میرنیوز
با وجود اینکه خراسان شمالی دارای قدمت دیرینه مذهبی است، اما همچنان مشکلات فراوانی گریبانگیر فعالان این حوزه است و به نوعی شناخت مردم استان از نخبگان قرآنی اندک است و یکی از علتهای عدم آگاهی، نبود توجه ویژه دستگاههای مختلف به فعالیتهای قرآنی است.
یکی از اساسیترین دغدغههای جامعه قرآنی، داشتن بیمه تأمین اجتماعی، وجود فضاهای استیجاری و نبود داوران و اساتید مجرب است که همواره با پیچیدگیهایی روبرو بوده است.
گلایه بسیاری از فعالان قرآنی از مسئولان مربوط به نبود امتیازات ویژه برای قرآن آموزان است و انتظار میرود در کنار امتیازاتی که برای ورزشکاران، هنرمندان و... در مراحل حرفهای قائل میشوند، فعالان قرآنی نیز از امتیازات مناسبی برای افزایش انگیزه نسل جوان برای ورود به این عرصه برخوردار باشند.
در حوزه پرورش اساتید نخبه جزء استان های محروم هستیم
لیلا شکرانی، رئیس اتحادیه قرآنی خراسان شمالی، در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حوزه پرورش اساتید نخبه جزء استانهای محروم هستیم و حتی داور قرآنی در استان نداریم که برای مسابقات و برنامههای مختلف باید از ظرفیت استانهای دیگر استفاده کنیم و تربیت اساتید مجرب و داور قرآنی در استان جزو اولویتهای کاری است.
وی با اشاره به اینکه درخواست تشکیل شورای عالی قرآن را در استان داریم، افزود: نیاز است که در این شورای عالی قرآن اتحادیه قرآنی عضو باشد و در حال حاضر به مدت دو سال است شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی جلسه برگزار نکرده است.
شکرانی با اشاره به ارائه طرح سبک زندگی اسلامی قرآنی، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی بخش خصوصی هستند و پیرو سخنان مقام معظم رهبری به کمک دستگاهها آمدهایم و میخواهیم موثر واقع شویم از همین جهت نیاز است در این حوزه مدیریت مناسبی انجام شود.
وی با اشاره به اعتبار قرآنی دستگاههای دولتی، تصریح کرد: اعتباری که برای دستگاهها میآید در حوزه قرآنی به صورت نمایشی هزینه میشود که با این روش به جد مخالف هستیم و میخواهیم شرایط به گونهای باشد که تمام خانوادهها در حوزه قرآنی فعالیت داشته باشند.
فعالیت موسسات قرآنی در مکان های استیجاری
مجید نیکوئیان، مدیر مؤسسه قرآنی شیروان، نیز در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با مشکلات مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم مؤسسات قرآنی فعالیت در مکانهای استیجاری است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت این مؤسسه قرآنی در زمان شیوع کرونا نیز کاهش نداشته، افزود: هزار و ۱۵۰ بسته معیشتی در همین زمان کرونا بین نیازمندان توزیع شد.
وی با اشاره به حفظ ۱۵ برابری بچههای قرآنی به نسبت پیش از کرونا، تصریح کرد: کرونا یک فرصتی بوده و پس از شیوع کرونا در سال جاری بچههای قرآنی ۱۵ برابر شرایط عادی به حفظ روی آوردهاند.
وی با تاکید بر بیمه فعالان قرآنی، تصریح کرد: فعالان قرآنی در جامعه به خوبی دیده نشدهاند در حال حاضر اگر هنرمندی یا ورزشکاری موفقیتی را کسب میکند، از یکسری امتیازات بهرهمند میشود و همین مسئله میتواند انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر ایجاد کند اما در جایگاه فعالان قرآنی چشمانداز مناسبی وجود ندارد.
بودجه های قرآنی در استان در جای دیگر استفاده می شود
سهیل لنگری، یک فعال و قرآنی دیگر در استان همچنین در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر اینکه ارتباط دستگاهها و نهادهای مختلف استانی در حوزه قرآنی ضعیف است، افزود: اختصاص بودجههای قرآنی بسیار مهم است که از آن غافل شدهایم.
این فعال قرآنی با تأکید بر اینکه بودجههای قرآنی در استان در جای دیگر هزینه میشود، اظهار کرد: در استان محافل قرآنی به شدت کمرنگ شده و در حال حاضر نیاز است که حضور چهرههای شناخته شده قرآنی به استان دعوت شوند که این خود بسیار برای ایجاد انگیزه موثر است.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت آموزش و پرورش در حوزه فعالیتهای بسیار نامطلوب است، افزود: دانشآموز تا مقاطع بالا نیز برای خواندن یک صفحه از قرآن با مشکل مواجه است و این در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نشان از کمکاری مسئولان است.
لنگری با تأکید بر اینکه در دروس قرآنی باید از اساتید مجرب و متخصص استفاده شود، افزود: برای هر درس در آموزش و پرورش یک معلم مجرب وجود دارد اما از دید مسئولان کلاسهای قرآنی پیش پا افتاده است و از اساتید مجرب این حوزه استفاده نمیشود.
بیمه از نیازهای فعالان قرآنی
همتی، یکی از از مربیان قرآنی شهرستان فاروج، در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: فعالیتهای مؤسسات قرآنی فاروج در شأن استان است و تاکنون ۵۰ حافظ قرآن کریم در این شهرستان تربیت شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ نفر در حوزه حفظ جزءها در شهرستان فاروج تربیت شدند، افزود: هزار و ۷۷ نفر خانم قرآنی در این شهرستان در حوزههای مختلف قرآنی آموزش دیدهاند.
وی با بیان اینکه ۱۳ خانه قرآنی در شهرستان فاروج وجود دارد، اظهار کرد: بیمه فعالان قرآنی بسیار مورد اهمیت استف با وجود درآمدهای ناچیز در حوزه فعالیتهای قرآنی نیاز است که بیمه فعالان قرآنی وجود داشته باشد تا مربیان و فعالان دغدغه موضوع بیمه را نداشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه ساختمان جامعه القرآن فاروج رها شده است، بیان کرد: جامعه القرآن فاروج به صورت شبانهروزی در حال فعالیت است و با کمک خیرین زمینی بیش از ۴۰۰ متر به این مجموعه اهدا شده است که برای ساخت آن باید تمهیداتی اندیشیده شود.
برای افزایش کیفیت آموزش های قرآنی تخصصی تر وارد شویم
حجتالاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۲۰۰موسسه و خانه قرآنی در حال حاضر در استان فعال هستند، بیان کرد: برخی از دستگاهها مانند اوقاف، فرهنگ و ارشاد، مجموعههای قرآنی خودشان را دارند و فعالیتهای قرآنی از طریق دستگاههای مربوطه انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه حوزههای قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان برون سپاری شده است، افزود: تمام فعالیتهای قرآنی زیر مجموعه اتحادیههای قرآنی است و در حوزه قرآنی کار اجرایی از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی انجام نمیشود و هدف پشتیبانی از امورات قرآنی است.
خادمی با اشاره به اینکه به طور کلی وضعیت فعالان قرآنی در استان مناسب است، افزود: نیاز است که در استان هماهنگیهای بیشتری مابین دستاندر کاران فعالین قرآنی انجام شود که به طور قطع با انجام این هماهنگی در حوزه حفظ نیز به نسبت جمعیت استان میتوانیم موفقتر باشیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی افزود: دستگاههای مختلف اعتبارات قرآنی را خودشان مدیریت میکنند و همین مسئله میتواند به فعالیتهای مربوطه جنبه نمایشی و یا همایشی را بدهد که اثربخشی مطلوبی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه از معدود استانهایی هستیم که دو اتحادیه قرآنی را نداریم، تصریح کرد: در حوزه فعالیتهای قرآنی تاکنون اتفاق نظر وجود داشته است و برای افزایش کیفیت آموزشهای قرآنی نیاز است که در حوزه تخصصی بیشتر کار شود.
خادمی با تأکید بر اینکه در حوزه فعالیتهای قرآنی نیازمند عدد و رقم بالایی نیستیم، بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی مؤسسات قرآنی، فعالیت در مراکز استیجاری است که نیاز است تسهیلات مناسبی در اختیار آنان قرار بگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به اینکه برای حل مشکل مؤسسات استیجاری نیاز است از ظرفیتهای مختلف استان استفاده شود، تصریح کرد: استفاده از فضاهای آموزش و پرورش در ساعاتی که مدارس استفاده نمیشوند و همچنین مساجد و تکایا یکی از راههای حل این مشکل است.
شورای عالی قرآن در خراسان شمالی ایجاد میشود
محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی، نیز در پایان اظهارکرد: در سال جاری شورای عالی قرآن در استان ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه باید مردم در استان، جایگاه فعالیتهای قرآنی را به خوبی بدانند و نیاز است که در نقاط مختلف استان، مکانهای ویژه مؤسسات قرآنی وجود داشته باشد تا همیشه چراغ این مؤسسات در استان روشن باشد، اظهار کرد: در حوزه فعالیتهای قرآنی باید تحول ایجاد شود و در حال حاضر رشد به تنهای مناسب نیست و باید حرکت در این مسیر با سرعت بیشتری انجام شود تا تحولات ایجاد شده برای مردم قابل لمس باشد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با تأکید براینکه جایگاه قرآن در زندگی افراد باید در سنین پایین مشخص شود، تصریح کرد: شرایط مهدکودکهای استان برای گسترش فعالیتهای قرآنی تا جلسات آتی بررسی میشود، اگر فعالیتهای قرآنی در سنین پایین برای افراد آغاز شود، به طور قطع جدایی از قرآن در سنین بالاتر به راحتی رخ نمیدهد.
وی با اشاره به اینکه بیمه فعالان قرآنی را به طور قطع از مسئولان مربوطه قرآنی کشور پیگیری میکنیم، افزود: صدا و سیما از جلسات آتی نیاز است که حضور داشته باشد و برنامه مناسبی در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی ایجاد شود. باید قبول کنیم که نه تنها در حوزه فعالیتهای قرآنی بلکه در تمام حوزهها در تولید محتوا در فضای مجازی ضعیف عمل کردیم.
شجاعی با اشاره به اینکه شخصی که رشد کرده و به سن بالا رسیده است به سختی میتواند باورهایش را تغییر داد، اظهار کرد: در تمام امورات تأکید براین است که آموزش را از سنین پایین آغاز کنیم که تاکنون با وضعیتهای موجود مشخص میشود که در آموزش و پرورش خوب عمل نکردیم.
استاندار خراسان شمالی با تأکید براینکه اعتبارات قرآنی دستگاههای مختلف به صورت سرجمع باید هزینه شود، اظهار کرد: برای حل مشکل فضاهای مناسب مؤسسات قرآنی نیاز است که مسکن و شهرسازی نیز پای کار بیاید و از ظرفیت تمام دستگاههای مربوطه در این حوزه استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نبود خدمات تخصصی قرآنی در استان به هیچ عنوان مورد قبول نیست و باید حل شود، اظهار کرد: بسیار نامطلوب است استانی با قدمت دیرینه مذهبی خودش از داشتن اساتید مجرب و داوران قرآنی محروم باشد و برای حل این مشکل باید فعالان قرآنی استان در کنار ما قرار بگیرند تا بتوانیم بهترین نسخه برای حل مشکلات فعالان قرآنی را به جامعه ارائه دهیم.
شجاعی با تأکید براینکه در هرکجا نور قرآن فروزانتر بود، موفق ظاهر شدیم، تصریح کرد: نگاه تخصصی به قرآن در جامعه نیاز است که گسترش پیدا کند و بهترین درمانگر در این حوزه نیز فعالان قرآنی هستند و با تمام توان خود از برنامههای قرآنی استان حمایت میکنیم تا مردم آثار عملی قرآن را در زندگی خود مشاهده کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود