میرنیوز
بیماری همهگیر کووید- ۱۹ نوع نگاه افراد به جهان را تغییر داده و دانشمندان اظهار کردند که نگاه آنها به حوزههای تخصصی نیز تغییریافته است. محققان تاثیر احتمالی بیماری کووید- ۱۹ را در حفاظت از مناطق پیتلند گرمسیری و جوامع محلی بررسی کردند و "تهدیدهای بالقوه متعدد " را شناسایی کردند.
جنگلزدایی، تخریب زیستگاه و حیاتوحش بهعنوان نیروهای محرک شیوع بیماریهای جدیدی مانند بیماری کووید- ۱۹ نامگذاری شدند.
محققان دانشگاه اکستر در انگلستان دریافتهاند که تنوع زیستی زیاد در پیتلندها و از بین رفتن زیستگاه، شرایط مناسبی را برای انتقال برخی عوامل بیماریزا به افراد ایجاد میکند. حفاظت از این مناطق میتواند از همهگیریهای انسانی و شیوع آنها در آینده جلوگیری کند.
لازم به ذکر است، ویروس کرونا که باعث ایجاد بیماری کووید میشود از پیتلندها آغاز نشده، اما همهگیریهای مهم دیگر مانند اچآیوی و ابولا از این مناطق (باتلاقی) شروعشده است.
بررسیهای جدید نشان میدهد که محافظت از پیتلند، مناطق باتلاقی در برخی مناطق جهان، تنها برای حیاتوحش و انتشار کربن موثر نیست و میتواند از انتقال بیماری از حیوانات به انسان نیز جلوگیری کند و برای سلامت انسان موثر باشد.
در پیتلندهای گرمسیری، تعداد زیادی از گونههای جانوری مانند خفاشها، جوندگان، پنگولینها و نخستیان زندگی میکنند که بهعنوان عامل موثر برای بیماریهای واگیردار در حال ظهور (EIDs) شناخته میشوند. کشاورزان درختان را خرد میکنند و زمین را میسوزانند و برای چوب و سایر محصولات باارزش مانند پوسته درخت، رزین (صمغ) و شیره گیاهی مورداستفاده قرار میدهند؛ آسیب رساندن به این محیطها میتواند به شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام کمک کند.
دکتر مارک هریسون، محقق برجسته در دانشگاه اکستر افزود: البته این زمینها از این نظر منحصربهفرد نیستند، اما یکی از زیستگاههای مهمی هستند که بیماریهای مشترک انسان و دام در آن ظاهر میشوند.
استفاده و از بین رفتن این زیستگاهها و همچنین آتشسوزیهای زغالسنگ نارس و شکار حیوانات وحشی که مقصر اصلی آنها انسان است، باعث میشود که افراد بیشتری با تنوع زیستی پیتلند در تماس نزدیک باشند و پتانسیل انتقال بیماری مشترک انسان و دام را افزایش دهند.
ماه گذشته دانشمندان برتر جهان هشدار دادند که جهان با شیوع بیماریهای مکرر، پرهزینه و کشنده جهانی روبروست، مگر اینکه دولتها تغییراتی در اقتصاد و سبک زندگی افراد ایجاد کنند.
دکتر محمدعلی ایمرون، محقق این تحقیق گفت: تاثیر آتشسوزیهای گسترده در مناطق پیتلند که باعث آلودگی گسترده هوا بهویژه در جنوب شرق آسیا میشود، خطر بیماریهای تنفسی در حال شیوع در انسان مانند کووید- ۱۹ را افزایش میدهد.
بررسیها در کشورهایی که مناطق بزرگی از این سرزمینها را دارند ازجمله اندونزی، جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) و پرو انجام شده است. این یافتهها میتواند توضیح دهد که چرا کشورهایی که مناطق بزرگی از پیتلندهای گرمسیری دارند تا این اندازه تحت تاثیر بیماری کووید- ۱۹ قرارگرفتهاند.
دکتر ایفو سوسپنس، از دانشگاه ماریان در کنگو بیان کرد: بسیاری از جوامع در این مناطق دورافتاده، نسبتا فقیر، بدون ارتباط با زیرساختهای محدود، امکانات پزشکی غیراستاندارد یا محدود به تجارت خارجی وابسته هستند، درنتیجه تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم بیماری کووید -۱۹ ممکن است در این جوامع، شدید باشد.
محققان دریافتند که حفاظت بیشتر از پیتلندها نهتنها به جلوگیری از شیوع بیماریهای خطرناک جدید کمک میکند، بلکه عاملی موثر در مقابله با بحران اقلیمی است.
پیتلندها، مقادیر زیادی کربن را در خاک خود ذخیره میکنند و در صورت آسیبدیدن، این منابع در جو آزاد و منبع اصلی انتشار گازهای گلخانهای میشوند که سالانه تقریبا ۶ درصد از انتشار دیاکسید کربن (CO۲) انسانی را بر عهده دارد.
سازمان RSPB هشدار داد که آسیب پیتلندها تنها در انگلیس، میتواند بهاندازه تمام ماشینهای سنگین در جادههای انگلیس، CO۲ تولید کند.
نتایج این بررسی در نشریه PeerJ ارائهشده است.
منابع
inews.co.uk
earth.com
dailymail.co.uk
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد