میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز سهشنبه، اولین بار به عنوان رئیس جمهور نهمین عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، در بیست و سومین نشست سران این سازمان مهم منطقهای، بزرگترین ظرفیت کشورهای عضو برای وحدت و صلحسازی را ظرفیت تمدنی آنها دانست و اظهار داشت: اینکه این قاره کهن دوباره سربرآورده باید با تکیه بر اخلاق، معنویت، عدالت، عقلانیت و احترام به کرامت انسانی، بار دیگر تمدنساز گردد. سازمان همکاریهای شانگهای که نماد این «خانواده بزرگ تمدنی» است اکنون در جایگاهی ایستاده که میتواند، افقهای جدیدی از همگرایی منطقهای و همکاریهای امنیتساز را بنا نهد.
رئیس جمهور در این نشست در خصوص نقش تأثیر گذار ایران در زمینه امنیت تاکید کرد: امنیت منطقهای از خواست ملتها آغاز شده است و با اراده دولتها قوام مییابد و به دور از مداخله قدرتهای سلطهگر میسر خواهد شد.
رئیسی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس چنین اقدامی، سیاست همسایگی و همگرایی را مبنای سیاست خارجی خود قرار داده است و آن را مسیر مطلوب برای تحقق صلح و ثبات. منطقهای میداند.
رئیس جمهور، با بیان اینکه چندجانبه گرایی واقعی به نفع ملت هاست نه قدرتها، گفت: سازمان همکاریهای شانگهای اکنون در جایگاهی ایستاده است که میتواند همکاریهای امنیتساز را محقق کند.
رئیسی بیان کرد: ارزشها و مقدسات کشورها یک اصل وحدتبخش است و هرگونه اهانت به ارزشها به خصوص اهانت اخیر سوی کشورهای اروپایی نسبت به قرآن کریم بیانگر سقوط اخلاقی آنها و موجب نفرت پراکنی و گسترش ناامنی است که باید با نمایش وحدت ملل با آن برخورد شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران سازمان همکاری شانگهای را به عنوان سازمانی در حال رشد با شاخصها و ظرفیتهای قابل توجه میداند. مزایای عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای در تاریخ ماندگار خواهد شد
متن کامل سخنرانی رئیس جمهور در بیست و سومین نشست سران سازمان همکاری شانگهای که به شکل مجازی به میزبانی هند برگزار میشود، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای نارندرا مودی، نخست وزیر محترم هند،
جناب آقای ژانگ مینگ، دبیرکل محترم سازمان همکاری شانگهای،
رؤسای محترم جمهور، عالیجنابان،
خانمها و آقایان،
در ابتدا مایلم از نخست وزیر محترم هند بابت میزبانی و سایر دستاندرکاران برگزاری این نشست مهم تشکر نمایم. فرصت را مغتنم شمرده و به نمایندگی از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران، مراتب خرسندی خود را به سبب الحاق رسمی جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهمین عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای ابراز مینمایم. همچنین از تلاشهای صورت گرفته توسط دبیرخانه و اعضای محترم سازمان نیز صمیمانه تشکر میکنم.
جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که سازمان همکاری شانگهای بهعنوان سازمانی در حال رشد با شاخصهها و ظرفیتهای قابل توجه، از جایگاه ممتازی در ارتقا روند توسعه همکاریهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار است. قطعاً مزایای عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای، در تاریخ ماندگار خواهد شد.
بهصورت خاص امیدوارم حضور ایران در این سازمان مهم و تأثیرگذار، بستر تأمین امنیت دستهجمعی، رهنمون شدن بهسوی توسعه پایدار، گسترش پیوندها و ارتباطات، تقویت وحدت، احترام بیش از پیش به حق حاکمیت کشورها و همافزایی برای مقابله با تهدیدات محیط زیستی را فراهم آورد.
اینک مایلم در ارتباط با نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران در این شش حوزه، نکاتی را به اختصار بیان نمایم:
در باب امنیت؛ تجربه ملل مختلف در دو دهه گذشته، بیش از پیش نشان داده که امنیت، امری درونزا و دستاوردی جمعی است. صلح و ثبات پایدار، زمانی میسر میشود که ملتهای منطقه با تکیه بر آرمانهای مشترک برآمده از فرهنگ و تمدن خود، بستر همکاری را فراهم آورند. امنیت منطقهای از خواست ملتها آغاز شده، با اراده دولتها قوام یافته و بهدور از مداخله قدرتهای سلطهگر میسر میگردد.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس چنین دیدگاهی، سیاست «همسایگی و همگرایی» را مبنای سیاست خارجی خود قرار داده و آن را مسیر مطلوب برای تحقق صلح و ثبات منطقهای میداند. جمهوری اسلامی ایران با تجربه بیش از دو دهه مبارزه موفق با تروریسم و افراطگرایی، تعهد خود به تضمین امنیت و مبارزه با سلطهگری در منطقه را به اثبات رسانده است و آمادگی دارد که تجربه و ظرفیتهای خود را در چارچوب سازوکارهای سازمان همکاری شانگهای به اشتراک بگذارد تا بهسوی منطقهای عاری از تروریسم، افراطگرایی و جداییطلبی پیش رویم.
جمهوری اسلامی که حتی فراتر از سهم عادلانه خود از آوارگان ملت ستمدیده افغانستان میزبانی کرده، بر این باور است که صلح پایدار در این کشور راهحلی جز تشکیل حکومت فراگیر از همه گروهها و اقوام و احزاب سیاسی و جریانهای مذهبی ندارد.
همچنین آمادگی همکاری در مقابله با تهدیدهای نوین از جمله در حوزه جرایم سایبری، جرایم سازمانیافته مواد مخدر را از طریق سازمان همکاریهای شانگهای را داریم.
در باب اقتصاد؛ سازمان همکاری شانگهای بیش از ۶۰ درصد منطقه اوراسیا و بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده است. این ظرفیت عظیم، توان بالقوه گستردهای را به این سازمان برای توسعه تجارت و تعمیق همکاریهای اقتصادی در اشکال مختلف اعطا کرده است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ابتکارهای سازنده همچون «ابتکار توسعه جهانی»، بر این باور است که همکاری اعضا در حوزه انرژی، فناوری، صنعت، کشاورزی، تجارت و بازرگانی میتواند چشماندازی روشن از نظم منطقهای عادلانه، پیش چشم ملل جهان بگشاید. این در حالیست که قدرتهای سلطهگر غربی با توسل به اجبار اقتصادی و تحریم، امنیت و رفاه اقتصادی و اصول تجارت عادلانه را در جهان به مخاطره انداختهاند.
با اتکا به تجربه دهههای گذشته، اینک کاملاً مشهود است که در کنار نظامیگری، آنچه بسترساز نظام سلطه غربی شده، سلطه دلار بوده است و لذا هرگونه تلاش برای شکلدهی به یک نظام عادلانه بینالمللی، نیازمند حذف این ابزار سلطه در مناسبات درون منطقهای است.
گسترش استفاده از ارزهای ملی در تجارت بینالمللی و مبادلات مالی میان اعضای این سازمان و شرکای تجاری آنها، نیازمند توجه جدیتری است. جمهوری اسلامی ایران از هرگونه اقدام جهت معرفی ابزارهای مالی پرداخت، مبتنی بر فناوریهای نوین، جهت تسهیل تبادلات مالی میان اعضا و شرکای تجاری، بهویژه در چارچوبهای چندجانبه، استقبال میکند.
برخورداری از نیروی انسانی متخصص و دستاوردهای چشمگیر در حوزه فناوریهای پیشرفته و علوم نوین از ظرفیتهای خاص جمهوری اسلامی ایران است که میتواند همکاریهای اقتصادی چندجانبه را تقویت کند. ملت ایران، با تکیه بر توان داخلی و دانش بومی خود توانسته است به ردههای بالایی از تولیدات علمی، فناوری، زیستفناوری، پزشکی، نانو، مهندسی، الکترونیک، دفاعی و بسیاری از موضوعات دانشبنیان دست پیدا کند؛ حوزههایی که مورد درخواست بسیاری از کشورها برای همکاری است. جمهوری اسلامی نیز این آمادگی را دارد که ضمن توسعه همکاریهای علمی و فناوری، تجربیات و دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارد.
در حال تکمیل…
منبع : خبرگزاری مهر
ادامه رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستورکار امروز مجلس
فرمانده کل سپاه طی پیامی روز نیروی دریایی ارتش را تبریک گفت
استقبال ایران از توقف تجاوز رژیم صهیونیستی علیه لبنان
تحولات غزه و لبنان موضوع گفتگوی گوترش و عراقچی
تحولات غزه و لبنان موضوع گفت وگوی گوترش و عراقچی
تشکیل ائتلاف اسلامی و جهانی برای مقابله با تعدیات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین
سخنگوی دولت: برای ماندگاری باید از جهل و خودخواهی گذر کرد
قالیباف: افزایش هزینهها در حقوق ها اعمال شود
وزرای خارجه ایران و تونس راههای توسعه روابط و تعاملات دو کشور را بررسی کردند
جزئیات نشست کمیسیون فرهنگی مجلس با رئیس سازمان تبلیغات و رئیس حوزه هنری
جلیلی: در طول انقلاب هر جا ظرفیتهای مردمی به میدان آمد، موفق شدیم
سومین روز رزمایش ارس ۱۴۰۳ برگزار شد
عراقچی: ناکارآمدی تحریم و فشار ثابت شده است
دیدار وزرای امور خارجه ایران و اسپانیا
پزشکیان: شکل کلاسهای فعلی درسی دیگر کارآمد نیست
پزشکیان: حتی شکل کلاسهای فعلی دیگر کارآمد نیست
سوال از وزیر کار کلید خورد
امیدواریم جشنواره ققنوس موج بیداری را برای مظلومیت مردم لبنان به راه بیندازد
دیدار وزرای خارجه ایران و اسلوونی
سوال از وزیر کار به دلیل عدم اجرای قانون نقل و انتقال سوابق بیمه کلید خورد
وزارت جهاد مکلف به تعیین شاخصهای بهرهوری آب کشاورزی شد
دیدار و گفتگوی وزرای خارجه ایران و بوسنی و هرزگووین
رایزنی «عراقچی» با همتایان خود در لیسبون
پاسخهای تختروانچی به نمایندگان درباره مذاکره با غرب قانعکننده نبود
حجت الاسلام آقاجانپور: شهید فخریزاده مصداق بارز بسیجی مخلص و فداکار بود
پزشکیان: دولت با گرانفروشیهای بیضابطه برخورد قاطع میکند
حضور عراقچی در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدنهای ملل متحد در پرتغال
توجه دولت به اعطای مشوقهای بهرهوری از معادن در استانهای محروم
اعضای شورای مرکزی خانه احزاب با رئیس جمهور دیدار کردند
پیام تبریک عراقچی به وزیر امور خارجه جدید سریلانکا