میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ از چند هفته پیش استقرار نیروهای ارتش در محل احداث شهر فرودگاهی چابهار، پروژه ساخت این شهر را تعطیل کرده است. فرمانده نیروی هوایی در منطقه برای رفع ابهامات، خبرنگاران منطقه را به بازدید پایگاه هوایی شکاری برد و گفت: ساخت فرودگاه جدید در محدوده زمین و هوای پروازیاش است، امکان نشست و برخاست جنگندههایش را میگیرد و عملاً پایگاه دهم شکاری را تعطیل میکند.
این گفتهها بلافاصله با واکنش منطقه آزاد چابهار بهعنوان کارفرمای فرودگاه جدید روبهرو میشود، معاون حملونقل و فرودگاهی این منطقه اعلام کرد فرودگاه مطالعه شده است، تداخلی در پرواز جنگندهها ایجاد نمیکند و مثال زد که با وسایل ناوبری امروزه فرودگاههای مسافری و پایگاههای نظامی با فواصل بسیار کوتاه چون فرودگاه آغاجری و پایگاه هوایی امیدیه و یا فرودگاه همدان و پایگاه هوایی نوژه در 5مایلی هم فعال هستند و مشکلی هم در پروازهایشان نیست.
عملیات احداث شهر فرودگاهی چابهار با یکهزار میلیارد تومان منابع منطقه آزاد چابهار از تیرماه امسال آغاز شده و حالا قرار است ادامه ساختش را یک تیم از شورایعالی امنیت ملی و کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی کند.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دو هفته پیش در سفر استانی به سیستان و بلوچستان ضمن حمایت از ساخت فرودگاه جدید، گفت: ساخت فرودگاه مانند راهآهن و پروژههای حملونقلی دیگر در اولویتهای برنامه است.
ورود به حریمهای پروازی جنگندهها ممنوع نیست/ جنوب شرق کشور منطقه پرواز ممنوع اصلا ندارد
حمید حسینی کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی کشور میگوید: قوانین هواپیمایی جهانی و پیمان شیکاگو که بین تعداد زیادی از کشورهای جهان امضا شده و براساس آن نوع فرودگاه سازی و آموزش خلبانی و بیسیمها و دستگاههای ناوبری و دیگر موارد تعریف شدند؛ صنعت هواپیمایی بر روی این قوانین میچرخد هیچ کسی در دنیا اجازه ندارد عملیات هواپیمایی را بدون رعایت این استانداردها انجام دهد.
وی در گفتوگو با تسنیم میافزاید: مناطق پروازی به انواع مختلف از جمله مناطق پرواز ممنوع، پرواز محدود، پرواز خطرناک و دلتا تقسیم میشوند، مناطق ممنوع مانند منطقه پروازی خنداب و پارچین و برخی مناطق خساس نظامی و هستهای در کشور تقسیم میشوند که هیچ پروازی حق ورود به آنها را ندارد که اصلا چنین مناطقی در جنوب شرق کشور نداریم.
این کارشناس تصریح میکند: مناطق محدود در محدوده سایتهای هستهای و برخی سایتهای نظامی مانند سایت هستهای بوشهر هستند که خلبانان با اجازه پدافند میتوانند وارد محدوده شوند و عملیات پروازیِ ورود به محدوده پروازی فرودگاه را انجام دهند، برای مثال فرودگاه بوشهر و منطقه پرواز محدود سایت هستهای بوشهر دقیقا در کنار هم هستند و برای ورود به محدوده فرودگاه، خلبان مسافری باید وارد محدوده پرواز محدود شود و اجازه پدافند را بگیرند.
حسینی ادامه میدهد: نوع دیگر مناطق پرواز خطرناک است که شامل مناطق چارلی اصطلاحا احتیاط میشود، در این مناطق هواپیماهای جنگنده عملیات پروازی انجام میدهد که در این مناطق عملیات پروازی عادی ممنوع نیست بلکه محدود است و هواپیماهای مسافری به راحتی و با هماهنگی میتوانند وارد این محدودهها شوند.
این کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی تاکید میکند: مثلا ما در محدوده چابهار دو حریم چارلی در خشکی و یک حریم پروازی در دریا داریم که به نام نیروی هوایی ثبت شده است و برای ساخت فرودگاه جدید میتوان دو حریم پروازی را آزاد کرد و یک حریم را در اختیار نیروی هوایی گذاشت و این موضوع عادی و روتینی در صنعت هواپیمایی است و قبلا هم در نقاط مختلف کشور اتفاق افتاده است، زمانی که نیاز به توسعه باشد حریمها تغییر میکند ضمن آنکه اگر همه سه حریم هم در اختیار نیروی هوایی باشد مشکلی نیست و میتواند با اجازه برج مراقبت ارشد وارد محدوده پروازی شد.
حسینی میگوید: حریم دیگر در دستهبندی حریمهای پروازی، حریم چارلی است که در آن پروازهای جنگنده، اسلحه و مهمات امتحان میکنند که در محدوده کوچکی روی زمین است و تداخلی در پروازهای مسافری ایجاد نمیکند. حریم دلتا برای رزمایش نظامی است که در مناطق دلتا باید سکنه نباشد پس به طور طبیعی اگر یک منطقه دلتا تبدیل به جایی بشود که سکنه داشته باشد پس بهتر است که این منطقه دلتا جابهجا شود و خطر برای شهروندان نداشته باشد.
تعداد زیادی از فرودگاههای نظامی و غیرنظامی و مناطق پدافندی حساس کشور کنار هم هستند و مشکلی در پروازها نیست
این کارشناس میگوید: در استانداردها و قوانین بینالمللی هواپیمایی ما برج مراقبت ارشد داریم که تعداد زیادی از فرودگاههای اطراف یک محدوده پروازی را راهبری میکند و طبق قوانین برج مراقبت فرودگاه مسافری، برج مراقبت ارشد است و تمامی پروازهای نظامی و غیرنظامی باید از آن اجازه بگیرند که برای مثال برج مراقبت ارشد در تهران، برج مسافری فرودگاه مهرآباد است؛ در تهران 12 فرودگاه هواپیمایی و هلیکوپتری نظامی و غیرنظامی در حریم ترافیکی تهران ( TMA) وجود دارد که بیشاز نیمی از پروزهای کشورمان در این منطقه انجام میشود.
حسینی ادامه میدهد: در این محدوده 70 مایلی همه پروازها باید با برج مراقبت ارشد هماهنگ شوند و مشکلی هم در پروازهای آنان نیست؛ علاوه بر آن در اصفهان نیز ما 4 فرودگاه نظامی و غیرنظامی در دایره با قطر کمتر از 50 کیلومتر داریم که هر پروازی باید با برج مراقبت ارشد که فرودگاه مسافری است هماهنگ کند.
این کارشناس ارشد صنعت هواپیمایی میگوید: مثالهای مختلف در کشورهای دیگر هم زیاد است، مثلاً در مسکو ما 17 فرودگاه عملیاتی داریم که نکته جالب این است در مسکو چهار تا از این فرودگاهها عملیات مسافربری انجام می دهند؛ در تایلند و بانکوک ما بیش از 4 فرودگاه بزرگ داریم که عملیات مسافربری در مقیاس عظیم انجام می دهند.
وی تاکید میکند: مثالهای دیگر در ایران شامل پایگاه هوایی بسیار مهم نوژه همدان، فرودگاه همدان و منطقه پندافند هوایی راهبردی غرب کشور، سوباشی، است که در دایرهی 60 کیلومتری هم قرار دارند؛ فرودگاه غیرنظامی آغاجاری و پایگاه هوایی امیدیه در کمتر از 30 کیلومتر فعال هستند؛ فرودگاه بوشهر با حریم پروازی محدود نیروگاه اتمی بوشهر( A17) هم جوار است و همه پروازهای نظامی و غیرنظامی فرودگاه بوشهر باید با هماهنگی پدافند هوایی نیروگاه اتمی وارد محدوده فرودگاه شوند.
کارشناس صنعت هواپیمایی کشور میگوید: در مناطق جنوبی مثالهای مختلف از عدم تداخل پروازی در مناطق جنوبی وجود دارد مثلا ما در بندر عباس و جزایز جنوبی تعداد زیادی فرودگاه نظامی، غیرنظامی و حتی ناوهایی داریم که روی آنها بالگرد نشست و برخاست دارد و همه این پروازها باید با برج مراقبت ارشد در که برج مراقبت فرودگاه بندر عباس است هماهنگ شوند یا مثلا فرودگاه لامرد و فرودگاه عسلویه در فاصله کمتر از 35 کیلومتری هم فعال هستند.
وی تاکید میکند: با این تفاسیر، ما زمانی که تعدد فرودگاه و پایگاه هوایی داشته باشیم با رعایت استانداردهای جهانی مانع و ممنوعیتی ندارد و نه در ایران بلکه جهان تعدد فرودگاه کنار هم حتی در فاصلههای خیلی نزدیک چیز عجیبی نیست و بیش از این در مناطق پرترافیک تر از چابهار نیز داشتیم؛ شما میدانید در محدوده تهران و حومه تا البرز نزدیک 20 میلیون نفر جمعیت، یک چهارم جمعیت کشور ساکن است و بیش از نصف پروازهای کشور در این رینگ حریم هوایی حریم پرواز تهران است.
حسینی میافزاید: اما همانطور که پیشتر گفتم اگر اینجا فرودگاه تاسیس شود و این فرودگاه برج مراقبتی داشته باشد باید در منطقه همجوار و نزدیک یک برج مراقبت ارشد وجود داشته باشد که طبق قانون فرودگاه مسافری مانند تهران، بندرعباس، اصفهان و ....برج ارشد میشود و برج مراقبت نظامی باید با آن هماهنگ شود.
ساخت شهر فرودگاهی چابهار در منطقه آزاد، صنعت هواپیمایی کشور را هم جلو میاندازد
این کاشناس میگوید: جدای از این موضوعات ما بحث توسعه هابی، دریایی و ریلی جنوب شرق کشور به کشورهای همسایه مانند افغانستان، هند و حتی غیر همسایه را داریم، برای رشد چابهار باید فرودگاه، فرودگاه منطقه آزاد شود که شده است تا بتوان بدون تشریفات گمرکی در آن سرمایهگذاری کرد.
وی ادامه میدهد: یک بخش شهرک فرودگاهی چابهار برای اورهال و نگهداری هواپیماهای ایران و کشورهای منطقه است و تا تعمیر و نگهداری و اورهال هواپیماها در آنجا انجام شود. در خود ایران ما در حال حاضر بیشاز 10 نوع هواپیما داریم که متخصصان صنعت هواپیمایی، آنها را به قطعات بسیار کوچک تبدیل و اورهال میکنند و از خروج ارز ار کشور جلوگیری میکنند.
حسینی تصریح میکند: اورهال و تعمیر و نگهداری هواپیماها هزینههای صد میلیاردی در بر خواهد داشت اگر ما بخواهیم این کارها را در کشورهای همسایه انجام بدهیم؛ چه بهتر که ما یک منطقه آزاد خارج از منطقه کلی و به معنای گمرکی داشته باشیم که هواپیماهای داخلی و خارجی به راحتی بتوانند بیایند و ما به راحتی بتوانیم آنها را اورهال کنیم و درآمد تخصصی در حدود همین صد میلیارد تومان برای ما ایجاد کند.
کارشناس صنعت هواپیمایی خاطرنشان میکند: هاب فرودگاهی منطقه آزاد موجب میشود که این هواپیماها بیایند وارد این هاب شوند و برای آنها نیز به صرفه و خوب است چرا که با هزینه های پایین کارشان در ایران راه می افتد و قطعات این هواپیماها نیز به خاطر این که در منطقه به دلیل اینکه تنها نقطه ای است که از تحریمات آمریکا مسدود مانده است به راحتی تامین و وارد می شود.
گزارش از سیدامیرحسین عظیمی
انتهای پیام/395/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است