میرنیوز
میزگرد ایسنا با دانشجویان در خصوص محورهای مختلف بیانیه گام دوم انقلاب با حضور امیررضا بخشی پور، دانشجوی رشته علوم سیاسی و دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، محمدرضا آزاد، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، فاطمه کریمی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و دبیر واحد خواهران انجمن اسلامی دانشگاه بینالملل امام خمینی (ره) و یاسین امامزاده، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.
در این میزگرد که با حضور سمیه بکشلو مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی قزوین برگزار شد، مسئله جوانی، امید و عدالت در بیانیه گام دوم انقلاب مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه بخش دوم میزگرد با مسئله «امید در گام دوم انقلاب» را بخوانید:
برای طی کردن مسیر به امید نیازمندیم
سمیه بکشلو: بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب به مبحث امیدآفرینی اختصاص پیداکرده است، در ابتدا بررسی کنید که امید چیست و چه مؤلفههایی دارد؟ چطور میشود امید را ایجاد کرد و وقتی از جامعه امیدوار صحبت میشود در مورد چه چیزی صحبت میکنیم؟
یاسین امامزاده در این خصوص بیان میکند: امید داشتن یک حس نیست بلکه عمل است، برای طی کردن مسیر به امید نیازمندیم و وظیفه ما این است که امید به زندگی را افزایش دهیم تا بتوانیم از ظرفیت جوانان استفاده کنیم، در حال حاضر امید به زندگی در کشور ما ۷۲ سال است.
وی تأکید میکند: امید به زندگی در احادیث ما معادل انتظار است، در اینهمه سال برخلاف تبلیغات صورت گرفته علیه اسلام؛ اسلام به خاطر گذشته سرخ و آینده سبز هنوز پابرجاست، گذشته سرخ همان مکتب شهیدپروری و آینده سبز نیز انتظار فرج است که ما را قویتر میکند.
امید نیاز جدی جامعه است
امیررضا بخشی پور نیز در این خصوص تأکید میکند: در آیات مختلف قرآن به امید اشاره شده است، اطمینان چیزی است که از امید برخاسته میشود، علیرغم این حجم از خدماتی که جمهوری اسلامی ارائه کرده امید را به خاطر مشکلات جزئی که جامعه را درگیر کرده است آنچنان در جامعه احساس نمیکنیم و امیدآفرینی را نمیبینیم.
این دانشجو خاطرنشان میکند: علیرغم اینکه جمهوری اسلامی نقاط مثبت زیادی دارد اما مردم ما به آینده امید چندانی ندارند، جامعه مانند بدن انسان است برای مثال اگر بدن در سلامت کامل باشد اما زخمی در چشم وجود داشته باشد اذیت میشویم و سلامتی اجزای دیگر را فراموش میکنیم در حال حاضر نیز زخمی در نظام وجود دارد و در بدن رسوبکرده که نتیجه آن ناامیدی مردم است.
وی تأکید میکند: در سالهای اخیر ناامیدی در بین جوانان بیشتر از پیران و در بین توده مردم بیشتر از نخبگان است، درواقع میتوان گفت نخبگان نسبت به آینده کشور امیدوارتر و جوانان ناامیدتر هستند، اما زخم اصلی انقلاب ما بیعدالتی است، رهبر انقلاب در بیانیه تعارفات را کنار گذاشته و منکر این زخم نشده است.
نقش رسانهها در تزریق امید چیست؟
امامزاده با اشاره به نقش رسانهها در امیدآفرینی، تصریح میکند: وقتی در مورد امید صحبت میکنیم اصلیترین مسئله تبلیغات است میتوانیم بگوییم که رسانه امپراطوری تبلیغات است؛ رسانههای دشمن خبرهای دروغ و تحلیل مغرضانه دارند و واقعیتها را وارونه جلوه میدهند، آنها بهراحتی برخی از مطالب را تحریف و خطای کوچک را بزرگ میکنند از طرفی دستاوردهای بزرگ و عظیمی مانند سلولهای بنیادی را خفه میکنند و از موفقیتها صحبتی نمیکنند.
وی ادامه میدهد: کشور ما بعد از انقلاب پیشرفتهای خوبی داشته اما اطلاعرسانی بهدرستی انجامنشده است، مردم باید بدانند چه بسترهایی وجود داشته و چه تغییراتی ایجادشده است، قبل از انقلاب بستری نبود اما اراده داشتیم، امروز که بسترها فراهمشده، ارادهها مورد هدف قرارگرفته است درحالیکه خبرهای خوشحالکننده زیادی وجود دارد به خاطر سودجویی شرکتهای بزرگ تبلیغاتی منفی نگری زیاد شده است.
سمیه بکشلو: درخصوص امید که نیاز جدی جامعهی ماست، باید بهصورت جدی تأمل کرد، چرا حضرت آقا از امید بهعنوان ریشهایترین مسئله جهاد یاد میکنند، شما در مورد نسبت امید با جهاد چه دیدگاهی دارید؟
بخشیپور در این خصوص اظهار میکند: اصلاح جوامع همواره موردتوجه همه انبیا بوده است و بزرگترین جهاد، جهادی است که ما را به اصلاح نزدیک میکند، ملت یا جامعهای که به هیچگونه اصلاح امیدی نداشته باشد جهادی انجام نمیدهد تا جامعه خودش را به سمت اصلاح ببرد.
وی تأکید میکند: مهمترین انگیزه برای به وجود آوردن اصلاح این است که امید داشته باشیم، اگر جامعهای امید نداشته باشد در ازای کنار گذاشتن امید دچار انحطاط میشود و به سراغ روشهای قهرآمیز میرود، رهبر انقلاب به امید داشتن تأکید میکنند تا به اصلاح نقطهای برسد که در جامعه و سیستم و نظام ما معیوب است.
این دانشجو یادآور میشود: تأکید بر امید برای این است که نقاط منفی را اصلاح کنیم درواقع هر جامعهای برای اینکه بتواند رشد و مشکلات را اصلاح کند باید امید داشته باشد.
سمیه بکشلو: اگر بخواهیم امید را بین دانشگاهیان، جوانان و عرصه علم و دانش ایجاد کنیم باید چه کنیم؟ در حال حاضر مرکز فرماندهی ما دانشگاهیان هستند، چطور میشود برای استاد دانشگاه و دانشجویان امید را ایجاد کرد؟ ما نمونهای از استاد دانشگاهی داریم که دانشجویان را به مهاجرت ترغیب میکنند، در عرصه علم و دانش، اساتید و دانشگاهیان چطور میشود امید را ایجاد کرد؟
آزاد در این خصوص میگوید: این بحث بنیادی است تا زمانی که اقتصاد درست نشود و ساختار آسیبزا داشته باشیم هر چه استاد به دانشجو امید بدهد تأثیرگذار نیست درواقع معتقدم در گام اول امیدآفرینی باید اقتصاد درست شود.
وی تأکید میکند: چندی پیش مقام معظم رهبری کلیدواژه جریان تحریف را مطرح کردند، مدتی است که جریان تحریف فعالشده و این فعالیت در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی افزایش پیداکرده است، دانشگاهیان بنا بر ضرورت باید با دنیای اطراف در ارتباط باشند بنابراین بیشتر با جریان تحریف سروکار دارند، باید ریشه این تحریف را بخشکانیم و زیرساختها را تقویت کنیم تا جوانان امیدوار باشند و در کشور بمانند، برای اینکه ریشه جریان تحریف را بخشکانیم باید زیرساختها را تقویت و در برابر ضدتبلیغها ایستادگی کنیم.
این دانشجو خاطرنشان میکند: همه ما باید روایت درست را ترویج دهیم این در صورتی است که اغلب ما ممکن است در پازل جریان تحریف باشیم، برخی بهصورت منظم در پازل هستند و برخی هم ناخواسته در پازل کار میکنند باید سعی کنیم در این پازل نباشیم و دیگران را بر حذر داریم که وارد نشوند. ضمن اینکه نرخ مهاجرت به کشور منفی است درعینحال گنجینه ژنتیکی نخبه ما در حال خروج از کشور هستند.
بخشیپور بیان میکند: یکی از اثرات ناامیدی مهاجرت است، این موضوع به تاریخ کشورهای درحالتوسعه که در آن نرخ مهاجرت نخبگان همواره بالا است برمیگردد، نرخ مهاجرت در ایران نسبت به سایر کشورهای درحالتوسعه کمتر است، این مسئله ریشه تاریخی دارد و از نظامهای گذشته به جمهوری اسلامی به ارث رسیده است.
وی تأکید میکند: باید کارهایی انجام دهیم تا جلوی این فضا را بگیریم، در این حوزه نیز مسئله عدالت مهم است و اگر بستر اولیه برای نخبگان فراهم شود اغلب آنها در کشور میمانند، اگر در حوزههای مختلف اجازه دهیم فرد رشد کند در کشور میماند، اگر بداند همه یکسان از جمهوری اسلامی سهم دارند و بتواند مسکن و آموزش و سلامت را تأمین کند در کشور میماند.
این دانشجو اظهار میکند: برای امیدآفرینی افرادی که داخل دانشگاه هستند باید با جامعه آشتی کنند و به کف جامعه بروند، برخی اوقات در دانشگاهها جزیرهای عمل میکنیم و از واقعیت جامعه خبر نداریم، از طرفی مسئولین دولتی، امنیتی و قضایی باید دوطرفه با دانشگاهیان آشتی کنند و اجازه دهند دانشجویان نظرات خود را آزادانه مطرح کنند.
وی خاطرنشان میکند: دانشگاه در حل مسائل جامعه نمره قابل قبولی ندارد، نظام آموزش عالی ما برای دانشجو استاد و افرادی که وارد سیستم میشوند راهی را برای رشد تعریف میکند که این راه خارج از مشکلات مردم است، دانشجویان به مقالهنویسی ترغیب میشوند اما باید دید چقدر از مقالاتی که مینویسند به مردم مربوط است.
بخشیپور یادآور میشود: فعالیت دانشجویی چقدر رشد دانشجو را تأمین میکند؟ فضایی که دانشگاه تعریف کرده است چقدر جامعه را رها و به مسیر رشد توجه میکند؟ دانشگاه با روندی که در پیشگرفته است گرهای از جامعه را باز و مسائل را حل نمیکند بنابراین نمره آنچنانی نمیگیرد.
امامزاده نیز در این خصوص تأکید میکند: میتوانیم بگوییم بعد از انقلاب رویشها بیشتر از ریزشها هستند، باوجود انتقادات زیادی که وجود دارد همواره دید رهبر مثبت است، اقتصاد در امیدآفرینی اثرگذار است در اقتصاد مقاومتی جوانی باید پرورش داده شود که بتواند با نگاه به درون مشکلات را حل کند؛ اگر نگاه تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه داشته باشیم میتوانیم با فساد مبارزه کنیم.
فاطمه کریمی نیز خاطرنشان میکند: با توجه به تمدن اسلامی مسئله امیدآفرینی اهمیت بسیاری دارد، ما باید قابلیت توجیه کردن و پذیرش ارزشهای بنیادین و مبانی انقلاب را برای جوانان ایجاد کنیم که به سبب آن امید ایجاد شود، امید عنصر اصلی و محرکی است برای اینکه روند سیر و حرکت به تمدن اسلامی تسریع پیدا کند.
مهمترین مؤلفه رشد هر کشوری رهبری مقتدر است
بکشلو: رهبری برای امید آفرینی به مرور گذشته و وضعیت فعلی پرداخته و با این مقایسه امید رنگ گرفته است؛ به همین دلیل میتوان گفت بیانیه در ذات خود امیدآفرین است؛ در این باره چه نظری دارید؟
بخشیپور در این خصوص میگوید: بیانیه که در چهلسالگی انقلاب منتشر شد کارنامه عملی مقام معظم رهبری بهعنوان مؤثرترین فرد در ساختار سازی جمهوری اسلامی و کارنامه عملی جمهوری اسلامی را نشان میدهد، سی سال از انقلاب در اختیار مقام معظم رهبری بوده است و قبل از آن نیز خیلی از اقدامات از طریق ایشان انجامشده است.
وی ادامه میدهد: یکی از مهمترین نکاتی که ما به آن بیتوجه هستیم این است که چه بودیم، چه شدیم و چه افرادی در این چه بودن ما تأثیر گذاشتند؟ اما در بیانیه این دو نگاه وجود دارد، نگاه به گذشته که چه بودیم و یک نگاه به آینده که قرار است چه شویم.
این دانشجو یادآور میشود: وقتی امید را میسنجیم باید بهصورت نسبی نگاه کنیم که چه بودیم و به چه چیزی تبدیل شدیم، جمهوری اسلامی در زمان انقلاب کشوری که وارث قرنها عقبافتادگی و عدم استقلال بوده را تحویل گرفته است اما امروز ما در برخی از حوزهها به رشد صددرصدی رسیدیم برای مثال کشور در حوزه امنیت ملی و نظامی کشور به استقلال کامل رسیده است.
وی خاطرنشان میکند: کمتر کشوری وجود دارد که از یک کشور عقبافتاده تحت استعمار کشورهای دیگر، خودش را رهانده و به یک کشور مستقل صاحب امنیت که در حوزههای مختلف علمی و اقتصادی رشد آنچنانی کرده تبدیل شده است، مهمترین مؤلفه رشد هر کشوری رهبری مقتدر است بنابراین مهمترین نقش تمدنی را رهبر انقلاب دارد و این مسئلهای است که کمتر به آن پرداختشده است.
کریمی نیز در این خصوص بیان میکند: ما به بازخوانی تاریخ نیاز داریم، ابتدای بیانیه به گذشته نگاه شده است اگر به گذشته نگاه کنیم این امر باعث ایجاد انگیزه و امید میشود، درواقع ما ملت را در مقایسه با قبل از انقلاب به مسیری رساندیم که نیاز است به گام دوم آن فکر کنیم، نگاه به گذشته مصداقی برای ایجاد انگیزه است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تخصیص ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت