میرنیوز
واگذاری اراضی در محدوده طولانیترین غار نمکی جهان به مرکز پرورش میگو بهعنوان جدیترین تهدید برای خروج ژئوپارک قشم از یونسکو مطرح است. واگذاری اراضی در جزیره قشم از سال ۱۳۹۶ درحالی شروع شد که همان سال، پروژه ژئوپارک این جزیره موفق شد که به فهرست ژئوپارکهای یونسکو بازگردد. این ژئوپارک یک بار در سال ۱۳۸۵ ثبت جهانی شده بود اما در سال ۱۳۹۱ به دلیل آنچه مشکلات مدیریتی اعلام شد، کارت قرمز گرفت و از این فهرست خارج شد. اینک کارشناسان معتقدند، واگذاری اراضی که بیشتر با هدف احداث اقامتگاه، مرکز پرورش میگو و آبزیان، پلاژ و شهرکهای صنعتی بوده، این ژئوپارک را بار دیگر در معرض تهدید قرار داده است.
مسعود رحمانی ـ رئیس دادگستری شهرستان قشم ـ حدود دو ماه پیش به رسانهها خبر داد که شورای حفاظت از اراضی در محل دادگستری و با حضور دادستانی و نهادهای متولی از جمله سازمان منطقه آزاد و شیلات و منابع طبیعی، اداره ثبت، جهاد کشاورزی و نهادهای دیگر تشکیل شد تا تعدادی از طرحها در این اراضی متوقف یا اصلاحاتی در واگذاریها صورت گیرد.
علیرضا امریکاظمی ـ مدیر ژئوپارک جهانی قشم و سرپرست مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قشم ـ در اینباره به ایسنا گفت: حدود دو ماه قبل موضوع این واگذاری در ایسنا مطرح شد اما به دلیل بیتوجهی مسؤولان ذیربط اکنون کار به جایی رسیده که در محوطهای که زمان انتشار خبر فقط دو کانکس در آن مستقر بود، تخریب گسترده در اصل اثر اتفاق افتاده است. با این وجود پروژه نه تنها متوقف نشد، بلکه با قوت ادامه پیدا کرد.
وی ادامه داد: به سرمایهگذار و کسی که تخریب را انجام میدهد شفاهی و با اخطار و تذکر کتبی دادیم. خواستیم کار را شروع نکند و استعلام بگیرد تا محدوده اثر طبیعی ملی و جهانی را اعلام کنیم. متاسفانه حرفشنوی نداشتند و به کار خود ادامه دادند و تا این لحظه توقف عملیات صورت نگرفته است.
امری کاظمی در پاسخ به این پرسش که این تخریب، ژئوپارک جهانی قشم را با چه مخاطراتی روبهرو خواهد کرد؟ اظهار کرد: مشکل اصلی این است که ژئوپارک جهانی قشم را در خطر خروج از یونسکو قرار میدهد. مشکل دوم تعرض و تخریب حریم میراث طبیعی ملی گنبد نمکدان است. براساس قوانین صریحی که وجود دارد هرگونه تغییر در چشمانداز و یا تغییر اصالت اثر یا عملیاتی که موجب آسیب رساندن این اثر شود، تخلف و جرم است.
امید ذاکری - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان - در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا منابع طبیعی این استان درجریان واگذاری اراضی در محدوده ژئوپارک به سایت پرورش میگو بود یا خیر؟ اظهار کرد: سازمان امور اراضی پیش از واگذاری زمین از منابع طبیعی و دستگاههای مختلف دیگری از جمله محیط زیست، شرکت آب منطقهای، اداره کل راه و شهرسازی و... استعلام میکند. از این رو برای واگذاری این زمین به سایت پرورش میگو نیز از منابع طبیعی استعلام شده بود.
ذاکری تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان به استعلام سازمان امور اراضی در این زمینه پاسخ مثبت داد چراکه در تمام این سالها مجموعه ژئوپارک و مسئولان ذی ربط، حریم آن را به ما اعلام نکرده بود و هنگامیکه ما حریم مشخصی برای یک منطقه نداریم، نمیتوانیم با واگذاری زمین مخالفت کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان افزود: دستگاههای مختلفی از جمله محیط زیست و دستگاههای نظامی برای مناطق ویژه خود حریم مشخصی را به منابع طبیعی اعلام کردهاند. از این رو منابع طبیعی با واگذاری اراضی در محدودههای این دو دستگاه مخالفت میکند اما وقتی حریم مشخصی برای ژئوپارک اعلام نشده است با چه دلیل منطقی میتواند به استعلام سازمان امور اراضی پاسخ منفی دهد؟
واکنش سازمان شیلات به خبر "خطر اخراج قشم از یونسکو جدی شد"
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران به موضوع خطر خروج ژئوپارک قشم از فهرست جهانی یونسکو و مباحث مطرح شده در خصوص عملیات ساخت مرکز پروش میگو و مجوزهای صادر شده برای این اقدام واکنش نشان داد.
حسینعلی عبدالحی در واکنش به خبر ایسنا، با عنوان "خطر اخراج قشم از یونسکو جدی شد"؛ اظهار کرد: به استناد قانون حفاظت از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران و قانون نظام جامع دامپروری و آییننامههای صدور مجوزهای تولید دام طیور و آبزیان، هرگونه صدور مجوز برای فعالیتهای تکثیر و پرورش آبزیان (میگو، ماهی و ...) نیازمند استعلام از مراجع هشتگانه به استناد ماده ۱۱ دستورالعمل اجرایی ماده ۵ قانون جامع دامپروری و تبصرههای ۱ و ۲ مربوطه از اداره کل محیط زیست استان و یا شهرستان، شرکت آب و فاضلاب استان و یا شهرستان، شرکت توزیع نیروی برق استان و یا شهرستان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و یا شهرستان، مدیریت امور اراضی استان و یا شهرستان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان و یا شهرستان، بنیاد مسکن و شرکت مخابرات است.
وی ادامه داد: براساس تبصره ۱ نیز مسئولیت نظارت بر رعایت ضوابط مربوط به هر یک از دستگاههای مذکور توسط متقاضی بر عهده همان دستگاه است. همچنین براساس تبصره ۲ با توجه به ویژگیها و شرایط استانها، استعلام از سایر دستگاههایی که از آنها ذکر نام نشده است با تایید ستاد هماهنگی امکانپذیر است.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران تصریح کرد: برحسب تبصره ۱ هر یک از دستگاههای فوقالذکر در صورت مغایرت قانونی با موازین ملی، منطقهای و بینالمللی مجاز به قبول یا رد استعلام (درخواست مجوز فعالیت) خواهند بود.
به گفته وی، از سال ۱۳۹۱ با ابلاغ قانون نظام جامع دامپروری توسط وزیر جهاد کشاورزی و دستورالعملها و آییننامههای مربوطه، صدور مجوزها برای دام، طیور و آبزیان از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و براساس استعلامهای فوقالذکر صورت میپذیرد و سازمان شیلات ایران هیچگونه مجوزی را صادر نمیکند.
عبدالحی در پایان گفت: بدیهی است مجوزهای صادره قبل از سال ۱۳۸۵ ( تاریخ تایید اعلام منطقه ژئوپارک توسط یونسکو)، مشمول موضوع نخواهد بود و عملا از مباحث مطروحه مستثنی خواهد بود.
در همین بین شش نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به رئیس جمهور خواستار لغو مجوز و توقیف عملیات ساخت مرکز پرورش میگو در محدوده ژئوپارک قشم شدند. در تذکری با امضای "فاطمه ذوالقدر، فریده اولاد قباد، پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشی، سیده حمیده زرآبادی و فاطمه سعیدی" نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور آمده است:
"غار نمکی جزیره قشم از میراث طبیعی این کشور و از جمله عوامل ثبت ژئوپارک قشم در فهرست جهانی یونسکو می باشد. به چه دلیل مسئولان سازمان شیلات و وزارت جهاد کشاورزی با بی توجهی به صدور مجوز در این منطقه می پردازند. لازم است سریعأ ساخت و ساز این مرکز متوقف و مجوز آن لغو گردد."
این عوامل در کنار فشار افکار عمومی و فعالین زمین گردشگری سبب شد تا مسئولان ذی ربط به همراه مقام قضایی هشتم بهمن ماه برای بررسی دقیق این موضوع راهی محل مورد نظر شوند. فرماندار شهرستان قشم به همراه دادستان این شهرستان و به اتفاق رییس سازمان برنامهریزی و بودجه استان و مدیر کل محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان، مدیرکل جهادکشاورزی هرمزگان و معاونان منطقه آزاد قشم از مزارع پرورش میگو در نزدیکی ژئو پارم قشم بازدید کردند.
رضا صفایی-دادستان شهرستان قشم- در پایان بازدید از ژئوپارک قشم در جمع خبرنگاران، اعلام کرد: در خصوص نگرانی ها از تجاوز به حریم غار نمکدان و ژئو پارک جهانی جزیره قشم، پس از دریافت دستور ویژه رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ،با حضور میدانی در محل و بررسی های کارشناسی، دستور توقف عملیات اجرایی مرکز پرورش میگو در بخشی از منطقه که نزدیک به غار نمکدان بوده و احتمال داشت به محیط زیست آسیب بزند، صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای احقاق حقوق عامه و حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی، در صورت محرز شدن تخلفات احتمالی در صدور مجوزها و یا هرگونه تجاوز به حریم آثار تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی و جهانی، ضمن رسیدگی قضایی به موضوع و مجازات مرتکبین ، با مدیران مربوطه به لحاظ عدم نظارت برخورد قانونی خواهد شد.
از حریم ژئوپارک اطلاع دقیقی نداریم/ لزوم تعیین حریم و تبیین ضوابط حریم برای ژئوسایت های قشم
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت به استعلامات این اداره کل در حوزه میراث تاریخی بوده و با توجه به اینکه سازمان منطقه آزاد به عنوان پیشنهاد دهنده ژئوپارک به یونسکو بوده اطلاع دقیقی از محدوده ژئوپارک در اختیار این اداره کل قرار نداده است.
رضا برومند پس از نشست بررسی سایت پرورش میگو در جوار ژئوپارک قشم، در جمع خبرنگاران بیان کرد: منطقهای که در آن نسبت به احداث مزرعه پرورش میگو اقدام شده هیچگونه ورزش باستان شناسی نداشته است.
وی با اشاره به لزوم هماهنگی سازمان های متولی از جمله سازمان منطقه آزاد قشم در ارائه مستندات قانونی در زمینه حریم و محدوده قانونی سایت ها، اضافه کرد: سازمان منطقه آزاد قشم نیز در خصوص برخی ساخت و سازها در سواحل قشم متناقض عمل کرده و باید ساخت و سازها بررسی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با بیان اینکه مجوزات لازم از امور اراضی جهاد کشاورزی و دستگاههای مربوطه از جمله محیط زیست اخذ شده است، بیان کرد: در صورت اعلام حریم های هرج و سایت اعلام رسمی از سوی استاندار هیچ یک از دستگاه های متولی در استان قادر نخواهند بود در محدوده سایت ها اقدام به واگذاری زمین کنند.
وی حاکمیت دوگانه در قشم یکی از چالشهای اصلی پیشرو در موضوع واگذاری های زمین عنوان کرد و افزود: در ساحل ریگو و جزایر ناز شاهد چنین مشکلاتی بوده ایم که باید حل شود.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: باید دید آیا ضوابط و قوانین برای پرورش میگو در این محل مغایرت دارد؟
تعیین دقیق موضوع نیاز به بررسی کارشناسی دقیق تری دارد
فرماندار شهرستان قشم گفت: در بررسی های اولیه، عملیات اجرایی در بخشی از سایت ۳۰۰ هکتاری پرورش میگو به دلیل همجواری با گنبد نمکی و غار نمکدان متوقف شده است.
