میرنیوز
زهره بالاگبری در گفت و گو با ایسنا، با ابراز نگرانی از اینکه آموزش فرهنگ استفاده از فضای مجازی برای دانش آموزان جدی گرفته نمی شود، گفت: در شرایطی که استفاده از فضای مجازی به بحث آموزش هم کشیده شده، لازم است خانوادهها نسبت به آموزش نحوه استفاده فرزندانشان از فضای مجازی حساس شوند. البته نهادهایی مثل آموزش و پرورش هم باید درسها و موضوعاتی را در خصوص آموزش فرهنگ استفاده از فضای مجازی و آسیبهای آن برای دانشآموزان در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه گسترش استفاده از فضای مجازی در اوضاع و احوال کرونایی میزان آسیبپذیری دانشآموزان را بیشتر کرده، گفت: در گذشته خانوادهها همین که فرزندشان از خانه خارج نمیشد، خیالشان راحت بود که در امان است، اما امروزه فضای مجازی در کنار مزایایی که برای آموزش آنها دارد، در صورت غفلت آسیبهای جبران ناپذیری را هم میتواند برای دانشآموزان داشته باشد، لذا باید سطح مراقبت خانوادهها برای مصونیت دانش آموزان از آسیب های فضای مجازی بیشتر شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با تاکید بر اینکه خانوادهها باید از راه غیرمستقیم و با نرمی و مهربانی قوانین را بگونه ای آموزش دهند که هم استقلال مورد نیاز را به دانش آموزان به ویژه نوجوانان بدهند و هم نسبت به خطوط قرمز و قوانین قاطع باشند، اضافه کرد: دانش آموزانی که تکنیکها و شیوه استفاده از فضای مجازی را حتی بیشتر از والدین خود می دانند نیاز به آموزش و نظارت دارند، چون اگر آموزش نبینند و آگاه نشوند، نخواهند توانست در برابر آسیبهای فضای مجازی از خود مراقبت کنند.
بالاگبری با اشاره به اهمیت محدود کردن دسترسی دانش آموزان به محتواهای نامناسب از سوی خانوادهها، تصریح کرد: در شرایط کنونی که دانشآموزان به بهانه درس و آموزش بیشتر در فضای مجازی فعالیت میکنند، لازم است خانواده ها دقت کنند که تنها برنامههای تایید شده آموزشی در تلفنهای همراه و تبلتهای مورد استفاده دانش آموزان نصب باشد.
این مدرس دانشگاه یادآدوری کرد: پیام رسانهای خارجی امنیت لازم را ندارند، لذا توصیه می شود خانواده ها از نصب این نوع پیام رسان ها در تلفن همراه در دسترس دانش آموزان صرف نظر کنند.
وی همچنین از خانوادهها خواست تا به دانش آموزان اجازه نصب فیلترشکن را ندهند، زیرا سطح دسترسی به محتوای نامناسب و غیراخلاقی برای آنان افزایش مییابد که آسیبهای روانی بسیاری را در پی دارد.
بالاگبری تصریح کرد: خانواده ها باید گاهی به صورت نامحسوس و بدون اینکه دانش آموز متوجه شود، سابقه مرورگر و فعالیت های او در فضای مجازی را کنترل کنند.
وی با بیان اینکه افت تحصیلی، بلوغ زودرس، پرخاشگری، اضطراب و افسردگی از جمله آسیبهای حضور بیش از حد دانش آموزان در فضای مجازی است که این آسیبها میتواند در فرآیند یادگیری و رشد دانشآموزان اختلال ایجاد کند، گفت: جدا از آسیب های روانی فضای مجازی که میتواند مشکلات زیادی را برای دانشآموزان بوجود بیاورد، آگاهی نسبت به جرایم و سوء استفاده افراد سودجو که بیشتر نوجوانان را به دلیل بیتجربگی آنها مورد هدف قرار میدهند نیز برای دانش آموزان لازم است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه