میرنیوز
دکتر علیرضا کمالی ۲۱ بهمن ماه در حاشیه تزریق اولین دوز از واکسن کرونا ویژه کادر درمان در بیمارستان امیرالمومنین اراک در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروز برای اولین بار واکسن روسی کرونا(اسپوتنیک) برای کادر درمان، پزشکان و متخصصین بیهوشی بخش مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی اراک تزریق شد.
وی تصریح کرد: با توجه به مطالعات اخیر انجام شده و نتایج مندرج در مجلات معتبر دنیا از جمله مجله لنست، خوشبختانه این واکسن نتایج مثبت و قابل دفاعی داشته و امیدواریم برای تمامی اقشار جامعه تزریق شود ولی مشخصا افرادی که در برخورد بیشتر با این بیماری قرار دارند در اولویت تزریق قرار دارند.
کمالی با بیان اینکه این واکسن دو مرحله ای است، گفت: یک مرحله به میزان ۱۰۰ دوز امروز تزریق شد و ۲۱ روز دیگر دوز دوم واکسن تزریق می شود که به ترتیب تمام پزشکان، پرسنل کادر درمان و بیماران پرخطر و سپس سایر افراد جامعه واکسن را دریافت می کنند تا سطح ایمنی لازم در سطح جامعه ایجاد شود.
معاون پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص ترس جامعه از تزریق واکسن اظهار کرد: مسلما با توجه به اینکه قبلا در مورد واکسن کرونا و ویروس کووید ۱۹مطالعات و اطلاعات لازم در دنیا وجود نداشت، پس امروز در قبال واکسن هم می تواند ترسی وجود داشته باشد. ویروس کرونا مرگ و میر بالایی داشته است و این ترس طبیعی است، اما با توجه به مطالعات و تستهای انجام شده در سایر کشورها، پزشکان داوطلبانه آماده دریافت واکسن شدند چراکه تزریق واکسن به نفع جامعه و مردم است تا ایمنی ایجاد شده و زنجیره انتقال شکسته شود.
وی در خصوص پژوهشهای انجام شده در حوزه کرونا توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک، بیان کرد: از اسفندماه ۱۳۹۸ و همزمان با شیوع ویروس کرونا، طرح های متعدد پژوهشی و پایاننامه هایی در این زمینه ثبت و بالغ بر ۸۰ طرح تحقیقاتی مصوب شد و کد اخلاق دریافت کرد که از این تعداد نیمی به نتیجه رسید و نتایج آنها نیز به چاپ رسید.
کمالی افزود: طرحهایی که به نتیجه رسیده در زمینههای مختلفی اعم از پیشگیری، تشخیص، شناخت، درمان و علائم بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اراک به انجام رسید، همچنین دو فناوری در زمینه ویروس کرونا نیز تولید شد که شامل کیت تشخیص همزمان ویروس کرونا و آنفلوآنزا بود و در زمینه فناوری واکسن نیز در دانشگاه، اقدامات و تحقیقاتی به انجام رسید. در زمینه پیشگیری و استفاده از داروی پیشگیرانه نیز مطالعاتی توسط پژوهشگران دانشگاه عملیاتی شد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: در این دوران پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک موفق به تهیه شربت گیاهی موکوزیفت با پایه زنیان شدند که با همکاری گروه عفونی و پزشکان طب سنتی دانشگاه به نتیجه رسید و ضمن تجاری سازی به بازار عرضه شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال