میرنیوز
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سیدمسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه صبح امروز در صحن علنی مجلس در تشریح ابعاد بودجه 1402 گفت: در بودجه عمومی کشور، منابع و مصارف 95 درصد با قانون همپوشانی داشت و تنها 5 درصد مغایرت میان عملکرد و قانون داشتیم. از آنجایی که مجلس سقف بودجه را در سال 1401 تغییر نداد کمترین مغایرت را داشتیم و یکی از ویژگیهایی که باعث کنترل منابع و مصارف شد، پیش بینی منابع قابل وصول بود. در این بین 200 همت اعتبار عمرانی و اشتغالزایی تخصیص یافت و پرداخت شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درآمد نفتی 603 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که برخی میگویند ممکن است میزان فروش نفت و یا قیمت دلار تغییر یابد و این رقم محقق نشود که باید بگویم عدد 603 هزار میلیارد تومان با ترکیبی از تغییرات پیش بینی شده که قابل احصا و با کمترین مخاطره است.
میرکاظمی ادامه داد: از سوی دیگر درخصوص واگذاری اموال و سهام لازم است توضیح دهم که 2 قسط سهام ستاره خلیج فارس، سال آینده وصول میشود و با توجه به مصوبه فروش اموال در جلسه سران قوا درآمد از فروش اموال دولت به دلیل عدم ورود دستگاهها و کندی در این امر افزایش مییابد. 40 درصد از درآمد فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز میشود؛ استقراض از صندوق توسعه نداریم و در صورت کسری بودجه به سمت بودجه جاری یا تملک دارایی نخواهیم رفت. از سوی دیگر تراز عملیاتی مدیریت شده است.
وی بیان کرد: در سنوات گذشته برخی هزینهها در تبصره 14 لایحه بودجه دیده میشد که از جنس هدفمندی نبود. 150 هزار میلیارد تومان از این هزینهها از تبصره 14 به بدنه بودجه انتقال یافت و با در نظر گرفتن 65 تا 70 هزار میلیارد تومان ترمیم حقوق، تسریع تراز عملیاتی اتفاق نخواهد افتاد و کمتر از 20 درصد رشد هزینهها خواهیم داشت که نشان میدهد دولت مسیر درستی را در پیش گرفته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در کشور با تنش آبی، توسعه جادههای روستایی، راه آهن، بیمارستان، دانشگاه و خوابگاه روبرو هستیم و 3 هزار هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام داریم که در تبصرهها مشارکت مردم را بهطور جدی دیدهایم.
میرکاظمی افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه مشارکت عمومی و خصوصی برای طرحهای نیمهتمام را بهطور جدی لحاظ خواهیم کرد. اگر روش تأمین اعتبار برای پروژهها را تغییر ندهیم و مردم را به میدان نیاوریم، عدم تخصیص منابع به پروژهها تکرار میشود و همچنان نگران نیمهتمام ماندن پروژهها خواهیم بود. ما ریشه تورم را شناسایی کردیم، بخشی از آن در منابع و مصارف است که آن را مدیریت خواهیم کرد و این امر مانع استقراض خواهد شد که فشار بر مردم کاهش خواهد یافت زیرا اعتقاد داریم برای اداره دولت نباید به مردم فشار اقتصادی وارد شود.
وی خاطر نشان کرد: میزان پایه پولی در لایحه بودجه 1402 کاهش پیدا مییابد؛ با تکالیف و تبصرههایی که در سایر عوامل تورم ایجاد کردهایم، بانک مرکزی اضافه برداشت بانکها را مدیریت خواهد کرد که با این کار افزایش پایه پولی کنترل میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: از مجلس میخواهیم اجازه بدهد مدیریت تبصرهها بر اساس آییننامه تدوین شده از سوی دولت پیش برود تا بتوانیم پایه پولی را مدیریت کنیم.
میرکاظمی اظهار داشت: سال آینده ارز 4200 تومانی نخواهیم داشت؛ این ارز باعث افزایش هزینهها بر مردم میشد چراکه وزارتخانهها برای جبران کسری بودجه، ارز 4200 تومانی را در بازار به قیمت 27 هزار تومان به فروش میرساندند و این موجب تورم میشد. این روند باعث افزایش 400 هزار میلیاردی پایه پولی میشد که سال آینده این عامل افزایش تورم را نخواهیم داشت. ضمنا سال آینده تسویه 250 میلیارد تومانی بدهی را انجام خواهیم داد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
معاون اول رئیس جمهور در مراسم یادبود وزیر اسبق دادگستری شرکت کرد
دریادار ایرانی: بیگانگان باید این محدوده و منطقه را ترک کنند
امید دارم تجربه جهادی رهروان شهید رئیسی به کار مقاومت بیاید
گزارش تلفنی «شیبانی» به وزیر امور خارجه در مورد آخرین تحولات لبنان
پزشکیان به طور سرزده به وزارت بهداشت رفت
تغییر و تحول نمایندگیهای دیپلماتیک خارج از کشور امری متعارف است
هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه تسلیم و سازش است
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند
پژمانفر: با تصمیمات لحظهای در حوزه انرژی، به جامعه شوک وارد نکنیم
سرلشکر باقری: پاسخ به تجاوز اسرائیل ورای تصورات سران این رژیم طرح ریزی شده است
سرلشکر باقری: دکترین دفاعی ایران بر مبنای پاسخ کوبنده و بازدارنده به تهدیدات دشمنان است
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره رسیدگی به شکایات در حوزه زمینخواری قرائت شد
امیر واحدی: بسیج ستون خیمه انقلاب است
معاون رئیس جمهور با امیر دریادار سیاری دیدار کرد
پاداش پایان خدمت کارمندان دولت ۶۵۰ میلیون تومان شد
صمصامی: گرانی تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی نیست
مهاجرانی: گفتگو نیازمند عملیسازی احترام و اعتماد از سوی کشورهای غربی است
سنگدوینی: باید گازهای فلر جمع آوری شوند
بهرامی: توسعه انرژی های تجدیدپذیر با جدیت دنبال شود
بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ شرکتهای دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است
احمدی: امنیت انرژی کشور با تشدید ناترازی ها در تهدید است
قالیباف: در تابستان امسال بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تقویت اقتدار دریایی، رویکرد نوین پدافند غیرعامل در امنیت ملی
حسینی: رفع ناترازی انرژی نیاز به کار جمعی در کشور دارد
شریعتی: از شهریور تا آبان ذخایر نیروگاه ها کاهش یافته است
پاکنژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضعیت مناسبی قرار دارد
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
سطح علمی و فقهی شهید رئیسی مغفول مانده است
سیاوشی: نشاندار کردن مالیاتها گامی به سوی توسعه عادلانه ۳۱ استان است
ناظمی: ساخت تمدن اسلامی با تکیه بر نظریه حکمرانی اسلامی ممکن است