علیرضا نصری پس از بازدید یک روزه از طرحهای مزارع پرورش میگو در غرب جزیره قشم به خبرنگاران اظهار کرد: همچنین سایت ۴۹۲ هکتاری مزرعه پرورش میگو از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت که بررسیهای اولیه نشان از آن دارد که فاصله مناسب با حریم ژئوسایت نمکدان نیز رعایت شده است و مشکل خاصی وجود نداشت.
وی افزود: تنها شائبه همپوشانی بخشی از سایت ۳۰۰ هکتاری مزرعه میگو با حریم ژئوسایت گنبد نمکی وجود دارد که تعیین دقیق آن نیاز به بررسی کارشناسی دقیق تری دارد.
نصری با اشاره به اینکه منطقه مورد مناقشه هنوز بکر باقی مانده است، ادامه داد: با بازرسی امروز مقرر شد در این منطقه کار متوقف و مطالعات دقیقتر و عمیقتری صورت گیرد.
فرماندار قشم اظهار کرد: در صورت همپوشانی مزرعه میگو با حریم ژئوسایت گنبد نمکدان، محدوده مزرعه مذکور با فاصله یکهزار و ۵۰۰ متری با این ژئوسایت بازتعریف میشود.
وی اضافه کرد: در بررسی مسائل مطرح شده، هم حمایت از سرمایهگذاری و معیشت مردم بومی و هم مباحث محیط زیستی و حمایت از آثار طبیعی به عنوان میراث نسل های آینده کشور، به عنوان دغدغه های دولت مورد توجه قرار میگیرد.
نصری تصریح کرد: مقرر شد حریم تمام ژئوسایتهای ژئوپارک قشم استعلام و مشخص شود و همه واگذاریها در جزیره مورد بازدید و بیازنگری مجدد قرار گیرد.
حریم حوضچه های پرورش میگو قشم از روستا و دریا حفظ شده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: حریم های قانونی از روستای کانی و سواحل و دریا رعایت شده و حوضچه های پروش های پرورش میگو در نزدیکی غار نمکدان حدود شش کیلومتر با منطقه خورخوران یک کیلومتر از دریا و دو کیلومتر با روستای کانی فاصله دارد.
حبیب مسیحی تازیانی پس از بازدید از گنبد نمکی و غار نمکدان و همچنین سایت پرورش میگو در نزدیکی روستای کانی در جمع خبرنگاران، بیان کرد: طبق قوانین و مقررات فاصله قانونی از روستاها برای این گونه پروژه ها ۱۲۰۰ متر است بهین طرح حدود دو کیلومتر پروژه از روستای کانی فاصله دارد.
وی اضافه کرد: حریم های عنوان شده در رابطه با ژئوپارک قشم و ژئو سایت های آن در اختیار سازمان منطقه آزاد قشم است و سایر دستگاهها اطلاع دقیقی از تحریم های مرتبط با این سایت ها ندارد.
این مقام مسئول همچنین ادامه داد: بررسی آلایندگی این طرح ها روی هوا و خاک بر عهده این اداره کل قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به گذر و حرکت آب به نظر مشکل خاصی در زمینه پرورش میگو در این منطقه به وجود نخواهد آمد اما به سرعت و یقین نمیتوان در خصوص این پروژه و ژئوسایت گنبد نمکی و غار نمکدان اظهار نظر کرد.
مسیحی اظهار کرد: پروژه ۳۰۰ هکتاری یک تا یک و نیم کیلومتر با غار نمکی فاصله دارد و پروژه ۴۹۲ هکتاری نیز فاصله قابل توجهی با گنبد نمکی دارد و حریم دریا در این رابطه نقض نشده است.
اراضی همجوار با غار نمکدان قشم، هر هکتار ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان!
مدیرکل جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: هر هکتار از اراضی همجوار با غار نمکدان قشم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان به سرمایهگذاران اجاره داده شده است.
علی باقرزاده در جمع خبرنگاران، بیان کرد: استعلامات لازم از اداره کل میراث فرهنگی و شیلات هرمزگان اخذ شده و در خصوص ایجاد حوضچههای پرورش میگو در منطقه گنبد نمکی و غار نمکدان اقداماتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه اجاره این پروژه ها به صورت سه ساله بوده و از سرمایه گذاران برای هر هکتار مبلغی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان اخذ می شود، افزود: باید از طریقی برای مردم درآمدزایی کنیم و چون دانش ایجاد حوضچه های متراکم را نداریم در حال حاضر مجبوریم از فناوری های موجود استفاده کنیم.
باقرزاده ادامه داد: با توجه به اینکه تمرکز از روی دریا به سمت آبخیزداری در حال تغییر است ما نیز در حال ایجاد عرصه های جدیدی به منظور اشتغال و درآمدزایی برای شاغلان در این حوزه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد این پروژه میتواند نقش قابل توجهی در درآمدزایی و اقتصاد جامعه محلی ایفا کند ولی باید استانداردها در این زمینه رعایت شود تا ضمن توسعه اقتصادی جاذبه های فرهنگی و گردشگری آسیب نبیند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری قشم با اعلام این که واگذاری اراضی مرکز پرورش در حریم ژئوسایت «غار نمکی» میگو بدون اطلاع و استعلام از سازمان منطقه آزاد قشم بوده است، درباره آخرین اقدامات صورت گرفته درباره توقف این پروژه که خروج ژئوپارک قشم را از یونسکو جدی کرده است، در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه با وجود پیگیری افکار عمومی و شدت تخریب صورت گرفته در حریم ژئوسایت نمکی، هنوز دستور توقف این پروژه صادر نشده است، یادآور شد: ژئوپارک جهانی قشم نه تنها در خاورمیانه بلکه تا شمال آفریقا تنها ژئوپارک موجود است. این ژئوپارک آبروی جمهوری اسلامی ایران است و برای دریافت کارت سبز آن زحمات زیادی کشیده و هزینه بسیاری صرف شده است.
شیخ زاده با یادآوری این که اختیارات مربوط به میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و محیط زیست از سوی متولی امر طبق ماده ۶٢ قانون احکام دائمی توسعه کشور به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تفویض اختیار شده است، افزود: ما در پیگیری این امور استقلال عمل داریم و ضابط حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست در قشم هستیم، بنابراین اگر قرار بر واگذاری اراضی در محدوده این جزیره باشد باید از ادارههای محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری و ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم استعلام گرفته میشد که در خصوص پروژه پرورش میگو در حریم غار نمکی این اتفاق نیافتاده است.
وی توضیح داد: از دو ماه پیش در قشم متوجه واگذاری برخی اراضی شدیم که پس از پیگیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مشخص شد، جهاد کشاورزی استان هرمزگان به واگذاری یکسری از پهنهها در محدوده آثار ثبت شده و حرایم ژئوسایت نمکدان (غار نمکی) اقدام کرده است. این واگذاریها در حدود ۱۱ مورد بود که سازمان منطقه آزاد قشم در جریان هیچ یک از آنها قرار نداشت.
وی ادامه داد: بعد از محرز شدن تخلفات، با سازمان امور اراضی استان هرمزگان تفاهمنامهای امضا شد که تمام آن واگذاریها متوقف شود تا در کمیسیون داخلی قشم موارد را بررسی و بر اساس استعلامهای بخش های مختلف، مجوزها را دوباره صادر کنیم. ما در بررسی طرحها تعارف نداریم هر کدام از اراضی که در تعارض با استانداردهای موجود باشد، مجوزی دریافت نخواهند کرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: ما به مرجع قضایی اعلام کردیم که هیچ استعلامی در خصوص واگذاری اراضی در حریم ژئوسایت نمکدان از قشم گرفته نشده است. مرجع قضایی کار را به ضابط قضایی در قشم سپرد تا موضوع را بررسی کند اما این فرایند بین مرجع و پاسگاهِ نزدیک ژئوسایت نمکدان آنقدر زمان بر شد که مردم خودشان وارد عمل شدند و ساختار و سیستم اجرایی را مجبور کردند این تخریب را متوقف کند.
وی بیان کرد: کاش مقام قضایی آن وقت که ما اخطار تعرض به حریم ژئوسایت گنبد نمکدان را داده بودیم، دستور قاطع مبنی بر توقف پروژه صادر میکرد. میراث زمین وقتی تخریب شود دیگر قابل بازگشت نیست.
وی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اعزام گروههای ارزیابی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به قشم برای بررسی میزان تخریب و تعرض وارد شده به ژئوسایت «گنبد نمکی»، اظهار کرد: موضوع ژئوسایت در حوزه زمینشناسی تعریف شده است و کارشناسان میراث فرهنگی صرفا با بازدید میدانی نمیتوانند در این باره نظر دهند، بلکه کارشناسان زمینشناسی باید وارد عمل شوند، غیر از آن تنها جایی که در این باره تخصص لازم را دارد سازمان زمینشناسی و ژئوپارک جهانی قشم است.
شیخزاده درباره اعلام بیاطلاعی برخی سازمانها از وسعت و میزان حریم ژئوسایت «گنبد نمکدان» که آن را بهانه پاسخ مثبت به این واگذاریها قرار داده اند، گفت: آیا نباید از سازمان منطقه آزاد قشم در این خصوص استعلام گرفته میشد، ما باید به آنها حریم و عرصه را اعلام میکردیم یا خودشان پیش از صدور حکم واگذاری باید پیگیر میشدند؟! منطق این بود که آنها از ما استعلام میگرفتند. ضمن اینکه حریم ژئوسایتها در سایت شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو کامل و واضح مشخص شده و قابل دسترس است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: غار نمکی و گنبدان نمکدان به شماره ۱۷۲ در فهرست آثار طبیعی ملی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت شده است، این اثر جدا از اینکه یکی از ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی قشم است، اثر میراث طبیعی ملی محسوب میشود و حرائم حفاظتی دارد و بر این اساس هرگونه دخل و تصرف که در آن سبب آسیب شود، ممنوع بوده و طبق قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود.
شیخزاده بیان کرد: سال ۱۳۹۹ برای ژئوپارک قشم بسیار مهم است، از این نظر که در اردیبهشت ماه دومین سمینار رؤسای ژئوپارکهای جهانی در قشم برگزار میشود و از سوی دیگر ارزیابان شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو برای بررسی دوباره وضعیت موجود ژئوپارک به این جزیره سفری خواهند داشت تا درباره ماندگاری آن در فهرست ژئوپارکهای یونسکو تصمیم گرفته شود. با وضع پیش آمده نگرانیهایی داریم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم اما درباره تکلیف ۱۱ اراضی دیگر که سازمان منطقه آزاد قشم درباره آنها با سازمان امور اراضی هرمزگان توافق کرده است، توضیح داد: قرار شد وضعیت این اراضی هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود تا مراحل قانونی را طی کنند. اگر این اراضی شرایط توسعه داشته باشند مجوز آنها صادر میشود.
شیخ زاده افزود: غیر از این ۱۱ مورد، سازمان منطقه آزاد قشم هم حدود ۲ هزار هکتار از اراضی جزیره را واگذار کرده است، ولی هیچ یک از آنها در تعرض نیست. محل این سایتها کاملا مشخص و بیشتر در غرب جزیره بوده، ولی تمام مجوزها و استعلامها دریافت شده است. ضمن این که تمام زمینها یک ساله اجاره داده شدهاند که قرارداد آنها به شرط توسعه و اشتغالزایی به مدت پنج سال قابل تمدید است.
وی اضافه کرد: سایتهای پرورش میگو که سازمان منطقه آزاد قشم تا کنون واگذار کرده اراضی متراکمی دارند که با تکنولوژی روز و فقط در جزیره قشم اجرا شدهاند. وسعت این زمینها نیز کوچک بوده، درحالی که پروژه پرورش میگو در حریم ژئوسایت نمکدان به تنهایی ۱۲۰۰ هکتار وسعت دارد. ضمن اینکه این پروژه پس از توافق سازمان منطقه آزاد قشم با سازمان امور اراضی هرمزگان، اجرا شد. این سوال مطرح است وقتی ما توافق کردیم پروژهها تا زمان بررسی بیشتر در سازمان منطقه آزاد قشم متوقف شوند چرا مجوز ساخت داده شده است؟
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم درباره اراضی که گفته شده است در حریم غار تاریخی «خُربس» از سوی این سازمان واگذار شده است، گفت: تمام این پروژهها متوقف شدهاند تا کارشناسان میراث فرهنگی موضوع را بررسی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در این خصوص گفت: پروندههای واگذاری زمین برای پرورش میگو در نزدیکی ژئوسایت قشم از نظر شکلی بررسی شد.
ایرج حیدری روز گذشته(هشتم بهمن ماه) در جمع خبرنگاران افزود: بررسیهای کارشناسان نشان میدهد این ۱۹ پرونده که همه آنها به اهالی جزیره قشم واگذار شده از نظر رعایت شدن شیوه صدور مجوز (از نظر شکلی) بدون مشکل هستند.
وی یادآور شد: با طرح موضوع واگذاری اراضی برای پرورش میگو در ژئوسایت قشم، توسط شبکه های اجتماعی استاندار هرمزگان دستور بررسی میدانی صادر کردند که مسئولان دستگاه های عضوکمیسیون ماده ۲ به همراه فرماندار و دادستان قشم از محل بازدید کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان ادامه داد: این مسوولان روز گذشته(هشتم بهمن ماه) نشستی با همین موضوع برگزار میکنند و نتیجه آن به اطلاع استاندار و مردم استان رسانده میشود.
وی تاکید کرد: چنانچه در این بررسی ها مشخص شود قانون رعایت نشده با متخلف یا متخلفان برخورد قانونی میشود.
به گفته حیدری، واگذاری زمین کشاورزی به خصوص زمین پرورش میگو براساس قانون توسط کمیسیون ماده ۲ انجام میشود که ریاست آنرا سازمان جهاد کشاورزی برعهده دارد و این سازمان موظف است از مراجع ذیصلاح استعلام کند.
به گزارش ایسنا، درحالی خطر اخراج ژئوپارک قشم از یونسکو جدی شده است که مدیران ژئوپارک جهانی قشم و اداره میراث فرهنگی باید پاسخگو باشند که چرا طی چند سال اخیر حریم مشخصی را به عنوان محدوده ژئوپارک به اداره کل منابع طبیعی استان اعلام نکردهاند. از سوی دیگر بر اساس قانون حفاظت از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران و قانون نظام جامع دامپروری و آییننامههای صدور مجوزهای تولید دام طیور و آبزیان هرگونه صدور مجوز برای فعالیتهای تکثیر و پرورش آبزیان (میگو، ماهی و ...) نیازمند استعلام از مراجع هشتگانه از جمله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آن منطقه است. انتظار میرود که مسئولان ذی ربط پاسخگوی این پرسش باشد که به استعلامهای مختلف برای راهاندازی سایت پرورش میگو در محدوده ژئوپارک جهانی قشم چه پاسخی داده اند؟
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز