میرنیوز
به نقل از نیوز، شیوع ویروس کرونا باعث ایجاد اختلالات اساسی در زندگی روزمره افراد و بهویژه کودکان شده است. بازگشت به مدرسه در زمان خود میتواند استرسزا باشد و با توجه به اینکه، این روزها با شیوع کروناویروس در جامعه مواجه هستیم، مشکلات دانشآموزان بیشتر شده است اما میتوان با گفتگوی آزاد در مورد اینکه چه چیزی باعث نگرانی کودک میشود به او کمک کرد و گفت احساس اضطراب طبیعی است و باید احساس آرامش داشته باشد.
در این روزها کودکان ممکن است عصبی و تمایلی به بازگشت به مدرسه نداشته باشند، بهخصوص اگر ماهها در خانه آموزشدیده باشند. با کوکان صادق باشید و برای مثال، تغییراتی در مدرسه مانند پوشیدن ماسک را برای آنان یادآوری کنید و اینکه اگرچه با دوستان و معلم فاصله فیزیکی دارند، اما میتوانند با روشهای دیگر با آنان ارتباط داشته باشند.
به کودکان در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی توضیح دهید و یادآوری کنید که شستن دست با آب و صابون و یا ضدعفونی کردن دستها و پوشاندن دهان و بینی در زمان سرفه یا عطسه میتواند به جلوگیری از گسترش ویروس کمک کند.
نکات مثبت را به کودکان یادآوری کنید؛ اینکه بازگشت به مدرسه عاملی برای دیدن دوستان و معلمان و یادگیری موارد جدید برای آنان خواهد بود. با کودکان همدردی کنید و بگویید که نسبت به اضطراب آنان درباره این بیماری آگاهی دارید، اما باید برای حفظ سلامت موارد بهداشتی را رعایت کنند.
کودکان ممکن است در زمان بازی یا دویدن علاقهای به استفاده از ماسک نداشته باشند پس باید به کودکان اطمینان دهید که این اقدامات برای حفظ سلامت آنان است.
یکی از بهترین روشها در ایمنی کودکان نسبت به بیماری کووید- ۱۹ و سایر بیماریها تشویق ساده به شستشوی منظم دستهاست. نیازی به صحبت نیست، میتوانید به همراه موسیقی موردعلاقه آواز بخوانید و به کودک این مطلب را یادآوری کنید. به کودکان بگویید که اگرچه میکروبها دیده نمیشوند، اما میتوانند همهجا باشند و اگر کودک بداند که چرا باید دستهای خود را بشوید، احتمالا این کار را ادامه خواهد داد.
همچنین پوشاندن صورت در زمان عطسه و سرفه با آرنج را به او آموزش دهید و از او بخواهید زمانی که تب، سرفه یا مشکل تنفسی دارد به بزرگترها اعلام کند.
به کودکان یادآوری کنید که یادگیری در هر مکانی (خانه و مدرسه) انجام میشود و احتمال تعطیلی مجدد مدارس نیز است.
برای افرادی که دسترسی به اینترنت دارند، استفاده ایمن و نظارتشده از بازیهای آنلاین، برنامههای رسانههای اجتماعی و گفتگوی ویدیویی میتواند فرصت خوبی فراهم کند تا در خانه با دوستان و نزدیکان ارتباط برقرار کنند، یاد بگیرند و بازی کنند.
همچنین میتوانید فرزندان خود را به استفاده از ابزارهای دیجیتالی که باعث تحرک آنها میشود تشویق کنید، مانند فیلمهای ورزشی آنلاین برای کودکان و بازیهای ویدیویی که به حرکت بدنی نیاز دارند. به یاد داشته باشید که باید در تفریحات آنلاین و فعالیتهای آفلاین ازجمله تفریحات خارج از منزل تعادل را حفظ کنید.
مراقبان باید کودکان را در خانه یا مدرسه، درگیر فعالیتهای خلاقانه (بازی و نقاشی) کنند تا از این طریق به آنان بیان و انتقال هرگونه احساس منفی که ممکن است در یک محیط امن تجربه کنند را ابراز، همچنین روش مثبت برای بیان احساساتی مانند خشم، ترس و یا غم و اندوه را پیدا کنند.
ازآنجاکه کودکان اغلب موارد عاطفی خود را از بزرگسالان (والدین و معلمان) زندگی خود فرا میگیرند، مهم است که بزرگسالان نیز احساسات خود را بهخوبی مدیریت و آرامش خود را حفظ کنند، به نگرانیهای کودکان گوش فرا دهند، با مهربانی صحبت کنند و به آنها اطمینان خاطر دهند.
هنگام بازگشت کودکان به مدرسه، علاوه بر بررسی سلامت جسمی و یادگیری کودک، باید علائم استرس و اضطراب را نیز تحت نظر داشته باشید. بیماری کووید- ۱۹ ممکن است بر سلامت روان کودکان تاثیر بگذارد و مهم است که بدانید گاهی باعث مواردی خواهد شد که ممکن است طبیعی و عادی باشد و همدردی و حمایت با او در این مواقع بسیار مهم است.
همچنین در زمان بازگشت کودکان به مدرسه، به علت اطلاعات نادرست درباره بیماری کووید- ۱۹ نگرانیهایی درباره افزایش قلدری در مدارس مشاهده شده است. باید برای کودکان توضیح داد که ویروس با شکل ظاهری افراد و اینکه فرد اهل کجا و به چه زبانی صحبت میکند، هیچ ارتباطی ندارد.
به کودکان یادآوری کنید که در مدرسه باید همه احساس امنیت داشته باشند و قلدری و زورگویی درست نیست و باید مهربانی و حمایت از یکدیگر را گسترش داد.
اگر دانشآموزی در مدرسه حضوری یا آنلاین نگران قلدری دیگران است، مهم است که بداند تنها نیست و همیشه میتواند با بزرگسالان مورد اعتماد صحبت کند.
هرچه در مورد آزار و اذیت با کودکان خود بیشتر صحبت کنید، آنان در صورت مشاهده یا تجربه، راحتتر این موارد را بازگو میکنند. با کودکان خود در ارتباط باشید و از احساس و فعالیت آنان بپرسید، برخی از کودکان ممکن است که احساسات خود را کلامی بازگو نکنند و باید مراقب هرگونه رفتار مضطرب یا پرخاشگرانه آنان باشید.
باید فرزندان خود را در گفتگوهای آزاد و صادقانه درباره نحوه استفاده ایمن از اینترنت آموزش دهید. با فرزندان خود در مورد اینکه با چه کسی و چگونه ارتباط برقرار کنند گفتگوی صادقانه داشته باشید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است