میرنیوز
طرح شهید احمدی روشن اوایل سال ۹۶ بهصورت آزمایشی اجرا شد و در پایان همان سال دوره دوم این طرح با حضور ۱۴ گروه آغاز بهکار کرد و اکنون در سال ۹۹ پنجمین دوره این طرح در حال برگزاری است و استان قزوین برای اولین بار در این طرح حضور پیدا کرده است.
علی رجبپور، رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین در خصوص طرح شهید احمدیروشن به ایسنا میگوید: پنجمین دوره طرح شهید احمدی روشن بهصورت سراسری و با فعالیت ۲۷۴ هسته در حال برگزاری است و استان قزوین برای اولین بار با حضور سه هسته در این طرح شرکت دارد که در تلاش هستیم در سالهای آینده این هستهها افزایش پیدا کنند.
وی در خصوص شروط حضور در این طرح بیان میکند: امسال هر دانشجویی که در مقطع کارشناسی معدل بالای ۱۷ و در کارشناسی ارشد معدل بالای ۱۸ را داشت میتوانست از طرح احمدی روشن استفاده کند البته تنها معدل ملاک نبوده و نیست و امتیازات دیگر در حوزههای فرهنگی و پژوهشی نیز ملاک قرار میگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین تشریح میکند: فراخوان پنجمین دوره طرح شهیداحمدی روشن اردیبهشت ماه اعلام شد و از استان قزوین تعداد کمی از اساتید در آن شرکت کردند و البته اساتید صنعتی نیز میتوانستند در این طرح شرکت کنند؛ حدود ۶ طرح اولیه از استان قزوین به پنجمین دوره طرح شهید احمدی روشن ارسال شد که در نهایت سه طرح پذیرش شدند؛ گروهها از آبان مشغول به فعالیت شدند، زمان این پروژهها ۹ ماه است و انتظار میرود در تابستان ۱۴۰۰ به نتیجه برسند.
وی عنوان میکند: موضوعات این سه پروژه شامل طراحی شیرهای برقی، افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی بهویژه انگور و کاهش آلودگیهای صوتی در صنعت است که تیمها با حضور از دانشگاههای مختلف استان در این سه طرح مشغول به فعالیت هستند.
رجبپور در خصوص اهداف این بنیاد در سال ۱۴۰۰ بیان میکند: برای سال آینده افزایش تعداد پروژهها را هدفگذاری کردیم و مسائل تعریف شده باید دارای بازار و مشتری باشند، گروهها علاوه بر حل مشکل صنعت باید بتوانند ایده خود را در قالب شرکتهای نوپا ادامه دهند.
پالایش طرحها در سال ۱۴۰۰
وی بر رفع نیاز صنایع در این طرح تأکید و خاطرنشان میکند: باید طرحی را مصوب کنیم که بازار داشته باشد بنابراین در سال آینده طرحها پالایش خواهند شد؛ همچنین میزان واردات بررسی میشود تا نقاط ضعف را شناسایی و نسبت به تولید محصول اقدام کنیم.
رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین متذکر میشود: هدف از اجرای طرح این است که دانشجویان در کنار اساتید با حل مسئله کاربردی توانمندیهای خود را در همه ابعاد علمی، آشنایی با صنعت، مدیریتی و همکاریهای گروهی تقویت کنند و تحت نظر یک استاد به حل مسئله بپردازند.
طرح ساخت شیر کنترل جهت هیدرولیک برقی
علی فضلی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) که مدیریت یکی از پروژههای طرح احمدیروشن را بر عهده دارد، در خصوص طرح خود میگوید: طرح ساخت شیر کنترل جهت هیدرولیک برقی را در تابستان ۹۹ به بنیاد نخبگان استان ارائه دادیم و پس از پذیرش از ابتدای آذرماه وارد مرحله مطالعاتی شدیم و اکنون در حال تهیه نمونه اولیه محصول هستیم که امیدواریم نمونه اولیه تیر ۱۴۰۰ ارائه شود.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: تیم ما ۹ نفره است که دانشجویان مکانیک، برق، مواد و مهندسی صنایع عضو آن هستند.
استفاده از پوششهای جدید برای نگهداری انگور
عباسعلی جنتیزاده، عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم باغبانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) نیز در خصوص طرحش عنوان میکند: طرح ما در خصوص استفاده از پوششهای جدید برای نگهداری انگور است و البته این موضوع در خصوص تمامی محصولات کشاورزی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه انگوری که با گوگرد نگهداری میشود مضرات زیادی به همراه دارد، ادامه میدهد: انگور محصول صادراتی است و کشورهای هدف، استانداردهای سلامتی خود را ارتقا دادهاند و قطعاً این روند مشکلساز خواهد بود؛ در حال نیز بسیاری از کشورها حاضر نیستند که انگور دارای گوگرد را پذیرش کنند بنابراین ضرورت دارد روش جدیدی برای محصولات کشاورزی داشته باشیم.
جنتیزاده متذکر میشود: تجربیات موفقی در خصوص برخی از محصولات مانند زرآلو و هلو وجود دارد که امیدواریم در مورد محصول انگور نیز موفق باشیم.
اساتید برای حل مشکلات ورود پیدا کنند
علیرضا کشاورز قاسمی، عضو کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی قزوین با بیان اینکه بر نحوه کار ایراد وارد است، میگوید: در دنیا اساتید برای حل مشکلات و مسائل ورود پیدا میکنند بنابراین در ابتدا باید تعریف مشخصی از مشکل داشته باشیم تا با ارائه راهحل بتوانیم بخش خصوصی را جذب کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر طرح اقتصادی باشد قطعاً بخش خصوصی طالب و خریدار آن خواهند بود، اضافه میکند: برای مثال ذغالاخته محصول قزوین است و ماندگاری سه هفتهای دارد که روش انجماد کیفیت محصول را کاهش میدهد اگر اساتید دانشگاهی روشی برای نگهداری آن ارائه دهند قطعاً بخش خصوصی از آن استقبال خواهد کرد.
کشاورز قاسمی اظهار میکند: هیچگاه صنعتگر قیمت تمام شده محصول را بالا نمیبرد مگر اینکه مجبور باشد بنابراین پروژههای مطرح شده در طرح شهید احمدی روشن باید جنبه کاربردی داشته باشند و علاوه بر آن تجاریسازی نیز مدنظر قرار گیرد.
وی متذکر میشود: به واسطه اینکه ۹ سال عضو شورای مرکز رشد بودم به راحتی میتوانم نقاط صعف و قوت را احصا کنم. ایده به تنهایی نقش بسیار کوچکی از فرآیند تجاریسازی دارد بنابراین باید در طراحی حلقههایی ایجاد شود و اگر یکی از آنها به خوبی عمل نکند محصول به نتیجه نخواهد رسید.
زمان تولید و ورود به بازار بسیار تعیینکننده است
عضو کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی قزوین بیان میکند: هر کس فکر میکند ایدهاش منحصر به فرد است در صورتی که امروزه زمان تولید و ورود به بازار بسیار تعیینکننده است. اگر ایدهای دارید و میتوانید سریع به بازار عرضه کنید چون سرعت عمل در سایه کار تیمی است و دنیا منتظر شما نخواهد ماند.
وی تأکید میکند: فرآیند ایده تا محصول مهم است بنابراین باید تیمسازی شده و در بخشهایی که ضعف وجود دارد برونسپاری انجام شود. ارزش ایده وقتی مشخص است که به محصول تبدیل شود.
ویژگی ایده...
کشاورز قاسمی در خصوص ایده میگوید: هنگام انتخاب ایده باید حجم بازار را سنجید و علاوه بر آن مطالعات اقتصادی و واردات بررسی شود چون واردات ارزبری دارد و اگر محصولی داخلی تولید کنید که جایگزین کالای وارداتی باشد قطعاً بازار خواهد داشت.
وی عنوان میکند: گاهی شاید محصول پرمصرفی را برای تولید انتخاب میکنید ولی ممکن است بهدلیل رقبای زیاد توان رقابت نداشته باشید به همین جهت درتولید یک محصول باید تمام جوانب سنجیده شود؛ اغلب شرکتهای تولیدی که محصولات میان فرآیندی را برای شرکتهای دیگر تولید میکنند بازار خوبی دارند.
و اما مشکلات...
عضو کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی قزوین با بیان اینکه حجاب علم، کار تیمی و استفاده از وقت و زمان مهمترین مشکلات تیمهای دارای ایده است، ادامه میدهد: متأسفانه اغلب صاحبان ایده خود را ملزم به تولید محصول میکنند، بنده توصیه میکنم اگر مشتری خریدار دانش شماست مقاومت نکنید و واحد تحقیق و توسعه آن واحد تولیدی شوید.
وی با تأکید بر اینکه وجود اسپانسر برای تبدیل یک ایده به محصول ضرورت دارد، تصریح میکند: بهدلیل بیدقتی خیلی ایدههای نوآورانه خروجی موفقی نداشتند بنابراین شرکتهایی موفق بودند که از بازار وارد چرخه دانش شدند مثلاً ماشین یا محصولی از خارج وارد کرده و سپس خودشان برای تولید آن اقدام کردند.
عدم استقبال از شرکتهای دانشبنیان به علت سود در واردات
عضو کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی قزوین درپایان سخنانش متذکر میشود: شرکت شهرکها از صنایع برای نیازشان استعلام تهیه کرده است، همچنین برای یافتن مسئله و مشکل باید آمار قاچاق و گمرک را داشته باشید و کلیه اقلام وارداتی و بزرگ را احصا و مطالعه کنید، البته برخی از افراد انگیزهای برای استقبال از شرکتهای دانشبنیان ندارند چون سودشان در واردات است.
رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین در پایان عنوان میکند: بنیاد نخبگان طرحهایی همچون شهید بابایی را اجرایی میکند که بهصورت کشوری با عنوان طرح رهنشان در حال برگزاری است و دانشجویانی از استان در این طرح شرکت دارند اما تیمی از استان قزوین در این طرح حاضر نیست.
وی میگوید: تسهیلاتی که بنیاد نخبگان به دانشجویان و اعضای هیئت علمی ارائه میکند در قالب تسهیلات نظام وظیفه، دوران دانشجویی و طلبگی، دانش آموختگی و جذب آنان در نهادهای فناورانه است.
رجبپور یادآور میشود: از تمامی افرادی که احساس میکنند میتوانند مخاطب بنیاد نخبگان باشند میخواهم در سامانه سینا به آدرس https://sina.bmn.ir/ مراجعه کرده و ثبتنام کنند تا در صورتی که امتیازات لازم را داشته باشند مشمول تسهیلات بنیاد نخبگان شوند و در طرحهای و برنامههای بنیاد نخبگان شرکت کنند.
به گزارش ایسنا، تجربه فعالیت بینرشتهای در هستههای نخبگانی، همکاری در مراحل اجرای پروژهای واقعی، استفاده از راهنماییهای استاد طرح، همافزایی بین «دانشجو و استاد» و بین «صنعت و دانشگاه»، کسب مهارتهای اجتماعی، افزایش خودباوری، مسئولیتپذیری و تحرک اجتماعی، ایجاد انگیزه برای ادامۀ کار، شروع کارهای مشابه یا راهاندازی و رونق بخشیدن به کسب و کاری مفید و افزایش اعتماد دستگاههای اجرایی، مراکز علمی و بخش خصوصی به برگزیدگان از مزایای طرح شهید احمدی روشن است.
امید میرود با اجرای طراحهای مختلفی همچون شهید احمدی روشن پیوند صنعت و دانشگاه اتفاق بیفتد تا بدینطریق شاهد رشد و شکوفایی در صنعت و رفع نیازهای این بخش مهم و اقتصادی باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان