میرنیوز
دکتر حسن فرهاد غیبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در هنگام آلودگی هوا بدن ما در معرض سمومی مثل دی اکسید نیتروژن، اوزون، رادیکالهای آزاد و ذرات معلق قرار میگیرد، این مواد در دستگاه تنفس باعث ایجاد التهاب در پوشش داخلی و مخاط میشوند.
وی ادامه داد: دستگاه تنفسی در حد امکان، مانع ورود برخی از این مواد شده و برخی را دفع میکند؛ اما در این میان برخی سموم وارد دستگاه تنفسی شده و علاوه بر اینکه دستگاه تنفسی را دچار مشکل میکند، بلکه کل سیستم بدن را تحت تاثیر قرار داده و منجر به افزایش خطر برخی بیماریها از جمله سرطان میشود.
وی با بیان اینکه یکی از اصلیترین راههای جلوگیری از ورود آلودگی به بدن تغذیه مناسب است، گفت: باید از مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامینها بهرهمند شویم تا ضمن تقویت سیستم ایمنی خطرات احتمالی ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهیم.
فرهاد غیبی با اشاره به اینکه مصرف ویتامینها و مواد غذایی سالم، میزان سموم و التهاب مخاط دستگاه تنفسی را کاهش و دفع آنها افزایش میدهد، اظهار کرد: از جمله ویتامینهای موثر در تقویت سیستم ایمنی، ویتامین D است؛ متاسفانه طبق مطالعات انجام یافته کمبود این نوع ویتامین در جامعه ما بسیار شایع بوده و در تمامی گروهها سنی مشاهده میشود که حتی زمینه سازی برای مصرف آن در برنامه دولت نیز قرار گرفته و در مدارس نیز توزیع میشود.
وی افزود: دریافت منابع ویتامین D در جامعه ما خیلی کم است، به همین دلیل به صورت مکمل باید دریافت شده و یا مصرف مواد غذایی دریایی که حاوی این نوع ویتامین هستند را در اولویت قرار دهیم.
فرهاد غیبی با بیان اینکه همچنین یکی از راههای دریافت ویتامین D از طریق تابش نور آفتاب است، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در فصل زمستان تابش نور کم بوده و برخی افراد از جمله سالمندان و بیماران بیشتر دچار کمبود این ویتامین میشود؛ از این رو باید از طریق مکملها این نوع ویتامین را دریافت کنند تا ضمن تامین نیاز بدن سیستم ایمنی نیز تقویت شود.
وی متذکر شد: در حین آلودگی هوا نباید غذاهای چرب مصرف شود؛ چراکه باعث افزایش کلسترول و تری گلیسرید شده و به قلب فشار وارد میشود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: همچین برای مقابله با خطرات آلودگی هوا، باید مصرف انواع سبزی و میوه را در اولویت قرار دهیم تا از ورود ذرات معلق و رادیکالهای آزاد به بدن جلوگیری شده و آسیب آنها کمتر شود.
وی ادامه داد: ویتامین A در میوهها، سبزیجات و سایر محصولات گیاهی ذخیره میشود؛ از این رو مصرف این مواد غذایی باعث میشود تا اثرات منفی تنفس مواد شیمایی و سمی در بدن خنثی شود.
این متخصص تغذیه همچنین مصرف برخی مینرالها از جمله روی و زینک را ضروری دانست و گفت: روی و زینک را نیز میتوان از طریق حبوبات و گوشت دریافت کرد.
وی توصیه کرد افراد شاغل در برخی مشاغلی که در طول روز در بیرون از خانه بوده و بیشتر در معرض آلایندههای هوا قرار دارند، باید با مصرف مایعات، میوهها و ویتامینها خطرات آلودگی هوا را کاهش دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد