میرنیوز
فرزانه نصراصفهانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شهرها پیوسته در حال تغییر و تحول با خود کمبودها، مسائل و مشکلات، محدودیتها و نیازهایی را به همراه دارند، بیان کرد: رفع کمبودها و نیازها و حل کردن مسائل و مشکلات، با برنامه ریزی دقیق و اصولی شروع میشود و وجود معضلات شهری امروزه احساس نیاز به برنامهریزی را بیشتر می کند و در چارچوب این تفکر، ایجاد تعادل، تناسب و هماهنگی در بخشهای مختلف شهر امکانپذیر است.
نصراصفهانی ادامه داد: برنامهریزی شهری، شهر را به سمت و سوی پویایی و حیات رهنمون میسازد و مدیریت شهری با وجود برنامه آینده نگرانه شهری در مسیر مناسب حرکت میکند، میتواند شهر را به خوبی اداره کند و این مورد محقق نمیشود مگر با انجام پژوهش های علمی در این زمینه.
وی افزود: نوع و سطح فعالیتهای پژوهشی یکی از شاخصهای اصلی توسعه و پیشرفت محسوب میشود، موفقیت در تمام فعالیتهای مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی، خدمات و... به گسترش فعالیتهای پژوهشی بستگی دارد.
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: در واقع پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار میآید و امروزه همه مدیران شهری به ویژه در کلان شهرها بر این باور هستند که در موضوعات مهم شهری چون حمل و نقل، فرهنگی، اقتصادی ،عمرانی، نحوه خدمت رسانی به شهروندان، بهداشت و درمان و... قبل از هر اقدام توسعهای باید مورد پژوهش قرار گیرند تا نقاط ضعف و قوت سیستم شناسایی شود.
نصراصفهانی افزود: توسعه شهری بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود، در واقع پژوهش موتور محرک و سنگ بنای اولیه پیشرفت و توسعه محسوب میشود.
وی ادامه داد: حتی اگر نشانههایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد آن توسعه مستمر و پایدار نخواهد بود و نمیتواند مسیر مطمئنی را طی کند؛ بنابراین، پژوهش مبنای توسعه است.
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: امروزه شاخصهای مهم زندگی نسبت به گذشته دستخوش تغییر شده و اگر در مورد این مسائل، تحقیق و پژوهش نشود و توسعه شهری بدون نظارت و برنامهریزی شکل گیرد منجر به شکاف طبقاتی عمیقتر میشود.
نصراصفهانی اظهار کرد: امروزه عدم انجام پژوهش باعث ایجاد مشکلاتی در بحث امنیت اجتماعی و کاهش شاخصهای بهداشت و آموزش میشود که این مسائل در روند توسعه اختلال ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه تجارب علمی حاکی از این است که توسعه پایدار و متوازن، توسعهای است که توام با کاهش فقر و اختلاف طبقاتی و... باشد، افزود: در حال حاضر فرهنگ پژوهش تا حدودی در کشور نهادینه شده است و در شرایط موجود هر اقدامی در زمینه توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی در شهرها باید علم محورانه و پژوهش مدارانه باشد تا با بهره گیری از این دستاوردها مشکلات را به خوبی مدیریت کرد.
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری خاطرنشان کرد: مدیران شهری باید با درک این ضرورتها، شهر را به صورت علمی اداره کنند و نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که در بسیاری از موارد شاهد هستیم که بین یافتههای علمی با نظامهای تصمیم گیری و اجرایی فاصله وجود دارد.
قصه پژوهشهای آرشیوی
نصراصفهانی ادامه داد: این امر منجر به این میشود که بسیاری از مطالعات و پژوهشهای انجام شده در آرشیو قرار گیرند و نتایج پژوهشها مورد استفاده و بهرهبرداری نباشند؛ همانند پایان نامههایی که هر ساله در قفسه کتابخانهها خاک میخورند و مورد بی توجهی نهادها و سازمانهای شهری قرار میگیرند.
وی افزود: از این رو باید راهکارهایی دنبال شود که مدیران تصمیم گیر شهر را دائما با نتایج تحقیقات پژوهشگران مرتبط کند و نگاه کارشناسانه و مجهز به علم روز باید پشتوانه هر تصمیم مهمی در شهر وجود داشته باشد و از انجام تصمیمات خودسرانه و بدون هیچگونه پایه علمی خودداری شود.
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری تصریح کرد: بنابراین اجرای صحیح برنامهها در گرو آگاهی مجریان امور از آخرین یافتههای علمی و پژوهشی است، فقر اطلاعاتی عوامل اجرایی و مسئولان، حتی بهترین و کارآمدترین برنامهها را با شکست کامل مواجه میکند.
نصراصفهانی بیان کرد: تولید هرگونه اطلاعات غیرواقعی موجب به هم ریختگی و اختلال نظام برنامهریزی میشود و اگر برنامهریزی تنها روش اداره ثمربخش جوامع شهری محسوب میشود، پژوهش و تحقیق را باید یکی از عوامل اصلی نظام اجتماعی به حساب آورد.
وی تصریح کرد: جامعهای میتواند از تحقیق به عنوان تنها امکان شناسایی و برنامهریزی حل معضلات جاری خود بهره گیرد که علاوه بر گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش، به امر نظام بخشی به جامعه علمی خود نیز بپردازد و پژوهش و تحقیق را به عنوان یک عنصر بنیادین سازماندهی کند.
نبود ارتباط بین دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: امروزه متاسفانه ارتباط منسجم و منطقی بین دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی با واحدهای مرتبط با مدیریت اجرایی شهری وجود ندارد.
وی ادامه داد: عواملی چون عدم تخصیص بودجه کافی، ایجاد مقررات دست و پاگیر مالی و اداری برای پژوهشگر، عدم توجه به محققان، عدم مشخص کردن سیاستها و اولویتهای تحقیقاتی، عدم تدوین نظام صحیح و مطلوب برای توزیع اعتبارات پژوهشی توسط مدیران شهری، عدم تدوین ضوابط منسجم و قابل اجرا در رابطه با سیاستهای حمایتی از محققان و متخصصان و نادیده گرفتن دانشجو و دستاوردهای تحقیقاتی آنها این بی توجهی نسبت به پژوهش را تشدیدتر میکند.
این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: بنابراین با در نظر گرفتن این مسائل و مشکلات و تلاش برای حل آنها امیدواریم ذوق و شوق تحقیق مجددا از سرگرفته شود و این خود فرصت مغتنمی است برای پژوهشگران تا طیف وسیعی از مسائل و گرههای کور اجرایی کشور را مورد توجه قرار دهند.
نصراصفهانی یادآور شد: چنین فضای مشابهی در صورت تحقق، این فرصت را فرا روی مجریان امور قرار میدهد تا گامهای علمی برای حل معضلات موجود با اتکا به تحقیقات ژرفنگر و مطالعات کاربردی برداشته و اهداف توسعه همهجانبه را به تدریج جامه عمل بپوشانند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود