میرنیوز
«سید مصطفی فاطمی» در پنجاه و چهارمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد که با محوریت ایجاد مکانیسم و استراتژیهای مدیریت بحران در صنعت گردشگری با نگاه ویژه به ظرفیت رویداد بزرگ نوروز ۱۴۰۰، برگزار شد، شیوع اولیه ویروسهای جهشیافته کرونا به واسطه فعالیتهای صنعتی و در شهرهای صنعتی رخ داده است و این در حالی است که صنعت گردشگری سهم ناچیزی از میزان ابتلا در استان را به خود اختصاص داده اما توجه عمومی و انگشت اتهام به سمت این صنعت معطوف شده است.
وی در تائید این سخن از عدم ابتلای حتی یک مورد مسافر در تورها و اماکن اقامتی مجاز خبر داد و بیشترین نگرانی موجود را متوجه مقاصد غیرمجاز گردشگری دانست.
فاطمی مهمترین برنامههای کنترلی در ایام نوروز را استعلام گردشگران و تشخیص افراد مبتلا بر اساس تست سامانه جانا و ماسک اعلام کرد که بر اساس اطلاعات هویتی فرمهای مربوطه و QR کد، قابلپیگیری و رهیابی است.
وی تصمیمات مرکز، شرایط متغیر کشوری و استانی، واکنشها و پیامهای مؤثر را ازجمله علل نبود امکان تصمیمگیری تخصصی در موضوعات مختلف ایام پیشرو عنوان کرد در حالی که گردشگری جزو ۱۰ تهدید زیستی اصلی استان یزد گزارش نشده و تردد اتباع خارجی در حوزه درمان، ورود مواد غذایی در مسیر ترانزیت و سرویس مشترک بینراهی بیشترین آمار خطر آفرینی را به خود اختصاص داده است.
فاطمی، یزد را در زمره استانهایی قرارداد که بیشترین تعطیلی اماکن گردشگری را اعمال کرده و نقش متشنج شدن افکار عمومی در این اقدام بیتأثیر نبوده است.
سهم گردشگری از بیشترین بهره اقتصادی بخش خرد
«محمدمهدی شرافت» دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد نیز نوروز را نمونه بارز رویدادهای فرهنگی مؤثر در اقتصاد دانست که بیشترین بهره اقتصادی در بخش خرد را بهطور سالانه برای اصناف رقمزده است.
وی با اشاره به خروج نیروی متخصص و آسیبهای وارده به این صنعت، از تردید سرمایهگذاران و مدیران استانی مبنی بر کارآمدی گردشگری بهعنوان پایه اقتصادی استان سخن به میان آورد.
شرایط مبهم صنعت گردشگری با وجود کرونای انگلیسی
«سعید عطار» رئیس دبیرخانه کانونهای تفکر دانشگاه یزد نیز با اشاره به پیچیدگی و پراکندگی موجود در بخش تصمیمگیری، تجربیات یک سال طی شده را سرمایهای برای مدیریت با اهتمام به مسائل علمی و گردشگری دانست.
«سید محمد رستگاری» فرماندار یزد با اشاره به آسیبهای واردشده به صنعت گردشگری، شرایط موجود را مبهم ارزیابی کرد که با وجود ویروس جهشیافته و فشار افکار عمومی در استان نگرانیهای این حوزه نیز افزایشیافته است.
وی بر تشدید نظارتها در ایام نوروز تأکید کرد و رعایت دستورعملهای بهداشتی را گامی مهم در جهت جلوگیری از آسیبهای اقتصادی ناشی از تعطیلی اصناف دانست.
رستگاری ضمن اطمینانبخشی به مردم در حوزه برنامهریزی برای سفر ایمن و تقویت مقاصد مجاز، از آمادگی مدیران استانی جهت کنترل شرایط و جلوگیری از تعطیلی مشاغل تا حد امکان خبر داد.
فقدان رسانه قدرتمند در بخش گردشگری
«سید رضا بهادری» راهنمای گردشگری و مسئول کمیته گردشگری پایدار، با اشاره به ناهماهنگی موجود میان وزارت گردشگری و بهداشت، فقدان رسانه قدرتمند در بخش گردشگری را یکی از علل سردرگمی مردم دانست که اخبار متناقض، برنامهریزی غیر منسجم و نبود اتحاد ذینفعان این حوزه به آن دامن زده است.
وی سفر با اتومبیل شخصی را امنتر از وسایل نقلی عمومی تلقی کرد و اعتمادسازی و تبلیغ جهت سفر ایمن در استان را خواستار شد.
«محمدحسین ایراننژاد پاریزی» عضو هیات علمی گروه محیطزیست دانشگاه یزد اثرات ناشی از بحران کرونا را بحرانی دیگر عنوان کرد که مدیریت بحران مضاعفی را طلب میکند و ارکان پیشبینی، امکانسنجی، سیاستگذاری و مطالعات آن احصا نشده است.
«سید محمدرضا فهیمی» فعال حوزه میراث فرهنگی با اشاره به آسیبهای وارده به صنعت گردشگری، جابجایی انرژی و سرمایه را در کنار خروج نیروی متخصص از مهمترین عواملی دانست که بیاعتمادی سرمایهگذاران را در پی داشته و امکان بازگشت و جبران خسارت را بسیار پیچیده کرده است و نقش وزارتخانه این بخش را بهعنوان متولی امر در ساماندهی و مدیریت گردشگری کشور را نمایان تر میکند.
«حسین دهقان منشادی» مسئول کمیته گردشگری خوراک زیرساختی نیز با اشاره به ظرفیت گردشگری روستایی استان بر رونق بخشی سفرهای درون استانی تأکید کرد.
«محمدمهدی لسان صدق» مدیرعامل توسعه گردشگری استان، پتانسیلهای موجود در ارکان مختلف گردشگری استان را موردتوجه قرارداد و بر لزوم همکاری بین دستگاهی در ایام نوروز تأکید کرد.
«محمدمهدی رجایی فرد» کارشناس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، پیرامون مسئله حملونقل در ایام پیش رو گفت: بسیاری از مسافران با خودرو شخصی در دسته مسافران عبوری قرار گرفته که از اماکن اقامتی استفاده نمیکنند و این امر امکان نظارت و کنترل مخاطرات را به حداقل میرساند.
«منصور مهینیزاده» عضو هیأت علمی بخش علوم اقتصادی دانشگاه یزد با اشاره به ضعف مدیریتی موجود، شرایط حاکم را فرصتی برای تشخیص ضعف گردشگری در اتحاد بخشهای مختلف جهت مدیریت بحران فعلی عنوان کرد.
به «علیرضا ثواچه» مدیر امور گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز به گزارش رویداد استارت آپ شهرداری یزد پرداخت که با مشارکت ۱۰ استان و ۹۶ ایده برگزار شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
رئیس جمهور به اصفهان سفر میکند