میرنیوز
در جوامع مختلف، اقشاری وجود دارند که به واسطه تفاوتشان از سایر افراد بواسطه دلایل فرهنگی، نژادی،جنسیتی،جسمانی و غیره کمتر دیده شده و گاه به فراموشی سپرده میشوند که اصطلاحا به ایشان گروههای نامرئی گفته میشود. امروز سوم دسامبر که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین اعلام شده است مارا بر آن می دارد که به این بهانه به وضعیت این قشر و زیست شان در جامعه بازنگری داشته باشیم.
در راستای این موضوع با فرزانه عظیمی از معلولین نابینا که در عرصه فعالیت میکند، گفت و گو کردیم تا بیش از پیش مارا نسبت به شرایط نابینایان جامعه و مصائبی که ابن قشر با آن دست به گریبان هستند،آگاه کند.
عظیمی در رابطه با عمده مشکلات جامعه معلولین در رابطه با تردد بیان کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات عدم مناسب سازی خیابانها، پیاده روها، مراکز ورزشی و تفریحی برای معلولین اعم از نابینایان و معلولین جسمی حرکتیست. یعنی برای مثال باید مکانی برای تردد آسان ویلچر معلولین جسمی حرکتی و یا عبور نابینایان وجود داشته باشد که متاسفانه چنین امکاناتی خصوصا در شهرهای کوچک و کم امکانات تر وجود ندارد. شهرهایی هم که از این امکانات برای قشر معلولین برخوردارند، اغلب دچار نقص اند و استاندارد نیستند. برای مثال راه ها یا منقطع اند و یا در انتها یک مانعی مثل درخت و میله و جوی وجود دارد.
وی در رابطه با تجهیزات توان بخشی معلولین تصریح کرد: تجهیزات توانبخشی از سوی بهزیستی به ندرت، کم و سلیقه ای به معلولین داده میشود. برای مثال شخص خودم برای دریافت عصای سفید باید ۴ سال منتظر بمانم!
این شهروند نابینا همچنین افزود: در رابطه با سایر تجهیزات هم همین گونه است. خیلی از مددکارها و یا مسئولین بهزیستی حتی در رابطه با برخی از تجهیزات توانبخشی چیزی نشنیده اند و اصلا نمی دانند چیست و به چه کار میآید در حالی که ممکن است کاربردی اساسی داشته باشند.
عظیمی در رابطه با وضعیت معیشت معلولان گفت: ماده ۲۷ قانون حمایت از جامعه معلولین به بحث معیشت پرداخته است. بدین صورت که دولت باید هرسال هزینه معیشت معلولین شدید و خیلی شدید در ردیف بودجه سالانه به میزان حداقل دستمزد سالیانه مشخص کند و آن را بپردازد که متاسفانه در اجرا دارد خاک می خورد.
وی افزود: تنها حمایتی که از جامعه معلولین می شود مستمری ناچیزیست که اگر یارانه را هم به آن اضافه کنیم به ۲۰۰ هزارتومان هم نمی رسد ایم درحالیست که هزینه دارو و درمان معلولین بسیار بالاست و عموما هم تحت پوشش بیمه نیست. واقعا اگر حمایت خانوادههای خود معلولین نباشد پیش بردن زندگی ممکن نیست.
عظیمی در رابطه با وضعیت اشتغال معلولین اظهار کرد: در رابطه با اشتغال هم به قانون استخدام ۳ درصدی معلولین هم توجه نمیشود و بسیاری از محل ها سلیقه ای با این مسئله برخورد میکنند.
وی با اشاره به وضعیت دشواری که ناتوانی معیشتی شراط کرونایی را برای این قشر سخت تر کرده است افزود: معلولین به علت ناتوانی مالی قادر به تهیه تجهیزات ولوازم بهداشتی خود هم نیستند و به همین سبب خانه نشین شده اند و همین خانه نشینی سبب مشکلات روحی و روانی هم شده است و این افراد را در شرایط سخت تری نسبت به گذشته قرار داده است.
فرزانه عظیمی در آخر متذکر شد: متاسفانه تمام قوانین موجود در جهت توانمندسازی و رفاه معلولین روی کاغذ نوشته شده و از سمت مسئولین هیچ توجهی به آنها نمی شود. صدای معلولین صدایی است که هیچ وقت شنیده نشده است.
انتهایی پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۳۵ نفر از مددجویان اردوگاه و زندان ساری آزاد شدند
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است
دریافت ۱۱۱ ایده هوش مصنوعی؛ ۱۴۶ شرکت دانش بنیان فعال است
آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر
مومنی: عملکرد استانداران بعد از یک سال ارزیابی میشود
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی