میرنیوز
دکتر"مصطفی یزدانی" در گفت و گو با ایسنا درباره اضطراب در کودکان در ایام کرونائی اظهار کرد: ممکن است برخی مواقع مواردی که برای بزرگ ترها استرس زا نباشد، برای بچه ها استرس زا باشد و در حال حاضر شیوع کرونا استرس خیلی بالایی در همه سنین ایجاد کرده است.
وی افزود: در این شرایط محدودسازی اخبار یکی از کارهای مهم است و باید به بچه ها اطمینان بخشی صورت بگیرد که کادر درمان و بزرگ ترها هستند و در این شرایط به ما کمک می کنند. البته نباید اطمینان بخشی کاذب هم صورت بگیرد به عنوان مثال اینکه ما مبتلا نمی شویم زیرا سطح اعتماد فرزند به والدین از بین می رود.
یزدانی با اشاره به اینکه حفظ روتین ها در ایام کنونی خیلی مهم است، تصریح کرد: در حال حاضر بچه ها مدرسه نمی روند و ساعت خواب و بیداری آنها به هم خورده که توصیه می کنیم ساعت خواب بچه ها با ایام مدرسه تفاوت نداشته باشد و بیداری آنها در شب نهایتا یکی دو ساعت بیشتر باشد.
وی بیان کرد: وقتی روتین ها و سیکل خواب فرزندان به هم می ریزد، تحریک پذیری و استرس و اضطراب آن ها در طول روز بیشتر می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: توصیه این است والدین که اکنون ساعات بیشتری در منزل هستند و دورکاری انجام می دهند، از فضای مجازی و کارهای دیگر کم کرده و با بچه ها به بازی و تفریحات در فضای منزل بپردازند و فضای مفرحی برای بچه ها ایجاد کنند تا نیاز به تفریح فرزندان تامین شود.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از خانواده ها برای اینکه به کار خودشان برسند، تعاملشان با فرزندان کم شده و بچه ها سرگرم تلویزیون و یا تلفن همراه و فضای مجازی هستند.
یزدانی تصریح کرد: ما می گوییم والدین باید در این زمینه کنترل نامحسوسی داشته باشند البته به صورتی نباشد که فرزند احساس کند به او بی اعتماد هستیم.
وی بیان کرد: استفاده از فضای مجازی در کودکان را به عنوان پیامد مثبت برای تشویق کردن در نظر بگیریم یعنی در صورتی که تکالیف را به موقع انجام بدهد اجازه بازی کردن با گوشی را در ساعت مشخص داشته باشد.
این فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان اظهار کرد: در حال حاضر آموزش ها مجازی شده و باید این فضا کنترل شود تا از این مسئله سوءاستفاده نشود و بچه ها دچار آسیب نشوند و استفاده از گوشی تلفن همراه باید قراردادی و در ساعت مشخصی باشد و خانواده نباید بی تفاوت باشد.
وی درباره بازی های مورداستفاده کودکان افزود: توصه این است بازی هایی که طبع خشونت دارد و موجب استرس و اضطراب در بچه ها می شود، استفاده نشود زیرا موجب مشکلاتی از جمله اضطراب، شب ادراری و ... می شود و باید به این مسائل توجه کرد و با توجه به نیاز و علاقه بچه ها در سنین مختلف بازی برای آنها در نظر گرفته شود تا آسیب هم ایجاد نکند.
یزدانی درباره کنترل استرس در کودکان گفت: برخی اوقات والدین نمی توانند استرس خود را کنترل کنند که بچه ها از ما استرس را یاد می گیرند و ما باید سعی کنیم سطح اضطراب و هیجانات خود را کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: بچه ها در سنین پایین تر برای رسیدن به خواسته هایشان قشقرق به پا می کنند که باید نادیده انگاری را پیش بگیریم؛ اما اگر این سر و صداها همراه با آسیب زدن به خود یا اشیاء باشد، باید مداخله کنیم و می توانیم در این شرایط بچه را از یک پیامد مثبت محروم کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: مسئله ای که وجود دارد این است که ما رفتارهای مثبت بچه ها را نمی بینیم در حالی که باید به آن توجه کرد و در قبال رفتارهای منفی محرومیت هایی در نظر گرفته شود و برای رفتار مثبت از روش های تشویقی استفاده کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: گاهی اوقات بچه هایی که دچار بیماری نقص توجه و تمرکز و بیش فعالی هستند، هیجاناتشان جلوتر از سن آنهاست و با بزرگ تر از خودشان ارتباط برقرار می کنند که باید خانواده روی بچه ها کنترل داشته باشند تا زمانی که فرزندشان با بچه های بزرگ تر از خدش بازی می کند، بچه های بزرگ تر از کوچک تر ها سوءاستفاده نکنند و والدین به بهانه های مختلف به آنها سر بزنند. ضمن اینکه بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز نیاز به درمان دارد و باید والدین آموزش ببینند.
یزدانی در بخش پایانی سخنانش گفت: یکی از کارهای مهم در شرایط کنونی این است فضای صمیمی در منزل فراهم کرده و وقت بیشتری برای بچه ها بگذاریم.
وی تصریح کرد: گاهی نوجوان نیاز به کسی دارد که به حرفش گوش بدهد و باید وقت اختصاصی برای بچه ها بگذاریم و شاید شنیده و باورهای غلطی به عنوان مثال درباره کرونا داشته باشند که باید با صحبت کردن آنها را اصلاح کنیم.
یزدانی افزود: سعی کنیم در زمان حضور بچه ها در منزل، مدام به آنها امر و نهی نکرده و وسواس فکری و عملی را که در پی کرونا اتفاق افتاده، به بچه ها منتقل نکنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان