میرنیوز
اوایل سال ۹۸ سیلی عظیم مردم استان گلستان را غافلگیر کرد؛ میهمانی ناخوانده که تا دوماه ماندگار شد. شهرها و روستاهای زیادی در این استان زیر آب رفتند و هزاران خانه تخریب شد.
در آن روزها درد زخمی که سیل بر تن مردم ترکمنصحرا بر جای گذاشته بود، با کمکهای بیدریغ مردم از اقصی نقاط کشور و دستگاههای مختلف، کمی آرام میگرفت. کمکها مرهم درد بود ولی آنچه که درد را علاج میداد، بازسازی دوباره شهرها و روستاها و بازگشت به زندگی عادی مردم بود.
مسئولان و دستگاههای زیادی پای کار آمدند تا هر چه زودتر زندگی عادی را به مردم بازگردانند. وعدههای زیادی برای بازسازی این مناطق داده شد و مردم امیدوار شدند. اکنون که چندین ماه از وقوع این سیل ویرانگر میگذرد، به میان مردم آققلا، کانون اصلی سیل، رفتیم و سراغ وعدههایی که به آنها داده شده را گرفتیم.
یک شهروند روستایی شهرستان آققلا در گفتوگو با ایسنا، گفت: سیل که آمد در داخل خانه ما یک و نیم متر آب جمع شد و بعد از مدتی دیوارهای خانه تخریب شد. بعد از سیل که میخواستیم خانه را بازسازی کنیم، به ما گفتند که زمین خانه ما جزو اراضی ملی است؛ این موضوع در حالی است که خانوادههای ما بیش از ۱۰۰ سال در اینجا زندگی میکردند. اعلام کردند که ۳۰۰ مترمربع از زمین را بهصورت رایگان میدهند و مابقی را باید خریداری کنیم. قرار شد که اضافه پول زمین را بهصورت اقساطی پرداخت کنیم.
آقای آق تازی که در روستای چن سیبلی زندگی میکند، افزود: این موضوعات باعث شد که عملیات بازسازی خانه کمی به تأخیر بیافتد و از اول امسال شروع کنیم. امسال هم با توجه به افزایش قیمتها، با وجود دریافت تسهیلات بنیاد مسکن و کمک کمیته امداد، نتوانستیم خانه را کامل کنیم و ناقص است.
وی با اشاره به اینکه حمام و سرویس بهداشتی خانه خود را تکمیل نکرده است، گفت: آب و برق وصل شده ولی با توجه به اینکه نتوانستیم کنتور گاز تهیه کنیم، هنوز گاز وصل نشده است. در سیل تمام وسایل خانه ما از بین رفت و دیگر نتوانستیم همه آنها را تهیه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد از وقوع سیل به همراه مادرم و زن و دو بچهام تا مدت بیش از یک سال در چادر زندگی میکردیم. با وجود اینکه خانه ناقص است، وسایل اندکی که داشتیم را به همین خانه نیمهکاره آوردیم تا حداقل بعدازاین همه مدت از چادر خارج شویم.
این شهروند روستایی گفت: شغل من کارگری است و در این شرایط شیوع کرونا هم کار کردن مشکل شده و درآمدم کم شده است. این روزها را با یارانه میگذرانیم. برای اشتغال به ما گفتند که ۵۰ میلیون تومان وام میدهند. ما هنوز تو اقساط زمین و وام بنیاد مسکن ماندهایم، چگونه میتوانیم اقساط این وام را پرداخت کنیم؟
وی یادآور شد: هنوز چندین خانوار در روستا وجود دارند که در چادر یا در خانه قبلی که استحکام مناسبی ندارد، زندگی میکنند.
وی بیان کرد: خیران برای خوراک و پوشاک خصوصاً در ماههای اول کمکهای خوبی به ما میکردند ولی الان حدود پنج ماه است که هیچ کمکی به دست ما نمیرسد. از خیران درخواست میکنیم که در این روستا حضور یابند و از نزدیک مشکلات ما را ببینند. مهمترین دغدغه مردم تکمیل خانههایشان است که واقعاً توانایی انجام آن را ندارند.
یکی از شهروندان شهر آققلا نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سیل سال ۹۸ خانه ما به مدت حدود دو ماه، زیر آب رفت. بعد از سه ماه از فروکش کردن آب، کار ساخت خانه را با ۹۰ میلیون تومانی که بنیاد مسکن به حسابم واریز کرد، شروع کردم اما هنوز نتوانستم آن را تکمیل کنم.
وی ادامه داد: مهندسی که کار ساخت خانه را به او واگذار کردیم، ما را زیاد معطل میکند و به تأخیر انداختن ساختوساز، باعث افزایش هزینهها شده است. هنوز کچ کاری و یکسری از کارهای دیگر باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه شغل آزاد دارد، گفت: هنوز با وجود خطر ریزش، در خانه قبلی زندگی میکنیم و خانه جدید نرفتیم و مهمترین دغدغه ما تکمیل خانه مان است.
در ادامه، یک شهروند روستایی شهرستان آققلا در گفتوگو با ایسنا، گفت: بعد از سیل مجموعاً ۸۶ میلیون تومان از سوی بنیاد مسکن و کمیته امداد به حساب ما واریز شده است. این پول را با توجه به پیشرفت کار ساختوساز میتوانیم مرحلهبهمرحله از حساب دریافت کنیم. خانه ما در حریم رودخانه بود و بنیاد مسکن زمینی را رایگان واگذار کرد تا در آن خانه بسازیم.
وی با اشاره به اینکه کارگر است، افزود: ۲۸ میلیون در حساب من باقیمانده ولی با توجه به افزایش هزینهها، قادر به تکمیل خانه نیستم. فقط توانستم اسکلت خانه را بسازم و مابقی کار مانده است. در اطراف خانه من ده نفر دیگر همین مشکل را دارند.
وی خاطرنشان کرد: در سیل فقط فرصت شد نصف وسیلههای خانه را جمع کنیم و مابقی آنها از بین رفت. کل کمکهایی که به ما شد همان ۸۶ میلیون تومانی که به حساب واریز شده که بخشی از آن بلاعوض و مابقی آن تسهیلات است.
این شهروند روستایی با اشاره به اینکه در حال حاضر در خانه اجارهای زندگی میکنند، گفت: تاکنون سیمان رایگان به ما داده نشده است.
در ادامه، یک شهروند روستایی که خانه خود را تکمیل کرده، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مدت کمی بعد از فروکش کردن سیل، کار ساخت خانه را آغاز کردیم. جزو اولین خانههایی بودیم که در روستایی چن سیبلی بازسازی خانهمان را آغاز کردیم. برای ساخت خانه بنیاد مسکن به ما کمک کرد و بقیه را از آورده خودمان ساختیم.
وی با اشاره به اینکه در مدت پنج ماه خانهاش را تکمیل کرده، خاطرنشان کرد: آنهایی که امسال کار ساختوساز را آغاز کردند با مشکل گرانی روبهرو شدند. ما با هزینههای کمتر خانه را سال قبل ساختیم.
این شهروند روستای چن سیبلی با اشاره به اینکه ۱۶۰ پاکت سیمان رایگان دریافت کرده است، تصریح کرد: در اوایل زمان وقوع سیل در خانه خواهرم زندگی میکردیم اما زندگی کردن در آنجا سخت بود بعد از مدتی در همان ساختمان نیمهکارهای که در حال ساخت بود، با چادر زندگی میکردیم تا در نهایت که خانه تکمیل و خیالمان راحت شد.
در ادامه، مشکلات مردم را به گوش مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان رساندیم. سیدمحمد حسینی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۲ استان درگیر سیل شدند، گفت: گلستان جزو استانهایی بود که بیشترین خسارت را در سیل دید. هیچ واحد مسکونی را نداریم که خسارت آن پرداخت نشده باشد.
وی افزود: مجموعاً ۸۱۵ میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی در استان پرداخت شده است. برای واحدهای احداثی در شهرها ۹۴ میلیون تومان و روستاها ۷۶ میلیون تومان پرداخت شد. این مبلغ متناسب با پیشرفت فیزیکی واحدها بهصورت مرحلهبهمرحله قابل برداشت بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان بیان کرد: علاوه بر اینها از سوی کمیته امداد و بهزیستی هم کمکهایی به افراد تحت پوشش صورت گرفت. هلالاحمر هم به مردم گمیشان، آققلا و گنبدکاووس مبلغ ۵ تا ۱۰ میلیون تومان کمک داشته است.
حسینی معتقد است که از مجموع کل واحدهای مسکونی، حدود ۲ تا ۳ درصد واحدها هنوز تکمیل نشده که در حال تکمیل آن هستند.
وی علت این موضوع را مسائل مربوط به انصراف و جایگزینی آنها و یا تأخیر در تأمین زمین عنوان کرد و گفت: این واحدها که با تأخیر و در سال جاری کار ساختوساز را آغاز کردند، به مشکلات گرانی بر خوردند. به دنبال این هستیم کمکهای بلاعوض دیگری را برای این واحدها در نظر بگیریم تا آنها نیز قبل از فصل سرما تکمیل شوند. این افراد شناسایی شده هستند و نگران نباشند.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان خاطرنشان کرد: علاوه بر بازسازی واحدهای مسکونی، ۵۰۹ پروژه بازسازی تأسیسات روبنایی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان در ۲۴۰ روستای استان گلستان انجام شد.
به گزارش ایسنا، حدود ۲۲ هزار واحد مسکونی گلستان در سیل سال ۹۸ دچار آسیب شدند که از این تعداد ۷۷۰۷ واحد احداثی و مابقی تعمیراتی بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد