میرنیوز
آیتالله احمد مبلغی در نهمین جلسه هیئت اندیشهورز کشاورزی لرستان با عنوان «تنوع زیستی و کشاورزی» که ۲۷ مهرماه به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت گیاه، رویش آن و تنوع زیستی به آیه ۱۹ سوره حجر با مضمون «وَأَنْبَتْنَا فِیهَا مِنْ کُلِّ شَیْءٍ مَوْزُون» اشاره و اظهارکرد: از بررسی تفسیر این آیه میتوان تنوع زیستی گیاهی را استفاده نمود.
وی تصریح کرد: سخن گفتن آیه مذکور در مورد رویاندن گیاهان از همه چیز «من کل شیء»، بهمعنای سخن گفتن از گیاهان در زمین در مقیاس وسیع و متنوع است که این همان تنوع گیاهی است بهمعنای دیگر این آیه مستقیما به تنوع و تعدد گیاهی اشاره دارد.
آیتالله مبلغی با تاکید بر اینکه این آیه در مورد هماهنگی و تعادل کل ارگانیسم گیاهان صحبت میکند، خاطرنشان کرد: این تاکید قرآن بر هماهنگی ارگانیسم گیاهان از کلمه موزون بهمعنای سنجیده شده و نظم یافته در آیه ۱۹ سوره حجر به دست میآید.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نظم و سنجیدگی مختص به طیف گسترده گیاهان، یک نظم و سنجیدگی است که در سیاق آیه، معنای خود را باز مییابد، اضافه کرد: هنگامیکه به سیاق آیه مراجعه میکنیم، آن را سیاق ربط دادن گیاهان به انسانها و زندگی و حیات آنها مییابیم؛ چراکه خداوند بعد از آنکه از رویاندن گیاهان متنوع سخن به میان میآورد، میفرماید «وَجَعَلْنَا لَکُمْ فِیهَا مَعَایِشَ» بدین معنا که ما برای شما در این زمین که در آن گیاهان متنوع را رویاندیم، دست مایههای زندگی را قرار دادیم.
وی با ذکر این مطلب که نظم و سنجیدگی در گیاهان بهگونهای است که آنها برای انسان حیاتآور بوده و غذا و معیشت انسان را تأمین میکنند، اضافه کرد: این همان چیزی است که امروزه در علم با عنوان تنوع بیولوژیکی شناخته میشود.
آیتالله مبلغی با تأکید بر اینکه بدون تنوع بیولوژیکی، زندگی و غذا برای انسان به نابودی میافتد، افزود: آنچه جالب به نظر میرسد این است که قرآن تعبیر به معایش بهمعنای جمع معیشت کرده است پس از دیدگاه قرآن گیاهان طیف وسیعی از عوامل معیشت هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه قانونگذاری برای امنیت غذایی بدون لحاظ حفظ تنوع زیستی کامل نیست، ادامه داد: حفظ تنوع زیستی در کشور باید به یک سیاست کلی تبدیل شود از طرفی توسعه صنعت گیاهان دارویی، روند، دامنه و جهش تولید را تقویت میکند
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه باید سیاستگذاری، قانونگذاری و خط مشی سازی پیرامون تأمین امنیت غذایی را با حفظ تنوع زیستی دنبال کرد، خاطرنشان کرد: هر اندازه که تنوع زیستی بیشتر باشد، زنجیرههای غذایی بیشتر و فراگیرتر خواهد شد و در نتیجه، حیات انسان پایدارتر میگردد چراکه حیات انسان به سلامت گیاهان گره خورده است.
با اشاره به تنوع گیاهان دارویی در کشور، تصریح کرد: از آنجا که گیاهان دارویی در ایران از موقعیت ممتازی در جهان برخوردار هستند، لازم است در تدوین استراتژیها، قانونگذاری و در زمینه صادرات، توجه جدیتری به این مقوله صورت بگیرد چراکه صنعت گیاهان دارویی بخش مهمی از کشاورزی است که در صورت توسعه پیدا کردن، جهش تولید را تقویت میکند.
آیتالله مبلغی گفت: اگر این نکته را مد نظر قرار دهیم که تنوع زیستی گیاهی نقش اساسی برای حیات و زندگی انسان دارد و از طرف دیگر توجه کنیم که بسیاری از گیاهان در معرض خطر انقراض هستند، در این صورت لازم است حفظ تنوع زیستی را به عنوان یک سیاست کلی قرار دهیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است
دریافت ۱۱۱ ایده هوش مصنوعی؛ ۱۴۶ شرکت دانش بنیان فعال است
آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر
مومنی: عملکرد استانداران بعد از یک سال ارزیابی میشود
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی