میرنیوز
مرتضی شیرین پرور در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه طی سال های اخیر، فرآیندها و فعالیتهای تحقیق و توسعه مورد اقبال ویژه مدیریت شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان قرارگرفته است، اظهار کرد: بر این اساس ذوبآهن اصفهان با سابقهای بالغ بر ۵۰ سال فعالیت و داشتن واحد تحقیق و توسعهای با عمری بیش از ۳۰ سال، از امکان بهرهمندی از مزایای فرآیندهای مذکور و قرار گرفتن در جایگاه ویژه و مطلوب، طی سالهای اخیر تلاشهای بسیاری در این خصوص انجام داده است.
وی افزود: در واحد تحقیق و توسعه ذوب آهن فعالیتهای تحقیق و توسعه در زمینههایی همچون طرحها، پروژهها و فعالیتهای بومیسازی قطعات، تجهیزات، فرآیندها و طرحها، فعالیتهای مرتبط با توسعه محصول و فعالیتهای مرتبط با حل مسئله و بهبود فرآیندهای کاری و همچنین ارتقاء سطح ایمنی، بهداشت و محیط زیست، بازیافت پسماندها و همچنین در زمینه منابع انسانی، بازار و مالی و همچنین طرحها، پروژهها و فعالیتهای مرتبط با تعاملات پژوهشی-اجتماعی در حال پیگیری و انجام است که بر این اساس بخش وسیعی از فعالیتها بر تعریف و اجرای پروژههای مختلف متمرکز است.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان همچنین، در خصوص تعاملات پژوهشی-اجتماعی و در راستای انجام رسالتهای اجتماعی به ارتباط با دانشگاهها و به صورت ویژه حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی اشاره کرد.
وی تاکید کرد: این حمایتها و اقدامات با اهدافی همچون پیش مطالعه جهت بررسی امکان اجرای پروژههای بزرگ (استفاده در فاز مطالعات پروژهها)، آشنایی صنعت با علوم و فنآوریهای جدید، شناسایی و حل مسائل و مشکلات کوچک و تشویق و ترغیب کارشناسان شرکت جهت ارتقای سطح علمی در راستای توانمندسازی Problem Solving، انجام رسالتهای اجتماعی در زمینههایی همچون ایجاد امکان آشنایی دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزشی با صنعت در راستای توانمندسازی، ایجاد امکان آشنایی اساتید دانشگاه با صنعت، بازنگری و بهبود سرفصلهای درسی به منظور تدوین دورههای درسی صنعتی مورد نیاز، شناسایی نخبگان دانشگاهی متعهد جهت بررسی امکان بکارگیری و حضور در صنعت، ارتقا و بهبود مرزهای دانش و قابلیت استخراج مقالات در مجامع علمی با نام ذوبآهن اصفهان در حال پیگیری است.
شیرین پرور درباره میزان تعامل مجموعه ذوب آهن با شرکت های دانش بنیان جهت بومی سازی، توضیح داد: شرکتهای دانشبنیان، بنگاههای تحقیقاتی _ اقتصادی هستند که فعالیت آنها بر مبنای بکارگیری جنبههای مختلف دانشی، عملیاتی کردن نتایج تحقیقات کاربردی و تولید محصول از ایدههای علمی است. بر این اساس در بسیاری موارد که تامین نیازمندیهای صنعتی مستلزم استفاده از جنبههای مختلف علمی و مبتنی بر دانش است، با توجه به ظرفیتهای مختلف موجود از قبیل منابع انسانی نخبه، منابع علمی-صنعتی مکفی، تجهیزات پیشرفته، نرمافزارها و سختافزارهای علمی و صنعتی، ادوات، تجهیزات و ماشینآلات پیشرفته، سیستمهای اندازهگیری دقیق و سایر امکانات مورد نیاز که ابزار کار در فرآیندهای بومیسازی صنعتی هستند، این شرکتها قابلیت همکاری و حضور در انجام طرحهای بومیسازی را دارا بوده و در پروژه های متعدد از توانمندی این شرکت ها بهره برداری شده است.
وی تصریح کرد: ذوبآهن اصفهان با درک و پذیرش این واقعیت از سالیان قبل و حتی از زمان تاسیس با ایجاد ظرفیتهای لازم نه تنها در امر بومیسازی ادوات، تجهیزات و قطعات مورد نیاز خود اقدام کرده، بلکه در بسیاری موارد و بر اساس نیاز، با انعقاد قراردادهای تحقیقاتی با زمینه بومیسازی از کمک و همکاری این شرکتها به نحو موثری بهره برده است.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان یادآور شد: در این خصوص میتوان به قراردادهای منعقد شده با شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی شیخ بهائی اصفهان، پارکهای علمی و فناوری در کشور، شرکتهای مورد حمایت و مستقر در ستادهای علمی مختلف همچون ستاد علمی معاونت فنآوری ریاست جمهوری، شرکتهای وابسته به مراکز علمی و پژوهشی در کشور و ... اشاره کرد.
وی همچنین درباره تعامل مجموعه ذوب آهن با دانشگاه ها، گفت: رسالت تعریف شده دانشگاهها، به عنوان مراکز علمی و پژوهشی، تولید دانش و انتقال آن به منابع انسانی است، بنابراین با توجه به ماموریت تعریف شده برای دانشگاهها و بر اساس ظرفیتها و امکانات موجود در این مراکز قطعا از آنها در جایگاه داشتن خروجیهای بومیسازی به نحویکه منجر به تولید محصول شود، در کنار شرکت های دانش بنیان به عنوان پشتیبان علمی این مراکز، انتظار بر همکاری موثر بوده است.
شیرین پرور افزود: به طور قطع دستیابی شرکتهای دانشبنیان به منابع علمی جهت تبدیل آنها به فنآوریها و دانش ساخت و تولید از طریق مراکز علمی-پژوهشی همچون دانشگاهها میسر است.
وی با بیان اینکه صنایع مختلف با تعریف طرحها و پروژههای بومیسازی امکان هدایت ظرفیتهای علمی موجود در دانشگاهها به منظور انجام موثر و مطلوب پروژهها را دارند، اظهار کرد: ذوبآهن اصفهان نیز به عنوان اولین تولیدکننده صنایع فولادی در مقیاس انبوه در کشور، تلاش بسیاری را در تحقق این امر و در نتیجه بهرهمندی از نتایج حاصله صرف کرده است.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان گفت: در این خصوص و در ارتباط با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور تلاش ما علاوه بر استفاده از ظرفیتهایی که امکان نتیجه گرفتن در زمینه بومیسازی را دارند، بهرهمندی از ظرفیتهای علمی این مراکز با انعقاد قراردادهای مطالعاتی و تحقیقاتی است.
وی درباره میزان وابستگی این شرکت به واردات و ورود به فرایند بومی سازی، توضیح داد: صنعت ذوبآهن در دهه چهل خورشیدی و توسط اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یکی از کشورهای صاحب فنآوری صنایع سنگین وارد ایران شد. در آن دوران، تامین نیازمندیهای صنعتی صرفا از طریق کشورهای خارجی صورت میگرفت، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و عزم و اراده مسئولان نظام مبنی بر سوق دادن کشور به سمت استقلال و قطع وابستگی، شرایط لازم در این خصوص مهیا شد.
شیرین پرور ادامه داد: بر این اساس بسیاری از مراکز صنعتی با اتکا به توان داخلی در این مراکز و استفاده از امکانات متنوع و متعدد علمی و صنعتی در کشور، اقدام به برطرف کردن نیازهای خود که منشا تامین خارجی را داشت، کردند.
وی تاکید کرد: ذوبآهن اصفهان با بهرهمندی از وجود کادری متخصص و مجرب و داشتن امکانات فراوان بر اساس اعتقاد و باور کلی حاکم در کشور در این خصوص قدمهای موثری را برداشت به نحویکه امروز در بسیاری از جنبههای کاری به صورت کامل خودکفا شده است.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان در این خصوص به موضوع فرآیند تولید فولاد به روش کورهبلند-کنورتر اکسیژنی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نه تنها قادر به راهاندازی و نصب تجهیزات تولید فولاد به این روش شدهایم، بلکه در مواردی با بهینهسازی و اصلاح در برخی فعالیتها نسبت به بومیسازی فرآیند و اجرای چند طرح در کشور اقدام کرده ایم.
وی تاکید کرد: در زمینه بومیسازی قطعات و تجهیزات با توجه به سهولت دسترسی و جنبههای اقتصادی، مشابه با بسیاری از کشورهای صاحب فنآوری در برخی موارد، تامین برخی نیازمندیها همچنان از خارج از کشور صورت میگیرد، اما در مواردی که امکان تامین از خارج از کشور به دلایل مختلفی همچون تحریم وجود نداشته باشد، با توجه به ظرفیتهای مختلف موجود داخلی اقدام لازم صورت گرفته که بر این اساس بالغ بر ۸۰ درصد از نیازها بومیسازی شدهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد
نشست تخصصی شهید شهرکی در استان سمنان برگزار می شود؛ تبلیغ مسئله محور در مساجد
یک فوتی و ۱۲ مصدوم در حادثه ترافیکی محور شهرکرد - اصفهان
تخصیص ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد