز می‌بینیم که تفکر بسیجی میدان‌دار و یاری‌گر جبهه حق در مبارزه با رژیم صهیونیستی و استکبار است.

پزشکیان: مرحومه حدیدچی نمونه‌ای کامل از بانوان انقلابی در مکتب انسان‌ساز اسلام است

پزشکیان: مرحومه حدیدچی نمونه‌ای کامل از بانوان انقلابی در مکتب انسان‌ساز اسلام است
2024-11-21T05:14:18+03:30
رئیس جمهور در پیامی به همایش بزرگداشت مرحومه مرضیه حدیدچی نوشت: مرحومه حدیدچی نمونه کاملی از بانوان انقلابی تربیت‌یافته در مکتب انسان‌ساز اسلام است.

اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند

اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند
2024-11-21T05:14:17+03:30
در سومین نشست حکمرانی فرهنگی تاکید شد که اولین پایه حکمرانی فرهنگی مردم هستند.

فیاضی: از حقوق ایران در برابر رفتارهای شیطنت‌آمیز آژانس دفاع شود

فیاضی: از حقوق ایران در برابر رفتارهای شیطنت‌آمیز آژانس دفاع شود
2024-11-21T05:14:17+03:30
نماینده نور و محمودآباد در مجلس گفت: دستگاه دیپلماسی کشورمان باید در واکنش به رفتار شیطنت‌آمیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از حقوق ملت ایران به خوبی دفاع کند.

مردم چه گناهی کرده‌اند که باید خودروی بی‌کیفیت و گران بخرند؟

مردم چه گناهی کرده‌اند که باید خودروی بی‌کیفیت و گران بخرند؟
2024-11-21T05:14:17+03:30
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس گفت: خودروسازان نباید هزینه‌های نامتعارف خود را بر مردم تحمیل کنند و انحصار تولید خودرو باید از سوی رئیس‌جمهور شکسته شود.

وزیر امور خارجه قطر با عراقچی دیدار کرد

وزیر امور خارجه قطر با عراقچی دیدار کرد
2024-11-21T05:14:16+03:30
نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر که به دعوت وزیر امور خارجه کشورمان به ایران سفر کرده، با عراقچی دیدار کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)