میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با تقدیم لایحه بودجه سال 1400 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی بحثهای زیادی در این لایحه پیرامون میزان تخصیص بودجه به استانهای مختلف کشور شکل گرفته است. در این میان استان قزوین در چند سال اخیر در جدول بودجه استانها همواره در رتبههای 28 تا 29 در نوسان بوده و همیشه جزو 4 استان کمتر برخوردار از بودجه دولت به حساب میآید. در لایجه بودجه سال 1400 هم که این روزها نقدهای زیادی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان به آن وارد شده، استان قزوین مطابق جدول ارائهشده در لایحه بودجه سال آینده با تخصیص 673 میلیارد تومان مجموع بودجه هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای (عمرانی) استانی رتبه 28 را به خود اختصاص داده است. البته با در نظر گرفتن مجموع بودجههای ملی تخصیصیافته در این لایحه به استان قزوین، مجموعه بودجه لحاظشده برای قزوین به 5 هزار و 156 میلیارد تومان میرسد که از این حیث قزوین را در رتبه 27 استانها قرار میدهد. با این حال این سؤال برای مردم و کارشناسان اقتصادی استان مطرح است که وضعیت بودجه استان نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟
بودجههای هزینهای و عمرانی قزوین افزایش داشته است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوینبا بیان اینکه روند تخصیص بودجه در لایحه بودجه 1400 نسبت به سال جاری افزایشی بوده است، اظهار داشت: بودجه هزینهای (جاری) استان قزوین که برای پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان و کارکنان دولت و دستگاههای اجرایی و هزینههای خدماتی مانند آب، برق، گاز و تلفن هزینه میشود، در لایحه بودجه سال آینده 418 میلیارد و 790 میلیون تومان در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه هزینهای امسال یعنی 263 میلیارد و 500 میلیون تومان که بیش از 58 درصد رشد داشته است.
ابوالفضل یاری میزان بودجه عمرانی (تملک داراییهای سرمایهای) استان قزوین در لایحه بودجه 1400 را 220 میلیارد و 402 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: در مقایسه با سال قبل که کل بودجه عمرانی ما 185 میلیارد و 700 میلیون تومان بود، شاهد افزایش 19 درصدی بودجه عمرانی استان در لایحه بودجه 1400 دولت هستیم.
وی افزود: البته بودجه عمرانی شامل یک بودجه مبنا به اضافه دو سوم 3 درصد درآمد نفت و گاز و 27 درصد ارزش افزوده است که در حوزه درآمد نفت و گاز سهم استان قزوین در لایحه بودجه 1400 نسبت به قانون بودجه امسال 35 درصد کاهش یافته؛ اما در حوزه ارزش افزوده سهم استان قزوین نسبت به سال قبل 22 درصد بیشتر شده است.
میانگین رشد بودجه استان از میانگین کشوری بیشتر است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با یادآوری اینکه میانگین رشد بودجه کل استانهای کشور در بخشهای هزینهای و عمرانی به ترتیب 55 و 17 درصد بوده است، گفت: بنابراین میانگین رشد بودجههای هزینهای و عمرانی استان نسبت به میانگین کشوری 2 تا 3 درصد بیشتر بوده است.
یاری ادامه داد: بر همین اساس استان قزوین از نظر درصد رشد بودجه جزو 10 استان برتر کشور است؛ اما چون قدر مطلق میزان بودجه استان عدد کوچکی و یا عبارتی دیگر پایه بودجه استان قزوین ضعیف بسته شده، هر چقدر هم که این بودجه رشد میکند، در نهایت آن بودجهای که شایسته و استحقاق استان قزوین است، عاید ما نشده و نیازهای ما پوشش داده نمیشود.
سهم مناطق محروم قزوین در بودجه عمرانی دیده نشد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس هم در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه سهم استان قزوین از دو سوم 3 درصد درآمد نفت و گاز باید در لایحه بودجه سال 1400 اصلاح شود، گفت: باید دولت طوری سهم استانها از درآمد نفت و گاز را اصلاح کند که همه استانها بتوانند به حقشان در این حوزه برسند و همه کشور و مملکت از این بخش بودجه بهرهمند شوند.
رجب رحمانی ضمن انتقاد شدید از میزان افزایش بودجه عمرانی استان قزوین در لایحه بودجه سال آتی تصریح کرد: در حالی که بودجه عمرانی استان قزوین نسبت به سال قبل حدود 35 میلیارد تومان افزایش یافته، اما بودجه عمرانی استان سیستان و بلوچستان از 803 میلیارد تومان به 1193 میلیارد تومان رسیده؛ یعنی 390 میلیارد تومان که حدود 2 برابر بودجه عمرانی قزوین است، به بودجه عمرانی استان سیستان و بلوچستان اضافه شده است.
وی با ذکر اینکه بودجه عمرانی بعضی استانها1200 میلیارد تومان بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: البته ما مشکلی با افزایش بودجه عمرانی استانهای محرومی مانند سیستان و بلوچستان نداریم؛ اما شایسته است که سهم مناطق محروم استان قزوین هم در افزایش بودجه عمرانی ما دیده شود.
15 درصد از سرجمع بودجه عمرانی استان تخصیص نخواهد یافت
از سوی دیگر، یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با تسنیم با بیان این نکته که همواره بین بودجه پیشبینیشده در قانون بودجه و بودجه ابلاغی (تخصیصی) تفاوت وجود دارد، گفت: برای مثال در سال جاری که بودجه عمرانی استان 185 میلیارد تومان تعیین شده بود، در مجموع حدود 161 میلیارد تومان به استان ابلاغ شد که به هر حال 24 میلیارد تومان از آنچه که در قانون بودجه سال 1399 معین شده بود، کمتر است.
مسعود کثیریفر یادآور شد: بنابراین بودجه 220 میلیارد تومانی عمرانی پیشبینیشده در لایحه بودجه 1400 حتی در صورت تصویب مجلس هم باز مثل سال قبل به طور کامل به استان قزوین تخصیص نخواهد یافت و قطعاً از سرجمع بودجه حدود 15 درصد برداشته خواهد شد.
کسری 70 میلیارد تومانی بودجه استان برای پرداخت حقوق کارمندان
این کارشناس با بیان اینکه مجموع حقوق و مزایای نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی دولت در استان قزوین در بودجه 1400 حدود 306 میلیارد تومان پیشبینی شده است، اضافه کرد: با توجه به اینکه بودجه هزینهای استان حدود 418 میلیارد تومان است، مابقی بودجه هزینهای استان یعنی 113 میلیارد تومان بودجه برای سایر هزینهها مانند خدمات آب، برق، گاز و تلفن هزینه خواهد شد.
کثیریفر ادامه داد: اما با اعمال افزایش امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری و افزایش حقوق کارکنان دولت تا 50 درصد استان قزوین در سال آینده با 70 میلیارد تومان کسری بودجه برای پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان خود روبهرو میشود که اگر این عدد را از عدد سایر هزینهها کم کنیم، 43 میلیارد تومان باقی میماند که در مقایسه با بودجه سایر هزینهها که حدود 26 میلیارد تومان است، حدود 66 درصد افزایش داشته است.
افزایش چند درصدی بودجه برای توسعه قزوین کارساز نیست
از سوی دیگر، استاندار قزوین در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه پایه و سطح مبنای بودجه استان قزوین خیلی پایین است، گفت: هر بار که با رئیس سازمان برنامه و بودجه ملاقات میکنیم، به ما میگوید که مثلاً بودجه قزوین در فلان بخش 30 درصد افزایش پیدا کرده؛ در حالی که بودجه خراسان رضوی 10 درصد افزایش داشته است؛ اما این نکته را نمیگویند که 10 درصد استان خراسان رضوی چند برابر مجموع کل بودجه استان قزوین است.
هدایتالله جمالیپور افزود: بنابراین چون مبنای بودجه استان قزوین از سالهای قبل کم در نظر گرفته شده، افزایش چند درصدی اعداد و ارقام بودجه ما خیلی برای توسعه استان کارساز نیست و بنابراین باید از بودجههای دولتی دل کنده و به فکر جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی باشیم.
به گزارش تسنیم، پایه ضعیف بودجه استان قزوین که بنا به دلایل و شاید بهانههایی در سالهای اخیر پایین در نظر گرفته شده، حتی در صورت افزایش اجازه ایجاد تحول جدی در حوزه اعتبارات عمرانی را به استان قزوین نخواهد داد؛ مگر اینکه نگاه دولت و سازمان برنامه و بودجه به قزوین عوض شده و میزان بودجه این استان را بر مبنای ظرفیتهای بالای اقتصادی استان و همچنین وجود مناطق محروم در جنوب استان مانند شهرستانهای آوج و بویینزهرا تعیین کرده و به این کهن دیار اختصاص دهد.
گزارش از آرش صالحی
انتهای پیام/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه