میرنیوز

معادن پر زرق و برق، اما راکد!

معادن پر زرق و برق، اما راکد! 2021-02-28T07:54:34+03:30

به گزارش ایسنا، ظرفیت‌های عظیمی در معادن کشور نهفته است و به جرات می‌توان گفت که استفاده بهینه از ظرفیت معادن موجود می‌تواند راهی مطمئن برای نجات کشور از نوسانات اقتصادی باشد، اما متاسفانه برخی سوء‌مدیریت‌ها در این حوزه موجب شده است که نتوانیم از این ظرفیت در راستای تامین مواد اولیه، اشتغال، فرآوری موادمعدنی و ... استفاده کنیم.

کشور ایران یکی از ذخایر بالقوه مواد معدنی را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است، محدود شدن صادرات نفتی در سال‌های اخیر موجب شد که گرایش به سمت اکتشاف از معادن برای ارزآوری و تامین مواداولیه واحدهای تولیدی افزایش پیدا کند.

در طول دهه‌های گذشته مجوزات اکتشاف از معادن سراسر کشور صادر شد، اما متاسفانه بنا به دلایل گوناگون معادن واگذار شده به بهره‌برداران عملا دچار رکود شدند و هیچ استخراجی از این معادن انجام نمی‌شود، قطعا فعال شدن بخشی از معادن راکد می‌تواند رونق و اشتغال را در این مناطق به‌همراه داشته باشد.

یکی از نکاتی که پس از استخراج از معادن باید مورد توجه متولیان امر قرار بگیرد، بحث فرآوری مواد معدنی است، متاسفانه عمده موادمعدنی استخراج شده از معادن چهارمحال و بختیاری برای فرآوری به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور ارسال می‌شود، فرآوری موادمعدنی علاوه بر ایجاد اشتغال می‌تواند ارزش افزوده این محصول را نیز بالا ببرد.

ظرفیت قابل توجه معادن برای اشتغال و تامین مواداولیه

مهرداد قاسمی معاون صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت معادن استان، اظهار کرد: مواد معدنی موجود در استان محدود  و بیش‌تر موادمعدنی در حال استخراج استان شامل سنگ گچ، سنگ لاشه و سنگ‌های تزئینی در حوزه ساختمانی است.

وی با اشاره به اینکه خاک نسوز از مواداولیه پر کاربرد برای صنایع فولاد است، گفت: با استفاده از این خاک آجرهای نسوز موردنیاز برای کوره‌ها تولید می‌شود، این ماده معدنی پس از استخراج توسط بهره‌بردار به سایر استان‌ها برای فرآوری ارسال می‌شود، خاک نسوز استخراج شده در چهارمحال و بختیاری بخشی از نیاز صنایع فولاد کشور را تامین می‌کند.

قاسمی با بیان اینکه عمده سنگ تزئینی استخراج شده در چهارمحال و بختیاری برای فرآوری به خارج از استان ارسال می‌شود، یادآور شد: این واحدهای سنگ‌بری علاوه بر فرآوری سنگ‌های تزئینی استان مواد اولیه مورد نیاز خود را از سایر نقاط کشور نیز تامین می‌کنند و تنها چند واحد سنگ‌بری واقع در شهرستان بن و تنگ پردنجان از توابع فارسان مواداولیه خود را از معادن سنگ باباحیدر تهیه می‌کنند.

معاون صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: معادن فلزی غنی در منطقه سبزکوه شهرستان کیار موجود است، این معادن شامل مس، کبالت، روی و خاک نسوز هستند، باتوجه به قرار گرفتن این معادن در منطقه حفاظت شده سازمان محیط‌زیست و منابع‌طبیعی اجازه بهره‌برداری از این معادن را صادر نمی‌کنند.

وی افزود: در این معادن ظرفیت قابل‌توجهی برای ایجاد اشتغال و تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی کشور وجود دارد، همچنین اداره‌کل منابع‌طبیعی استخراج دولومیت از معدن موجود در استان را متوقف کرده است.

قاسمی در خصوص بحث صنایع‌ تبدیلی برای فرآوری مواد معدنی در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: یک واحد فرآوری سنگ تزئینی با به‌روزترین تکنولوژی روز دنیا به‌نام نگار سنگ در استان احداث شد، این مشکل به‌علت عقب افتادن اقساط تسهیلات با بانک عامل با مشکل مواجه شد و این واحد در حال حاضر تعطیل است.

معاون صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مشکل این واحد تولیدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شد، اما متاسفانه سرمایه‌گذار و بانک به توافق نرسیدند و مصوبه ستاد اجرایی نشد، در گذشته در این واحد نزدیک به ۸۰ نفر به‌طور مستقیم مشغول به‌کار بودند.

وی با تاکید بر اینکه احیای معادن راکد در دستور کار سازمان صمت قرار دارد، گفت: تاکنون ۱۳۴ واحد معدنی راکد در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده و آماده واگذاری به بهره‌بردار است، متاسفانه اداره‌کل محیط‌زیست و منابع‌طبیعی محدوده معادن را بسیار محدود کرده‌اند و این مسئله مشکلاتی را برای معدن‌کاران به‌وجود آورده است، همراهی این دو دستگاه می‌تواند موجب رونق در معادن شود.

قاسمی در پایان خاطرنشان کرد: معدن نیاز به سرمایه دارد، بنابراین نیاز است برای معدن‌کاران تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته شود، همچنین به معدن‌کاران اجازه داده شود که ماشین‌آلات مورد نیاز خود را به‌صورت دست دوم از خارج از کشور وارد کنند، این موضوع از ابتدای سال ممنوع شده است.

قانون‌گذار اجازه اکتشاف معدن جدید را در مناطق حفاظت‌شده نمی‌دهد

شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه براساس قانون هوای پاک هرگونه فعالیت صنعتی، معدنی و خدماتی نیازمند کسب مجوز زیست‌محیطی است، اظهار کرد: سازمان محیط‌زیست در خارج از مناطق تحت مدیریت خود با عنایت به نزدیکی به مراکز حساس از جمله سکونتگاه‌ها، منابع آب و ... اظهار نظر می‌کند.

وی افزود: برای صدور مجوز اکتشاف در معادن باید یکسری نکات مورد توجه قرار بگیرد، در صورتی که شرایط و ضوابط تعیین شده وجود داشته باشد، آن زمان مجوز اکتشاف باتوجه به رعایت ضوابط زیست‌محیطی صادر می‌شود، برای مثال نباید اکتشاف و استخراج از معادن به منابع‌طبیعی آسیب وارد کند و موجب تخریب شود.

احمدی بیان کرد: در بهره‌برداری از معادن باید استانداردهای آب، خاک و هوا رعایت شود، همچنین  نباید در این مناطق بیش از حد مجاز جاده احداث و همچنین باید پس اکتشاف محیط از نخاله‌ها پاکسازی شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برخی از معادن استان در مناطق حفاظت شده و زون‌های حساس زیست‌محیطی قرار دارند، خاطرنشان کرد: قانون‌گذار اجازه اکتشاف معدن جدید را در این مناطق نمی‌دهد و این ممنوعیت به‌علت حساسیت بالای زیست‌محیطی در این مناطق است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

مجازی شدن برخی از مدارس سنندج

مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
2025-02-17T07:56:19+03:30
سنندج - برخی از مدارس سنندج به دلیل برودت هوا و بارش برف امروز دوشنبه در نوبت صبح و عصر در بستر فضای مجازی برگزار می‌شود.

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
2025-02-17T07:02:59+03:30
سمنان- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: طبق قانون کار، کارگران استان می‌توانند شرایط کار ناایمن را گزارش کنند تا از مخاطرات به خصوص در معادن...

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند
2025-02-17T02:03:00+03:30
اراک- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند خبر داد.

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
2025-02-17T00:56:21+03:30
اراک- رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان مرکزی از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس ۱۱۵ این استان به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک خبر داد.

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد
2025-02-17T00:56:20+03:30
بوشهر- فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر گفت: یک فروند موتور لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های شمال استان توقیف شد.

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
2025-02-17T00:16:22+03:30
قروه-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: ۱۲۰ رأس دام سبک نژاد بومی محلی در این شهرستان کشف و ضبط شد.

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
2025-02-17T00:16:21+03:30
اهواز -بلافاصله پس از وقوع دو زمین‌لرزه در حسینیه، استاندار خوزستان در تماس تلفنی فوری با فرماندار شهرستان اندیمشک آخرین وضعیت را بررسی و دستور آماده‌باش به ...

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
2025-02-16T23:49:40+03:30
اهواز ـ سرپرست جمعیت هلال احمر استان خوزستان از اعزام تیم های امداد و نجات در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در منطقه حسینیه استان خوزستان خبر داد.

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان از نبود خسارت های جانی بر اساس گزارش‌های اولیه از وقوع دو زمین ارزه شدید در استان خبر داد.

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با اشاره به وقوع زلزله در حسینیه گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در مرز فروبار دزفول و مجاورت با گسل‌های فعال، مستعد زلزل...

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
2025-02-16T23:09:40+03:30
بوشهر- فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید وانت در مسیرهای خاکی منتهی به استان همجوار و فوت راننده خبر داد.

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
2025-02-16T23:09:40+03:30
اهواز - دو زمین لرزه به قدرت ۴.۴ و ۵.۴ ریشتر حسینیه خوزستان را لرزاند که این زلزله در استان های لرستان، کرمانشاه، مرکزی و ایلام و حتی همدان نیز احساس شده است.

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:56:24+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
2025-02-16T22:56:23+03:30
قم- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است که با آموزش‌های مختلف در صدد است بستر اشتغال را در کشور فراه...

دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند

دومین زلزله شدید «حسینیه»  را لرزاند
2025-02-16T22:42:59+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های ارزیاب اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

حسینیه بازهم به شدت لرزید

حسینیه بازهم به شدت لرزید
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اراک لرزید

اراک لرزید
2025-02-16T22:16:29+03:30
اراک- زلزله اراک در استان مرکزی را لرزاند.

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
2025-02-16T22:16:27+03:30
اهواز - زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۴ ریشتر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T22:03:02+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
2025-02-16T21:49:40+03:30
اراک - معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند و کوتاهی از اجرای آن جرم انگاری و جزو تخلفات ...

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرج- رئیس پلیس فتای البرز گفت: اعضای دومین باندی که به بهانه وصول مطالبات بیمه ای از پزشکان و متصدیان داروخانه های به صورت اینترنتی کلاهبرداری می کردند دستگی...

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور زائران و مجاوران حضرت رضا علیه السلام، نماز باران بین نماز ظهر و عصر اقامه خواهد شد.

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
2025-02-16T21:23:00+03:30
خرم آباد- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان از بازداشت ۳ پیمانکار مرتبط با پرونده تخلفات مالی شهرداری این شهرستان خبر داد.

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
2025-02-16T21:23:00+03:30
ارومیه- رییس اورژانس آذربایجان غربی از ترخیص تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان خبر داد.

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
2025-02-16T21:22:59+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T20:43:02+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)