میرنیوز
در جلسه علنی روز ۱۸ اسفندماه شورای شهر مشهد، ۱۰ نفر از اعضاء شورا درمورد دفاع نامناسب از طرحهای تفصیلی پیشنهادی و لوایح تایید شده شورای اسلامی شهر در کمیسیون ماده پنج و تعیین تکلیف طرحهای باقیمانده به محمدرضا کلائی، شهردار مشهد تذکر دادند. محمدهادی مهدینیا در گفتوگو با ایسنا، درخصوص این تذکر اظهار کرد: طرح جامع مشهد، در سال ۸۶ شهر را به هفت حوزه برنامهریزی تقسیم بندی کرده است. برای هر یک از این حوزهها یک مشاور طرح تفصیلی رتبه یک تهرانی انتخاب شده است. قرار بر این بود که مشاوران طرح، کار خود را تا سال ۸۹ به اتمام برسانند.
وی با بیان اینکه، بنا به دلایلی کار نوشتن طرح هر کدام از حوزههای مشهد طولانی میشود، افزود: یکی از دلایل آن طولانی شدن نوشتن طرح جامع مشهد بود. قرار بود طرح جامع مشهد در سال ۸۶ به اتمام برسد، اما طرح جامع سال ۹۳ در استان و سال ۹۵ در شورای عالی معماری مصوب میشود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه، سال ۸۴ مشاور طرح به دستور وزارت راه و شهرسازی برکنار میشود، عنوان کرد: طرح جامعی که در سال ۹۳ در استان به تصویب رسید با آنچه که در سال ۹۵ در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شد، حدود ۱۸۰ مورد اختلافاتی وجود دارد. وقتی طرح به شورای وقت دوره چهارم، ارسال میشود، به دلیل وجود اختلافات زیاد آن را تصویب نمیکنند؛ چراکه در سال ۹۳ به مشاور اعلام کرده بودند که براساس آنچه که تصویب شده است، طرحهای خود را نوشته و ابلاغ کنید.
مهدینیا ادامه داد: سال ۹۶ و با ورود شورای پنجم، فضای برگرداندن طرح جامع وجود نداشت. به همین خاطر تعاملی انجام شد. میان شهردار وقت و معاون وزارت راه و شهرسازی توافق کتبی صورت گرفت که براساس آن طرح جامع را شورا ابلاغ میکند اما منوط بر اینکه ۱۸۰ مورد اختلافی در طرحهای تفصیلی برطرف شود. همزمان با اینکه طرحهای تفصیلی به کمیسیون ماده پنج میآید اشکالات نیز رفع شود.
وی اشاره کرد: بنا بر این بود که طرحهای تفصیلی ۶ ماهه به شورا بیاید اما باز هم به مشکل برخورد کرد. در سال ۹۹ فشار شورا بر شهرداری زیاد شد و از شهرداری خواسته شد تا پایان سال ۹۹ طرحهای تفصیلی هر هفت حوزه مشهد را به شورا آورده و شهر از بلاتکلیفی خارج شود. براساس برنامه هر ماه یک طرح باید به شورا میآمد. تاکنون پنج طرح تفصیلی را شهرداری به شورا ارسال کرده، مورد تایید قرار گرفته و به کمیسیون ماده پنج ارسال شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه، تاکنون طرح تفصیلی دو بخش دیگر مشهد هنوز به شورا ارسال نشده است، خاطرنشان کرد: از پنج طرح تفصیلی حوزههای مشهد تنها یکی از این طرح تفصیلیها در کمیسیون ماده پنج مطرح و مصوب شده است. در این طرح تفصیلی ارسال شده که مربوط به جنوب غرب مشهد بود اختلافات زیادی با طرح جامع ابلاغ شده سال ۹۵ داشت. شورا، شهرداری و مشاور طرح بر روی کاربریها، حملونقل، تراکمها و... این بخش با طرح جامع سال ۹۵ اختلاف دارند. تعارضات زیادی در طرح مصوب شده در شهرداری با طرح سال ۹۵ وجود داشت؛ به عنوان مثال شورا پیشبینی کرده بود که تمام اراضی متصل کمربند جنوبی، سبز شود. این اراضی همه دولتی هستند؛ به این معنا که دولت نباید با مردم رقابت کند که چه کاربری بهتری داشته باشد. دولت باید یارانه در این زمینه به مردم بدهد. ما پیشنهاد کردیم که هرچه اراضی دولتی در این منطقه وجود دارد، تبدیل به کاربری خدماتی و فضای سبز شود. در گذشته این اراضی کاربری بلندمرتبهسازی داشته است. این اراضی بر روی گسل است. شورا در طرح پیشنهادی، پیشنهاد داد که طرحهای بلند مرتبهسازی در آنجا انجام نشود و بهجای آن کاربری خدماتی و به خصوص فضای سبز که هماهنگی با این اراضی و ارتفاعات دارد ایجاد شود. این مورد یکی از موارد اختلافی بود.
وی تصریح کرد: هنوز طرح به تصویب رسیده در کمیسیون ماده پنج به شورا ابلاغ نشده است، اما من فکر میکنم همان طرح زکریای دو که عموما کاربریهای بلندمرتبهسازی و ساختمانسازی دارد به تصویب رسیده است. عملا موضوعاتی که در شورا پیشنهاد، صحبت و نظر داده شد در این جلسه به تصویب نرسیده است.
مهدینیا تاکید کرد: متاسفانه در جلسه بررسی این طرح تفصیلی در کمیسیون ماده پنج، شهردار و نماینده شهرداری از مواضع شورا و طرح تفصیلی به تصویب رسیده در شورا، دفاع شایسته و بایستهای انجام ندادند. آنها دیدگاه خود را مطرح کردند و کاملا نظرات خودشان بوده است. شهردار به نمایندگی از شورا در شهرداری منتسب میشود. ایشان در هرجایی که حضور پیدا میکند، نماینده شورا هست و باید از مصوبات شورا دفاع و حمایت کند.
وی تشریح کرد: عرف بررسی طرحهای تفصیلی به این صورت است که در چندین جلسه بررسی و درخصوص آن صحبت میشود، اما در یک جلسه و به یکباره پرونده این طرح بسته شد. ابزار شورا برای نظارت بر شهرداری و شهردار تذکر، سوال، بررسی موضوعات در بودجه، استیضاح و... است. اینکه شورا برای نظارت از چه ابزاری استفاده کند به تشخیص اکثریت اعضاء شوراست. این بار اعضا این تصمیم را گرفتند که در قدم اول تذکر جمعی به آقای شهردار بدهند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص نام افراد امضا کننده در این تذکر، گفت: خانم بتول گندمی و آقایان نوروزی، موحدیزاده، حسینیپویا، حاجیان شهری، فیضی، ودیعی، بهاروند و بنده از امضا کنندگان این تذکر جمعی بودیم.
مهدینیا درخصوص تاثیر نبود طرحهای تفصیلی در آینده شهر، اظهار کرد: یکی از اشکالات اساسی طرح جامع مشهد قدیمی بودن آن است. طرح جامع فعلی مشهد، طرح خازنی است. طرح خازنی در سال ۵۲ آغاز و طرح تفصیلی آن در سال ۵۸ به تصویب میرسد. در این طرح سقف جمعیتی شهر مشهد تنها یک میلیون و پانصدهزارنفر در نظر گرفته میشود. تمامی امکانات، خدمات رفاهی، دسترسیها و... شهر مشهد براساس یک میلیون و پانصدهزار نفر در این طرح در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه، جمعیت فعلی شهر مشهد ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است، خاطرنشان کرد: طرح خازنی دیگر پاسخگوی نیاز ۳میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیست. یکی از مشکلات دیگر طرح خازنی محدودهای است که برای شهر در نظر گرفته است. با افزایش جمعیت محدودههایی مانند قاسمآباد، الهیه، روستاهای حاشیه شهر و... به شهر مشهد اضافه و بزرگتر شده است. بیش از ۳۰ طرح تفصیلی برای قسمتهای الحاقی وجود دارد که در خود اختلاف و عدم هماهنگی دارد که سبب شده که شهر از حالت یکپارچهگی بیرون بیاید. مردم و نیروهای شهرداری سردرگم شدهاند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: اگر ما هرچه زودتر طرحهای تفصیلی خود را یکپارچه کرده و بر روی سامانه شهرداری بارگذاری کنیم، از سردرگمیها رها شده و پاسخ درستی به نیازهای شهر میدهیم.
مهدینیا درخصوص پاسخ شهرداری به تذکر جمعی شورا، بیان کرد: دقیق نمیدانم اما براساس آییننامه شورا، ظرف مدت دو هفته آقای شهردار ملزم هستند که پاسخ این تذکر را بدهند. این پاسخ میتواند کتبی یا به صورت حضوری در صحن علنی شورا باشد. درصورت قانع شدن یک حالت یا نشدن اعضا حالت دیگری رخ میدهد که آییننامه شورا در این زمینه کاملا مشخص است.
وی با اشاره به اینکه، یکی از شعارهای شورای پنجم از انتخابات تاکنون قانونگرایی و شفافیت بوده است، تاکید کرد: تبلور قانونگرایی و شفافیت در شهرسازی این است که طرحهای توسعه شهری همگی مصوب شده و به صورت الکترونیکی، رقومی و سیستمی در سامانه شهرداری بارگزاری شود تا قوانین برای همگان مشخص شود و مردم پاسخهای شهرسازی خود را دریافت کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان