میرنیوز

مصادره جایگاه زعفران ایرانی

مصادره جایگاه زعفران ایرانی 2021-02-17T13:41:26+03:30

اما متاسفانه در سال‌های اخیر این رقبای ما هستند که تنها با اعمال نقش واسطه‌ای خود عملکرد بهتری در این زمینه داشته‌اند و سودآوری آنان از صادرات زعفران در حال پیشی گرفتن از ماست. در مطالعه‌ای از سوی اتحادیه اروپا که به‌منظور واکاوی مشکلات این صنعت در قاره سبز از بهبود کیفیت آن تا افزایش رقابت‌پذیری این محصول انجام شده است، استراتژی‌هایی ارائه شده که نشان می‌دهد رقیبان ما در حال طراحی استراتژی‌هایی به منظور بهبود فرآیند تجاری‌سازی و فروش این ماده ارزشمند در دنیا هستند.

حتی پیش‌بینی می‌شود تحقق این امر تولید زعفران در سطح کلان را محقق کرده و موجبات دسترسی آسان‌تر تولیدکنندگان و فعالان تجاری زعفران به بازارهای داخلی و خارجی این قاره را فراهم آورد.

اجازه ندهیم ذائقه دنیا نسبت به زعفران ایرانی تغییر کند

آزاد فتحی یکی از صادرکنندگان زعفران در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه قسمت اعظم تولید زعفران در ایران در سه استان خراسان جنوبی، رضوی و شمالی اتفاق می افتد، گفت: در یک بازه زمانی حدود دو ماهه زمانی که زعفران به بار می نشیند و موقع برداشت آن فرا می رسد اشتغال خوبی را برای مردم منطقه از برداشت گل زعفران گرفته تا پاک کردن به همراه دارد.

وی افزود: در واقع در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم که هنگام برداشت زعفران برای برداشت و پاک کردن آن با کمبود کارگر مواجه شده ایم و این مسئله حتی اعضای خانواده ها را نیز درگیر خود می کند.

فتحی به بسته بندی محصول زعفران نیز اشاره کرد و گفت: برای صادرات زعفران در بحث بسته بندی مشکلی وجود ندارد و این کار به خوبی انجام می شود و بسته بندی این محصول نیاز به تکنولوژی خاص نیز ندارد.

وی بیان کرد: اما مشکلی که برای محصول زعفران وجود دارد صادرات این محصول است و در واقع تعدادی از کشورها برای اینکه بتوانند جای محصول خود را در دنیا باز کنند و بازارهای جهانی را از آن خود کنند سیاست های تشویقی در نظر می گیرند اما این مسئله در کشور ما به صورت برعکس عمل می کند.

این صادرکننده محصولات کشاورزی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعدادی از کشورها وارد عرصه تولید و صادرات زعفران شده اند و نباید این اجازه داده شود تا ذائقه دنیا که به زعفران ایرانی عادت کرده تغییر کند و نباید اجازه داده شود که سرنوشت زعفران ایرانی همانند سرنوشت محصولاتی همچون خاویار شود.

وی با بیان اینکه هزینه ارسال زعفران رقم بالایی است، گفت: هزینه حمل هوایی یک کیلوگرم زعفران به کشور کویت هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که این رقم با افزایش وزن افزوده می شود.

فتحی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرات زعفران در کشور در دست حدود ۱۰ نفر است، گفت: اگر بخواهیم صادرات زعفران را انجام دهیم این شرکت ها می گویند باید از اهلیت ما استفاده کنید تا بتوانید امر صادرات را انجام دهید که این یک نقص است.

ز

خراسان شمالی حتی یک بازرگان حرفه ای برای صادرات زعفران ندارد

حبیب الله مظهری مشاور مدیریت صادرات زعفران در کشور در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: مشکلی که در خراسان شمالی در حوزه زعفران وجود دارد موضوع بسته بندی و ... نیست بلکه مهترین معضل در این حوزه نبود انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران است.

وی افزود: ایجاد این گونه انجمن ها باید با تلاش و پیگیری اتاق بازرگانی صورت گیرد و در این حوزه باید اتاق بازرگانی حضور پیدا کند.

مظفری تصریح کرد: از سوی دیگر در خراسان شمالی در حوزه فروش زعفران، بازرگان های حرفه ای وجود ندارد این آسیب بزرگی برای این محصول باارزش است.

وی خاطرنشان کرد: نداشتن حتی یک بازرگان حرفه ای در حوزه صادرات زعفران یکی از ضعف های این استان است.

مظفری تاکیدکرد: به طور حتم زعفران به عنوان یک کالای استراتژیک مثل سیب و انگور در خراسان شمالی انتخاب شود.

وی گفـت: از سوی دیگر باید تشکل های خصوصی در ارتباط با این محصول در استان شکل گیرد و صادرات زعفران تعاونی صورت گیرد که در این صورت منافع به کل بازمی گردد.

ز

پنج کشور موی دماغ زعفران ایران شده اند

مشاور مدیریت صادرات زعفران در کشور با اشاره به مشکلات زعفران در سطح ملی افزود: در سطح ملی، زعفران ایران در بحث بسته بندی با مشکل مواجه نیست و مشکلی که وجود دارد امر فرآوری این محصول است.

وی با بیان اینکه  ۹۵ درصد از زعفران دنیا را ایران تامین می کند، ادامه داد: حدود ۳۰۰ تن زعفران از ایران به بازارهای خارجی ارسال می شود که فقط سه میلیون دلار از گردش مالی آن به ایران بازمی گردد و هشت میلیارد دیگر به خاطر وجود مشکلاتی همچون تحریم، فرآوری و ... به ایران برگشته نمی شود.

مظفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنج کشور اسپانیا، امارات، افغانستان، چین، هنگ کنگ به صورت فعال وارد عرصه زعفران شده اند که کشورهای چین و افغانستان در بحث تولید موی دماغ زعفران ایران شده و کشورهای اسپانیا، امارات و هنگ کنگ در رابطه با بحث فروش و بازاریابی موی دماغ هستند.

به گفته مظفری برندینگ و تحریم ها از دیگر مشکلاتی است که این محصول با آن دست و پنجه نرم می کند.

صادرات ۹۰ درصد زعفران ایران توسط ۱۰ نفر

وی در ادامه بیان کرد: از ایران ۳۰۰ تن زعفران صادر می شود که ۹۰ درصد از این مقدار توسط ۱۰ نفر صادر می شوند و ۱۰ باقی مانده زعفران توسط هزاران نفر به خارج کشور ارسال می شود.

مشاور مدیریت صادرات زعفران در کشور گفت: از آنجاییکه ورود به عرصه صادرات زعفران امری هزینه بر است ۱۰ نفر مذکور در این بابت خوب هزینه می کنند و می توانند امر صادرات را انجام دهند و این طور نیست که آن ها اجازه ندهند هیچ کس دیگری وارد عرصه شوند اما تعداد خیلی زیادی دیگری که امر ۱۰ درصد صادرات زعفران را به دوش می کشند یا هزینه ای که می کنند بسیار اندک است و یا اینکه کار را به خوبی بلد نیستند.

وی با اشاره به اینکه هزینه های انجام شده باید در حوزه تحقیقات بازار، تحلیل بازار، بازارسازی و بازاریابی صورت گیرد، افزود: به عنوان مثال در حوزه بازاریابی و بازار سازی باید تبلیغات گسترده صورت گیرد، حضور فعال در نمایشگاه ها وجود داشته باشد و در ارتباط با تحقیقات بازار نیز اموری مانند انجام سفرهای مختلف به سایر کشورها صورت گیرد.

وی ادامه داد: در کشور زعفران ارگانیک نداریم اگر خراسان شمالی با همکاری انجمن ارگانیک کشور به سوی تولید زعفران ارگانیک و کسب گواهی نامه های لازم پیش رود می تواند زعفران خود را به چند برابر قیمت واقعی خود به فروش برساند.

ر

تولید زعفران ارگانیک و منطبق بر ذائقه بازار هدف از راه های حفظ بازار

تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: میزان تولید زعفران در کشور حدود ۴۰۰ تن است و از آنجاییکه این محصول بیشتر جنبه گیاهی دارد در داخل کشور مصرف زیادی نداشته و قسمت اعظم آن صادر می شود.

وی تاکیدکرد: نکته ای که برای صادرات زعفران خیلی مهم است، کیفیت آن می باشد که باید کیفیت این محصول را حفظ و افزایش داد و از سوی دیگر باید به سوی اخذ گواهی نامه های ارگانیک پیش برویم .

تشکری خاطرنشان کرد: برای ادامه صادرات این محصول در سایر کشورها باید متناسب با استانداردهای کشورهای هدف پیش برویم. در حقیقت اتحادیه اروپا برای زعفران استانداردهای سخت گیرانه ای گذاشته است که بخشی از آن اهداف سیاسی دارد و بخشی نیز به دلیل خواص دارویی این محصول است و از آنجاییکه قرار بر این است که زعفران صادر شود باید طبق سلیقه و ذائقه آن ها پیش برویم.

وی افزود: از زمانیکه زعفران برداشت می شود تا زمانیکه پاک، خشک و بسته بندی می شود باید طبق استانداردها پیش رفت تا کیفیت حفظ شود.

این مقام مسئول در ارتباط با خرده فروشی زعفران بیان کرد: خرده فروشی موجب می شود تا قیمت از دست ما خارج شود و در واقع ما باید مرجع قیمت گذاری در دنیا باشیم چراکه شاید خرده فروشی موجب کاهش قیمت این محصول نیز شود.

وی تاکیدکرد: نکته مهمی که در خراسان شمالی باید مورد توجه تجار صورت گیرد آن است که تجار به یکدیگر نزدیک شوند تشکل هایی را تشکیل داده و در قالب آن تشکل و انجمن فعالیت خود را انجام دهند.

تشکری توضیح داد: در قالب این تشکل ها می توان کشت قراردادی زعفران را انجام داد و سپس محصول را باکیفیت مشخص از کشاورز تحویل گرفت.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

سهم بانوان در مدیریت شهرستان کنگان افزایش یابد

سهم بانوان در مدیریت شهرستان کنگان افزایش یابد
2025-02-18T00:36:21+03:30
بوشهر- فرماندار کنگان با تأکید بر ضرورت حضور پررنگ‌تر بانوان در عرصه‌های مدیریتی گفت: باید زمینه افزایش سهم بانوان در مدیریت شهرستان فراهم شود.

حضرت امام، زن را عنصری موثر و اثرگذار در جامعه می‌دانست

حضرت امام، زن را عنصری موثر و اثرگذار در جامعه می‌دانست
2025-02-18T00:36:20+03:30
قم- رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: حضرت امام راحل زن را عنصری موثر و اثرگذار در جامعه می‌دانست که ضرورت دارد این نگاه در میان حوزویان و دانشگاهیان مورد ب...

۳۰۰ مقاله به همایش ملی علوم دارویی در تحقق جوانی جمعیت ارسال شد

۳۰۰ مقاله به همایش ملی علوم دارویی در تحقق جوانی جمعیت ارسال شد
2025-02-17T23:43:00+03:30
دامغان- دبیر اولین همایش ملی نقش علوم دارویی و سبک زندگی در تحقق جوانی جمعیت گفت: ۳۰۰ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی به دبیرخانه این همایش واصل شد.

بانوان طلبه با تمام قوت به جدال جنگ نرم دشمن بروند

بانوان طلبه با تمام قوت به جدال جنگ نرم دشمن بروند
2025-02-17T22:36:18+03:30
نمین - مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل گفت: دشمن با القای باورهای غلط سعی در تأثیرگذاری بر اعتقادات مردم دارد که مقابله با جنگ نرم دشمن بر عهده خواهران ...

شناسایی متهم به کلاهبرداری در البرز

شناسایی متهم به کلاهبرداری در البرز
2025-02-17T22:36:18+03:30
کرج - ‏فرمانده انتظامی شهرستان کرج از انتشار تصویر فرد کلاهبردار به دستور ‏دادیار شعبه چهارم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ فجر کرج خبر داد.

مدارس لواسان و شمیرانات سه شنبه تعطیل نیست

مدارس لواسان و شمیرانات سه شنبه تعطیل نیست
2025-02-17T20:23:00+03:30
شمیرانات - مسئول ستاد مدیریت بحران شمیرانات گفت: مدارس لواسان و شمیرانات سه شنبه تعطیل نیست.

تهران سه‌شنبه صبح یخبندان است

تهران سه‌شنبه صبح یخبندان است
2025-02-17T20:09:44+03:30
تهران- مدیرکل هواشناسی استان تهران از وقوع وزش باد شدید و گاهی خیلی شدید در این استان خبر داد و گفت: سه‌شنبه صبح تهران یخبندان است.

سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خراسان رضوی

سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خراسان رضوی
2025-02-17T19:56:32+03:30
مشهد- شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور فردا سه‌شنبه ۳۰ بهمن به مشهد سفر می‌کند.

فعالیت عادی مدارس استان قزوین در روز سه شنبه

فعالیت عادی مدارس استان قزوین در روز سه شنبه
2025-02-17T19:16:22+03:30
قزوین- مدارس استان قزوین در روز سه شنبه به صورت عادی و حضوری فعالیت خواهند کرد.

۶۸ هزار مازندرانی در پویش «هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند

۶۸ هزار مازندرانی در پویش «هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
2025-02-17T19:03:00+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به کسب رتبه اول استان در کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز گفت: ۶۸ هزار نفر در پویش هزاران مترمکعب عشق شرکت کردند.

تاج مطرح کرد؛ البرز قطب جدید فوتبال ساحلی کشور

تاج مطرح کرد؛ البرز قطب جدید فوتبال ساحلی کشور
2025-02-17T19:03:00+03:30
کرج - رئیس فدراسیون فوتبال گفت: استان البرز به زودی به قطب جدید فوتبال ساحلی تبدیل خواهد شد و پیشرفت‌های قابل توجهی در میزبانی مسابقات ملی و بین‌المللی خواهد...

فردا صبح تهران یخبندان است

فردا صبح تهران یخبندان است
2025-02-17T18:49:56+03:30
تهران- مدیرکل هواشناسی استان تهران از وقوع وزش باد شدید و گاهی خیلی شدید در این استان خبر داد و گفت: فردا صبح تهران یخبندان است.

۶۸ هزار مازندرانی در پویش « هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند

۶۸ هزار مازندرانی در پویش « هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
2025-02-17T18:49:55+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به کسب رتبه اول استان در کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز گفت: ۶۸ هزار نفر در پویش هزاران مترمکعب عشق شرکت کردند.

حمله سگ های بلاصاحب به دختر ۹ ساله در دماوند

حمله سگ های بلاصاحب به دختر ۹ ساله در دماوند
2025-02-17T18:09:41+03:30
دماوند- یک دختر نه ساله در دماوند مورد حمله سگ های بلاصاحب قرار گرفت که طی آن، کودک مجروح و به بیمارستان منتقل شد.

ریزش سنگ در جاده کرج ـ چالوس یک کشته برجا گذاشت

ریزش سنگ در جاده کرج ـ چالوس یک کشته برجا گذاشت
2025-02-17T17:56:24+03:30
کرج - رئیس پلیس راه البرز گفت: بر اثر ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس، راننده یک خودرو سواری در دم فوت کرد.

نظارت ها بر انبارهای برنج تشدید می شود

نظارت ها بر انبارهای برنج تشدید می شود
2025-02-17T17:29:42+03:30
رشت - رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تشدید نظارت ها بر عرضه برنج و برخورد جدی با محتکران و دلالان این حوزه خبر داد.

مدیریت کشور باید متناسب با رهنمودهای رهبری باشد

مدیریت کشور باید متناسب با رهنمودهای رهبری باشد
2025-02-17T16:49:39+03:30
مشهد- نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: مدیریت کشور باید متناسب با رهنمودهای رهبری باشد که این موضوع باید در نمازهای جمعه مورد تاکید قرار بگیرد.

ضرورت ورود به موضوع سرقت در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی تبریز

ضرورت ورود به موضوع سرقت در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی تبریز
2025-02-17T16:09:42+03:30
تبریز- سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی برضرورت ورود به موضوع سرقت در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی تبریز تاکید کرد.

نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی پاچیان قم به بهره‌برداری سید

نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی پاچیان قم به بهره‌برداری سید
2025-02-17T15:56:23+03:30
قم- نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی ۲۰ نفر از اهالی روستای پاچیان شهرستان جعفریه استان قم با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات در روستای پاچیان به بهره‌برداری رسید.

امسال ۳۹ میلیون و ۴۲۲ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی در مرکزی انجام شد

امسال ۳۹ میلیون و ۴۲۲ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی در مرکزی انجام شد
2025-02-17T15:29:41+03:30
اراک- مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان مرکزی گفت: امسال ۳۹ میلیون و ۴۲۲ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی در این استان انجام شد.

جشن ازدواج ۳۰ زوج در ساری برگزار شد

جشن ازدواج ۳۰ زوج در ساری برگزار شد
2025-02-17T15:16:23+03:30
ساری - همزمان با هفته جوان با همکاری باشگاه رسانه ورزش مازندران جشن ازدواج ۳۰ زوج در ساری برگزار شد.

سخنگوی دولت وارد سکوی پارس جنوبی شد

سخنگوی دولت وارد سکوی پارس جنوبی شد
2025-02-17T15:16:22+03:30
بوشهر سخنگوی دولت در سفر خود به عسلویه وارد سکوی SPQ1 پارس جنوبی شد.

اولین سکونت گاه عشایری کشور در شهر بابک برق دار شد

اولین سکونت گاه عشایری کشور در شهر بابک برق دار شد
2025-02-17T14:23:02+03:30
کرمان- به اولین سکونتگاه عشایری کشور در جاده روستای جهانی میمند شهرستان شهر بابک برق رسانی شد.

پیکر مادر شهیدان رنجبر در آستانه اشرفیه تشییع شد

پیکر مادر شهیدان رنجبر در آستانه اشرفیه تشییع شد
2025-02-17T14:09:58+03:30
آستانه اشرفیه - مادر شهیدان «اسماعیل و قربانعلی رنجبر» از شهدای آستانه اشرفیه، پس از تشییع در حرم مطهر آقا سید جلال الدین اشرف در گلزار شهدا خاکسپاری شد.

۱۰ روستای هرمزگان برق‌رسانی شد

۱۰ روستای هرمزگان برق‌رسانی شد
2025-02-17T14:09:58+03:30
بندرعباس - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان از برق رسانی به ۱۰ روستای فاقد برق در هرمزگان خبر داد.

قاچاقچیان روغن خوراکی در سیرجان نقره داغ شدند

قاچاقچیان روغن خوراکی در سیرجان نقره داغ شدند
2025-02-17T13:56:23+03:30
کرمان-سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی کرمان از محکومیت ۱۴ هزار میلیارد ریالی قاچاقچیان روغن خوراکی در سیرجان خبر داد.

تنش در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم و خروج دو عضو

تنش در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم و خروج دو عضو
2025-02-17T13:43:05+03:30
قم- یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم در محل ساختمان شورای اسلامی این شهر برگزار شد که حواشی به دنبال داشت.

بالگرد هلال‌احمر برای امدادرسانی به روستاهای الیگودرز به پرواز درآمد

بالگرد هلال‌احمر برای امدادرسانی به روستاهای الیگودرز به پرواز درآمد
2025-02-17T13:29:41+03:30
خرم‌آباد - مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان، گفت: بالگرد هلال‌احمر برای امدادرسانی به روستاهای در محاصره برف در شهرستان الیگودرز به پرواز درآمد.

یزد پنجشنبه این هفته تعطیل نیست

یزد پنجشنبه این هفته تعطیل نیست
2025-02-17T13:16:24+03:30
یزد - معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد اعلام کرد: پنجشنبه این هفته یزد تعطیل نیست.

ذخیره ۶۰ میلیون مترمکعبی آب در آب بندان‌های ساری

ذخیره ۶۰ میلیون مترمکعبی آب در آب بندان‌های ساری
2025-02-17T13:03:06+03:30
ساری- فرماندار ساری حجم ذخیره آب در آببندان های شهرستان را ۶۰ میلیون مترمکعب معادل ۶۴ درصد ظرفیت آن اعلام کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)