میرنیوز
لرستان در حدود ۹ سال گذشته یکی از استانهایی بوده که پروژههای مختلفی در آن با حضور مسئولان استانی و کشوری کلنگزنی شد و میخواست هزاران امید و آرزو را با خود به سرزمین مفرغ و بلوط بیاورد ولی ...
پایانه سنگ، احداث ۴۰ هزار هکتار باغ در اراضی شیبدار، پالایشگاه پلدختر و چندین و چند پروژه مهم و زیرساختی که بعد از سالیان سال فقط در ذهنهای مردم استان نامی از آنها باقی مانده و روی کاغذ جا خشک کردند.
برگردیم به سال ۱۳۸۴ و شهرستان سلسله، جایی که کلنگ یکی از بزرگترین طرحهای اشتغالزایی آن هم از جنس ماهی به زمین زده شد ولی پس از گذشت ۱۴ سال هیچ کس در این مزرعه، ماهی ندید و نچید.
شور و ذوق مردم منطقه در آن زمان بهحدی وصفناپذیر بود که اهالی منطقه دوآب زمینهای خود را به منظور ایجاد یک مجتمع بزرگ پرورش ماهی واگذار کردند.
چندی از کلنگزنی این پروژه در آن سالها نگذشته بود که مشکلات یکی پس از دیگری خود را نمایان کردند و سدی شدند برای تولید صدها تن ماهی.
افتتاح پروژه در هفته دولت
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان در خصوص تاخیر در روند احداث این پروژه مهم و اقتصادی شهریور ۱۳۹۴ گفته بود: در چند روز اخیر به همراه استاندار از مجتمع احرار و مزارع شیلاتی الشتر و گونههای آزاد ماهیان دریای خزر بازدید شد.
وی با بیان اینکه ظرفیت اسمی پروژه دوآب ۷۵۰ تن و احرار ۸۰۰ تن است، افزود: پروژهی مجتمع پرورش ماهی دوآب در سال ۸۵ کلنگزنی و تا سال ۹۰ این طرح به دلایلی از جمله نبود اعتبار تعطیل شد.
مدیرکل شیلات لرستان خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ با اختصاص اعتبار از سوی استاندار روند ساخت این پروژه از سر گرفته شد و پیشبینی میشود در هفتهی دولت به بهرهبرداری برسند.
افتتاح پروژه در هفته دولت، هفته دولتی که پس از گذشت ۴ سال از آن صحبتها هنوز از راه نرسیده است.
مجتمع پرورش ماهی دوآب با مدیریت واحد فعالیت میکند
مدیرکل شیلات لرستان مردادماه ۱۳۹۶ نیز در جمع خبرنگاران گفته بود: مجتمع پرورش ماهی دوآب با مدیریت واحد فعالیت میکند.
وی افزود: مجتمع پرورش ماهیان سردابی دوآب الشتراز سال ۸۵ به علت داشتن معارضین دو سال و نیم تعطیل شد و از سال ۸۹ نیز به علت کمبود اعتبار فعالیتی نداشت.
این مسئول ادامه داد: از سال ۹۳ با گرفتن اعتبار اقدام به تکمیل زیرساختهای آن کردیم و در ۹۴ که زیرساخت تکمیل شد چندین نامهنگاری برای گرفتن تسهیلات ارزان انجام دادیم که متاسفانه موفق نشدیم.
بیرانوند افزود: در سال ۹۵ قرار شد با توجه به ماده ۲۷ این مجتمع و پروژههای چمچیت و سپیددشت به فروش برسند.
مدیرکل شیلات لرستان گفت: کسانی که قبلا ثبتنام کردهاند سهامی برای آنان نگهداری شد و حال این مجتمع به فروش رسیده است.
وی تصریح کرد: قرارداد آن بسته شده و کسانی که سهامدار بودند هماکنون نیز سهم دارند و نیروهای کاری که مورد نیاز است از بین این افراد به کارگیری خواهند شد.
بیرانوند گفت: تنها کسیکه ۵۱ درصد سهامدار به صورت مکانیزه هست به جای سهامداران وثیقه میگذارد و مدیریت واحد خواهد شد.
دوباره وعدهای دیگر و عملی نشدن آن!
مدیرکل شیلات لرستان دیماه همین سال یعنی ۱۳۹۶ در جریان بازدید استاندار لرستان از پروژههای در دست احداث شهرستان سلسله بیان کرد: کل مساحت مفید مجتمع پرورش ماهی دوآب الشتر ۶ هکتار بوده و این مجموعه دارای تخصیص آب سه متر مکعبی است.
وی ادامه داد: تلاشهای زیادی برای تعیین تکلیف این مجتمع بزرگ پرورش ماهی صورت گرفته و با توجه به تعهدمان به تعدادی از افراد این منطقه یک پنجم از این مجتمع برای احداث استخرهای پرورش ماهی به آنها واگذار شده و حمایتهای لازم نیز صورت میگیرد.
مدیرکل شیلات لرستان عنوان کرد: با ورود سرمایهگذار جدید این طرح کاملا تغییر یافته و شاهد احداث استخرهای هشت وجهی و مکانیزه در آن هستیم.
بیرانوند اظهار کرد: با برآوردهای صورت گرفته ۴۰۰ استخر با ظرفیت چهار تا پنج تن در سال به صورت مکانیزه در این مجتمع احداث میشوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این مجتمع در صورت بهرهبرداری دو هزار تن ماهی در سال تولید میکند، افزود: خوشبختانه با ورود سرمایهگذار جدید شاهد افزایش ظرفیت تولید این مجتمع بزرگ پرورش ماهی هستیم به نحوی که با تکمیل آن سالانه دو هزار تن ماهی تولید و روانه بازار میشود.
این مسئول با بیان اینکه با برآورد صورت گرفته امیدواریم این مجموعه تا پایان شهریور سال آینده آماده بهرهبرداری شود، عنوان کرد: در کنار پرورش ماهی در این مجتمع زنجیره تولید آبزیان در نظر گرفته شده و مطمئنا شاهد نقش ویژه آن در اشتغالزایی خواهیم بود.
شهریور ۹۷ هم به اتمام رسید و نه تنها خبری از زنجیره تولید آبزیان نشد بلکه خود پروژه و افتتاح آن نیز همچنان انجام نشد.
روند کار از نو شروع شده است
در این خصوص اسد عبدالهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان به ایسنا گفت: این پروژه قبلا دولتی بوده و الان به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی ادامه داد: بعد از فعال شدن بخش خصوصی در این پروژه، سیل تاسیسات احداث شده در این مجتمع را کامل از بین برد و دوباره روند کار از نو شروع شده است.
عبدالهی تاخیر در احداث این پروژه را سیل اعلام کرد و یادآور شد: خوشبختانه مراحل پایانی کار را شاهد هستیم، سرمایهگذار پای کار بوده و امیدواریم هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
سیل عامل دیگر تاخیر در احداث مجتمع دوآب و ...
مشکل سهامداران خرد در مجتمع دوآب
شریف خسروی فرماندار سلسله نیز با بیان اینکه پروژه یک سری سهامدار خرد داشته است، گفت: وقتی سهامداران به شکل خرد باشند امکان همگرایی وجود نخواهد داشت یا مشکل خواهد بود و برخی از آنها توان تامین وثیقه برای دریافت تسهیلات را نداشتند؛ مراحل نیز قبلا بهصورت قانونی طی نشده بود.
این مسئول افزود: سرمایهگذار در حال حاضر بسیار فعال بوده و توان اجرای کار را نیز دارد.
خسروی تصریح کرد: جلسهای با حضور دادگستری، ثبت اسناد، جهاد کشاورزی، شیلات و ... تشکیل دادیم تا مسئله سهامداران خرد را حل کنیم.
وی با بیان اینکه سیلاب ۹۸ خسارات زیادی به پروژه وارد کرد، بیان کرد: احداث یک کانال برای هدایت آبها در بحث سیلاب با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان نیز ایجاد خواهد شد.
فرماندار سلسله وظیفه دولت را ایجاد زیرساختها برشمرد و افزود: این پروژه مشکل خاصی ندارد و امیدواریم در اواخر اسفند امسال افتتاح و به بهرهبرداری برسد.
وعده جدید افتتاح مجتمع دوآب، اسفند امسال...
اختصاص ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات برای بهرهبرداری
رضا سوختهزاری رئیس جهاد کشاورزی سلسله نیز در این خصوص گفت: جهت رفع مشکلات آبزی پروران شهرستان، به زودی کارخانه تولید خوراک آبزیان و یک واحد فرآوری و عمل آوری ماهی(شکم پر) در شهرستان کلنگ زنی می شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان سلسله رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی را در لرستان دارد، اظهار کرد: سلسله رتبه نخست تکثیر را در لرستان داراست و باید تلاش کنیم ظرفیتهای تولید را در بخش شیلات شهرستان افزایش دهیم.
این مسئول با اشاره به بلاتکلیفی ۱۴ ساله مجتمع پرورش ماهی دوآب، گفت: با پیگیریهای شیلات لرستان و از محل اشتغال پایدار روستایی توانستیم ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات برای بهرهبرداری از این مجتمع در اختیار مالک قرار دهیم.
سوختهزاری با اشاره به توانمندیهای سلسله در بخش شیلات، بیان کرد: جهت رفع مشکلات آبزیپروران شهرستان، به زودی کارخانه تولید خوراک آبزیان و یک واحد فرآوری و عمل آوری ماهی(شکم پر) کلنگزنی میشود.
هر چند احداث کارخانه تولید خوراک آبزیان و یک واحد فرآوری و عمل آوری ماهی(شکم پر) به نفسه بسیار عالیست ولی انتظار میرود ابتدا دوآب بهصورت ویژه پیگیری و افتتاح شود چون سالهای قبل نیز وعده داده بودند در کنار این مجتمع زنجیره تولید آبزیان اجرا شود که هیچکدام عملیاتی نشدند.
پرورش ماهی دوآب سلسله اولین مجتمع مکانیزه ماهیان سردآبی کشور
دکتر سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در خصوص این پروژه گفت: مجتمع پرورش ماهی دوآب سلسله در مساحت ۱۳ هکتاری در حال اجراست که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان اعتبار در آن هزینه شده و به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه این مجتمع در مساحت ۱۳ هکتار و با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ تُن در سال در دست احداث بوده، اظهار کرد: ۲۰۰ استخر هشت وجهی در این پروژه تعبیه شده که تاکنون ۱۴۰ عدد آن آماده شدهاست.
خادمی ادامه داد: جمع کل اعتبار سرمایهگذاری شده در این طرح ۲۵ میلیارد تومان بوده که بخشی از آن تسهیلاتی است که توسط جهاد کشاورزی پرداخت شده است.
خادمی با اشاره به اینکه مجتمع پرورش ماهی دوآب سلسله اولین مجتمع مکانیزه ماهیان سردآبی در کشور است، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این مجتمع برای ۷۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی صورت میگیرد.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه شهرستان الشتر استعداد خوبی در بحث پرورش ماهی دارد، تصریح کرد: این منطقه به لحاظ منابع آبی و شرایط آبوهوایی که دارد میتواند یکیاز قطبهای تولید پرورش ماهی سردآبی در کشور باشد.
وی با بیان اینکه دولت بخاطر محدودیتهایی که دارد معمولاً نمیتواند پروژههای اقتصادی را خوب انجام دهد، ادامه داد: این طرح از قبل شروع شده و خود دولت متولی آن بود که معمولاً با کمبود اعتبار و تخصیص روبرو میشد و به دنبال سیاستهایی که دولت تدبیر و امید داشت این طرح به بخش خصوصی واگذار شد که بعد از آن پیشرفت خوبی داشت.
خادمی بیان کرد: درحال حاضر تمام کار بر عهده بخش خصوصی و آماده بهرهبرداری در آینده نزدیک است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه ما باید در حوزه زیرساختها به این طرح کمک کنیم، بیان کرد: بخشی از کانالها و جاده دسترسی این طرح در سیل فروردینماه دچار مشکل شد که از محل اعتبارات سیل ۵۰۰ میلیون تومان از منابع برای حل این مشکل تخصیص یافتهاست.
به گزارش ایسنا، هرچند ۱۴ سال از کلنگ این پروژه میگذرد ولی اگر خوشبینانه به ضربالمثل معروف "ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است" استناد کنیم و مشکل خاصی پیش نیاید اسفندماه میتوان ماهی را از این مجتمع بگیریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است