میرنیوز
خراسان شمالی دارای بیش از دو هزار راس دام است اما به اعتقاد مسئولان حوزه جهاد کشاورزی دامداری ارزش افزوده چندانی را برای دامداران و استان به همراه ندارد.
به اعتقاد آن ها یکی از مشکلات موجود که سبب می شود تا استان و دامداران بهره چندانی از این مزیت نداشته باشند بحث خروج دام زنده از استان است.
خروج سالانه بیش از ۳۰۰ هزار راس دام زنده از خراسان شمالی
دکتر ابراهیم تقوایی کارشناس قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس دام به صورت زنده از استان خارج می شوند.
وی گفت: به عبارت دیگر ۹۰ درصد از دام کشتاری خراسان شمالی به صورت زنده از استان خارج و به مقصد کشتارگاه های استان های شمالی، تهران و مشهد ارسال می شود.
ایجاد زنجیره کامل تولید گوشت قرمز برای خروج دام زنده
محمد رضا قلی پور مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی مهمترین پیش ران اقتصادی در خراسان شمالی است، اظهارکرد: پرورش دام سبک در این استان به عنوان یک مزیت محسوب می شود اما متاسفانه از مزیت اقتصادی بالایی برخوردار نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای افزایش مزیت پرورش دام سبک در استان باید زنجیره کامل تولید گوشت قرمز در استان صورت گیرد وگرنه باید همچنان شاهد خروج دام زنده در استان باشیم.
وی با تاکید بر اینکه گوشت قرمز تولید شده در این استان از کیفیت خیلی بالایی برخوردار است، بر برند سازی این محصول تاکید کرد.
قلی پور تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم دیگری که در این استان باید صورت بگیرد موضوع راه اندازی واحدهای بسته بندی برای گوشت قرمز تولید شده است.
به گفته وی عشایر خراسان شمالی تولید کننده هفت تا هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان هستند.
خروج دام زنده از خراسان شمالی نیازمند سرمایه گذار و بازاریابی
محمدزاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: خراسان شمالی دارای ۳.۵ درصد از جمعیت دامی کشور است و از سوی دیگر سه درصد گوشت قرمز تولیده شده در کشور در این استان تولید می شود.
وی گفت: سالانه ۲۲ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی تولید می شود.
محمدزاده با اشاره به اینکه زیرساخت سردخانه و بسته بندی در این استان وجود دارد، افزود: یکی از مشکلاتی که در حوزه دامپروری در این استان وجود دارد این است که دام به صورت زنده از استان خارج می شود.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی برای جلوگیری از خروج دام زنده فاقد حلقه های پایانی است، ادامه داد: باید سرمایه گذاری باشد که در شهرهای مقصد بازاریابی برای گوشت قرمز انجام دهد تا دام در استان کشتار، بسته بندی و سپس خارج شود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که در حال حاضر بازار برای گوشت خراسان شمالی وجود دارد که دام به صورت زنده خارج و در خارج استان کشتار می شود و چرا بازاریابی برای ارسال گوشت بسته بندی انجام نمی شود؟ گفت: تمایل مشتری ها به گوشت بسته بندی در بازار کمتر است و در واقع دام در کشتارگاه، کشتار و سپس لاشه آن به قصابی ها منتقل می شود و تمایل مشتری ها بیشتر به خرید لاشه گوشت و یا بخشی از آن است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که کشتار دام و خروج لاشه نیز برای استان بهره اقتصادی به همراه دارد و چرا نباید لاشه دام به جای دام زنده از استان خارج شود و می توان به سرمایه گذاری های خواهان دام خراسان شمالی لاشه گوشت را تحویل داد؟ توضیح داد: این سرمایه گذارها در داخل استان نمایندگی دارند و در واقع دام ها از طریق دلال ها به دست آن ها می رسد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: به منظور جلوگیری از خروج دام زنده و ارسال گوشت بسته بندی و یا لاشه گوشت نیاز به سرمایه گذار داریم.
خروج دام زنده و ورود گوشت بسته بندی توسط فروشگاه های زنجیره ای به داخل استان
سید محمدرضا آبسلان مدیر عامل سردخانه صاحب در بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه متاسفانه تعدادی از مسئولان علت خروج دام زنده از این استان را کمبود زیرساخت و نبود تجهیزاتی همچون بسته بندی اعلام می کنند، گفت: اما زیرساخت های لازم برای کشتار دام، سردخانه و بسته بندی وجود دارد و بیان این مباحث پاک کردن صورت مسئله است.
وی افزود: از سال ۸۰تا ۷۸ به علت خشکسالی هایی که در استان اتفاق افتاد، ۲۰ درصد از گوشت تولیدی در این استان در همین سردخانه بسته بندی و ذخیره سازی شد اما از سال ۸۷ تاکنون میزان بسته بندی گوشت به حداقل رسید و فقط در پاره ای از زمان برای شرکت پیشتیبانی امور دام استان صورت می گیرد.
آبسالان با تاکید بر اینکه مسئولان استان متولی جلوگیری از خروج دام زنده از استان هستند، ادامه داد: همانطور که طی یکی دو ماه گذشته مصوب شد تا به علت کمبود گوشت مرغ و قیمت بالای آن، مصوب شد تا گوشت قرمز از استان خارج نشود می توان مصوبه های این چنینی را برای گوشت قرمز نیز تصویب کرد که فقط گوشت قرمز به صورت بسته بندی و یا لاشه از استان خارج شوند.
وی با اشاره به فروشگاه های زنجیره ای همچون کوروش، اتکا، فامیلی، رفاه و ... در استان خاطرنشان کرد: ۱۴ فروشگاه کوروش در بجنورد وجود دارد که این فروشگاه ها گوشت قرمز بسته بندی شده را از استان های تهران و مشهد وارد استان می کنند، آن وقت به راحتی دام زنده از استان خارج می شود.
جلوگیری از حذف گوشت قرمز از سفره ها با توزیع گوشت های بسته بندی در وزن های کم
مدیر عامل سردخانه صاحب در بجنورد با طرح این سوال گفت: چرا نباید با مدیران این فروشگاه ها وارد مذاکره شد تا گوشت قرمز بسته بندی مورد نیاز خود را از داخل استان تهیه کنند و یا آن ها را ملزم به انجام این کار کرد؟
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در بازار بالا است و خرید مقدار دو کیلو به بالا برای تعدادی از مردم سخت است، اما نباید اجازه داد که گوشت از سفره مردم خارج شود و چرا نباید به این سمت پیش رویم که گوشت قرمز در بسته بندی های نیم کیلویی تولید و وارد فروشگاه ها و قصابی ها کرد تا مردم به راحتی بتوانند در این اندازه نیز خرید کنند.
آبسالان افزود: از سوی دیگر شرکت هایی همچون شرکت تعاونی های عشایر می توانند وارد عرصه شوند و در استان هایی که متقاضی دام زنده و گوشت قرمز خراسان شمالی هستند بازاریابی انجام داده و غرفه هایی را در آن مکان ها ایجاد کنند و گوشت بسته بندی توزیع کنند.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته این مجموعه در یکی از میادین میوه و تره بار تهران غرفه ای را اجاره و گوشت بسته بندی به فروش می رساند که استقبال خیلی خوبی نیز از آن ها شد.
آبسالان با تاکید بر اینکه باید متولیان امر برای پیدا کردن سرمایه گذار و بازاریابی لاشه گوشت و یا گوشت بسته بندی وارد عرصه شو ند، توضیح داد: در حال حاضر ظرفیت این سردخانه دو مداره ۱۱ هزار تن بوده و سالن خالی برای انجماد گوشت قرمز وجود دارد و از سوی دیگر آنقدر ظرفیت به اندازه کافی وجود دارد که سایر استان ها همچون گیلان، مازندران، گلستان و خراسان رضوی برای ذخیره سازی گوشت های مرغ، محموله های خود را به این سردخانه ارسال می کنند.
به گفته وی در حال حاضر واحد بسته بندی نیز در این سردخانه وجود دارد که این زیرساخت غیرفعال است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان