میرنیوز
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان نوعی ناتوانی دارند، اما اغلب اوقات، نیازهای افراد معلول توسط جامعهای که در آن زندگی میکنند تامین نمیشود. در حال حاضر، افراد معلول از آسیبدیدگان بیماری همهگیرکووید- ۱۹ هستند. با آگاهی از اینکه بیماری همهگیر کووید- ۱۹ تاثیر شدیدتری بر افراد معلول داشته است. این گروه از افراد که حدود یک میلیارد نفر هستند، در بحران کروناویروس بیشترین آسیب را دیدهاند.
بحران جهانی بیماری کووید- ۱۹ در حال افزایش نابرابریهای گذشته است، میزان محرومیت را آشکار و تاکید میکند که کار در مورد شمول معلولیت (شرط اساسی حمایت از حقوق بشر، توسعه پایدار و صلح و امنیت) ضروری است. دسترسی محدود به اطلاعات بهداشت عمومی، موانع قابلتوجه در اجرای اقدامات اساسی بهداشت و امکانات بهداشتی غیرقابلدسترس ازجمله مواردی است که ممکن است تهدیدهای جدیدی ایجاد کند.
با توجه به اینکه در شرایط عادی، افراد معلول دسترسی کمتری به خدمات بهداشتی، آموزشی، شغلی و مشارکت در اجتماع دارند، برای اطمینان از اینکه معلولان مورد غفلت قرار نگیرند، یک رویکرد یکپارچه لازم است. با توجه به دهههای طولانی فعالیت سازمان ملل در زمینه معلولیت، کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) که در سال ۲۰۰۶ تصویب شد، حقوق و رفاه افراد معلول را در اجرای دستور کار ۲۰۳۰ ارتقاء داده است.
تعداد اندکی از کشورها سازوکارهای مناسب برای پاسخگویی کامل به نیازهای معلولان دارند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین میزند که بیش از یک میلیارد نفر (حدود ۱۵ درصد) از جمعیت جهان، نوعی ناتوانی را تجربه میکنند. پیشبینی میشود با توجه به پیری جمعیت و افزایش شیوع بیماریهای غیر واگیر این آمار افزایش یابد. درحالیکه معلولیت با آسیب همراه است، اما همه افراد معلول به یک اندازه محروم نیستند؛ بستگی به شرایطی دارد که زندگی میکنند و اینکه که آیا همانند دیگران دسترسی یکسان به بهداشت، تحصیلات و شغل دارند یا خیر.
یونسکو شعار روز جهانی افراد دارای معلولیت را با برنامهای یکهفتهای از ۲۵ نوامبر تا ۳ دسامبر ۲۰۲۰ تحت عنوان: " بهینهسازی بهتر از قبل کووید- ۱۹، قابلدسترس و پایدار با معلولان، برای آنان و با آنان در پساکرونا" اعلام کرده است.
موضوع روز جهانی معلولان ۲۰۲۰
موضوع امسال این است که همه معلولیتها قابلمشاهده نیستند. هدف از موضوع این روز، افزایش آگاهی از معلولیتهایی است که ممکن است فورا آشکار نباشند اما میتوانند در زندگی افراد تاثیر داشته باشند. این موارد شامل بیماریهای روانی، تفاوتهای یادگیری، درد مزمن و بینایی یا اختلالات شنوایی است. افراد معلول در بیماری همهگیر کووید- ۱۹، تحت تاثیر انزوا بیشتر و خدمات کمتری هستند. موضوع روز جهانی معلولین امسال، گسترش آگاهی از معلولیتهای پنهان و همچنین تاثیری است که بیماری کووید- ۱۹ بر سلامت روان داشته است.
تاثیر شیوع بیماری کووید- ۱۹ بر افراد معلول
افراد معلول معمولا بیش از دیگران نیازهای بهداشتی (نیازهای استاندارد و نیازهای مرتبط با اختلالات) دارند. بنابراین در مقابل تاثیر خدمات بهداشتی و درمانی باکیفیت پایین یا غیرقابل دسترسی نسبت به سایر گروهها آسیبپذیرترند.
معلولیت بهتنهایی ممکن است عاملی برای احتمال بیشتر ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ یا ابتلا به نوع شدید بیماری کووید- ۱۹ نباشد. بااینحال، برخی از افراد معلول ممکن است در معرض خطر بیشتری از عفونت یا بیماری شدید به دلیل شرایط پزشکی زمینهای خود باشند. افراد در صورت ابتلا به بیماریهای مزمن پزشکی مانند بیماری مزمن ریه، بیماری قلبی جدی یا ضعف سیستم ایمنی، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع شدید بیماری کووید- ۱۹ هستند. بزرگسالان معلول سه برابر بیشتر از بزرگسالان بدون معلولیت به بیماری قلبی، سکته، دیابت یا سرطان مبتلا میشوند.
گروههای معلولیت و خطر
بر اساس گزارش منتشرشده سازمان ملل در ماه مه سال ۲۰۲۰، در حال حاضر در سطح جهان یک میلیارد نفر معلول وجود دارد و ۸۰ درصد از آنان در کشورهای درحالتوسعه زندگی میکنند.
گروههای معلول شامل افرادی هستند که تحرک محدودی دارند یا نمیتوانند از تماس نزدیک با دیگران (ارائهدهندگان پشتیبانی مستقیم و اعضای خانواده که ممکن است به بیماری مبتلا شوند) اجتناب کنند، افرادی که در درک اطلاعات یا انجام اقدامات پیشگیرانه مانند شستن دست و فاصله اجتماعی با مشکل مواجه هستند و افرادی که ممکن است قادر به انتقال علائم بیماری نباشند.
بیماری همهگیر کووید- ۱۹ نقاط ضعفهای زیادی در سیستمهای مراقبت در سراسر جهان نشان داده است. درحالیکه این بیماری، همه بخشهای جمعیتی جهان را تحت تاثیر قرار داده، اما تهدید همهگیری بهویژه در مورد افراد مسن و افراد معلول بسیار بیشتر است.
سالمندان بالای ۶۵ سال، ۹ درصد و افراد بالای ۸۰ سال تقریبا دو درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. سن بالاتر با بروز ضعف و ناتوانی بیشتر مرتبط است. برخی از موارد ازجمله فقر، تحصیلات کمتر و قرار گرفتن بیشتر در معرض ناامنی و شوک اقتصادی برای افراد معلول بیشتر است. همچنین این افراد در معرض ابتلا به عفونت بیشتر و بهبودی کمتر هستند.
شرایط اقامتی و نیازهای مراقبت از جمعیت آسیبپذیر بهویژه در برابر بیماری همهگیر کروناویروس چالشبرانگیز است. افرادی که مجبور به زندگی در مراکز مراقبتی هستند، در مکانهای نزدیک به هم و گاهی شلوغ زندگی میکنند و همین عاملی برای تسهیل گسترش ویروس خواهد بود. به همین دلیل بسیاری از کشورها اقدامات مختلفی را برای کنترل عفونت و محافظت از سالمندان وابسته به مراقبت طولانیمدت اعمال کردهاند که شامل مواردی همچون پیشگیری و کنترل، مدیریت منابع انسانی و مالی، گزارش و هماهنگی با مقامات بهداشت عمومی است. سیاستهایی مانند غربالگری علائم روزانه، الزامات فاصله فیزیکی، محدودیت بازدیدکننده، روشهای تشخیص و قرنطینه، افزایش موارد ضدعفونیکننده، آموزش و محافظت کارکنان از مهمترین نمونهها در این زمینه است.
برای افرادی که مراقبتهای خانگی دارند، بیماری همهگیر، بار قابلتوجهی برای مراقبین خانوادگی ایجاد کرده است، زیرا اکثر خدمات مبتنی بر جامعه برای جلوگیری از شیوع ویروس محدودشده است. کشورها میتوانند در مورد چگونگی ساخت و بهبود سیستمهای مراقبت از سالمندان و اجتماعی از این بحران درس بگیرند و باید در آغاز، سلامت و ایمنی سیستمهای مراقبت از سالمندان و امکاناتی برای سالمندان ضعیف و معلولین را تقویت کرد.
آسیبهایی که بیماری کووید- ۱۹ به افراد مسن، معلولان و خانوادههای افراد معلول، مراقبان و خانواده آنان وارد کرده بسیار نگرانکننده است. در حال حاضر، نیاز این گروهها به تماس با دیگران برای زندگی، در میان آسیبپذیرترین افراد جامعه باعث آسیبپذیری آنان در برابر بیماری همهگیر میشود. اقدام دولتها که نیازهای فوری این افراد را در این بحران برطرف میکند بسیار حیاتی است.
آموزش برای کودکان معلول
با ادامه شیوع بیماری همهگیر کووید- ۱۹ در سراسر جهان، مدارس در ۱۸۰ کشور تعطیل شدند و تخمین زده میشود که ۱.۵ میلیارد کودک از مدرسه رفتن بازماندهاند. بهعلاوه، ۸۰ درصد از افراد معلول در کشورهای درحالتوسعه زندگی میکنند که دسترسی به آموزش به چالشی مداوم برای آنان تبدیل شده است. تاثیر بیماری کووید- ۱۹ برای افراد در گروههای اقتصادی- اجتماعی پایینتر بدتر خواهد بود و کودکان معلول احتمالا با خطر بیشتری برای عقب ماندن از تحصیل مواجه هستند، اما میتوانیم تغییر ایجاد کنیم. همهگیری بهعنوان فرصتی برای بازاندیشی درباره این است که چگونه برنامهریزی آموزش اضطراری برای کودکان معلول، ابتکار آموزش فراگیر و درسهایی که از گذشته گرفتهشده را در برگیرد.
ارائه آموزش از راه دور
به نظر میرسد که این بحران بیشتر به روشهای آموزشی رایانه، تبلت و درگاههای یادگیری آنلاین، دروس مجازی و پخش از رادیو یا تلویزیون وابسته است. اگرچه ممکن است این مورد، گزینهای عملی در برخی از کشورهای پیشرفته باشد، اما این راهکار برای زبانآموزان معلول یا کسانی که نیازهای پیچیده یادگیری دارند، بهویژه برای خانوادههای فقیرتر و افرادی که در مناطق دورافتاده هستند، همیشه قابلدسترسی نیست.
فقدان دسترسی به یادگیری از راه دور
عدم ویژگیهای دسترسی ممکن است کودکان معلول را از این برنامههای احتمالی دور کند. راهحلهای نوآورانه فناوری آموزشی (EdTech) بهطور فزاینده از رایانه، تبلت و تلفنهای همراه برای ارائه درگاههای یادگیری آنلاین و دروس مجازی استفاده میکنند. بااینحال، این ابزارها غالبا ویژگیهای اساسی و ضروری دسترسی را ندارند تا از آنها برای کودکان معلول استفاده شود و حتی زمانی که این ابزارها شامل ویژگیهای دسترسی باشند، به فناوری نیاز دارند که بهراحتی در دسترس بسیاری از زبانآموزان در کشورهای با درآمد متوسط و پایین قرار گیرد، استفاده از رادیو و یا تلویزیون با ویژگیهای دسترسی و کسب اطمینان از تداوم آموزش برای همه زبانآموزان بهویژه افراد معلول حیاتی است.
دسترسی محدود به اینترنت
حدود ۴۳ درصد از فراگیران در سطح جهان اینترنت خانگی ندارند و همچنین در بسیاری از کشورها دسترسی به اینترنت پرسرعت نیز امکانپذیر نیست. این امر بیشتر در خانوارهای دارای معلولیت که بهطور مداوم از میزان دسترسی رسانهای کم (بهاستثنای رادیو) برخوردار هستند، دشوار است. اهمیت ارائه راهکارهای باکیفیت، موثر، کمهزینه، با فناوری پایین و بدون فناوری مانند استفاده از کاغذ که نیازمند توجه در توزیع مطمئن و بهکارگیری است، نباید دستکم گرفته شود.
عدمحمایت و مراقبت اضافی
کودکان معلول ممکن است به فیزیوتراپی، خدمات مراقبتی مرتبط، پشتیبانی آموزش مقدماتی و فناوری کمکی که اغلب تنها در مدرسه در دسترس است نیاز داشته باشند. به همین ترتیب، دسترسی به برنامه تغذیه مدارس نیز ممکن است قطع شود.
بیماری همهگیر کووید- ۱۹ باید بهعنوان فرصتی برای تامل مجدد در مورد چگونگی برنامهریزی آموزش اضطراری برای کودکان معلول در نظر گرفته شود که آیا این بحران جهانی فرصتی منحصربهفرد برای تجدیدنظر درباره نیاز به آموزش در دسترس و فراگیر خواهد بود یا خیر؟
منابع
www.un.org
www.who.int
www.twinkl.co.uk
www.cdc.gov
www.ipsnews.net
https://blogs.worldbank.org
www.health.gov.au
www.globalpartnership.org
https://en.unesco.org
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد
تقویت اقتصاد دیجیتال، نیروگاه های خورشیدی و حوزه دانشبنیان در برنامههای یزد
نمایشگاه جهادگران علمی مازندران در ساری برپا شد
احتمال مرگ درنای سیبری وجود دارد
هوای بجنورد و شیروان برای همه گروهها ناسالم شد
بررسی مشکلات درمانی گرمسار/ نگاه افراطی به مرکز استان وجود دارد
برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنید
مومنی: وفاق ملی موجب افزایش قدرت و امنیت ملی کشور میشود
لذت شیرین گره گشایی از کار محرومان/آب مشکل اصلی روستاهای شهر مود
آیتالله نوری همدانی: دولت پاکستان امنیت شیعیان را تأمین کند
عامل قدرت نمایی در پردیس دستگیر شد
مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر
میزبانی خوزستان از ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس
۳۰ آذر آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره رسانهای ابوذر در مرکزی
بازدید نزدیک به ۷۰۰۰ نفر از نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان قزوین
مسئولان باید به عنوان یک بسیجی خالصانه به مردم خدمت کنند
متهم پرونده فروش گوشتهای تاریخ مصرف گذشته در بجنورد نقره داغ شد
۲۰ هرمزگانی بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند
جلوه های زیبای انگشتر رونمایی شده مقاومت در قم +تصاویر
مردم خراسان جنوبی ۱۵ هزار واحد خون اهدا کردند
جلوه های زیبای انگشتر مقاومت +تصاویر
۱۳۵ نفر از مددجویان اردوگاه و زندان ساری آزاد شدند
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است
دریافت ۱۱۱ ایده هوش مصنوعی؛ ۱۴۶ شرکت دانش بنیان فعال است
آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر
مومنی: عملکرد استانداران بعد از یک سال ارزیابی میشود