میرنیوز
البته دولت برای کمک به کشاورزان تسهیلاتی پرداخت میکند و کشاورزان برای تأمین نهادههای مورد نیاز خود وام های بانکی را با هزار سختی دریافت میکنند و به امید فروش محصولات خود و بازگرداندن اقساط بانکی فصل زراعی را طی میکنند.
اما امسال کشاورزان با مشکلات جدی در تأمین نهاده و کشت محصولات خود مواجه بودند که از جمله این مشکلات میتوان به افزایش قیمتهای عجیب و غریب نهادههای کشاورزی اشاره کرد.
حال کشاورزی که نمیتواند معوقات بانکی خود را پرداخت کند انتظار یاری از سوی مسئولان بانک را دارد و تنها خواسته اش تمدید وام است که گویا این امر اخیرا در بانک ها انجام نمیشود و بنابر نظر مراجع تقلید این امر باید به صورت تجدید صورت بگیرد.
به گفته کشاورزان در شرایط فعلی، تجدید وام ها نیز نه تنها باری از دوش کشاورز برنمیدارد بلکه کولهباری از خستگی و یأس را بر دوش این قشر زحمتکش میگذارد. در این روزهای کرونایی و ترس از ویروس کرونا، حضور در شعب بانکی، ادارات و سازمان های مختلف برای تهیه مدارک مورد نیاز تجدید وامهای بانکی به کابوسی برای کشاورزان تبدیل شده است.
تجدید وامهای بانکی، آغاز گرفتاری کشاورزان
رئیس خانه کشاورز استان همدان در این باره، با بیان اینکه تجدید وامهای کشاورزان باعث گرفتاری کشاورزان در کارهای اداری شده است، گفت: در تجدید وام کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند که عملاً چندماه زمان میبرد.
ابوالقاسم سوزنچی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله در فصل پاییز کشاورزی که نمیتوانست وام خود را پرداخت کند، با مراجعه به بانک و پرداخت مبلغی وامش تمدید میشد اما امسال وقتی کشاورزان به بانک مراجعه کردند، اعلام شده تمدید نمیشود.
وی با بیان اینکه براساس اعلام نظر مراجع تقلید در تجدید وامها ربح مرکب پیشمیآید و باید تمدید صورت بگیرد، تصریح کرد: متصدی بانک به کشاورزان میگوید که به علت اینکه مراجع تقلید اعلام کردند در تجدید وامهای کشاورزان ربح مرکب انجام میگیرد، باید تجدید صورت بگیرد بهطوریکه همانند تمدید ۲۰ درصد از مبلغ بدهی گرفته میشود و بعد تجدید صورت میگیرد.
نماینده کشاورزان همدان خاطرنشان کرد: بانک در تجدید وامها حداقل ۹ سند از کشاورزان میخواهد یعنی تحت عنوان تجدید کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند به طوریکه اگر شرکتهای حقوقی باشد باید چهار نوع ترازنامه از دفاتر تهیه کرده و به بانک ارائه دهند همچنین گواهیهایی از دارایی و تأمین اجتماعی و ضامن به بانک ببرد و قرارداد جدیدی منعقد شود.
سوزنچی با اشاره به اینکه با تجدید وام کشاورزان عملاً سه ماه باید دوندگی کنند تا مدارک مورد نیاز بانک را تهیه کنند، اظهار کرد: در این روزهای کرونایی که خیلی از ادارات یک سوم کار میکنند، کشاورز نمیتواند در زمان کوتاه مدارک را تهیه کند.
وی ادامه داد: بنده شخصاً برای تجدید وام به بانک کشاورزی مراجعه و به کارشناس بانک کشاورزی اعلام کردم که ۲۰ درصد مبلغ بدهی را پرداخت میکنم تا وامم تجدید شود اما کارشناس بانک گفت نمیتوانیم تجدید کنیم و باید مدارک مورد نیاز مجدداً آورده شود.
اشکالات کشاورز کارت
وی در بخش دیگری به اشکالات کشاورز کارت اشاره کرد و گفت: وزیر کشاورزی برای کمک به کشاورزان و در راستای تأمین نهادهها کارتهای بانکی اختصاص داده است که بر این اساس به ازای هر هکتار دو میلیون تومان به شکل کارت بانکی یک ساله با ۱۲ درصد بهره داده میشود.
رئیس خانه کشاورز استان همدان خاطرنشان کرد: ظاهر قضیه کشاورز کارت بد نیست اما وقتی کشاورزی به بانک مراجعه میکند تا ۱۰ هکتار بیشتر به وی اختصاص داده نمیشود ضمن اینکه پولی به کشاورز داده نمیشود.
سوزنچی با بیان اینکه در کشاورز کارت پولی به کشاورزان داده نمیشود، ادامه داد: کشاورزانی که کارت بانکی دریافت میکنند، باید از فروشگاههای خاصی که بانک اعلام میکند خریداری کنند! جای سوال است که اگر میخواهند به کشاورز کمک کنند چرا ما را به فروشگاههای خاص حواله میدهند؟
وی با اشاره به گلایهمندی کشاورزان از این وضعیت، خاطرنشان کرد: روزانه کشاورزان زیادی به ما مراجعه میکنند و از روند تجدید وامهای خود گلایه مند هستند و متأسفانه امیدی هم به مسئولان استانی نداریم.
۸۰ درصد بدهی کشاورزان تجدید میشود
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان نیز با تأکید بر اینکه هر کشاورزی که به بانک بدهی داشته باشد، با دریافت ۲۰ درصد از کل بدهی وامش را تقسیط میکنیم، گفت: تجدید وامهای کشاورزان منطبق بر نظر علما، عقود و ساز و کارش متفاوت است بهطوریکه بدهکار و متعهد باید قراردادهای جدید را امضاء کنند.
هوشنگ حیدرنژادیان در گفتوگو با ایسنا، درباره طولانی شدن روند تجدید وامهای کشاورزان تأکید کرد: بانک کشاورزی پرونده مادر داشته بهطوریکه یک بار مدارک را از کشاورزان گرفته و در تجدید وامها فقط حضور بدهکار و ضامن کافی است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان ادامه داد: کشاورزان بدهکار به بانک کشاورزی با پرداخت ۲۰ درصد از بدهی میتوانند وام خود را تجدید کنند بهطوریکه برای ۸۰ درصد تسهیلات تجدید صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه دستورالعملهایی مانند بند خ ماده ۳۳ در بازه زمانی خاصی به شکل عام تمدید میشود، اظهار کرد: بند خ ماده ۳۳ در راستای اعمال سیاستهای حمایتی دولت از کشاورزانی که دچار خسارت شدند، از تاریخ ۱/۷/۹۶ تا ۳۱/۶/۹۸ در صورتی که اصل تسهیلات را پرداخت کنند سود و جرائم به حساب دولت منظور میشود اما شرط این تسهیلات این بوده که حتماً در بخش تولید کشاورزی باشد و صندوق توسعه، اشتغال روستایی و املاک تملیکی را شامل نمیشود و اگر کشاورزی بخواهد از این ظرفیت استفاده کند فاقد بدهی غیرجاری قبل و بعد از این بازه زمانی باشد.
کشاورز کارت برای دسترسی سریع کشاورزان به منابع مالی
حیدرنژادیان درباره کشاورز کارت نیز یادآور شد: این اقدام شکل جدید از ارائه خدمت بانک به فعالان کشاورزی است که با توافق وزیر جهادکشاورزی صورت گرفته و هدف نهایی بانک از ارائه این خدمت دسترسی سریع و به موقع کشاورز به منابع مالی در تأمین نهادههاست.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سقف تعیین شده توسط جهادکشاورزی مشخص شده است، گفت: براساس تصمیم جهادکشاورزی سقف هر کشاورز کارت ۱۰ هکتار بوده که به ازای هر هکتار دو میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد که شش درصد کمتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است، پرداخت می شود.
وی با تأکید بر اینکه کشاورز کارت برای جلوگیری از وجود نقدینگی غیرمتعارف است، افزود: هدف کشاورز کارت این است که خرید واقعی صورت بگیرد به همین علت فروشگاههای فروش کود و سم و نهادههای کشاورزی توسط سازمان جهادکشاورزی به بانک معرفی شدند.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان ۳۰۶ فروشگاه نهاده، سم و کود وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۰۹ فروشگاه کارتخوان نصب شده و مابقی نیز در حال نصب است.
صدور ۴۳۵ فقره کشاورز کارت در همدان
حیدرنژادیان با اشاره به اینکه این کارتخوانها اختصاصاً برای کشاورز کارت است، بیان کرد: ضامن گیری در کشاورز کارت به صورت زنجیرهای و مدت زمان بازپرداخت یک ساله است.
وی با بیان اینکه زمانی پول به کشاورز کارت تعلق میگیرد که نهادههای کشاورزی موجود باشد و خریدی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اولاً کشاورز باید اعلام کند که کود و سم مورد نیازش در فروشگاه موجود است، بعد پول به کارت کشاورز واریز میشود و از زمانی که پول به حساب کارت کشاورز واریز میشود، سود تعلق نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۴۳۵ فقره کشاورز کارت به مبلغ ۶۸ میلیارد و ۴۲۸ میلیون ریال در استان همدان صادر شده است، گفت: فرآیند تخصیص کشاورز کارت به کشاورزان از ابتدای آذر آغاز شده و اعتبار لازم وجود دارد اما واقعیت این است که استقبال زیادی از سوی کشاورزان صورت نمیگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سهم بانوان در مدیریت شهرستان کنگان افزایش یابد
حضرت امام، زن را عنصری موثر و اثرگذار در جامعه میدانست
۳۰۰ مقاله به همایش ملی علوم دارویی در تحقق جوانی جمعیت ارسال شد
بانوان طلبه با تمام قوت به جدال جنگ نرم دشمن بروند
شناسایی متهم به کلاهبرداری در البرز
مدارس لواسان و شمیرانات سه شنبه تعطیل نیست
تهران سهشنبه صبح یخبندان است
سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خراسان رضوی
فعالیت عادی مدارس استان قزوین در روز سه شنبه
۶۸ هزار مازندرانی در پویش «هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
تاج مطرح کرد؛ البرز قطب جدید فوتبال ساحلی کشور
فردا صبح تهران یخبندان است
۶۸ هزار مازندرانی در پویش « هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
حمله سگ های بلاصاحب به دختر ۹ ساله در دماوند
ریزش سنگ در جاده کرج ـ چالوس یک کشته برجا گذاشت
نظارت ها بر انبارهای برنج تشدید می شود
مدیریت کشور باید متناسب با رهنمودهای رهبری باشد
ضرورت ورود به موضوع سرقت در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی تبریز
نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی پاچیان قم به بهرهبرداری سید
امسال ۳۹ میلیون و ۴۲۲ هزار دلار سرمایهگذاری خارجی در مرکزی انجام شد
جشن ازدواج ۳۰ زوج در ساری برگزار شد
سخنگوی دولت وارد سکوی پارس جنوبی شد
اولین سکونت گاه عشایری کشور در شهر بابک برق دار شد
پیکر مادر شهیدان رنجبر در آستانه اشرفیه تشییع شد
۱۰ روستای هرمزگان برقرسانی شد
قاچاقچیان روغن خوراکی در سیرجان نقره داغ شدند
تنش در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم و خروج دو عضو
بالگرد هلالاحمر برای امدادرسانی به روستاهای الیگودرز به پرواز درآمد
یزد پنجشنبه این هفته تعطیل نیست
ذخیره ۶۰ میلیون مترمکعبی آب در آب بندانهای ساری