میرنیوز
مهرداد رضاپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه سرانه گفتوگو در میان خانوادههای ایرانی کمتر از ۲۰ دقیقه است، اظهار کرد: حتی این عدد در برخی از استانها به ۱۵ و یا ۱۳ دقیقه رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه خانواده خوب و سالم باید دارای روابط سالم و پایدار میان اعضای خانواده خود باشد، افزود: نبود مهارت گفتوگوی مناسب میتواند ارتباط افراد را کاهش دهد بهعلاوه سعی کنیم هنگامی که با خانواده کنار هم هستیم به دور از مسائلی صحبت کنیم که منجر به تنش شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی درخصوص راههای افزایش تقویت ارتباط و ایجاد محبت تصریح کرد: بهعنوان مثال تلویزیون، گوشی موبایل، روزنامه و ... میتواند در برقراری ارتباط مناسب اختلال ایجاد کرده و در نتیجه به طرف مقابل حس بدی القا شود.
رضاپور با بیان اینکه حتما باید به تغییرات خلقی، رفتاری و ظاهری اعضای خانواده توجه کنیم، یادآور شد: وقتی به تغییرات توجه شود در واقع نشان میدهیم که دیگران چقدر برای ما مهم بوده و در نتیجه تمایل به داشتن ارتباط و گفتوگو با ما پیدا خواهند کرد.
وی زمان وقایع مهم زندگی مانند سالگرد ازدواج، تولد همسر و فرزندان را موقعیتهای مناسبی برای ابراز محبت دانست و اضافه کرد: این زمانها فرصت مناسبی است تا در کنار هم بوده و درخصوص مسائل مختلف صحبت کنیم ذکر خاطرات خوب تداعی احساس مثبت و شکلگیری روابط محبتآمیز را بین اعضا موجب میشود.
این کارشناس ارشد روانشناسی تاکید کرد: باید احساسات خود را به یکدیگر نشان داده و اگر از دست یکی از اعضای خانواده دلخور و یا خوشحال هستیم آن را با وی مطح کرده تا دیگر اعضای خانواده یاد بگیرند، برونریزی کرده و درباره مسائل با هم صحبت کنند.
رضاپور با تاکید بر اینکه حتما در هنگام گفتوگو شنونده فعالی باشیم، اظهار کرد: شنونده خوب کسی است که به طرف مقابل واکنش نشان داده و سعی میکند به او نگاه کرده و برخی کلمات را برای او تکرار کند و حتی لازم است جایی از وی سوال کرده تا فرزند و همسر به این نتیجه برسد که ما با دقت به او گوش میدهیم، اگر متوجه منظور همسر یا فرزند خود نشویم باید از او سوال بپرسیم، زیرا وقتی سوال صورت بگیرد طرف مقابل احساس میکند که صحبتهایش مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه هیچوقت نباید بهصورت انتقادی و تحقیرآمیز با کسی صحبت کرد، افزود: این حالت باعث زدگی میشود و تحقیقات نشان داده به ازای هر تحقیر باید چهار نکته مثبت را از طرف مقابل مطرح کنیم.
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه باید همواره نشان دهیم که پشتیبان یکدیگر هستیم، بیان کرد: وقتی این مسئله برای طرف مقابل پذیرفته شود و او احساس کند که حامی او بوده و دوستش داریم میل به گفتوگو و در نتیجه محبت در وی افزایش مییابد.
رضاپور یادآور شد: لازم است اوقاتی را برای گفتوگو با هر فرد از اعضای خانواده بهصورت اختصاصی درنظر بگیریم، چرا که هر فردی نیازمند گفتوگوی خصوصی است، گاهی اوقات لازم است به طرف مقابل بگوییم که نبود او چقدر سخت بوده و زمان به کندی سپری شده است.
وی با بیان اینکه ارتباطات و نشستهای فامیلی زیاد فرصت خوبی برای افزایش محبت و تقویت گفتوگو است، ادامه داد: گاهی نشستهای فامیلی و دورهمیها فرصت خوبی برای برقراری ارتباط و طرح موضوعات و مسائل است و تاکید میشود لذت گفتوگوی خانوادگی را به فرزندان خود بچشانیم تا میل به گفتوگو افزایش یابد.
این کارشناس ارشد روانشناسی انجام یکسری فعالیت مشترک میان اعضای خانواده را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: فعالیت مشترک میتواند گفتوگوها و حرفزدنها را موجب و تقویت روابط بین فردی را سبب شود.
رضاپور گفت: نباید انتظار داشته باشیم که همیشه طرف مقابل شروعکننده گفتوگو باشد، گاهی اوقات خود باید آغازگر ارتباط باشیم همواره از دیگران انتظار نداشته باشیم چرا که این انتظار موجب سرد شدن روابط میشود، حتما سعی کنیم در برقراری ارتباط محترمانه صحبت کنیم و اگر بیانمان نادرست باشد طرف مقابل احساس حقارت میکند.
وی با تاکید بر اینکه حتما باید هنگام گفتوگو صبوری پیشه کرد، خاطرنشان کرد: ممکن است پدر احساس کند رئیس خانواده بوده و بنابراین حق دارد زود قضاوت و یا حاضرجوابی کند و این باعث آسیب در برقراری ارتباط میشود.
این کارشناس ارشد روانشناسی توضیح داد: اگر دچار خطای رفتاری یا گفتاری شدیم حتما عذرخواهی کرده و اشتباه خود را بپذیریم چرا که طرف مقابل فکر نمیکند که ما انسانی خودخواه هستیم، بهعلاوه تلاش کنیم فرهنگ مشورت کردن را در خانواده جا انداخته تا طرف مقابل حس با ارزش بودن را کسب کند.
رضاپور با اشاره به اینکه نباید در ارتباطات خیلی رسمی، جدی و خشک نباشیم، یادآور شد: مزاح باید مودبانه باشد و همه افراد شاد را دوست دارند، بهعلاوه حتما اجازه دهیم اعضای خانواده ابراز احساسات کرده و سرکوبگر یکدیگر نباشیم.
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه بیان ویژگیهای مثبت اعضای خانواده و شناسایی آنها سبب افزایش میل به گفتوگو میشود، خاطرنشان کرد: حتما زمان مشترک برای با هم بودن و با هم غذا خوردن در یکی از وعدههای صبحانه، ناهار یا شام را در نظر بگیریم چرا که آن فضا میتواند پرنشاط بوده و میل به گفتوگو و صمیمیت را افزایش دهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان