میرنیوز
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نشست مهرماه مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با حضور اساتید دانشگاه های مختلف کشور ازجمله تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، الزهرا، سمنان، کرمان، تربیت دبیر شهید رجایی، خوارزمی، هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیستان و بلوچستان، رازی، علوم و تحقیقات و پژوهشگاه مواد و انرژی و چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
عزت الله اکبری تالارپشتی نماینده و رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار داشت: حضور در مجموعه دانشگاهیان فرصت بسیار بزرگی برای همه و بنده است تا بتوانیم نظرات این قشر فرهیخته جامعه را مورد استفاده قرار دهند.
وی به نقش NGO ها و دیگر دستگاه های دولتی و خصوصی در جهت رفع هر گونه نارسائی و اشکال در برنامه هفتم اشاره کرد و افزود: نقص مهم برای ما عدم حضور دانشگاه ها در بررسی طرحهای مهم است.
اکبری در ادامه خاطر نشان کرد: نقص بزرگ دیگری که در این فرآیند ها وجود دارد عدم حضور بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: حضور بخش خصوصی در تمامی کشورهای جهان امر بسیار مهمی برای رشد تولید و جذب سرمایه گذار می باشد، عدم حضور بخش خصوصی و دانشگاهیان ضربه بسیار بزرگی همانند تفکر دولتی شدن و دولتی کار کردن را در پی خواهد داشت.
اکبری تصریح کرد: اگر سفارتخانه های ما در سراسر جهان چهره اقتصادی به خود بگیرند نه تنها منافع اقتصادی ما تامین می شود بلکه پاسدار امنیت و ثبات کشور و نظام اسلامی نیز خواهد بود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: در سالیان گذشته بارها دیده شده پس از ارائه دادرسی مبنی بر بدهکاری یک کارخانه به اشخاص حقوقی یا حقیقی، قاضی پرونده در ابتدا اقدام به تعطیلی آن کارخانه و یا واحد اشتغال زا می نماید ایشان با بررسی گسترده این موضوع طرحی را به رئیس قوه قضاییه وقت ارائه داد و از تعطیلی واحد های تولیدی جلوگیری نمودند.
وی اشاره کرد: میلیارد ها دلار ارز در دست مردم کف جامعه است و دولت و مجلس با ایجاد یک فضای امن اقتصادی می توانند ثمره رفاه و آسایش مردم را ایجاد نمایند.
اکبری ادامه داد: دانشگاهیان نه در قالب مقاله و سخنرانی بلکه به سان طبیبی ماهر و زبردست برای مشکل اقتصاد جامعه پای در میدان نهاده و از پشتیبانی کمیسیون و شخص ایشان برای طرح مشکلات و ارائه راه حل ها بهره مند خواهند بود.
وی در ادامه تاکید کرد: عضویت در بریکس و شانگهای بسیار مهم بوده و دانشگاهیان باید در برنامه ریزی برای نحوه بهره برداری از این حضور بسیج شوند.
اکبری گفت: متأسفانه برخی از افراد در کشور تلاش می کنند راهکار معیشت و پیشرفت جامعه را در گرو توافقات جهانی همانند برجام و FATF نشان دهند.
وی اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نمی تواند متولی حرکت اقتصادی باشد و بیشتر به عنوان تخصیص دهنده منابع می تواند در بحث تولید وارد شود و جهت گیری و توسعه موزون این بخش نیازمند ورود دانشگاهیان و بخش خصوصی است.
اکبری در مورد صنعت خودروسازی اضافه کرد : چطور می شود در تمامی بخش ها ما رو به جلو رفته و اصطلاحا قله ها را فتح کرده ایم اما در بحث خودرو همچنان رو به عقب می رویم؟!!ددر حکمرانی اقتصادی نیاز مند پوست اندازی بسیار بزرگی هستیم و دولتی بودن بزرگترین آفت اصلی صنایع کشور می باشد.
وی در ادامه اعلام کرد: به زودی در امر واگذاری به بخش های خصوصی گشایشی حاصل خواهد شد.
رهایی، رئیس مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی نیز در این خصوص گفت: تحقق اقتصاد و صنعت دانش بنیان مولفه های اصلی پیشرفت کشورتوسعه روابط سیاسی اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه و با پیوستن به دو پیمان بزرگ جهانی (شانگهای و بریکس) بدون تن دادن به زیادهخواهیهای آمریکا، منابع ارزی بسیاری را در کشورهای مختلف آزاد کرده و در اختیار قرار دهد. گرچه هنوز اثرات این فعل و انفعالات اقتصادی سیاسی در سفره مردم به نحو واضح و سریعی نمایان نشده اما بیتردید در میانمدت کارکردهای مفید آن در مهار تورم و عبور از رکود نمایان خواهد شد.
وی افزود: باید بپذیریم جاماندگیهای گذشته که حاصل کمکاری، بطالت و نگاه واداده به غرب توسط دولتمردان سابق است، آنچنان چاههای عمیقی بر سر راه پیشرفت این کشور ایجاد کرده که باید تا مدتها به ترمیم و التیام آن پرداخت و صد البته نباید اجازه داد تحرکات اغواگر برخی رسانههای وابسته، حجم فجایع قبلی را از خاطر ملت محو کند.اما این همه نمیتواند مجوز و حجتی باشد که از نقد سازنده دولت محترم، شانه خالی کنیم و ناصحانه برخی محورهای نیاز به بازسازی انقلابی را یادآور نشویم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه «اقتصاد» مسئله اصلی و محوری کشور است و دولتمردان در کنار سایر قوا باید با جد و جهد و با برنامههای روشنتر و با دستیابی به الگوی کارآمد حکمرانی اقتصادی نسبت به حل و فصل بحرانهای اقتصادی از جمله تورم و کاهش ارزش پول ملی بکوشند، گفت: موضوعات گوناگونی در مانیتور اقتصادی کشور در حال چشمکزدن است که در نیمه دوم عمر دولت باید به صورت ضربالاجلی برای آن فکر و تدبیر کرد.
وی ادامه داد: مواردی نظیر، حرکت غیر موثر نظام بانکی در مسیر رشد تولید وسرمایه گذاری تورم زا، ناکامی ومدیریت ضعیف در تولیدمسکن، مشکلات نظام مالیاتی و عدم شفافیت مالی، کندی درفقر زدایی و رفع محرومیتها، عدم ساماندهی جدی شرکت های دولتی و کندی درخصوصیسازی و مولدسازی داراییها، اشتغال و راهاندازی بنگاههای نیمهکاره، لزوم اتمام پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختها، دانشبنیانها و فناوریهای اقتصادی، لزوم توسعه حمل ونقل بر اساس یک طرح جامع ونیاز محور و تقویت ترانزیت بینالملل، نوسازی ناوگان حمل ونقل زمینی و هوایی از جمله این مسائل است.
رهایی تاکید کرد: متاسفانه با وجود تاکید مسئولین عالی نظام هنوز غالب دستگاههای اجرایی تن به برنامه ریزی و تعامل جدی با مراکز علمی جهت تعریف نیاز های مهم کشور در قالب طرحهای کلان ملی و واگذاری آنها به دانشگاهها ندادند.همه این موارد در کنار فهرستهای دیگر در نظام مسائل ایران، مستلزم راهاندازی اتاقهای فکر و هیئتهای اندیشهورز است که در صدر آن اهمیت تقویت نظام علمی و فناوری کشور ضروری است.
وی افزود: دولت محترم باید بیش از پیش به وضعیت دانشگاه ها و مدارس و تقویت وزارت علوم و آموزش و پرورش همت گمارد. وضعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستانها، دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری و تمامی نهادهای دولتی و خصوصی مرتبط با حوزه علم و فناوری، باید در رأس توجهات حاکمیت باشد. حل و فصل و ترمیم ساختارها، انتصاب مدیران کارآمد و علمی، حمایت از نیروی انسانی و بهکارگیری نخبگان جوان، واگذاری طرح های مهم با بودجه مناسب به دانشگاهها از جمله مواردی است که هیئت دولت و در رأس آن رئیس جمهور محترم باید نسبت به آن دغدغه بیشتر و مؤثرتری نشان دهند.
رهایی افزود: امیدواریم مناسبات سیاسی و فرهنگی کشور در پیوستار با کارآمدی و ارتقاء امید در چند ماهه پیشرو جوری رقم خورد که ملت شریف ایران بیش از پیش طعم شیرین پیشرفت و آرامش را بچشند و با مشارکت حداکثری در انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی بار دیگر دشمنان این سرزمین را به یأس و ناکامی بکشانند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
امیر نصیرزاده در ونزوئلا بر گسترش همکاریهای اقتصادی تاکید کرد
پیام تسلیت سرلشکر سلامی به مناسبت درگذشت مادر شهیدان نمکی
دیدار وزیر دفاع با معاون رئیس جمهور و وزیر نفت ونزوئلا
سردار حسنزاده: مقاومت مصمم به ایستادگی است
رضایی: اجرای حکم بازداشت نتانیاهو آزمونی برای جهان است
نذیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
نماینده ایران: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام؛ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
بیانیه وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی درباره قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
نمایندگی ایران: پیشنهاد معرفی بازرسان جایگزین جدید را به گروسی ارائه کردیم
دیدار وزیر دفاع ایران و وزیر دارایی ونزوئلا
دیدار وزیر دفاع با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی در کاراکاس
عراقچی: سفر گروسی به تهران سیاسی بود
بحرینی: پیشرفتهای علمی و هستهای، نشاندهنده شکست تحریمهاست
امیر الهامی: اجازه نمیدهیم پرچم عزت رزمندگان روی زمین بماند
وتوی بیشرمانه توقف نسل کشی در غزه توسط آمریکا شکست دیگری برای شورای امنیت است
فرمانده کل ارتش به خانواده شهیدان پدافند نشان فداکاری اعطا کرد
دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ونزوئلا
علوی دستیار ویژه پزشکیان و رئیس شورای امور اقوام،ادیان و مذاهب شد
آیتالله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
صهیونیستها منتظر سیلی قاطع حزبالله باشند
سرلشکر باقری: بسیج از مهمترین نیروهای درونزا و ظرفیتهای ملی است
امیر آشتیانی: مقاومت مردم غزه مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است
قالیباف: تا آخرین توان پای کار حمایت از جبهه مقاومت هستیم
نیکزاد: ما هیچ یک از مسئولان کشور را خیانتکار نمیدانیم
رحماندوست: چرا باید در کشورمان فیلترشکن فروخته شود؟
نخعی: افزایش قیمت یک شبه خودرو باعث بیاعتمادی مردم میشود
محسن رضایی: وعده صادق ۳ عملیاتی خواهد شد