میرنیوز
منطقه ترشیز ۱۵۳ روستا دارد و تا کنون فقط ۱۳۸ روستا از این تعداد واجد شرایط بهرهمندی از گاز طبیعی در این حوزه انتخابیه شناخته شده است که از این تعداد فقط ۱۱۵ روستا با جمعیت ۳۹ هزار و ۴۵۰ خانوار به شبکه سراسری گاز کشور متصل شدهاند.
از مجموع ۱۱۵ روستا، ۴۰ روستا با ۹۹۴۹ خانوار در بردسکن، ۵۱ روستا با ۱۹۰۵۰ خانوار در کاشمر و ۲۴ روستای دیگر هم با جمعیتی بالغ بر ۱۰۴۵۱ خانوار در شهرستان خلیلآباد هستند. اگر چه بر اساس قولهای شرکت گاز قرار بود در هفته دولت امسال روستاهای کوهپایه بردسکن گازدار شوند، اما به دلیل نبود بودجه کافی و گرانی اقلام این پروژه در سال جاری اجرایی نشد.
۳۳ روستا محروم از گاز
در همین خصوص معاون امور برنامهریزی و عمرانی فرماندار بردسکن در گفتوگو با ایسنا، گفت: اگر چه ۱۰۰ درصد جمعیت شهری از نعمت گاز برخوردار هستند، اما از ۷۱ روستا تا کنون به ۳۸ روستا فقط گازرسانی شده است.
سید مهدی عصمتی مقدم با اشاره به وجود ۷۱ روستا در شهرستان بردسکن افزود: از نظر جمعیتی ۸۰ درصد جمعیت شهرستان در این ۳۸ روستا زندگی میکنند.
وی عنوان کرد: در فاز چهار گازرسانی به بردسکن ۱۱ روستای شهرستان در حال گازرسانی هستند که اگر انجام شود ۹۲ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
معاون امور برنامهریزی و عمرانی فرماندار بردسکن بیان کرد: اگر چه کلنگ پروژه گازرسانی به ۱۱ روستای منطقه کوهپایه بردسکن و بخش انابد هفته دولت سال گذشته به زمین زده شد و مقرر بود در سال جاری به بهرهبرداری برسد، اما به دلیل مشکلاتی این وعده در موعد مقرر اجرایی نشد و مردم این روستاها زمستان امسال از نعمت گاز محروم هستند.
وی تصریح کرد: باوجود اینکه در حال حاضر خط انتقال گاز دارد انجام میشود و در داخل روستاها علمکهای بسیاری نصب شده ولی زمستان امسال هم گاز نخواهند داشت.
معاون امور برنامهریزی و عمرانی فرماندار بردسکن مطرح کرد: امیدواریم تا فروردین و اردیبهشتماه سال آینده ۱۱ روستای منطقه کوهپایه بردسکن از نعمت گاز برخوردار شوند، اکنون روستاهای فاقد گاز این شهرستان برای گرمایش از نفت سفید استفاده میکنند.
وی اظهار کرد: برای هر خانوار روستایی در ماه ۲۲۰ لیتر نفت سفید در نظر گرفته شده که مشکلی برای تأمین آن نداریم، البته گاز مایع به موقع وارد شهرستان میشود، اما در موعد مقرر توزیع نمیشود و این موجب میشود که مردم با مشکل مواجه شوند و در صف بایستند.
عصمتی مقدم با بیان اینکه در این خصوص رایزنیهایی با مدیر شرکت نفت صورت گرفته تا گاز مایع شهرستان به موقع تأمین و توزیع شود، افزود: در حوزه گازرسانی ۳ شهر بردسکن، انابد و شهرآباد از نعمت گاز برخوردار و ۱۰۰ درصد روستاهای بخش شهرآباد به شبکه گاز متصل هستند.
وی گفت: ۴ روستای خوشاب و زیروقت، کلاته آقا مهدی و خنجری از مطالبات مردم منطقه است که در لیست روستاهای گازرسانی قرار بگیرند.
معاون امور برنامهریزی و عمرانی فرماندار بردسکن افزود: در فاز ۵ که شامل گازرسانی به ۱۵ روستای بخش انابد است، میطلبد مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی هر چه زودتر مناقصه این پروژه را برگزار کند تا در ایام دهه مبارک فجر امسال شاهد کلنگزنی از این پروژه مهم باشیم.
وی یادآور شد؛ این شهرستان بیش از ۱۵ هزار مشترک گاز دارد.
سرعت گازرسانی رضایتبخش نیست
در ادامه نماینده مردم کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا، سرعت گازرسانی به روستاهای بردسکن را رضایتبخش ندانست و گفت: اگر چه مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی قول داده بود که تا ۳۰ تا آبان ماه سال جاری روستاهای کوهپایه به استثناء سه روستای سنگ پیر، زیروقت و شمسآباد از نعمت گاز برخوردار شوند اما این وعده محقق نشد.
حجتالاسلام جواد نیکبین اظهار کرد: متأسفانه روند پیشرفت پروژه بسیار کند و لاکپشتی است، بر اساس آنچه اعلام شده پیمانکار پروژه کار را بسیار کند جلو میبرد که مقرر شده مجدد با مدیرعامل شرکت گاز استان در این خصوص جلسهای داشته باشم.
وی با بیان اینکه مردم منطقه از نبود گاز رنج میبرند، بیان کرد: از ۱۵۳ روستا تا کنون فقط ۱۳۸ روستا واجد شرایط بهرهمندی از گاز طبیعی در این حوزه انتخابیه شناخته شدهاند که از این تعداد تا کنون ۱۱۵ روستا به شبکه سراسری گاز کشور متصل شدند اما برای ۱۲ روستای دیگر که واجد شرایط نیستند با وزیر نفت صحبتهایی شده و مقرر شده در سال ۱۴۰۰ به این تعداد روستاها گازرسانی صورت گیرد.
نماینده مردم کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر اسامی این تعداد روستا در پیمان اولیه نیامده چون جمعیتشان به حد نصاب نرسیده است، البته وقتی به قولهایشان برای روستاهای امسال عمل نکردند چگونه میشود انتظار ۱۲ روستای دیگر را برای سال ۱۴۰۰ داشت.
وی تصریح کرد: بر اساس وعده اعلام شده از سوی مسئولان مردم برای گرمایش خانههایشان بخاری گازی تهیه کردند و نفت ذخیره نکردند به همین دلیل در سال جاری با مشکل کمبود نفت مواجه میشوند، از سویی چون اعلام کرده بودند از ۳۰ آبان ماه گاز این تعداد روستاها وصل میشود به همین علت شرکت ملی نفت در برخی روستاها برای حوالههای نفت مشکل دارد و نفت مورد نیاز تهیه نشده است.
نیکبین گفت: از فرمانداران منطقه خواسته شده تا تدابیر لازم را برای تأمین نفت مورد نیاز روستاییان و پیگیریهای لازم را داشته باشند تا مردم در فصل زمستان با مشکل مواجه نشوند.
وی ادامه داد: در دیداری که با مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی داشتم اعلام شد که با اتمام طرحهای در حال اجرا ضریب نفوذ گاز طبیعی این منطقه به ۹۷.۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام جواد نیکبین افزود: در این جلسه مطرح شد که هم اکنون ضریب نفوذ گاز در کاشمر ۱۰۰ درصد است و با اتمام طرحهای گازرسانی در حال اجرا در خلیلآباد نیز ضریب نفوذ گاز این شهرستان به ۱۰۰ درصد ارتقاء خواهد یافت و در شهرستان بردسکن نیز ۸۲ درصد خانوار از گاز طبیعی استفاده میکنند و پیشبینی میشود با اتمام پروژههای در دست اجرا این میزان در شهرستان به ۹۱ درصد ارتقا پیدا کند.
وی تصریح کرد: اعلام شده که اکنون عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۱ روستای محور شمال بردسکن شامل برناباد، اهوبم، بیجورد، خانقاه، خور، سنگ پیر، سیر، شمسآباد و کاسف و دو روستای دیگری با ۵۱ درصد پیشرفت در حال اجرا است که میطلبد سرعت آن افزایش یابد.
بودجه کافی نیست
در ادامه رئیس بهرهبرداری شرکت گاز خراسان رضوی گفت: باوجود اینکه قرار بود ۱۱ روستای کوهپایه بردسکن در هفته دولت امسال به شبکه گاز کشور متصل شوند، اما به دلیل نبود بودجه کافی و گرانی اقلام این پروژه امسال اجرایی نشد و امیدواریم در سال آینده روستاهای کوهپایه بردسکن از نعمت گاز برخوردار شوند.
سید رضا غفاریان بیان کرد: این پروژه در قالب فاز چهار با برنامهریزیهای انجام شده قرار بر افتتاح در هفته دولت یا در دهه فجر بود که نتوانستیم قول خود را عملی کنیم، بنابراین در سال آینده اهالی این روستاها از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه اهالی روستای کوهپایه بردسکن باید همچون سال قبل نیاز سوخت خود را تأمین کنند، افزود: اگر چه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در این استان در ردیف پروژههای گازرسانی قرار گرفتهاند، اما افزایش دو برابری سرانه گازرسانی به ازای هر خانوار از ۶ میلیون به ۱۲ میلیون تومان هزینهها را افزایش داده است.
گازرسانی به روستاهای منطقه ترشیز به خصوص بردسکن از جمله اقداماتی است که متأسفانه همچنان در برخی موارد به کندی انجام میشود.
با فرارسیدن فصل سرما و کاهش روز افزون دمای هوا و از سویی نبود شبکه توزیع گاز باعث میشود زمستان سرد و سنگینی را پشت سر بگذارند، مردم این مناطق به طور مداوم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند که نبود شبکه گاز و دردسرهای تهیه سیلندرهای گاز و نفت سفید تنها یکی از آنهاست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال