میرنیوز

سخت، همچون شنا در عرض اقیانوس آرام!

سخت، همچون شنا در عرض اقیانوس آرام! 2020-01-27T09:38:28+03:30

مسئله رابطه میان آینده یک شخص و وضعیت مالی خانواده‌ای که فرد در آن به دنیا می‌آید، از دوران باستان یکی از مسائل مورد بحث فیلسوفان بوده و اکثر این بحث‌ها پیرامون مسئله آموزش و تحصیلات شکل گرفته است.

نظام آموزشی می‌تواند یکی از نقاط عطف بی‌عدالتی اجتماعی باشد. میزان ثروت خانواده تعیین کننده تحصیلاتی است که شخص دریافت می‌کند و در نتیجه خانواده‌ای که فرد در آن متولد می‌شود، جایگاه اجتماعی او در آینده را تعیین خواهد کرد، بویژه اینکه جامعه در این سال‌ها بخش بزرگی از شخصیت و هویت مردم را براساس مدرک تحصیلی ایشان می‌سنجد.

همه افراد شانس برابری برای رسیدن به درجات عالی اجتماعی ندارند. یک نفر در خاش به دنیا می‌آید و دیگری در زعفرانیه تهران متولد می‌شود؛ آن یکی در شیراز چشم به جهان می‌گشاید. این افراد مسیر یکسانی برای رسیدن به قله‌های موفقیت اجتماعی ندارند. مسیر یکی کوتاه‌ است و مستقیم؛ به مانند رفتن تا سرکوچه و مسیر آن دیگری مثل شنا کردن در عرض اقیانوس آرام.

کنکور، مدارس سمپاد، مدارس تیزهوشان و غیر انتفاعی و چندین و چند ساختار دیگر که سالهاست نظام آموزشی ایران را شکل داده و در کنار موج سنگین مدرک گرایی سرنوشت دانش آموزان و خانواده های آنان را دستخوش تلاطم بسیار کرده و عادلانه بودن نظام آموزشی را زیر سوال برده اند و تقلایی که خانواده ها در بهره بردن فرزندانشان از این ساختارهای عجیب متحمل می شوند، گاه این سوال را به ذهن متبادر می کند که اساسا این حجم از دست و پا زدن و تقلای دانش آموزان در نظام آموزشی چه سود و چه ارزشی دارد و بقولی اصلا که چی؟

دکتر الحسینی، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه، به سوالات خبرنگار ایسنا پیرامون این مسائل پاسخ داد. شرح این مصاحبه را در این مجال می‌خوانید.

دانش آموز ۱۲ ساله در آزمون ورودی مدارس سمپاد قبول می‌شود و بر همین اساس عنوان تیزهوش را از آن خود کرده و امکانات بیشتری در اختیار او قرار می گیرد؛ ولی وقتی دقیق‌تر نگاه می‌کنی درمی‌یابی اکثر کودکانی که در این مدارس تحصیل می‌کنند از خانواده‌های متوسط به بالا هستند و تعداد زیادی از فرزندان مسئولان و افراد مرفه در میان آنها دیده می شوند، به گونه‌ای که شاید در یک مدرسه سمپاد، خصوصا در شهرهای بزرگتر، حتی یک فرزند کارگر هم پیدا نشود! در چنین شرایطی آیا می‌توان گفت این بچه‌ها بهره هوشی بالاتری نسبت به همسن و سالان خود دارند؟

در کل به تعریفی که از هوش ارائه می شود انتقاد دارم. تعریفی که امروزه از هوش می شود اینست که "باهوش کسی است که بتواند خود را با جامعه آداپته کند" در حالی که اگر بخواهیم هوش را بر این اساس تعریف کنیم باید بگوییم بسیاری از دانشمندانی که توانسته‌اند تغییراتی در ساختار علمی جهان ایجاد کنند، افراد کم هوشی هستند!

ساخت مدارس سمپاد در واقع به عنوان اقدامی برای جداسازی برخی بچه‌ها از دیگران و برچسب زدن به آنها که با دیگران به این معنا که با آنها فرق دارند، صورت گرفت. این اقدام خیانت بزرگی بود که باعث شد بسیاری از متخصصین و مهندسین آینده این مملکت همیشه در درون خود احساس کنند که با دیگران متفاوت هستند.

در یکی از اخبار از قول یکی از مسئولان خواندم که امسال از هر 4 دانشجوی پزشکی سه نفر سهمیه‌ای بوده است، یعنی کسی که سهیمه ندارد تنها 25 درصد شانس آنرا دارد که در صورت تلاش بسیار وارد این رشته شود.

از طرفی بچه ها در مدارس چیزهایی را فرا می گیرند که از نظر تجربه و تعامل در تعارض هستند. این بچه ها وقتی به ثمر می‌رسند تازه به این نتیجه می‌رسند که آنچه آموخته‌اند در این کشور کاربردی ندارد، پس تصمیم می‌گیرند از این کشور بروند. یک خبرنگار عنوان می‌کرد که بررسی آماری‌اش نشان می‌دهد 10 نفر اول کنکور 12 سال پیش هیچکدام در ایران نمانده‌اند و او نتوانسته بود آنها را در ایران پیدا کند .

در واقع از آنجاکه سرمایه‌گذاری علمی آموزشی که انجام شده اصولی نبوده وقتی می‌خواهیم از این سرمایه‌گذاری‌ها نتیجه بگیریم متوجه می‌شویم که فرد استفاده‌کننده از این آموزش‌ها هیچ تعهد و پیوندی با فرهنگ و تمدن خود ندارد، چرا که در این نظام آموزشی از ابتدا شرایطی را ایجاد کرده‌ایم که فردیت فرد تقویت شده و در عین حال هیچ پیوندی نیز با ارزش‌های اجتماعی پیدا نکرده است، بنابراین به نظر می‌رسد این فعالیت‌ها بیشتر از اینکه زمینه‌ساز ایجاد رقابت بین دانش‌آموزان باشد، به نوعی ابزار طبقه‌بندی کردن و قشربندی کردن آنهاست.

بسیاری از دانش‌آموزان سمپاد نه تنها تیزهوش محسوب نمی‌شوند، بلکه تحصیل در این مدارس باعث می‌شود فردگرایی در ایشان رشد کرده و در بزرگسالی هیچ پیوندی با ارزش‌های اجتماعی در خود حس نکنند و تعهدی نسبت به جامعه نداشته باشند و در واقع علم برای فارغ‌التحصیلان این مدارس صرفا تبدیل به ابزار کسب درآمد خواهد شد.

حذف کنکور سال‌هاست مطرح می شود، اگر کنکور حذف شود و سوابق تحصیلی به عنوان ابزار ارزشیابی برای ورود به دانشگاه مطرح شود باز هم با توجه به مشکلات گفته شده در حوزه نظام آموزشی، به نظر نمی‌رسد عدالتی ایجاد شود، پس چه باید کرد تا عدالت آموزشی بواقع محقق شود؟

معمولا پیشرفت به صورت چندگانه صورت می‌گیرد. وقتی می‌گوییم کنکور بد است باید دید کنکور بر چه پایه‌ای ایجاد شده است. متاسفانه رویکرد ابزاری به علم در خصوص کنکور هم مصداق پیدا کرده است و شاهد هستیم که در حال حاضر نرخ کلاس‌های کنکور به چند میلیون تومان در هر جلسه رسیده و طبیعتا همه افراد هم نمی توانند از این کلاس‌ها استفاده کنند.

از طرفی گاهی برای بهبود وضعیت آموزش، ارزشیابی کیفی مطرح و ارزشیابی کمی حذف می‌شود ولی اینکار بدون توجه و دقت به کارکردی بودن نظام آموزشی صورت می گیرد و به این مسئله توجه نمی‌شود که منظور از کیفی بودن آموزش این است که بچه‌ها باید تعامل و گفتگو و عشق و دوست داشتن را بیاموزند و از این میان، زندگی کردن را فرا بگیرند، در واقع نیاز آنها به آموزش باید مورد توجه قرار بگیرد و وقتی تشنه فراگیری مفاهیم شدند، آموزش ببینند.

ولی متاسفانه رویکرد برخی معلمان در چنین سیستمی مبتنی بر درآمدزایی است و این رویکرد را به راحتی می‌توان از کلیدواژه‌هایی که در زمان گفتگو با والدین بکار می‌برند فهمید. این کلیدواژه‌ها والدین را ترغیب می‌کند که برای موفقیت فرزندانشان در علم‌آموزی پول خرج کنند.

در این شرایط باید پرسید تمام ارزش‌هایی که باعث می‌شود امام راحل معلمی را شغل انبیا بداند کجاست. وقتی مشکلات آموزشی همچون ناآشنایی دانش آموزان ابتدایی با نحوه درست قلم به دست گرفتن یا نحوه درست نوشتن حروف را با معلمان مطرح می کنیم، توجیهات مختلفی می‌آورند و در نهایت متوجه می‌شوی که آنها اصلا اطلاعی از شیوه‌های آموزش ندارند. در واقع نیاز به آموزش حذف شده و همه تلاش می‌کنند به هر شکل و به هر بهانه‌ای پول در بیاورند، پس جامعه تک بعدی شده و در این شرایط افراد ناشایسته‌ای رشد می کنند که یا با منبع قدرت در تماس هستند یا منبع ثروت.

پیشرفت بویژه در حوزه علوم انسانی باید به صورت درونزا در جامعه اتفاق بیفتد چرا که این علوم خمیرمایه و ملاتی هستند که می‌توانند دیگر علوم را به یکدیگر متصل کرده و جامعه ایده‌آل را شکل بدهند، ولی ما علوم را از خارج وارد کرده و بر اساس آنها کشور را می‌سازیم، این مسئله در حوزه علوم پایه مشکلی ایجاد نمی‌کند و اتفاقا توسعه در بخش‌های مختلف را با استفاده از این علوم شاهد هستیم، اما در حوزه علوم انسانی بدون توجه به نیازها و شرایط‌مان علوم را ترجمه کرده و وارد می‌کنیم بدون اینکه کاربردی برای ما داشته باشند.

در این شرایط، دانشجویان دائما می‌پرسند که برای مثال نظریات علوم انسانی به چه درد می‌خورد، دلیل مطرح شدن این سوال اینست که استاد نتوانسته شیوه تبیین نظری را به دانشجو بیاموزد بنابراین دانشجو از فراگیری این نظریات لذتی نمی‌برد و گمان می‌کند که آنها هیچ کاربردی برای او ندارند.

در چنین شرایطی ما در علوم پایه گسترش پیدا می کنیم ولی در علوم معرفتی، فلسفی و چگونه نگاه کردن و چگونه زیستن در این دنیا با مشکل مواجه می‌شویم. بر همین اساس است که چون هیچ اشتراکی بین دین و مابقی امور پیدا نمی کنیم، این دو را از هم جدا می کنیم در حالی که از طرفی هر دو را مهم می‌دانیم.

یکی از اساسی‌ترین سوالات داریوش شایگان( فیلسوف، نویسنده و شاعر ایرانی) اینست که چرا ایرانیان در طول تاریخ علیرغم تمام تحولاتی که در کشورشان شاهد بوده‌اند از لحاظ نوسازی و مدرنیسم عقب ماندند و یکی از جواب‌های او در این خصوص اینست که بنیان‌های هویتی ما تناسبی با پیشرفت‌های مادی ما ندارد و این تعارض‌ها باعث شده پیشرفت‌مان درونزا، مستمر و محکم نباشد .

اصلا آیا درست است که والدین اینقدر به این شیوه درس خواندن اهمیت بدهند؟ مخصوصا در درس‌های ریاضی و علوم و ... دوران ابتدایی؟

مسلما خیر. البته توجه به آموزش درست است ولی توجه به امور ذهنی و غیر عینی که دانش‌آموزان هیچ مصداق و کاربردی در جامعه برای آن پیدا نمی‌کنند اصلا صحیح نیست.

اخیرا فرزند من امتحان اجتماعی داشت و مشغول حفظ کردن مطالب کتاب بود. او به شدت نگران بود که چرا نمی‌تواند این مطالب را حفظ کند. یکی از مطالبی که باید حفظ می‌کرد این بود که وظایف ما در گروه چیست و پسر من نمی‌توانست آن را دقیقا حفظ کند.

در واقع این دانش‌آموز نه درک می‌کند که گروه چیست و نه می‌داند وظیفه متقابل به چه معناست، چراکه آموزش بدون تجربه و معنا و بدون ارتباط گرفتن با دیگران برای او رقم خورده در حالی که فراگیری این مهم باید به صورت تجربی انجام شود نه حفظ کردنی. با حفظ کردن صرف یک مفهوم هیچ فایده‌ای جز نمره برای دانش آموز حاصل نمی‌شود.

یک نفر به درس خواندن علاقه دارد و دیگری خیر. چرا باید یک علاقه را ارزش حساب کنیم؟ چه فرقی میان علاقه به درس خواندن و علاقه به یک رنگ یا غذای خاص وجود دارد؟

هیچ تفاوتی ندارند. متاسفانه آموزش در کشور ما تبدیل به یک کالای لوکس شده و بر مبنای نیازهای انسان نیست و وقتی چیزی به فرد عرضه شود درحالی که هیچ نیازی به آن ندارد، آن چیز یک کالای لوکس محسوب می‌شود. در چنین حالتی ما در خدمت مدارس هستیم نه مدارس در خدمت ما و معمولا این خدمت ابزاری است .

اساسا می‌توان گفت که دانش آموزان، بویژه در دوران ابتدایی، آگاهانه درس می‌خوانند؟ آیا موفقیت در آزمون‌ها بویژه کنکور، آنهم در یک سیستم نابرابر قابل افتخار هستند؟

موفقیت فردی خیر، ولی داستان افراد موفقی که موفقیت آنها منجر به اثرگذاری اجتماعی، فرهنگ سازی و پویایی شود فرق دارد. افرادی که به این گونه موفقیت دست می‌یابند معمولا از خانواده‌های معمولی هستند که مدتی را در خارج کشور سپری کرده‌اند و پس از تحصیل، براساس تعهدی که به کشورشان دارند بازگشته و شروع به کار می کنند. مخصوصا در حوزه علوم انسانی معمولا کار آنها زمانی شروع به میوه دادن می کند که عمری را گذرانده‌اند تا شناخته شده‌اند و فرصت چندانی برای انتقال معنا به دیگران ندارند. در علوم پزشکی هم اینگونه است، امروزه امثال دکتر قریب را به ندرت در جامعه می‌بینیم که آنهمه در مقابل جاهلیت جامعه‌اش ایستادگی کند و دلسوزانه پیگیر بیمارانش باشد .

متاسفانه امروزه موفقیت را به این موارد پیوند می‌زنیم که فرد در چند سالگی دکترا گرفته، چقدر درآمد دارد و چند کتاب نوشته در حالی که این شکل موفقیت کاملا یک مفهوم فردی است و در یک سیستم ناعادلانه شکل گرفته، پس قابل افتخار هم نیست.

نظام آموزشی، جامعه و محیط، همه ما را وادار به رقابت می‌کنند. از دوران پیش دبستانی تا آخر عمر برای ما رقابت می‌تراشند و اگر کسی رقابت نکند حذف می‌شود در حالی که شاید یک نفر تمایلی به رقابت نداشته باشد، آیا جامعه با وادار کردن افراد به رقابت حقوق طبیعی ایشان را نقض نمی‌کند؟

قطعا این کار نقض حقوق طبیعی انسان‌هاست. خیلی جالب است که در گذشته افرادی مثل مهدی آذریزدی یا توماس ادیسون هیچگونه تحصیلات آکادمیک نداشته‌اند ولی موفق شدند بدون داشتن مدرک دانشگاهی اقدامات موثری در جامعه صورت دهند.

در واقع بستر و ساختار جامعه در زمان آنها به گونه‌ای بوده که بدون اخذ مدرک می‌توانستند علیرغم مخالفت والدینشان حرف‌هایشان را در معرض قضاوت دیگران قرار دهند، ولی امروزه ساختار جامعه چنین اجازه‌ای را به افراد نمی‌دهد. 

حرف‌های یک شخص مثلا در علوم اجتماعی تنها زمانی مورد توجه قرار می‌گیرند که در ابتدای نام او عنوان "دکتر" قرار بگیرد، ولی اگر کسی لیسانس علوم اجتماعی داشته باشد ولی اهل مطالعه باشد نمی‌تواند به جایگاه آذریزدی برسد چون ساختار جامعه این اجازه را به او نمی‌دهد. ساختار موجود، آموزش را برخلاف قانون اساسی به منابع قدرت و ثروت پیوند زده و مردم مجبورند برای ادامه زندگی وارد این رقابت شوند.

در چنین شرایطی آیا افراد می توانند ادعا کنند " من" عامل رسیدن به جایگاهی هستم که در آن قرار دارم؟

غالبا در محیطی که همه چیز بر مبنای مادیات سنجیده می‌شود، معمولا افرادی که به مدارج بالا دست پیدا می‌کنند، تهی از هویت اجتماعی و معنای درونی بوده و به نوعی فردگرا هم هستند، بدون نیاز و علاقه تحصیل می‌کنند و تنها هدف‌شان کسب درآمد است. هنگامی که فردگرایی در جامعه تا این حد گسترش پیدا کند طبیعتا چنین اظهارنظرهایی نیز توسعه می‌یابند.

اگر کسی نخواهد "آجر دیگری در این دیوار" باشد، مطرود می‌شود و مثل یک عنصر معیوب از سیستم کنار گذاشته خواهد شد. همگی مجبور هستیم در یک میدان بازی کنیم، با این حساب تغییر چگونه شروع می‌شود؟

در قرن هجدهم اروپا محافلی پدید آمدند که متون قدیمی را می‌خواندند و درباره آنها صحبت می‌کردند. بحث کردن آنان باعث پیدا شدن معنا شد و مفاهیم متعارض را در جامعه شکل داد. کار فکری روشنفکران آن دوران در نهایت باعث ایجاد آنتی‌تز شد که مسیر جامعه را به انقلاب کبیر فرانسه ختم کرد.

ولی سیستماتیک کردن و نظام‌مند کردن همه ارزش‌ها باعث می شود که بحران فکری و تحول رخ ندهد و صرفا به تکرار مکررات بپردازیم که در چنین شرایطی علیرغم اینکه دانش‌مان اضافه می‌شود، هیچ اتفاقی رو به جلویی در جامعه رخ نمی‌دهد.

رسانه‌ها در اینجا نقش بسیار مهمی دارند و برای شکل گیری معناهای مشترک و تبدیل کردن یک دغدغه و خواست عمومی به یک آنتی‌تز در برابر ساختارهایی که موجب تقویت بی‌عدالتی می‌شوند، بسیار کمک کننده خواهد بود.

 از طرفی بازگشت به قانون می‌تواند این فضا را تغییر دهد. در مورد آموزش، اصولی در قانون اساسی آمده ولی باید دید که آیا همت جامعه در جهت این اصول است یا خیر. حتی در مواردی می‌توان قانون اساسی را در صورت نیاز بازنگری کرد. حقوق اساسی مردم آموزش، پوشش، خوراک و مسکن است و باید محقق شود.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

استاندار جدید سمنان ظرفیت‌های بومی را بکارگیری کند

استاندار جدید سمنان ظرفیت‌های بومی را بکارگیری کند
2024-11-25T09:14:12+03:30
سمنان- نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معارفه استاندار جدید سمنان، گفت: انتظار می‌رود از ظرفیت نیروهای بومی بیش از پیش به...

طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانوایی‌های خراسان رضوی آغاز شد

طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانوایی‌های خراسان رضوی آغاز شد
2024-11-25T09:14:12+03:30
مشهد- مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی از آغاز طرح نظارتی تعزیرات برای بازرسی از نانوایی‌های استان خراسان رضوی خبر داد.

ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است

ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
2024-11-25T09:14:11+03:30
کرج- رئیس پلیس راه البرز گفت: حجم تردد خودروها در مسیر آزادراه های تهران- کرج و تهران قزوین به سمت تهران سنگین است.

عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد

عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
2024-11-25T09:14:11+03:30
زاهدان - فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی جانشین پلیس اطلاعات خاش در تهران خبر داد.

جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد

جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
2024-11-25T09:14:10+03:30
مشهد- جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی بر اثر تصادف در جاده نیشابور اعلام شد.

چند نفر از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند

چند نفر از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
2024-11-25T09:14:10+03:30
خرم‌آباد - دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان از دستگیری چند تن از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به جرم ارتشا خبر داد.

کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور

کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
2024-11-25T09:14:09+03:30
تبریز- رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از مساعدت و کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیران و نیکوکاران در یک سال گذشته به بخش بهداشت و سلامت کشور خبر داد.

افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان

افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
2024-11-25T09:00:53+03:30
بندرعباس-مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: امسال در فصل صید هزار و ۳۰۰ تن میگو در هرمزگان صید شد که ۵۵ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.

اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد

اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
2024-11-25T09:00:52+03:30
ایلام-اولین مرکز تخصصی هوش مصنوعی استان در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ایلام افتتاح شد.

آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد

آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
2024-11-25T09:00:52+03:30
شیراز- آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام با حضور خانواده های معظم شهدا ، نماینده ولی فقیه در استان فارس، فرماندهان نظامی، مسئولین استانی و عموم مردم صبح دوشنبه د...

جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود

جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
2024-11-25T08:34:12+03:30
ورامین- معاون خدمات شهری شهردار ورامین با بیان این که جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود، از شهروندان خواست، زباله ها را در ساعت...

آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است

آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
2024-11-25T08:34:11+03:30
سمنان- نماینده ولی فقیه در استان سمنان از آب و جمعیت به عنوان دو بحران و مشکل اساسی در این استان یاد کرد.

بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم می‌شود

بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم می‌شود
2024-11-25T08:34:10+03:30
بندرعباس- استاندار هرمزگان در بازدید از روند پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بندرعباس از آماده سازی و تحویل ۲۰۰۰ واحد در سایت پیامبراعظم بندرعباس خبرداد.

نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است

نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
2024-11-25T08:07:27+03:30
ساری- فرمانده دانشگاه دریایی حضرت امام خمینی (ره) نوشهر گفت: نیروی دریایی با حضور در خلیج عدن و دریای سرخ امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است.

وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است

وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
2024-11-25T07:54:08+03:30
سمنان- وزیر کشور کابینه سیزدهم آب را مهمترین اولویت استان سمنان دانست.

۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد

۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
2024-11-25T07:54:07+03:30
ایلام-رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: ۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شده است.

فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است

فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
2024-11-25T07:54:07+03:30
نوشهر- فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش گفت: حماسه نیروی دریایی و اقتدار در دریاها در کارنامه این نیرو می درخشد.

شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد

شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
2024-11-25T07:40:44+03:30
بجنورد_ مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان با قرار گرفتن بر روی عدد ۱۵۳ در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروه‌ها قرار گرفت.

شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان

شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
2024-11-25T07:40:44+03:30
کاشان - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان از شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به ویروس HIV در کاشان خبر داد.

وزیر کشور وارد سمنان شد

وزیر کشور وارد سمنان شد
2024-11-25T07:40:43+03:30
سمنان- وزیر کشور صبح امروز برای شرکت در مراسم معارفه استاندار جدید سمنان وارد مرکز استان شد.

افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده

افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
2024-11-24T23:20:46+03:30
کرمانشاه- مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از افتتاح پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی خ...

حریق جنگل‌های رودبار مهار شد

حریق جنگل‌های رودبار مهار شد
2024-11-24T22:54:06+03:30
رودبار _ فرماندار رودبار از مهار شدن حریق جنگل‌های سی دشت این شهرستان خبر داد و گفت: بیش از ۵ هکتار از جنگل‌های حفاظت شده شهرستان رودبار در آتش سوخت.

راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است

راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
2024-11-24T20:14:05+03:30
مشهد- تولیت آستان قدس رضوی راهبرد دشمن در جنگ نرم را ترویج ناامیدی و یأس در بین مردم دانست و گفت: ایجاد یأس سلاح و ابزار دشمن برای رسیدن به اهداف خود در جنگ ...

هدیه رهبر معظم انقلاب به ملی‌پوش والیبال نشسته قم اهدا شد

هدیه رهبر معظم انقلاب به ملی‌پوش والیبال نشسته قم اهدا شد
2024-11-24T20:00:47+03:30
قم- هدیه مقام معظم رهبری به حسین گلستانی عضو تیم ملی والیبال نشسته جمهوری اسلامی ایران در رقابت‌های پارالمپیک پاریس که موفق به کسب مدال طلا در این رقابت‌ها ش...

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال می‌شود

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال می‌شود
2024-11-24T20:00:46+03:30
کرمانشاه- فرماندار شهرستان قصرشیرین گفت: پس از اعمال محدودیت‌های موقت در مرزها، فعالیت‌ها در مرزهای قصرشیرین با حالت عادی دنبال می‌شود.

تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد

تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
2024-11-24T19:47:36+03:30
قائمشهر - سرمربی تیم نساجی مازندران با بیان این که برخی ها مربی دوشنبه ای یا مراسمی هستند، گفت: زدن مربیان های داخلی و ملی سبب سقوط فوتبال می شود.

استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید

استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
2024-11-24T17:07:29+03:30
قزوین- «محمد نوذری» امروز با حکم هیئت دولت چهاردهم به عنوان دوازدهمین استاندار تاریخ قزوین منصوب شد.

مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند

مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
2024-11-24T17:07:29+03:30
قم- رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مداحان در راستای ایجاد پیوند، میان مردم و مکتب اهل بیت علیهم السلام وظیفه مهمی بر عهده دارند.

حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است

حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
2024-11-24T16:54:08+03:30
قم - رییس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام گفت:حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است و واقعا قدرت فهم انسان از درک آن دور...

استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم

استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
2024-11-24T16:40:45+03:30
ساری- «مهدی یونسی» به عنوان استاندار جدید مازندران از سوی هیئت دولت معرفی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)