میرنیوز
امسال اگرچه شیوع بیماری کرونا، سبک زندگی در جوامع مختلف را دچار دگرگونی اساسی کرد اما به نظر بسیاری از صاحبنظران، سبک زندگی جدید بستری مناسب برای توسعه کتابخوانی و افزایش شاخص مطالعه در جامعه بود؛ کرونا و محدودیتهایی که این بیماری ایجاد کرد، فراهم کننده زمینهای برای کسانی بود که نداشتن زمان را دلیلی بر کم بودن توجهشان به مطالعه عنوان میکردند.
اگرچه طی سالهای اخیر و قبل از اینکه ویروس کرونا، دامنگیر جامعه بشری شود، ایجاد و توسعه زیرساختهای دسترسی به کتاب با بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی، بهانه در دسترس نبودن این ابزار دانایی را برای اکثر مردم جامعه، از بین برده است.
هفته کتاب امسال، زیر سایه کووید۱۹، توجه برنامه ریزان و برگزار کنندگان برنامههای مختلف ویژه این هفته، به فضای مجازی و استفاده هرچه بیشتر و بهتر از همراه شدن کرونا و توسعه زیرساختهای مجازی، معطوف کرده و این امید را ایجاد کرده است که علیرغم کاهش دیدارها و جلسات حضوری و گفت و شنودهای رودر رو، امکانی برای تبادل دانایی و ترویج کتابخوانی و مطالعه، بیش از گذشته، فراهم شود.
هفته کتاب و کتابخوانی امسال متفاوت از سالهای گذشته در حال برگزاری است، همانطور که کووید ۱۹ مجال هرچیزی و هرکاری را گرفته است و با شیوع این بیماری همگی ما خانه نشین شدهایم، اما فرصتی را فراهم کرده تا لحظات کرونایی را با یار مهربان سپری کنیم و با مطالعه کتاب خود را واکسینه و روح خود را با صفحات کتاب صیقل دهیم و با کتاب آشتی کنیم.
اگر چه شبهای طولانی پاییز زیبا را همانند سالیان گذشته نمیتوان با دورهمی و شب نشینیها سپری کرد، اما دوستان زیادی برای این لحظات میتوانند همنشین ما شوند و حالا کتاب بهترین گزینه برای همنشینی در این ایام کرونایی است.
مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در گفتگو با ایسنا با اشاره به جزییات برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در استان و با اعلام اینکه ۳۷ کتابفروشی در شیراز به طرح پاییزه کتاب ۱۳۹۹ پیوستهاند، گفت: در مابقی شهرستانهای استان هم ۷ کتابفروشی در این طرح ملی مشارکت کردهاند.
وی عنوان کرد: در دوره قبلی طرحهای حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از کتابفروشیها که تابستان ۱۳۹۹ برگزار شد، ۴۳ کتابفروشی استان حضور داشتند و فروش کتاب در آن دوره در استان، از مرز ۲ میلیارد ریال عبور کرد.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه شروع طرح پائیزه کتاب امسال از ۲۴ تا ۳۰ آبانماه جاری است، اعلام کرد: سقف مجاز خرید برای هر خریدار حداکثر ۲۰۰ هزار تومان و سقف یارانه خرید برای هر خریدار ۴۰ هزار تومان است.
امیدبخش، ادامه داد: کتابهای عمومی، دانشگاهی و کودک و نوجوان مشمول طرح میشوند اما کتابهای آموزشی، کمک آموزشی، افست، فاقد شماره شابک، دارای شابک غلط و کتابهایی که در بانک اطلاعاتی خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت نشدهاند، مشمول طرح نمیشوند.
به گفته وی، کتابفروشیهای مشارکتکننده در این طرح تا زمان به اتمام رسیدن یارانه اختصاصی، ملزم به ارائه تخفیف به مشتریان هستند.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، پیرامون رعایت پروتکلهای بهداشتی در طرح پاییزه کتاب ۹۹ عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود و شیوع بیماری کرونا خریدهای غیرحضوری با ثبت اطلاعات مربوطه در پنل پاییزه امکانپذیر است.
امیدبخش ادامه داد: ۵ درصد کتابفروشیهای استان فارس در طرح پاییزه ۱۳۹۹ کتاب مشارکت دارند.
وی اعلام کرد: برخی از کتابفروشیهای حاضر در طرح فصلی افزون بر تخفیف در نظر گرفته شده، این امکان را فراهم کردهاند که خدمات غیرحضوری و ارسال کتاب داشته باشند و همچنین اضافه بر تخفیف اعلام شده، ازسوی خود میزانی تخفیف در نظر بگیرند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با این حال طرحهای تخفیفی کتاب با پیش دستی کتابفروشی های استان با ارائه تخفیف و ارسال کتاب برای مخاطبان و فروش غیرحضوری، پایتخت کتاب ایران تا سال ۱۴۰۰ ابتکار عمل را به این صنف بخشیده، زیرا بسیاری از فعالان این صنف ضمن فروش حضوری در فضای مجازی پررنگ حاضر شدهاند و حتی شهرستان جهرم و اغلب کتابفروشی از جمله کلبه کتاب که در طرحهای فصلی میان پرفروشها قرار دارد امسال نیز با ارسال کتاب به سراسر کشور، تخفیف به علاقه مندان کتاب را فراموش نکرده است.
او اضافه کرد: از دیگر سویی دیگر کتابفروشی فرهنگ و هنر نیز در شیراز با راه اندازی نخستین سایت فروش کتاب در اینترنت به طور معمول ۱۰ درصد تخفیف برای علاقه مندان حوزه هنر و فرهنگ در نظر گرفته است.
امیدبخش اظهار کرد: با این حال طرحهای فصلی به گفته معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در نبود امکان برگزاری نمایشگاه استانی کتاب که نزدیک به دو سال برگزار نشده، فرصتی است تا کتابخوانها نیازهای خود را بر آورده کنند.
صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این باره گفت: با همیاری تمام دستگاههای اجرایی پایتختی کتاب ایران در سال ۹۹ به نام شیراز گره خورد که برنامههای متنوعی در پی آن با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی در حال برگزاری است.
او اظهار کرد: راهاندازی اتوبوس کتاب نیز که در محلات کمتربرخوردار شیراز تردد خواهد کرد، سرانه کتابخوانی مردم شیراز را افزایش میدهد و به توزیع عادلانه خدمات میانجامد.
سهرابی خاطرنشان کرد که با بهرهبرداری از اتوبوس کتاب ۲هزار جلد کتاب به این مجموعه و هزار جلد کتاب نیز به کتابخانه فرهنگسرای استاد بهمنبیگی تا پایان سال اهدا خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به اینکه بسیاری از شهرها و روستاهای فارس هم به عنوان شهر و روستای دوستدار کتاب معرفی شدند، تاکید کرد: بخش خصوصی نظیر انجمن ها و سمنها فعالیتهای خوبی داشتند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به اینکه بازدید از قدیمی ترین کتابخانه شهر شیراز را خواهیم داشت، تاکید کرد: اهدای کتاب به مناطق روستایی و عشایری در دستور کار قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی و گسترش اپلیکیشن «قاصدک»، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در طول هفته و تجلیل از ناشران برتر استان فارس از دیگر برنامههای این ایام است، تاکید کرد: اجرای نمایشنامههای مجازی با همکاری انجمن نمایش، نامگذاری یک مکان به نام کتاب و رونمایی از نقد مجازی کتاب از دیگر برنامههای کتاب و کتابخوانی است.
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بیش از ۲۸ برنامه متنوع تا پایان دوره پایتختی کتاب شیراز در شهریور ۱۴۰۰ از سوی این سازمان در حوزه ترویج کتابخوانی برگزار میشود، گفت: در هفته کتاب، امسال ۱۱ کتاب با خط بریل برای نابینایان به کتابخانه آنان اهدا خواهد شد.
مرتضی جعفری افزود: همچنین ۱۴ کتاب در حوزه کودک به زبان انگلیسی و عربی ترجمه شده که در سامانه بوککراسینگ بارگذاری خواهد شد و گردش این کتابها در سطح جهان آغاز میشود.
او خاطرنشان کرد: پویش تاکسیرانان دوستدار کتاب نیز با تجهیز ۳۰ تاکسی شیراز به کتابهای تعاملی ادامه خواهد یافت.
معاون فرهنگی شهردار شیراز گفت: در قالب برنامه شبکه نابینایان دوستدار کتاب ۱۴ عنوان کتاب کودک که به خط بریل در آمده است، در شیراز رونمایی میشود.
او همچنین تجهیز کتابخانه فرهنگسرای استاد بهمنبیگی را ظرفیتی مطلوب برای یکی از مناطق کمتربرخوردار شیراز دانست و عنوان کرد: قرائتخانه این مجموعه با ظرفیت ۸۰ نفر که بهصورت کاملا استاندارد طراحی شده، امروز در اختیار شهروندان فرهنگدوست قرار میگیرد.
جعفری، گردش کتابخانه سیار مسیر دانایی را نیز از دستاوردهای این مجموعه برشمرد و گفت: این کتابخانه که از فضایی ۲۰نفره برای پخش فیلم برخوردار است، در چهار منطقه محروم شیراز در گردش خواهد بود و در روزهای تعطیل در مسیر پیادهروی شهروندان قرار میگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
واژگونی اتوبوس در محور تیران - نجف آباد ۲۵ مصدوم و ۲ کشته داشت
مشهد پایگاه اصلی گردشگری زیارت در جهان تشیع است
برگزاری مسابقات قویترین مردان ایران ۹ و ۱۰ آذر در اراک
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
تشکیل بسیج مستضعفان منشأ یک تحول عظیم در جهان است
کمک ۱۵۲ میلیارد ریالی مازندرانیها به مردم غزه و لبنان
۱۳ واحد معدنی راکد در استان بوشهر فعال سازی شدند
افزایش ۱۰۳ درصدی عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی صادرات از بندر شهید باهنر
۶۰ شکارچی متخلف با ۲۹ قطعه پرنده شکارشده دستگیر شدند
آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
هفته آینده مشهد میزبان رئیسجمهور خواهد بود
غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزیهای حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهههای مقاومت در استان سمنان تشکیل شد
درخواست تعطیلی ۹ معدن ذغال سنگ در مازندران
حریق گسترده انبار روغن در شیراز
محور ارتباطی سی سخت به پادنا مسدود شد؛ بارش سنگین برف ادامه دارد
فرودگاه مشهد تائیدیه «نظامنامه امنیتی» را دریافت کرد
تکمیل طرحهای آبرسانی هرمزگان ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند
آماده باش ۱۲۰ امدادگر هلال احمر در جاده های البرز