میرنیوز
به گزارش ایسنا، فضای مجازی بستری را فراهم کرده تا هر روز شاهد چالشها و واژههای جدید در این فضا باشیم، معمولا این چالشها از نقطهای از جهان آغاز میشود و بهسرعت حجم زیادی از افراد را بهدنبال خود میکشاند، در بسیاری از مواقع جوانان از تبعات پیروی از این چالشها اطلاعات دقیقی ندارند و صرفا دنبالهرو این ضربالمثل "خواهی نشوی رسوا- همرنگ جماعت شو" هستند.
کلمه موکبانگ تقریبا یک واژه نامآشنا برای فعالان حوزه مجازی و به خصوص مخاطبان اپلیکیشن اینستاگرام است، یکی از مهمترین کاربردهای موکبانگ علاوه بر تفریح و سرگرمی، معرفی فرهنگ غذاهای کشورها برای فراهم شدن زمینه صادرات محصولات غذایی محسوب میشود.
امروز بسیاری از جمعیت جهان در فقر مطلق بهسر میبرند، اما عدهای در فضای مجازی انواع غذاهای گرانقیمت و گاهی عجیب و غریب را روی میز میچینند و از غذا خوردن خود ویدئو ضبط و این ویدئو را با دیگران در فضای مجازی با نام موکبانگ منتشر میکنند، اولین شاخصه این نوع ویدئوها غذا خوردن با ولع و همراه با سر و صدا است.
معمولا انسان بهطور ناخودآگاه در مواجه با فردی که در موقع غذا خوردن آداب اطعام را رعایت نمیکند و با سر و صدا غذای خود را میل میکند، حس ناخوشایندی دارد و اینگونه غذا خوردن همراه با سر و صدا در فرهنگ ایرانی- اسلامی پذیرفتنی نیست.
در برخی مواقع موکبانگرها پا را فراتر از ملچ و مولوچ در موقع غذا خوردن میگذارند و در تهیه ویدئوهای خود اقدام به خوردن حشرات زنده میکنند و یا انواع غذاها را باهم ترکیب میکنند و معتقدند این غذا بهترین مزه را دارد، این در حالیست که طبق توصیههای پزشکان ترکیب برخی مواد غذایی و پرخوری برای سلامتی انسان مضر است.
قطعا در حال حاضر مهمترین هدف موکبانگرها درآمدزایی از طریق معرفی محصولات غذایی و غذاهای رستورانها است، دنبال کردن پیجهای موکبانگ موجب میشود افراد با دیدن این ویدئوها برای خوردن غذاهای تبلیغی راغب شوند.
شاید این تصور برای شما هم پیش آمده باشد که موکوبانگرها افرادی متمول هستند که میخواهند، خوراکیهای لاکچریشان را به دیگران نشان بدهند، شاید در برخی موارد اینگونه باشد، اما واقعیت فقط این نیست و بیشتر موکبانگرها افرادی معمولی هستند که می خواهند با زحمت کمتر و لذت بیشتر درآمد کسب کنند، برای همین خوراکی های عجیبی می خورند که برندها و فروشگاهها برای تبلیغات برایشان ارسال می کنند.
موکبانگ موجب پرخوری عصبی میشود
سیاوش فاضلیان متخصص تغذیه در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه موکبانگ نوعی نمایش خوردن غذا همراه با سر و صدا است، اظهار کرد: موکبانگ اولینبار توسط افراد کرهای آغاز شد، در این نوع غذا خوردن فرد به صورت آنلاین همراه با سر و صدا غذا میخورد و با مخاطبان خود نیز صحبت میکند.
وی با بیان اینکه شیوه غذا خوردن به روش موکبانگ ممکن است باعث ایجاد عادات غذایی نامناسب در فرد شود، تاکید کرد: شاهدیم که بخش عمدهای از ویدئوهای منتشر شده از موکبانگ در فضای مجازی مربوط به خوردن غذاهایی از جمله مرغ سوخاری، پیتزا و در کل فست فودها است.
فاضلیان ادامه داد: افرادی که ویدئوهای موکبانگ را در فضای مجازی مشاهده میکنند، ممکن است دچار پرخوری عصبی شوند، البته باید گفت این شیوه غذا خوردن برای درمان بیاشتهایی عصبی نیز میتواند گاهی مفید باشد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: خوردن ظرفهای بزرگ غذا توسط افرادی که ویدئوهای موکبانگ را ضبط میکنند، میتواند موجب افزایش وزن، دیابت، کبد چرب، بیماریهای قلبی و عروقی در این افراد شود.
وی با اشاره به اینکه موکبانگ بیشتر از اینکه جنبه معرفی غذا داشته باشد شیوهای برای کسب درآمد از راههای تبلیغاتی است، یادآور شد: موکبانگ علاوه بر مضرات میتواند فوایدی هم داشته باشد، مثلا در این ویدئوها میتوان انواع غذاهای محلی سالم، میوه و سبزیجات را معرفی کرد و فرهنگ سالم غذا خوردن را ترویج داد.
فاضلیان افزود: بسیاری از کشورها از طریق موکبانگ غذاهای بومی خود را معرفی میکنند، میتوان از این طریق به افزایش اشتها نسبت به غذاهای سالم کمک کرد، امروز ویدئوهای موکبانگ بیش از صدها و حتی میلیونها بازدید میخورد.
خوردن غذا با سر و صدا و با فخرفروشی کراهت دارد
محمدحسین صغیرا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه در قرآنکریم و دستورات اهلبیت(ع) برای خوردن و آشامیدن دستورات متعددی بیان شده است، اظهار کرد: برای خوردن و آشامیدن چند دستور مهم و ویژه در نحوه خوردن و آشامیدن، انواع غذاهای پاکیزه و ... بیان شده است.
وی ادامه داد: در زمان غذا خوردن نباید به غذای دیگران چشم بدوزیم، همچنین زمانی که در حال خوردن و آشامیدن هستید باید بهگونهای رفتار کنید که ادب و احترام جمع حفظ شود.
صغیرا با بیان اینکه طبق دستورات دینی سفارش شده است در موقع خوردن و آشامیدن کم صحبت کنیم، عنوان کرد: صحبت کردن در موقع خوردن غذا موجب میشود مغز به خوبی نتواند فرمان هضم شدن غذا را در بدن صادر کند و اگر غذا بهدرستی هضم نشود انسان دچار انواع بیماری شده، همچنین در روایات آمده اگر انسان در موقع غذا خوردن دچار حواسپرتی شود به برخی بیماریها مبتلا میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه انسان باید در یک محیط آرام و بانشاط غذا میل کند، یادآور شد: از دیگر آداب غذا خوردن میتوان به آرام و بیسرو صدا غذا خوردن، گرفتن لقمههای کوچک و توجه نکردن به لقمههای دیگری اشاره کرد.
وی با اشاره به آیه ۳۲ سوره اعراف، گفت: در هیچکجای آیات و روایات دین مبین اسلام انسان از خوردن و آشامیدن غذای پاکیزه و برخورداری از لباس مناسب منع نشده است، اما برخی رفتارها موجب میشود شان غذای پاکیزه پایین بیاید و در برخی موارد این غذا را حرام کند.
صغیرا افزود: اگر انسان بهگونهای غذا را سرو کند که انسان را به ولع بیندازد و یا در سرو غذا به سایرین فخرفروشی کند، این غذای پاکیزه را حرام کرده است، افرادی که سفرهای را برای فخرفروشی پهن کنند و یا بهگونه غذا بخورند که دیگران با دیدن غذا خوردن آنها به ولع بیوفتند در قیامت روسیاه میشوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه فخرفروشی و تجملگرایی مصداق حرام شدن غذای پاکیزه است، توضیح داد: افراد با فخرفروشی و تجملگرایی بهدنبال جمال دادن دروغین به برخی چیزا هستند، گاهی این موضوعات موجب آسیب رساندن به خانوادههایی که از نظر مالی شرایط مناسبی ندارند نیز میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از افراد جامعه شرایط معیشتی مناسبی به علت مشکلات اقتصادی موجود در کشور ندارند، بنابراین انتشار ویدئوهایی با مضامین موکبانگ، معرفی غذا در رستورانهای مختلف و تبلیغ غذا با ترفندهای مختلف میتواند موجب احساس کمبود در این قشر و ناراحتی آنها شود، رنجاندن مومن کراهت دارد.
صغیرا تصریح کرد: خداوند در آیات قرآنکریم به پیامبراکرم(ص) توصیه کرده است که چشم خود را بر زینتهای کافران ببندد، در شرایط فعلی نیز عدهای با تجملگرایی بهدنبال تکبر و دیده شدن هستند، بنابراین افراد نباید به این اشخاص که دارای صفات رذیله هستند چشم بدوزند و یا این افراد تشویق کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه دنبال کردن افراد تجملگرا و فخرفروش در فضای مجازی موجب تشویق و ترغیب این افراد برای رفتار اشتباهشان میشود، خاطرنشان کرد: نباید با لایک و کامنت در فضای مجازی، این کار ناپسند را ترویج کنیم، باید با افراد اینچنینی برخورد سرد داشته باشیم.
وی با اشاره به افزایش روزافزون پیجهای موکبانگ و تبلغات غذا و ... در فضای مجازی، گفت: یکسری افراد براساس کمبودهای روانشناسی برای دیده شدن به این سمت حرکت میکنند، نباید با تقلید این رفتار به این اقدامات نامناسب دامن بزنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان