میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حشمتی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه با بیان اینکه استقرار صنایع آجر، واحدهای سنگبری، شهرکهای صنعتی، حمل و نقل و ترافیک و تغییر کاربری زمین شرایط جوی در اصفهان را آزار دهنده کرده است، اظهار داشت: باید توجه داشت که در خصوص تغییر کاربری اراضی در حاشیه زاینده رود فقط در سال جاری بیش از دو هزار پرونده صادر شده است که این امر بسیار نامناسب است.
وی با بیان اینکه ۷۶ شهرک صنعتی مصوب در استان اصفهان داریم، اضافه کرد: این شهرکها حدود ۱۲ هزار هکتار وسعت دارند و این در حالی است که هنوز ۶ شهرک به بهره برداری نرسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه این تعداد شهرک صنعتی با ۱۰ هزار و ۷۷۰ صنعت قرارداد دارند، ادامه داد: از این تعداد بیش از شش هزار مورد به بهره برداری رسیده و بیش از ۱۴۵ هزار نفر در این صنایع مشغول فعالیت هستند.
۷۸ درصد صنایع اصفهان در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان فعالیت دارند
وی با بیان اینکه ۱۶ شهرک صنعتی در استان اصفهان در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان است، ابراز داشت: میتوان گفت در حال حاضر ۷۸ درصد از صنایع استان اصفهان در این محدوده قرار دارند و این صنایع ۱۱۱ هزار شغل را نیز ایجاد کردهاند.
حشمتی با بیان اینکه تنها ۲۲ درصد واحدهای صنعتی خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری هستند، ادامه داد: در این شهرکها ۳۲ هزار نفر مشغول کار هستند و این در حالی است که تمایل به توسعه صنعت در محدود شهرستان اصفهان به دلیل بالا بودن نیروی انسانی بیش از دیگر نقاط است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارش سازمان مدیریت برنامه ریزی سهم اشتغال در کشاورزی ۱۱ درصد، صنعت ۴۱ درصد و مشاغل خانگی و خدماتی ۴۷ درصد است، ابراز داشت: این در حالی است که ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره اسمی سد زاینده رود به بخش کشاورزی با ۱۱ درصد اشتغال اختصاص یافته است.
وجود یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار کانون فرسایش بادی در اصفهان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۳۸۱ میزان کانونهای فرسایش بادی استان یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار بوده و امروز این کانونها به یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار رسیده است، اضافه کرد: نه تنها نتوانستیم کانونهای بحرانی را مدیریت کنیم بلکه باعث افزایش آن نیز شدهایم.
وی تاکید کرد: اراضی کانون فرسایش بادی استان دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است که این کانونها باعث تخریب و ضرر انسانی میشود.
حشمتی با بیان اینکه در سال جاری سازمان جنگلها برای ۹۰۰ هزار هکتار نهالکاری هفت میلیارد تومان هزینه کرده است، اضافه کرد: این در حالی است که چنانجه این سازمان در حال حاضر بخواهد برای ۱.۵ میلیون هکتار کانون فرسایش بادی نهالکاری داشته باشد باید حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان هزینه کند.
وی با بیان اینکه ۹۰۰ معدن در کل استان وجود دارد، ادامه داد: توجه به توسعه معادن افزایش داشته است، چنین سیاست و ارزش گذاریهایی در استان میتواند اعداد تغییر کانونهای فرسایش بحران ما بیشتر کند و استان اصفهان در آینده چالشهای بیشتری را داشته باشد.
۵۷۶ پیگیری قضائی در زمینه محیط زیست در اصفهان انجام شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۲۵۴ پایش در سال جاری در استان اصفهان در زمینه محیط زیستی انجام شده است، اضافه کرد: در این بازدیدها دو هزار و ۹۶۵ اخطاریه صادر شده که برای این تعداد در این زمینه یک هزار و ۱۴۰ شکوائیه تنظیم شد.
وی ادامه داد: از این تعداد ۵۷۶ مورد پیگیری قضائی انجام شد که ۲۴۶ رأی صادره داشتیم و ۵۴ واحد پلمب شدند.
حشمتی با بیان اینکه در ۱۰ ماه امسال چهار هزار و ۱۳۵ استعلام در حوزه استعلام و بهره برداری داشتیم، اضافه کرد: از این تعداد سه هزار و ۹۲۰ موافقت و ۲۱۵ مورد مخالفت داشتیم.
وی با اشاره به انجام دو پژوهش در زمینه پسماندهای شهری، روستایی و صنعتی ابراز داشت: در یک پژوهش برای پسماندهای صنعتی با همکاری مدیریت پسماند شهرداری و دانشگاه اصفهان پژوهشی را در دستور کار داریم که با اعتبار حدود ۳۵۰ میلیون تومان روند اجرایی را طی میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: طرح جامع مدیریت پسماندهای جامع شهری و روستایی دیگر پژوهش در دستور کار است که با اعتبار پنج هزار و ۹۴۰ میلیون ریال در حال انجام است و تاکنون ۷۸ درصد پیشرفت داشته است
وی با اشاره به تشکیل ۵۴ جلسه مدیریت پسماند در محیط زیست اصفهان ابراز داشت: در این جلسات با جابجایی ۷۴۷ مورد پسماند ویژه و صنعتی موافقت و با جابجایی ۳۸ مورد از این پسماندها مخالفت شده است.
حشمتی با اشاره به فعالیت ۶ کارخانه تولید کمپوست در اصفهان اظهار داشت: در زمینه مدیریت پسماند در استان اصفهان در وضعیت خوبی به سر می بریم.
وجود ۵۵۰ صنعت آلاینده در اصفهان
وی در ادامه به شناسایی ۵۵۰ مورد صنعت آلاینده در اصفهان در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: باید توجه داشت که ما تنها توان نظارت بر ۱۰ درصد از صنایع استان را داریم و امکانات و اعتبارات اجازه فعالیت بیشتر را به ما نمیدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه ۴۹۵ مورد صنعت آلاینده استان اصفهان در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان مستقر است، ادامه داد: از این تعداد ۴۵۲ مورد دارای آلایندههای جوی هستند.
وی همچنین به فعالیت ۶ ایستگاه سنجش آلایندههای جوی در اصفهان اظهار داشت: شهرداری اصفهان نیز در این شهر هشت ایستگاه را راهاندازی کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۶ روز هوای ناسالم برای عموم در استان اصفهان ثبت شده است، اضافه کرد: این آمار در سال گذشته در این بازه زمانی هفت روز بوده است و برودت هوا و توده پرفشار جوی در این زمینه تأثیر بسزایی دارد.
امسال هوای بسیار ناسالم نداشتیم
وی ادامه داد: باید توجه داشت که در سال جاری بر خلاف سال گذشته که دو روز هوای بسیار ناسالم در اصفهان داشتیم، هیچ روز بسیار ناسالمی را نداشتیم.
حشمتی در ادامه به استعلام برای صدور پروانه بهره برداری از معادن استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۵۰ مورد درخواست بررسی شده است که برای ۲۶ مورد مجوز فعالیت صادر و برای صدور مجوز برای ۲۴ معدن مخالفت شد.
وی در خصوص سرشماری حیات وحش استان اصفهان گفت: امسال ۱۸ هزار و ۵۰۰ رأس آهو، ۱۵ هزار و ۱۵۰ رأس قوچ و میش و ۹ هزار و ۴۵۰ مورد کل و بز در استانم شمارش شده است که در گونه کل و بز کاهش داشتیم که علت آن نیز بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در پارک ملی کلاه قاضی بود که این بیماری مدیریت شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه حق آبه تالاب گاوخونی ۱۷۶ میلیون متر مکعب است و در سال جاری تاکنون هیچ آبی برای تالاب رهاسازی نشده است، تصریح کرد: البته زهاب ها و پساب تصفیه خانه جنوب که از شهر ورزنه به تالاب ریخته میشود را داریم اما ا آن را حق آبه نمیدانیم چرا که باید توجه داشت بر اساس قانون پس از شرب اولویت تخصیص با محیط زیست است.
حق آبه تالاب گاوخونی قبل از آغاز فصل کشت کشاورزان جاری شود
وی تصریح کرد: اگر امروز و تا قبل از زمان کشت کشاورزان به صورت سیلابی بخشی از حق آبه تالاب گاوخونی رهاسازی شود به مراتب از حق آبه ای که فقط روی تابلو به تهران ارسال میشود مفیدتر است.
حشمتی در خصوص ارائه گزارش نتایج پژوهش آلایندههای جوی اظهار داشت: باید توجه داشت هر نهادی که این گزارش را ارائه داده است یک سویه بوده و باید سناریوهایی که برای سهم بندی آلایندهها تعریف شده اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه امسال نظارت بر آلایندههای جوی در استان اصفهان به صورت جدی دنبال شده است، ابراز داشت: در این زمینه حتی ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز ورود کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه در سال جاری یکصد میلیادر تومان از اعتبارات ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی سال ۹۸ به صندوق ملی محیط زیست استان اصفهان وارد شده است، اضافه کرد: برای این امر ۶۷ میلیارد تومان درخواست تسهیلات کردیم برای هفت واحد صنعتی اما آنچه به تصویب رسیده است تنها برای تصفیه خانه چرمشهر است در معرفی به بانک که ۱۴ میلیارد تومان تسهیلات برای آنها در نظر گرفته شده است.
صنایع تمایلی برای استفاده از تسهیلات عوارض آلایندگی ندارند
وی با بیان اینکه برای جذب این تسهیلات به صنایع آلاینده تاکنون دو بار فراخوان اعلام شده است، تصریح کرد: در این زمینه نه تنها به خود صنایع بلکه به مدیریت بحران، استاندار اصفهان و صمت نامه زدیم از هر رئیس شهرستان خواهش کردیم صنایع آلاینده را دعوت در یک برنامه توجیهی استفاده از این تسهیلات را یادآور شود.
حشمتی تاکید کرد: علاقهای برای استفاده از این تسهیلات در استان وجود ندارد و البته بخشی برای توسعه قصد استفاده از این تسهیلات کم بهره را دارند که با درخواست آنها مخالفت شده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس با ارائه طرح فوریتی درخواست کردند همین مصوبه که در برنامه بودجه سال ۹۹ دیده شده در سال ۱۴۰۰ ملقی اعلام شود و این عوارض به شهرداریها برگردد، اظهار داشت: این دیدگاه مشکل دردآوری است که باید نمایندگان به آن توجه داشته باشند و به دلیل عدم شناخت مشکلات دست به چنین اقدامی نزنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در خصوص آخرین مطالعات زیست محیطی پروژه انتقال آب بهشت آباد گفت: پروژه بهشت آباد توسط وزارت نیرو پیگیری میشود، آب نیرو گزارش را ارائه میکند در کمیتههای تخصصی سازمان محیط زیست بحثهای کارشناسی در حال انجام است در زمینه زمین شناسی، آ، خاک و فنی مطالعات در دست پیگیری است.
دلایل آلودگی هوای اصفهان
وی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش آلایندههای جوی در اصفهان علی رغم تعطیلی مدارس و دانشگاه انتقاد دارند، اضافه کرد: باید توجه داشت که به دلیل فعالیت صنایع و همچنین چهار راه ترانزیتی بودن کشور در رتبه اول مصرف گازوئیل هستیم و بخشی از آن به جابجایی روزانه ۱۱۱ هزار کارگر شرکتهای صنعتی در اصفهان بر میگردد.
حشمتی فعالیت ریختهگریها، ۳۵۰ کوره آجر پزی، تردد خودروهای فرسوده و.. را عامل دیگر آلاینده بودن هوای شهر اصفهان دانست و اضافه کرد: در سال جاری پنج کارگاه ریخته گری در اصفهان پلمب شده است که البته باید توجه داشت صنایعی که پلمب میشود در دوران بهبود کیفیت هوا بازگشایی میشود.
وی در خصوص استفاده از مازوت در اصفهان نیز ابراز داشت: در سال جاری و از ابتدای پاییز تاکنون حتی یک لیتر مازوت تا این ساعت در اصفهان مصرف نشده است و در سال گذشته تنها ۳۰ ساعت مصف مازوت را در نیروگاه شهید منتظری داشتیم.
منبع : خبرگزاری مهر
لنج صیادی متخلف در آبهای شمال استان بوشهر توقیف شد
«اصغر طهماسبی» به عنوان استاندار گلستان معارفه شد
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونیستی را ببندند
درخواست امام جمعه برای مزایده هرچه سریعتر اموال بدهکار بزرگ پیشوا
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونسیتی را ببندند
وزیر کشور: استان گلستان نماد وفاق در کشور است
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری