میرنیوز
دهم آذر ماه در تقویم ملی ایران روز مجلس است؛ مجلسی که یکی از ارکان قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین است، سال ۹۸ یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد و از حوزه قزوین، البرز و آبیک «فاطمه محمدبیگی» راهی خانه ملت شد.
به گزارش ایسنا، در این گزارش بخشی از شعارهای انتخاباتی فاطمه محمدبیگی را با هم مرور میکنیم و در روز مجلس به نمایندگان استان یادآوری خواهیم کرد که مردم کماکان از مجلس موسوم به مجلس انقلابی انتظاراتی دارند، هر چند پیگیریهایی در این چند ماهه انجام شده است ولی برای تکمیل تحقق وعدهها به زمان نیاز است، این شعارها قطعاً تا پایان دوره نمایندگی فاطمه محمدبیگی رصد و توسط ایسنا پیگیری خواهد شد.
بودجه:
قزوین در ردیف بیست و نهم بودجه کشور است، نماینده مردمی باید دلایل به وجود آمدن این عقبافتادگی را بررسی کرده و وضع موجود را اصلاح کند.
اقتصاد و صادرات:
توسعه اقتصاد مبتنی بر سفرهای بازرگانی تجار ایرانی به کشورهای خارجی است. ۶ درصد رایزن بازرگانی در کشور داریم درحالی که این رقم باید به ۲۶ درصد برسد. صنایع و معادن میتوانند محل تولید و شکوفایی ثروت برای استان باشند.
مشکل اصلی ما در کشور اقتصاد است، نامگذاری عنوان سال از سوی مقام معظم رهبری نشان از اهمیت این موضوع دارد؛ باید از یک واردکننده به صادرکننده محصولات صنایع تبدیل شویم. ضعف رایزنیهای اقتصادی بینالمللی باید مرتفع شود و ما به جای رایزنی سیاسی بیهوده بهدنبال بازار محصولات خود باشیم.
باید مدل اقتصاد درونزا و متکی به داخل را دنبال و درعینحال یک روابط گسترده را با کشورهای دنیا برقرار کنیم. استان قزوین قدمت و تاریخچهای دیرینهای در حوزه تجارت دارد ولی از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
مشکلات کارگران:
یکی از مهمترین شعارهای انتخاباتی فاطمه محمدبیگی حل مشکلات کارگران است، وی افزایش پوشش بیمه برای معلولان را از اولویتهای کاری خود عنوان کرده است. امنیت شغلی، تأمین معیشت و تشکل یابی سه ضلع اصلی مشکلات کارگران را تشکیل میدهند که در اولویت رسیدگی است.
علت اصلی مشکلات جدی در بحث قراردادهای کارگران مربوط به ابهامات موجود در قانون کار است که خلأهایی را در اجرا به وجود آورده است. قراردادهای موقت و بیتوجهی به قانون کار در هنگام عقد قرارداد و قراردادهای سفید امضاء از جمله مصادیق ناامنی شغلی در جامعه کارگری است که باید مرتفع شود.
سهم کارگر از قیمت تمام شده تولید امروز در نازلترین حد ممکن است. عموماً مسئولین تصمیمگیر در این زمینه به جای منافع کارگر به دنبال منافع دلالان و سرمایهداران هستند. محمدبیگی وعده داده است که در مجلس قوی وضع قوانین مناسب و نظارت مستمر حقوق کارگران را دنبال کند.
حوزه سلامت:
محمدبیگی که اکنون دبیر کمیسیون بهداشت مجلس است عنوان کرده است هزینه تقریبی ساخت و تجهیز هر تخت بیمارستانی در وضعیت تورم فعلی نزدیک به سه میلیارد تومان است. بعضی از شهرهای استان مثل بیدستان، محمودآباد و شریفیه نیاز مبرم به درمانگاه شبانهروزی دارند. مشکلات برخی مجموعههای درمانی مثل بیمارستان رحیمیان الوند نیاز به ارائه راهکار اساسی دارد. تعداد خانههای بهداشت استان کمتر از میانگین کشوری است.
اکثر بیمارستانهای قزوین اجارهای و فرسوده هستند، مثلاً بیمارستان ۲۲ بهمن ۹۵ سال و بیمارستان بوعلی ۷۰ سال قدمت دارند. با توجه به هزینههای سنگین درمانی هم برای دولت و هم برای خانوادهها به نظر میرسد نظام سلامت باید بر پایه پیشگیری و آموزش متحول شود.
قوانین جاری در حوزه بهداشت و سلامت نه جوابگوی نیاز مردم است نه جوابگوی اقشار زحمتکشی مثل پرستاران، بهورزان باید به دنبال تقویت پوشش بیمهها با هزینه کمتر در اقشار کم درآمد باشیم.
خانواده:
پیگیری سیاستهای کلی خانواده ابلاغ شده از طرف رهبر معظم انقلاب از اولویتهای من خواهد بود. خانواده واحد بنیادی و سنگ بنای جامعه اسلامی و کانون رشد و تعالی انسان است بنابراین ایجاد جامعهای خانوادهمحور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی آن بر پایه الگوی اسلامی، محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامهها، سیاستهای اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بهویژه نظام مسکن و شهرسازی، ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای همه دختران و پسران، مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمنان برای فروپاشی و انحراف روابط خانوادگی و رفع موانع و زدودن آسیبها و چالشهای تحکیم خانواده، ایجاد فرصت برای حضور مفید و مؤثر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و استفاده مؤثر خانواده از اوقات فراغت به صورت جمعی از جمله مواردی است.
حوزه زنان:
مسئله حمایت از زنان خانهدار، اشتغال زنان تحصیلکرده، حمایت علمی از مشاغل خانگی، تأخیر و افزایش سن ازدواج، آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، مباحث حمایتی چون بیمه، ارتقای خدمات حوزه سلامت، توانمندسازی زنان روستایی از جمله مسائل اصلی هستند که با مطرح کردن مسائل فرعی کاملاً فراموش شدهاند. باید برای تک تک این موضوعات کار کارشناسی دقیق انجام شود و با استفاده از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان برنامه مدونی برای حل این مسئله ارائه و پیگیری شود.
دانشگاه:
استان قزوین در سه محور صنعتی، دانشگاهی و کشاورزی زبانزد کشور است. ۷۵ هزار دانشجو در ۴۶ واحد دانشگاهی در حال تحصیل هستند. ۱۴۰۰ عضو هیئتعلمی و ۴۳۰۰ استاد در ۳۱۱ رشته تحصیلی در استان قزوین مشغول فعالیت علمی هستند.
از ۳۱۱ رشته موجود در دانشگاههای استان قزوین حدود ۱۶۳ رشته مستقیماً با صنعت، ۳۲ رشته با پزشکی و ۸ رشته با کشاورزی ارتباط دارند. ۹ شهرک صنعتی بزرگ در استان وجود دارد؛ چرا فارغالتحصیلان بیکار هستند؟ چرا از ظرفیت نخبگان در بهبود وضعیت صنعت، کشاورزی و اقتصاد استفاده نمیشود.
کشاورزی:
حوزه کشاورزی یکی از مهمترین مسائل توسعه استان است. استان قزوین از نظر وسعت سرزمینی در رتبه ۲۷ کشور قرار دارد. شهرستان آبیک یکی از مهمترین ظرفیتهای کشاورزی در استان است. سیاستهای حمایتی، تأمین نهادهها، خرید تضمینی و تخصیص اعتبار و تسهیلات میتواند در رونق کشاورزی این شهرستان نقش داشته باشد.
باید ارتباط بین دانشگاه و کشاورزی برقرار شود تا ما بتوانیم با دانش بومی و کمک متخصصین بازدهی این بخش و سود بیشتر کشاورزان را پیگیری کنیم. حمایت از کشاورزی در بخشهایی مثل بشاریات موجب میشود تولید ثروت در منطقه اتفاق بیفتد و از مهاجرت روستاییان جلوگیری شود.
مسائل مناطق حاشیه شهرهای بزرگ کشور باید ساماندهی و مشکلات آنها مرتفع شود. اشتغال جوانان مهمترین خواسته مردم از مسئولین است که جز با همت مضاعف قابل دسترسی نیست.
مسکن:
اصلاح قوانین ساختوساز مسکن به نفع مردم است؛ جریمهها نشان میدهد که نرخ جریمههای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری قزوین بیش از چند برابر نسبت به سال قبل افزایش یافته است، روند جریمههای این کمیسیون با هدف جبران کسری بودجههای شهرداری مورد رضایت شهروندان نیست در شرایط رکود ساخت و ساز ۳۰ درصد صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا کرده است.
کمکاری دولت در ایجاد فرآیندهای لازم برای ساخت مسکن انبوه و همچنین عدم پیگیری و نظارت نمایندگان در این زمینه مشهود است. همین بیبرنامگی متأسفانه باعث شده است قیمت مسکن صعود جهشی پیدا کند و اجارهبهای منازل استیجاری سر به فلک بکشد باید قوانین حمایتی در راستای ساخت مسکن تدوین و ابلاغ شود.
به گزاش ایسنا، این موارد فقط بخشی از اولویتهای دکتر فاطمه محمدبیگی بود که در آغاز کار در مجلس یازدهم به آن اشاره کرده است؛ امید است با همراهی مجمع نمایندگان و مسئولان شاهد تحقق این برنامهها باشیم تا استان قزوین بیش از گذشته رشد و توسعه پیدا کند؛ فعالیت نماینده مردم قزوین در مجلس برای تحقق این برنامهها توسط ایسنا پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری