میرنیوز
دکتر علی بهشتی آل آقا در گفت و گو با ایسنا، زعفران را گیاهی استراتژیک خواند و اظهارکرد: از حدود یک دهه قبل و با توجه به روند تغییرات اقلیمی که شاهد آن بودیم، تلاش هایی برای تغییر الگوی کشت در کرمانشاه انجام گرفت.
وی تصریح کرد: یکی از کشت هایی که برای استان در نظر گرفته شد و آن را سازگار با تغییر اقلیم استان می دانستند، کشت زعفران بود. برای همین از اواخر دهه هشتاد بود که تحقیقات وسیعی در حوزه کشت زعفران در استان شروع شد.
رئیس پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که کشت زعفران باتوجه به شرایط اقلیمی استان، کشت مناسبی است که علاوه بر نیاز کمی که به آب دارد، در زمین های دیم هم قابل کشت است.
وی تصریح کرد: براین اساس، کشت این محصول در استان آغاز شد و از آنجایی که به صرفه بود، کشاورزان هم استقبال خوبی از آن کردند.
بهشتی آل آقا بااشاره به تحقیقات انجام گرفته در پردیس کشاورزی روی زعفران کرمانشاه، اعلام کرد: نتایج این تحقیقات نشان می دهد زعفرانی که در کرمانشاه کشت می شود، هم از نظر رنگدانه ها، هم عطر و هم به لحاظ مزه از زعفران قائنات مشهد مرغوب تر و با کیفیت تر است. البته در نظر داشتیم یکسری آزمایشات و تحقیقات دیگر در این رابطه انجام دهیم که به اعتبارات زیادی نیاز دارد.
این مسئول اضافه کرد: از آنجایی که نوع خاک، شرایط آب و هوایی، عمق کاشت، نوع پیاز و روش کاشت تاثیرات زیادی در کیفیت بخشی به محصول زعفران دارد، آموزش چنین اصولی به کشاورزانمان اولویت بالایی دارد.
وی در ادامه اعلام کرد: طبق بررسی ها شهرستان های صحنه، اسلام آبادغرب، سنقر، کرمانشاه و جوانرود بهترین شریط را برای کشت زعفران دارند، اما در مناطق گرمسیری استان این شرایط چندان مهیا نیست.
بهشتی آل آقا زعفران را از جمله گرانبهاترین ادویه های جهان معرفی کرد و با بیان اینکه این گیاه در صنایع دارویی هم کاربرد دارد، عنوان کرد: باتوجه به ارزش افزوده بالایی که این محصول دارد، باید کارهای اساسی تری را در استان برای آن انجام دهیم.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر 92 درصد از بازار زعفران دنیا دست ایران است، اعلام کرد: ما نیز به عنوان یک استان مستعد باید سهم بیشتری را از این بازار به خود اختصاص دهیم، برای همین نیاز است شتابدهنده ها، شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های دانشگاهی برای شتابدهی به تولید این محصول و رنگ و لعاب بخشیدن به بازار آن در استان پای کار بیایند.
وی مهمترین خلاء کنونی زعفران را در استان هم برندسازی و بسته بندی آن دانست و گفت: تاکنون دانشجویان این دانشگاه در قالب پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه روی زعفران کارهای زیادی کرده اند که حاکی از شرایط بسیار خوب استان برای کشت زعفران است، لذا باید در بحث برندسازی و بسته بندی برای ورود به بازارهای جهانی جدی تر عمل کنیم.
رئیس پردیس کشاورزی دانشگاه رازی با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه هزار متر مربع زمین در پردیس کشاورزی برای کشت زعفران و انجام تحقیقات روی آن به دانشجویان این دانشگاه واگذار شده، گفت: این پنجمین سالی است که از این زمین برداشت محصول می کنیم و البته سال گذشته حدود یک کیلوگرم برداشت محصول از آن داشتیم.
خدیجه مرادی قزلی کارشناس آموزشی گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی دانشگاه رازی نیز به ایسنا گفت: زعفران محصولی است که نیاز چندانی به آب ندارد و اواخر شهریور تا نیمه اول مهر تنها دو مرحله آبدهی می خواهد، بنابراین می توانیم به عنوان یک کشت به صرفه آن را در استان ترویج دهیم.
وی در ادامه به برخی پروژه های تحقیقاتی انجام شده در حوزه زعفران در دانشگاه رازی هم اشاره کرد و افزود: گروه زراعت دانشگاه در حوزه کشت زعفران گلخانه ای به روش هواکشت (ایروپونیک) در حال انجام فعالیت هایی هستند.
کارشناس آموزشی گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی دانشگاه رازی اضافه کرد: نیاز به فضای کمتر برای کشت محصول، برداشت راحت تر و جلوگیری از باران زدگی و افت کیفیت محصول از مزایای این نوع از کشت است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد
القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب میشود
اقتصاد دریا محور میتواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند
حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکههای قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند
اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است
واحد ۴ بخار نیروگاه به مدار سراسری برق پیوست
انقلاب اسلامی بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور است
نجات گروگان ۴۰ ساله از چنگال آدم ربایان در داراب فارس
قطع راه روستاهای بالادست شیخ موسی براثر رانش زمین
هوای اراک و ساوه ناسالم است
۸۱۰۰ محموله مرکبات از نکا صادر شد
پیشنهاد تشییع نمادین شهید نصرالله در میان ملتهای جهان اسلام
حجم آب پشت سد مهاباد به ۶۱ میلیون مترمکعب کاهش یافت
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان
انقلاب بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) است
بلند مرتبه سازی در شهر زنجان فقط تا ۱۲ طبقه مجاز است
جوانی جمعیت با تخصیص زمین و تأمین مسکن محقق میشود
فرود ۲ پرواز تهران و نجف در فرودگاه سبزوار بهعلت کاهش دید افقی مشهد
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان؛ ویلاسازی محدود شود
سمنان در صدر توسعه دهندگان مشاغل فناور کشور است
ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی در کشور
۲۱ کارخانه آرد در مازندران فعال است
مفقود شدن ناخدای ۳۷ ساله در آبهای ساحلی بندر چابهار
۴۷۳ مقاله به همایش دانش آموزش تربیت بدنی در مازندران ارسال شد
۶۰۰۰ سری جهیزیه به مددجویان بهزیستی کشور اهدا شده است
همایش ملی «دانش محتوا در آموزش تربیت بدنی» برگزار می شود