میرنیوز

تغییر اقلیم، کولبر آب تولید می‌کند

تغییر اقلیم، کولبر آب تولید می‌کند 2021-01-05T08:33:18+03:30

دکتر مهتا بذرافکن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در طول تاریخ زندگی بشر شاهد آن هستیم که آب مهمترین رکن تشکیل جوامع بوده و موجب پایداری آنها گردیده است. بنابراین کم آبی چیزی است که می تواند جوامع را از بین ببرد و باعث حرکت و جا به جایی آن ها شود.

وی با اشاره به نمونه های عینی آن در کشورمان افزود: این مسائل را در کشور ایران نیز شاهد بوده ایم، مثلا خراسان جنوبی یکی از استان هایی است که نزدیک به سه هزار روستای آن بخاطر فقر آب تخلیه شده و به حاشیه ی شهرها مهاجرت کرده اند.

بذر افکن عنوان کرد: به همین علت یکی از مهمترین آسیب هایی که تغییر اقلیم بوجود می آورد مسئله مهاجرت های سرگردان و بدون برنامه ریزی به حاشیه شهرهاست که انواع مختلفی از آسیب های اجتماعی پیچیده ای را به همراه دارد که در برخی از موارد جامعه قادر به حل و فصل آن نیست. 

این جامعه شناس راه حل این معضل را چنین تشریح کرد: نباید اجازه دهیم جامعه تخلیه شود و به سمت مهاجرت سرگردان برود و این کار نیز فقط با برنامه ریزی، توسعه پایدار و به کارگیری همه علوم میسر است.

با کم آبی و اقلیم کشور سازگار شویم

این پژوهشگر حوزه آب اظهار کرد: موضوع بسیار مهم این است که برای جلوگیری از مهاجرت های اقلیمی، باید بحث سازگاری با کم آبی و سازگاری با اقلیم را جدی بگیریم.

وی افزود: درک صحیح از  این مسئله بسیار مهم است چرا اکنون می بینیم در کشور ده ها پروژه سدسازی و انتقال آب اتفاق می افتد که مقصد همه آنها کویر مرکزی ایران است؛ در حالی که شاهد هستیم در همان مناطق همچنان مساله آب، اولین مساله است و به دلیل استقرار صنایع آب بر در آنجا هر چقدر آب منتقل شود مساله حل نمیشود. بنابراین راه حلی جز سازگاری با اقلیم برای نجات جوامع وجود ندارد.

با سازگاری ناسازگاریم !

دکتر بذرافکن با تشریح موضوع سازگاری با تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: سازگاری با اقلیم یعنی بتوانیم با استفاده از توانمندی و پتانسیل هایی که در هر منطقه وجود دارد، مردم را با شرایط موجود به نحوی سازگار کنیم که تاب آوری داشته باشند و این مسئله زمانی اتفاق می افتد که به دنبال راه حل های خلاقانه برای این امر باشیم و به جوامع آموزش داده شود.

وی اضافه کرد: باید سیاست هایی برای این کار در پیش گرفته شود که خود منجر به پایداری یکپارچه شود و نه مثل سیاست های کنونی حوزه آب خود، منشاء اختلاف باشد.

این پژوهشگر حوزه آب و امور اجتماعی اظهار کرد: مثلاً برای نجات کویر مرکزی ایران از کم آبی، استان های دیگر را دچار مشکل کنیم یا پروژه های پرحرف و حدیث انتقال آب از سرشاخه های کارون و سد سدسازی هایی مثل سد فینیسک در استان مازندران اتفاق می افتد که همگی نشان دهنده این است که برنامه ریزان و سیاست گذاران توسعه در کشور ما، سازگاری را اساسا درک نکرده و یا به صورت ناقص درک کرده اند.

روستاها، خط مقدم آسیب پذیری اقلیمی

بذر افکن روستاها را بزرگترین بخش آسیب پذیر از مباحث حوزه آب دانست و گفت: معیشت همه روستاها بر محور آب است اولین نقطه که بر اثر کم آبی و یا حتی سیل آسیب می بیند روستاها هستند.

وی افزود: در سیل های جاری شده بسیاری از زمین ها و محصولات کشاورزی از بین رفته، دام ها تلف شده و متعاقباً زندگی روستایی حداقل برای یک تا چند سال به فروپاشی می رسد و از سوی دیگر در مناطقی که خشکسالی می آید، کل زندگی اجتماعی و جنبش و شور زندگی از بین می رود.

این جامعه شناس گفت: بنابراین روستاها در خط مقدم مخاطرات هستند و باید تلاش جهت حفظ آنها صورت گیرد چرا که هر روستا که از بین رفته و تخلیه شود در واقع امنیت غذایی کشور نحیف تر می شود و کشوری که امنیت غذایی آن تضعیف شود بسیار در خطر است. لذا حفظ روستاها ، حفظ امنیت غذایی و امنیت اجتماعی است. به همین علت است که در بسیاری از کشورها در جهت حفظ جمعیت روستایی و پویایی بخش روستایی کمک و تلاش می شود.

کولبری آب نتیجه حکمرانی آب اشتباه

پژوهشگر حوزه آب، استان خوزستان را یک استان آسیب دیده از دستکاری بشر در طبیعت می داند و معتقد است: خوزستان با 13 سد و پروژه های انتقال آب به یکی از بلاخیز ترین استان های کشور تبدیل شده است. با وجود این که بسیاری از روستاهای این استان در مجاورت سدها قرار گرفته اما از آب آشامیدنی محروم هستند و شاهد هستیم که چگونه هر ساله با معضل کم ابی مواجه هستیم.

وی نابرابری در توزیع آب را منشاء این مشکلات عنوان کرد: این یک طنز تلخ است که این روستاییان در مجاورت سیزده سد همچنان تشنه هستند و این نشان دهنده توزیع نابرابر و بسیار ناعادلانه آب است.

مهتا بذرافکن اظهار کرد: متاسفانه در بسیاری استانها زنان و کودکان کولبری آب می‌کنند و برای آب آشامیدنی باید مسافت های زیادی بروند و ظرف آب را بر دوش بگیرند و به خانواده برسانند.

وی تصریح کرد: علت همه این مشکلات این است که در بخش آب حکمرانی آب، با یک عدم تعادل عجیب مواجهیم به طوری که برای برخی مناطق هزینه هایی سرسام آور صرف می شود و بعضی مناطق حتی از آب آشامیدنی هم محروم هستند.

سازگاری با کم آبی باید به اشتغال نیز توجه کند

این جامعه شناس بیان کرد: تمام کشورهای جهان تاب آوری را بر مبنای بهبود معیشت قرار داده اند و جوامع محلی در راستای تاب آوری حمایت می شوند. تاب آور کردن روستاها با تامین معیشت آن ها، از تخلیه روستاها جلوگیری می کند و امنیت غذایی کشور را حفظ می کند.

مهتا بذرافکن گفت: وزارت نیرو به عنوان متولی بخش آب و سازگاری با کم آبی، در بحث اشتغال خود را مسئول نمی داند، در حالی که اگر سرمایه گذاری این وزارتخانه در حوزه بهبود مصرف انجام می گردید، بسیاری از مشاغل حفظ می شد. مثلاً اگر در روستاها به جای کشت های سنتی، کشت های گلخانه ای و مدرن داشتیم در مصرف آب های زیرزمینی صرفه جویی می شد و برخی از روستاهای کشور تخلیه نمی شد. 

وی تاکید کرد: اقدامات وزارت نیرو از سدسازی و انتقال آب تا بستن چاه های غیرمجاز، به نوعی معیشت بخشی از مردم به ویژه در روستاها را متأثر می کند و وقتی معیشت روستاها تحت تاثیر است، اشتغال روستایی هم باید در نظر گرفته شود و به آن به عنوان یکی از مهمترین محورهای سازگاری با کم آبی توجه شود.

بوشهر در مسیر سازگاری خلاقانه با کم آبی

دکتر مهتا بذرافکن با تاکید بر ضرورت ورود ایده های خلاقانه به حوزه کشاورزی گفت: بخش کشاورزی و سازگاری با کم آبی با هم ارتباط ویژه ای دارند و خوشبختانه سال آینده رویدادی با محوریت خلاقیت های سازگاری با کم آبی با تمرکز بر بخش اجتماعی آب در استان بوشهر خواهیم داشت.

وی افزود: کشاورزی ما بدون راهکارهای خلاقانه سازگاری با کم آبی آینده ای نخواهد داشت و باید هم کشاورزی داشته باشیم و هم منابع آب را حفظ و پایدار نمود.

بذرافکن اضافه کرد: به همین دلیل تمرکزی که بر این حوزه داریم اجتماعی و بر مبنای توانمندسازی جوامع محلی است و ضمن اینکه با کمک دانش مهندسی و علوم پایه و سایر علوم می توان جوامع را با محیط سازگار نمود و از مهاجرت های سرگردان و حاشیه نشینی جلوگیری کرد.

باید به صورت یکدست سازگار شد

پژوهشگر حوزه اجتماعی تغییرات اقلیمی و آب، عدالت را مولفه اصلی موفقیت یا شکست سازگاری با کم آبی می داند: اصل مهم سازگاری با کم آبی در نظر گرفتن عدالت است. این عدالت باید در توزیع مناب آب، منابع قدرت و اطلاعات و به طور کلی عدالت در توزیع همه ابزارها و امکاناتی که می‌تواند مسیر سازگاری با کم آبی را فراهم کند دیده شود. وی افزود: بدون در نظر گرفتن عدالت اجتماعی در توزیع منابع، قطعا شکل نامتوازنی از سازگاری وجود خواهد داشت به طوری که ممکن است یک جامعه پیشرفت داشته باشد و جامعه ای در فقر باقی بماند؛ که در هرصورت ما را به هدف اصلی نخواهد رساند.

مهتا بذرافکن خاطرنشان کرد: تخریب یک منطقه در راستای آبادسازی منطقه ای دیگر، نه تنها سازگاری نیست بلکه کم کم به یک فروپاشی جمعی و نزاع های محلی و ملی منجر خواهد شد و به نوعی ایجاد کانون های نزاع به دست خودمان تلقی می شود.

او اضافه کرد: این موضوع، مخاطره ای برای آینده هر سرزمین محسوب می شود و راه حل پایدار آن، توانمد سازی همه جوامع به صورت برابر است تا به صورت زنجیره ای به کمک هم بیایند، نه در مقابل هم قرار گیرند. 

مهاجرت های اقلیمی، پاشنه آشیل شهرها

به گفته این جامعه شناس مهاجرت به دلیل تغییرات اقلیمی مبحثی است که تمام کشورهای جهان با نگرانی دنبال می کنند چرا که وقتی جمعیتی به صورت مهاجرت سرگردان جا به جا می شود، با اسکان در حاشیه شهرها، آن محل را به محل مخاطره تبدیل می کنند.

او خاطرنشان کرد: این جمعیت که تجربه زندگی در شهرهای بزرگ را ندارد و شغلی به جز کشاورزی بلد نیست، با آسیب های اجتماعی متفاوتی از جمله جذب شدن در باندهای تکدی گری مواجه می شود و زنان و کودکان که بخش مهمی از این جمعیت هستند، بیش از پیش مورد خشونت قرار می گیرند.

کشاورزان؛ شاغلین فقیر

مهتا بذرافکن با اشاره به بنیادی بودن مشکلات کشاورزی در ایران گفت: کشاورزی در کشور ما همیشه با مشکلات و معضلات بسیار زیادی مواجه بوده است. در واقع جمعیت بسیاری از کشاورزان ما، فقرای شاغلی هستند که با وجود تلاش شبانه روزی، همچنان در زمره کم درآمد ترین اقشار جامعه هستند و دلیل آن عدم توجه ویژه به بخش کشاورزی است.

وی افزود: توجه ویژه به معنای آن است که کشاورز با الفبای اقتصاد کشاورزی آشنایی ندارد، عرضه و تقاضا و نیازهای بازار را نمی شناسد، در نهایت نمی داند سود کشت چه محصولی بالاتر است. بسیاری از محصولات کشت شده نیز به دلیل عدم آگاهی و تفکر کشاورزان تبدیل به زباله و باری بر دوش طبیعت میشوند.

بذرافکن معتقد است دلیل این مساله عدم برنامه ریزی قابل توجه در بخش کشاورزی، مقطعی بودن و ناپایداری سایر برنامه ها است و این باعث شده تا کسانی که ضعیف تر هستند در برابر مخاطرات اقلیمی متزلزل تر باشند و متاسفانه روستاها بیشترین آسیب را متحمل می شوند.

صنایع فولاد از کویر به سواحل منتقل شوند

جامعه شناس حوزه آب بیان کرد: نمونه طرح های نابرابر را می توان در طرح های انتقال آب و سد سازی مشاهده کرد. به این صورت که کویر مرکزی ایران تقریباً مقصد همه طرح های انتقال آب و سدسازی ها بوده، در حالی که در سایر نقاط کشور نیز مشکلات عدیده ای در حوزه آب وجود دارد.

او تصریح کرد: در واقع میلیاردها دلار صرف پروژه هایی شده که هرساله تکرار می شوند و با وجود همه این ها باز هم با معضلات آب مواجه هستیم و یکی از دلایل آن می تواند توزیع نابرابر منابع باشد.

مهتا بذرافکن گفت: در کویر مرکزی ایران چندین واحد بزرگ فولاد مستقر است که اساسا جانمایی آنها اشتباه است و باید در حاشیه سواحل منتقل شوند، اما متاسفانه به جای انتقال صنایع به حاشیه آب و همینطور انتقال جوامعی که نیاز مبرم به آب دارند و روز به روز این نیاز بیشتر می شود، طرح های انتقال آب اجرا می شود. 

وی یادآور شد: این طرح ها نه تنها تا کنون نتوانسته نیاز آبی کشور را برطرف سازد بلکه موجب تزلزل اجتماعی در استان های مبدا این پروژه ها نیز شده است.

آب، اولویت حفظ سرزمین است

این کارشناس اظهار کرد: اگر برای پایداری یک سرزمین اولویت بندی شود آب، خاک و امنیت غذایی در رده های اول هستند. دارا بودن کوهی از فولاد در مقابل عدم وجود آب بی ارزش است و اگر مواد غذایی اصلی جوامع تامین نشود به راحتی از طرف دولت های متخاصم مورد تهدید قرار می گیریم.

وی بیان کرد: نکته قابل تأمل این است که چرا دولت ها می توانند برای نجات آبهای سطحی، سدهای میلیاردی ایجاد کنند ولی برای نجات آب های زیرزمینی به طرح هایی مثل بستن چاه های غیرمجاز و یا جریمه کف شکنی روی آورده اند که هیچ کدام جوابگو نبوده و حتی موجب بروز مشکلاتی نیز شده است.

آب های زیرزمینی را دریابیم

بذرافکن گفت: به عنوان یک جامعه شناس حوزه آب پیشنهاد می کنم که دولت توان خود را در حوزه مدیریت آب های زیرزمینی و با سرمایه‌گذاری بر بهبود کشاورزی مدرن و گلخانه ای انجام دهد که هم معیشت جوامع حفظ شود و هم صنایع تبدیلی و تکمیلی تقویت شود و همچنین بتوان امنیت غذایی پایداری در کشور ایجاد شود.

وی افزود: مثلاً در استان بوشهر، هر ساله صدها هکتار زمین زیر کشت گوجه‌فرنگی می رود. در حالی که محصولی ضروری و ارز آور نیست و چه بسا مقدار آبی که برای این کشت صرف می شود بسیار ارزشمند تر از اشتغالی است که ایجاد شده است؛ چرا که این اشتغال فصلی است و تعداد کمی از مردم از آن بهره مند می شوند که محور اشتغال پایدار در استان ما نیست، اما مصرف کننده بزرگ آب های زیرزمینی است.

بذرافکن اضافه کرد: در حالی که اگر همین زمین ها تبدیل به گلخانه می گردید هم در مصرف آب صرفه جویی می شد و هم با تعریف الگوی کشت، اقتصاد روستایی بسیار بهتر بازتعریف می شود.

همه روستاییان نباید کشاورز باشند !

پژوهشگر حوزه آب اظهار کرد: از مهمترین محورهایی که در کشور مغفول مانده این است که کشاورزی به عنوان جزیره هایی جدا از هم دیده شده و بر پیوند زنجیره های مختلف کشاورزی تلاشی نشده است. 

دکتر مهتا بذرافکن افزود: همچنین باید تنوع شغلی در این حوزه ایجاد شود تا همه روستاییان، کشاورز نباشند. بلکه بخشی از این روستاییان باید در صنایع تبدیلی و تکمیلی فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر لازم نیست همه روستاها تولید کننده باشند، بلکه برخی از روستاها می توانند با استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی، حلقه های دیگر زنجیره ی کشاورزی باشند. مثلا می توان در روستاهای ساحلی استان بوشهر که نقطه مهمی برای صادرات است، صنایع تبدیلی زعفران، عناب، زرشک و یا گیاهان دارویی ایجاد کرد و ارزش افزوده ای که بابت خام فروشی از کشور خارج می شود، در این روستاها تبدیل به محصول و سپس صادر شود.

به گفته این پژوهشگر در واقع زنجیره تامین روستاهای کشور را تبدیل به زنجیره تامین یکدیگر کنیم. امیدوارم این اتفاق بیفتد و ما بتوانیم روستاهایی که دچار کم آبی هستند را با استقرار صنایع تبدیلی و مکمل روستاهای دیگر، پایدار نگه داریم و محور معیشت را تغییر داده حیات در روستاها را حفظ کنیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود

آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
2024-11-26T12:54:10+03:30
قم- مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: حضرت فاطمه سلام الله علیها با وجود انحرافاتی که در مسیر تمدنی اسلام رخ داد، همواره پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود که حاکم ب...

ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد

ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
2024-11-26T12:54:10+03:30
ارومیه- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی گفت: پیکر ۵ شهید گمنام در استان تشییع و تدفین می‌شود.

کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاه‌های خراسان‌رضوی دستگیر شد

کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاه‌های خراسان‌رضوی دستگیر شد
2024-11-26T12:27:32+03:30
مشهد- فرمانده پلیس فرودگاه‌های خراسان‌رضوی از دستگیری متهم کلاهبرداری به شیوه ارائه سند جعلی واریز پول به‌صورت پایا خبر داد.

مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد

مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
2024-11-26T12:27:31+03:30
یزد- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از رفع مشکل زمین ایثارگران در استان یزد خبر داد.

وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود

وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
2024-11-26T12:27:30+03:30
قم- وزیرآموزش و پرورش از جبران عقب ماندگی استان قم در غضای اموزشی طی دو سال آینده خبر داد.

دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ

دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
2024-11-26T12:14:08+03:30
کرج- فرمانده انتظامی ساوجبلاغ از دستگیری سارقان سابقه دار باغ ویلاها با اعتراف به ۱۸ فقره سرقت در این ‏شهرستان خبر داد.

ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است

ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
2024-11-26T12:14:08+03:30
ساری- فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری و مهدی شناسی است.

رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است

رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
2024-11-26T12:14:07+03:30
ساری - فرمانده سپاه کربلا گفت: رجوع به سیره شهدا تنها اکسیر شفابخشی است که جامعه به آن نیاز دارد.

بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید

بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
2024-11-26T12:14:07+03:30
یاسوج_ مدیرکل سرمایه گذاری استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵٠ واحد تولیدی راکد طی ۲ سال گذشته به چرخه تولید بازگشتند.

پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد امروز در پاریس بررسی می‌شود

پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد امروز در پاریس بررسی می‌شود
2024-11-26T12:00:49+03:30
خرم‌آباد - مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان، گفت: پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد و مجموعه تاریخی «فلک‌الافلاک» امروز سه‌شنبه در مرکز میراث جهانی یونسکو در شهر پاریس...

وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور

وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
2024-11-26T12:00:49+03:30
گرگان-رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور وجود دارد که ۱۷۰ هزار پروفایل از آن استخراج شده است.

کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری

کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
2024-11-26T11:47:32+03:30
شهرکرد-مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: امروز کوهرنگ با دمای ۲ درجه سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری گزارش شد.

تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه

تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
2024-11-26T11:47:31+03:30
کرمانشاه- مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه گفت: قاچاقچیان یک دستگاه خودرو به پرداخت ۱۸۴ میلیارد و ۱۹۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.

کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه می‌شوند

کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه می‌شوند
2024-11-26T10:40:51+03:30
اصفهان-جانشین لشکر ۱۴ امام حسین (ع) گفت: امشب بعد از برگزاری اولین شب اجلاسیه کنگره ملی بزرگداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، کاروان اهالی بهشت توسط مردم به سم...

سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح می‌شود

سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح می‌شود
2024-11-26T10:27:33+03:30
رشت- فرماندار ماسال گفت: سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال بعد از تسهیل احداث مسیر کانال انحرافی، آماده بهره‌برداری و بعد افتتاح می‌شود.

بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد

بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
2024-11-26T10:27:31+03:30
کرج- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه دو شهرستان کرج گفت: یک بانوی نیک اندیش البرزی منزل مسکونی خود را در بخش سرحدآباد شهرستان فردیس وقف امور خیریه کرد.

رشد بی‌سابقه تجارت در بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان

رشد بی‌سابقه تجارت در بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان
2024-11-26T10:27:31+03:30
زاهدان_مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان وبلوچستان از رشد بی‌سابقه تجارت در بازارچه‌های مرزی استان خبر داد.

توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است

توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
2024-11-26T10:07:29+03:30
اردبیل - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بر ضرورت اجرای کارگاه های آموزشی در راستای ارتقای معلومات و توانمندسازی بانوان مداح تاکید کرد.

استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد

استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
2024-11-26T09:54:12+03:30
تبریز-استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه توسط سازمان برنامه و بودجه، خواستار سرمایه گذاری برای تولید انر...

فرزندان فاطمه(س) آمدند

فرزندان فاطمه(س) آمدند
2024-11-26T09:40:48+03:30
سمنان- شش لاله خوش نام و یادگار دفاع مقدس همزمان با ایام فاطمیه مهمان مردم استان سمنان شدند.

۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد

۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
2024-11-26T09:14:09+03:30
بیرجند- مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی از اهدای ۱۰۰ رأس دام سبک توسط مردم روستاهای مرزی نهبندان به جبهه مقاومت خبر داد.

محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت

محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
2024-11-26T09:14:08+03:30
رشت- مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان گفت: واحد صنفی آرایشی و بهداشتی به دلیل نگهداری لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به بیش از ۴ میلیارد ریال در تعزیرات حکومتی رشت ...

۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود

۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت می‌شود
2024-11-26T09:14:08+03:30
شهرکرد-معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌ و بختیاری، از تلاش برای تولید ۹۵ هزار تن چغندرقند در کشت بهاره در استان، خبر داد.

برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان

برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
2024-11-26T09:14:07+03:30
گرگان- مدیرکل بنیاد شهید امور ایثارگران گلستان گفت: امسال سومین جشنواره ملی _ منطقه ای «هنرهای تجسمی ایثار» به میزبانی گلستان برگزار می‌شود.

پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد

پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
2024-11-26T09:14:07+03:30
مشهد- پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد شد.

ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان

ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
2024-11-26T09:00:47+03:30
ایلام-مدیرکل هواشناسی استان ایلام از ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان

هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
2024-11-26T09:00:46+03:30
سمنان- مدیرکل هواشناسی استان سمنان از صدور هشدار زرد هواشناسی در خصوص کاهش کیفیت و همچنین آلودگی هوا در این استان خبر داد.

سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد

سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
2024-11-26T09:00:45+03:30
اصفهان-مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: سند مالکیت دو بنای شاخص اصفهان، چهلستون و تالار تیموری، پس از سال‌ها پیگیری، به‌نام وزارت ...

۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد

۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
2024-11-26T08:47:25+03:30
ساری- مدیر جهاد کشاورزی نوشهر از صادرات دو هزار و ۵۰۰ تن کیوی از این شهرستان به خارج از کشور خبر داد.

لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه

لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
2024-11-26T08:47:25+03:30
تبریز-استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه توسط سازمان برنامه و بودجه، خواستار سرمایه گذاری برای تولید انر...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)