میرنیوز
حجت الاسلام والمسلمین عبد الرسول هاجری امروز در نشستی خبری که در مرکز خبر حوزه برگزار شد، گفت: سال ۵۷ بسیاری از استعدادهای جوان به عشق امام راحل به حوزه آمدند. این نسل که فرزندان معنوی امام بودند، به جنگ رفتند و در اواخر جنگ نیز حس کردند که دروس حوزوی آن زمان آنها را اقناع نمی کند. به همین دلیل به سمت رشته های تخصصی رفتند تا بتوانند در جایگاه حوزه به نیازهای جامعه پاسخ بدهند.
وی افزود: پس از بازگشت این جوانان به عرصه علمی، از دهه هفتاد تغییراتی در حوزه را رقم زدند. اولین مساله گسترش رشته های مرتبط به علوم انسانی بود. این نهال به رشته ها و گروه ها و پژوهشکده ها مبدل شد . نتیجه دوم تاسیس پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی از جمله دارالحدیث وپژوهشگاه حوزه و دانشگاه و... بود.
مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه بیان کرد: سومین رویکرد حضور این افکار در جامعه علمی غرب و تخصصی شدن این مباحث در غرب بود. از سال ۷۵ این جریان آغاز شد و تا امروز هم ادامه داد. اگر نگاه تمدنی در این زمینه کنیم باید به تربیت عالمان بپردازیم و همین مساله ده ها سال طول می کشد. تدوین اثر مرحله دوم اثرگذاری این شاگردان است و در مرحله بعدی این مباحثات باید نقد و بررسی شود و از مباحثات جریان و در ادامه نظام فکری شکل می گیرد و حداقل ۵۰ تا ۶۰ سال طول می کشد که از نظریه به نظام برسیم.
وی گفت: انقلاب ما با همه درگیری هایی که داشته توانسته است که جریانات خود را با همین ستاره های خود ایجاد کند. آثاری که از سال ۷۵ شروع شد جریانی جدید ایجاد کرد. نظرات علوم انسانی از غرب آمده و تک بعدی است ولی حرف اسلام حرفی جدید است که برای رسیدن به بلوغ نیاز به کار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین هاجری اظهارکرد: در حال حاضر ما در حال نظریه پردازی و گفتمان پردازی هستیم. ولی ما به اندازه ای که در تولید اثر و عالم سرمایه گذاری می کنیم در عرضه آنها سرمایه گذاری نمی کنیم. مولف همیشه فکر می کند که با نوشتن یک کتاب کارش تمام می شود ولی تبلیغ و اطلاع رسانی بسیار مهمتر است. مشکل این است که آثاری که در حوزه تولید می شود تیراژ بسیار پایینی دارد.
وی افزود: دومین مشکل این است که حوزه متهم می شود که به اینکه دانشی برای عرضه ندارد. سومین نتیجه آن است که گفتمان دین پس از چهار دهه هنوز گفتمان انقلاب نیست. طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی کارش از جایی شروع می شود که دیگران تمام کردند.
مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه گفت: در این طرح تلاش می کنیم این خلا را پر کنیم. در این طرح در ابتدا کتاب ها ومقالات فاخری که در حوزه علوم اسلامی و انسانی انجام شده است را شناسایی کردیم.روز اول از ۱۲ دانشگاه و پژوهشگاه شروع کردیم و امروز به ۲۴ مرکز رسیدیم که آثار آنها را ارایه می کنیم که همین تعداد به ۲ هزار اثر در ۱۷ رشته رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین هاجری اظهارکرد: از هر اثری که ارایه شده است دو نسخه دریافت کردیم و نمایشگاه تخصصی را نیز با این آثار در قالب نمایشگاه عرضه کردیم و امسال در دهه فجر دومین شعبه پس از مدرسه فیضیه در مدرسه مروی رونمایی می شود.
مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه، گفت: دومین خروجی نیز، مجموعه بیست و دو جلدی کتاب شناخت است که کتاب، چکیده و مولف نیز در این زمینه با عنوان کتاب شناخت گفتمان انقلاب اسلامی منتشر شده است. تا کنون چهار هزار مقاله علمی و پژوهشی وارد سیستم ما شده است.
وی اظهارکرد: دومین خروجی از این طرح گفتمان، سلسله نشست های تخصصی است که با دانشگاه و مراکز علمی مرتبط شدیم و شما هم بیایید از مبلغینی استفاده کنید که سلسله نشست های تخصصی را دنبال کنند. در این ارتباط نیز برخی از کتب به عنوان متن دکتری آن رشته ها ابلاغ شده است.
حجت الاسلام والمسلمین هاجری یادآورشد: سامانه کتاب شناخت گفتمان انقلاب اسلامی در روز بیست و هفت آذر امسال رونمایی می شود که مجموعه آثارقبلی در این سامانه عرضه می شود و در این روز با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه و دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری رونمایی می شود.
وی گفت: شعار وحدت حوزه ودانشگاه از شعارها و راهبردهای امام راحل و انقلاب اسلامی است و ما نیاز داریم که از دو بال حوزه و دانشگاه استفاده کنیم. امام راحل فرمودند که انقلاب محصول حوزه و دانشگاه است. و باید در ادامه انقلاب نیز نقش آفرین باشند. تاسیس حدود سیصد رشته علوم انسانی به معنی وحدت حوزه ودانشگاه است. امروز جمع کثیری از محققان و اساتید دو ساحتی داریم. نماد وحدت حوزه ودانشگاه ما آثاری است که در این سالها شکل گرفته است.
مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه اظهارکرد: از جایی که ارتباط و تعامل روشمند این دو نهاد برای سرنوشت کشور ضروری است تلاش می شود که وحدت حوزه و دانشگاه کمرنگ شود تا شاید در مقابل هم قرار بگیرند. در وبینار امسال مدیران حوزه و دانشگاه و مراکز تخصصی حوزه در مراسم حضور دارند و برای تثبیت این مساله دبیرخانه همکاری مشترک اساسنامه تشکیل شورای راهبری و سیاست گذاری همکاری های مشترک مرکز مدیریت حوزه و وزارت علوم امضا می شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید